2010. május 28. péntek

máj. 28
6:48
Hámori Gabriella, a Budapest című brazil film főszereplője (Spa Trend Online)
Bármily meglepő, úgy született meg az első brazil-portugál-magyar film koprodukció Budapest címmel, hogy Budapest és a magyar nyelv iránti szerelmes rajongás áll a középpontjában, amely azután persze átmegy egy valóságos szerelmi történetbe.
máj. 28
6:50
Trisztán és Izolda bemutató szombaton (Spa Trend Online)
A Trisztán és Izolda című zenedráma szombati bemutatójával veszi kezdetét az immár ötödik alkalommal megrendezett Budapesti Wagner Napok a Művészetek Palotájában.
máj. 28
6:52
Egy dimenzió a háromban (Spa Trend Online)
Megérkezett a magyar mozikba az első, elejétől a végéig 3D-ben, élő szereplőkkel forgatott angol film, a StreetDance 3D.
máj. 28
6:54
A császár meztelen (Spa Trend Online)
Andersen közismert meséjében, A császár új ruhájában áltakácsok nagy buzgalommal szövik a semmit.
máj. 28
8:54
Bor, blues és balladák Itáliából (Metropol)
Áprilisra tervezett budapesti koncertjét az Ejyafjallajökull „jóvoltából” el kellett halasztani, kedden azonban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lép fel Al Bano olasz énekes. Húsz év után tér vissza hazánkba, de ahogyan tegnap telefonon a Metropolnak elárulta: egy percet sem lazsált az elmúlt évtizedekben.
máj. 28
10:12
Ingyenes koncertek, gyermekprogramok - hova menjünk a hétvégén? (Infostart)
Ingyenes Kispál és a borz és Quimby koncert a Szabadság téren, halászléfőző verseny a Római-parton, katonai hagyományőrző programok az Orczy-kertben és gyermeknapi rendezvények a Városligetben. A hétvége budapesti programkínálatából adunk ízelítőt.
máj. 28
10:24
A kortárs művészet fővárosa lett Róma (Spa Trend Online)
A kortárs képzőművészet főszereplőjévé válik a hétvégén Róma, ahol két új múzeum nyitotta meg kapuit: a Maxxi és a Macro. Két x-szel írja nevét a nem csak méreteiben óriási új római kiállítási központ.
máj. 28
12:48
Újra színpadon az Igazi hős (Spa Trend Online)
Négy év után ad koncertet újra Európa Kiadó a fővárosban. Menyhárt Jenő, az együttes frontembere ma már a Greenpeace alkalmazottja, és szerinte a legtöbb dolog, amit "a rock and roll nyelvén el lehetett mondani, az nagyjából el lett mondva." Többek közt ezért sem foglalkozik ma már a zenével olyan szinten, ahogy ezt a nyolcvanas években tette. Az együttesnek ugyanakkor belső késztetése van az…
máj. 28
13:24
Eurovíziós Dalverseny - a döntő kapujában (Spa Trend Online)
Teljessé vált az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjének mezőnye, miután a második elődöntőből is kiválasztották a nézők szavazatai alapján a tíz továbbjutót.
máj. 28
13:42
Több száz millióért kelt el a tenyérnyi Kahlo-festmény (Spa Trend Online)
Többek között egy 72 éve nem látott Frida Kahlo-festmény is új gazdára talált a Christie's aukciósház legutóbbi latin-amerikai művészeti árverésén.
máj. 28
14:06
Első alkalommal lép fel Budapesten Anne-Sophie Mutter (Infostart)
Első magyarországi fellépésén Anne-Sophie Mutter világhírű német hegedűművész Brahms D-dúr hegedűversenyét adja elő a Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral pénteken este a Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében.
máj. 28
14:18
Porondon a legnépszerűbb magyar színmű (Spa Trend Online)
Portugál-ünnepet tartanak hétvégén a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol vasárnap százötvenedik alkalommal kerül színre Egressy Zoltán darabja.
máj. 28
17:18
Netrebko kipróbálta a pop-műfajt is (Spa Trend Online)
A popzenében is kipróbálta magát Anna Netrebko világhírű operaénekesnő: Filip Kirkorov orosz popzenésszel énekelt duettet.
máj. 28
21:30
Balassi-kard Petőfi fordítójának (Metropol)
Az 1997 óta adományozott rangos magyar irodalmi díjat minden évben egy magyar és egy külföldi - idegen anyanyelvű - költő veheti át. Idén John Ridland amerikai költő-műfordítónak ítélték oda ezt az elismerést.

Keresés