2010. május 23. vasárnap

máj. 23
9:00
Sikert aratott Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmje Cannes-ban (Infostart)
Hosszan tartó tapssal jutalmazta a tegnapi díszbemutatón Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjét a 63. cannes-i filmfesztivál közönsége.
máj. 23
9:02
Pünkösd napját ünneplik ma a keresztény egyházak (Infostart)
Pünkösd napját ünneplik ma a keresztény egyházak a húsvéti időszak lezárásaként. A keresztények pünkösdkor a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke ünnepi istentiszteletet tart Debrecenben.
máj. 23
9:30
Mundruczó filmjét jól fogadták Cannes-ban (Spa Trend Online)
Hosszan tartó tapssal jutalmazta a szombat esti díszbemutatón Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjét a 63. cannes-i filmfesztivál közönsége.
máj. 23
10:42
Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál (Spa Trend Online)
Elkészült a június végi Louis Armstrong Jazzfesztivál programja, a Bánki-tónál lévő színpadon egy kivétellel olyan együttesek lépnek fel idén, amelyek valamilyen évfordulót ünnepelnek.
máj. 23
13:12
Gáspár Sándor: A színház kapaszkodót jelent (Infostart)
Meg kell becsülni, hogy a gazdasági válság idején is kitartott a színházba járó közönség a teátrumok mellett - mondta Gáspár Sándor színművész. A Kossuth-díjas színész az Aréna című műsorban azt mondta, a művészeknek nem szabad visszaélni a bizalommal.
máj. 23
13:24
A Le Monde Mundruczó filmjét méltatja (Metropol)
Mundruczó Kornél negyedik játékfilmje annak a bizonyítéka, hogy a kortárs magyar film kiváló egészségnek örvend - írta hétvégi számában a Le Monde című napilap.
máj. 23
20:18
Thaiföldi film nyerte az Arany Pálmát (Metropol)
A thaiföldi Apicsatpong Víraszethakul Bunmi bácsi, aki emlékszik előző életeire című filmje nyerte el vasárnap az Arany Pálmát a 63.cannes-i filmfesztiválon.
máj. 23
20:24
Cannes: A francia Mathieu Amalric kapta a legjobb rendezés díját (Infostart)
A legjobb rendezésért járó díjat az elsősorban színészként ismert Mathieu Amalricnak Turné című filmjéért ítélte oda a zsűri vasárnap a 63. cannes-i filmfesztiválon.
máj. 23
20:26
Cannes: Juliette Binoche a legjobb színésznő, a férfi alakítás: Bardem és Germano megosztva (Infostart)
Juliette Binoche francia színésznő az iráni Abbász Kiarosztami Olaszországban forgatott Copie conforme (Hiteles másolat) című filmjében nyújtott alakításáért kapta a legjobb női alakítás díját vasárnap a 63. cannes-i filmfesztiválon.

Keresés