2010. május 22. szombat

máj. 22
6:36
Eldőlt Stohl András sorsa (Infostart)
Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója pénteken a 2010/2011-es évad műsortervéről is beszámolt sajtótájékoztatóján. Az igazgató elmondta: a Nemzeti Színház fennállása óta először zárt pozitív mérleg szerinti eredménnyel 2009-ben. Alföldi Róbert szólt arról is, hogy Stohl András, aki nemrég súlyos közlekedési balesetet okozott, a jövőben is a Nemzeti Színház társulatának tagja marad.
máj. 22
6:48
Kerényi Imre kontra Ujlaki Dénes (Spa Trend Online)
A Magyar Nemzetben szombaton Zsámbéki Gábor és társai címmel jelent meg Kerényi Imre színházi rendező cikke, melyben most kéri számon azt, hogy 2002-ben színigazgató társai elhatárolódtak tőle politikai szerepvállalása miatt. Az írásra reagált Ujlaki színész, akinek olvasói levelét a Magyar Nemzet nem közölte, ezért a szinhaz.hu című honlapon jelent meg. Részleteket közlünk a cikkből és Ujlaki…
máj. 22
7:06
Celebcella (Spa Trend Online)
A bulvártévék és a nagyközönség figyelmébe ajánlom szerény ötletemet egy új valóságeposz létrehozására - méghozzá ingyen és bérmentve.
máj. 22
7:08
Nyolc új bemutatót tervez Alföldi (Spa Trend Online)
Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának 2O13-ig szól a szerződése, ezért nem foglalkozik azzal a találgatással, hogy a hamarosan hivatalba lépő új kormány elmozdítja-e a pozíciójából. Alföldi tegnap azt is elmondta, hogy az autóbalesetet okozó Stohl Andás továbbra is a Nemzeti Színház tagja marad. A Nemzetiben a következő évadban nyolc új bemutató lesz, közülük hat magyar darab.
máj. 22
9:54
Pünkösdi fesztivál a skanzenben (Infostart)
Utcazenészekkel, gólyalábasokkal, vásárosokkal, kézművesekkel és neves muzsikusokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum pünkösdi fesztiváljára - mondta az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs munkatársa.
máj. 22
10:06
Shantel az A38-on (Metropol)
A tradicionális balkáni zenét az elektronikus zenével vegyíti Shantel német producer és dj, aki szerdán a fővárosi A38 állóhajón ad koncertet a Bucovina Club Orkestar társaságában.
máj. 22
11:00
A kísérlet sikerült, jön a 3D? (Spa Trend Online)
Lassan, de mégis kezdődik a digitális átállás a magyarországi televíziós piacon is - írja a Népszabadság. A földfelszíni analóg sugárzásra, illetve a többségében szintén hagyományos technikájú kábeles és műholdas szolgáltatásokra szoktatott közönség eddig nem mutatott érdeklődést a digitális lehetőségek iránt.
máj. 22
11:18
Verebest megalázta Demszky (Spa Trend Online)
Nem méltatta gratulációjával Verebes Istvánt Demszky Gábor, az idei év színházigazgatóinak tiszteletére rendezett ünnepségen - írja a Blikk.
máj. 22
12:36
Elhunyt Vadász Gyula (Infostart)
Elhunyt Vadász Gyula rádiórendező - tudatta felesége, Andor Éva operaénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára szombaton az MTI-vel. A Jászai-díjas Érdemes művészt életének 81. évében, hosszú szenvedés után, péntek éjjel érte a halál.
máj. 22
12:48
Tius Norma: új hazai alternatív zenekar (Metropol)
Új, de nem kezdő zenészekből álló szereplő tűnt fel a hazai alternatív rockzenei színtéren: a Tius Norma.
máj. 22
14:36
Óriási érdeklődés Mundruczó filmje iránt (Metropol)
Óriási volt az érdeklődés a magyar versenyfilm, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című alkotásának sajtóvetítésén.
máj. 22
15:30
Az álom tovább él - a Boston Pops és a Kennedy fivérek (Spa Trend Online)
Multimédiás zenekari művel tiszteleg a Kennedy fivérek emléke előtt a Boston Pops:a fennállásának 125. évfordulóját ünneplő zenekar megrendelésére született darab, amelyben Robert De Niro és Morgan Freeman is szerepet vállalt, a jubileumi évadban több alkalommal is felcsendül.
máj. 22
18:30
A Pál Adrienn elnyerte a kritikusok díját (Metropol)
Kocsis Ágnes filmje, a Pál Adrienn elnyerte szombaton a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 63. cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb, az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű válogatásában.
máj. 22
18:54
Magyar film lett a legjobb Cannes-ban (Infostart)
Cannes-ban Kocsis Ágnes filmje kapta a filmkritikusok nemzetközi szövetségének díját.
máj. 22
19:06
Ma este Mundruczó-premier a Cannes-i Filmfesztiválon (Spa Trend Online)
Ma este mutatják be a 63. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatott magyar versenyfilmet, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című új rendezését. A rendező elmondta, jobban izgul legújabb filmje szombat esti bemutatója előtt, mint két évvel ezelőtt a Delta premierjén.

Keresés