2010. május 28. péntek

máj. 28
6:12
Elképesztő pusztulás: csak találgatják a világjelenség okait (168 Óra Online)
Európában, Görögország után Magyarországon a legnagyobb a méhállomány sűrűsége, a hasznos rovarok mennyisége azonban az utóbbi években hazánkban is csökkenni kezdett. A tudósok csak találgatják az egész világon észlelt jelenség okait, de egy biztos: a méhek ellenálló képességének gyengülése az egész ökoszisztéma problémáit tükrözi.
máj. 28
8:57
Újholdkor támadnak, harapásuk mint egy kutyáé (168 Óra Online)
A cápák a leggyakrabban vasárnap, kétméteresnél sekélyebb vízben, újholdkor támadnak, és ez nem véletlen - állítják a Floridai Egyetem kutatói, akik szerint a második helyen a szombat áll, de dobogós hely jut a pénteknek is. A vizsgált területen ugyanakkor a statisztikák szerint a támadások alig komolyabbak, mint egy kutyaharapás.
máj. 28
13:42
Újraértelmezi a feltételezéseket a szenzációs magyar dinólelet (Infostart)
Újra kell gondolniuk a paleontológusoknak Európa gerinces őslényföldrajzával kapcsolatos ismereteiket az új magyarországi dinoszaurusz felfedezése nyomán - hangsúlyozta Pálinkás József, az MTA elnöke a Magyar Természettudományi Múzeumban (MTM) rendezett pénteki sajtótájékoztatón. A legrangosabb természettudományos szaklap, a Nature legújabb számában számolt be arról, hogy szenzációs lelet került…
máj. 28
18:18
Mutáns gomba okoz riadalmat (168 Óra Online)
A búzára veszélyes Ug99 nevű gomba négy új törzsét azonosították tudósok, akik állítják: a mutánsok veszélybe sodorhatják a globális élelmiszerellátást.
máj. 28
20:54
Ardi mégsem volt az ősünk? (Infostart)
Kétkedésének adott hangot néhány kutató kétkedésének adott hangot az elmúlt év antropológiai szenzációjának tekintett hominidalelettel kapcsolatban. a Science című folyóirat legfrissebb számában. Az Ardipithecus ramidus megkövesedett csontjait tavaly ősszel találták meg Etiópiában, és korát nagyjából egymillió évvel idősebbnek becsülik a Lucy néven ismert australopithecusénál. A kritikát…

Keresés