2010. május 23. vasárnap

máj. 23
0:00
BL-döntő: Az Inter csak reagált, de megérdemelten nyert - Van Gaal (She)
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője sportszerűen elismerte, hogy a jobbik csapat győzött az Internazionale 2–0-s sikerével véget ért Bajnokok Ligája-döntőben.
máj. 23
0:04
Videó: így örültek az Internazionale játékosai a BL-trófea átvételekor (She)
Az Internazionale Bayern München felett aratott 2–0-s győzelme után érthetően óriási volt az öröm a fekete-kékek háza táján. Tekintse meg videón a serleg birtokbevételét!
máj. 23
0:08
BL-döntő: Én nem sírtam, Mourinho viszont igen - Moratti (She)
Massimo Moratti, az Inter elnöke csapata mostani BL-győzelme után ugyanazt érezte, mint 1964-ben és 1965-ben, amikor a fekete-kékek még édesapja, Angelo Moratti elnöksége alatt hódították el a BEK-serleget.
máj. 23
0:18
BL-döntő: Egyszerűen nem játszottunk eléggé bátran - Lahm (She)
Philipp Lahm, a Bayern München hátvédje úgy véli, csapata túlságosan gyáván játszott az Inter elleni döntő első félidejében, és ezért szenvedett vereséget.
máj. 23
0:36
Mourinho a BL-győzelem után elhagyja az Intert (Infostart)
Távozik a Bajnokok Ligája-győztes Inter együttesének kispadjáról José Mourinho. A portugál edző alig egy órával a madridi siker után jelentette be, hogy elhagyja a kék-feketéket.
máj. 23
4:12
Új sisakban Michelisz (Blikk)
MONZA ‒ Vadonatúj sisakban pompázik Michelisz Norbert (26) a túraautó-világbajnokság Olasz Nagydíján. A Zengő Dension Team néhány héttel ezelőtt pályázatot írt ki a fejvédő festésének megtervezésére.
máj. 23
4:16
Ki lesz a magyar bajnok? (Blikk)
DEBRECEN‒ SZÉKESFEHÉRVÁR ‒ Bajnokavatásra készülnek a debreceniek és a fehérváriak, de még az is előfordulhat, hogy a labdarúgóNB I mai utolsó, 30. fordulója után sem találnak gazdára az aranyérmek.
máj. 23
7:12
NHL: Leighton védései megint győzelmet értek a Flyersnek (She)
A Philadelphia Flyers az első, 5–1-re elveszített montreali mérkőzés után már nem hibázott: a hibátlanul védő Michael Leighton vezetésével 3–0-ra megverte a Canadienst idegenben az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében, így egy sikerre van a Stanley-kupa-döntőtől. A philadelphiaiak kapusa harmadszor zárt kapott találat nélkül a Montreal ellen.
máj. 23
8:18
Bringásokkal teltek meg a bányajáratok (Behaviour)
A hegyikerékpárosok ezúttal nem a hegyen, hanem a föld alatti barlangokban mérték össze tudásukat, hazánkban először. A 2 km hosszúságú körpálya egy harmada a kőbánya alatti több mint 150 éves pincerendszerbe vezetett, így garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodtak az indulók.
máj. 23
8:20
13 évesen a Mount Everest csúcsán (Behaviour)
A tizenéves az apjával és egy serpával együtt mászta meg a 8850 méteres csúcsot, amelyet a helyiek Csomolungmának, a Föld istenasszonyának is neveznek. Ezzel a 13 éves amerikai fiú a legfiatalabb, aki feljutott.
máj. 23
8:42
Soproni Liga: több mint kétezer Loki-szurkoló lesz jelen Kecskeméten (She)
Az utolsó fordulóra maradt a döntés a labdarúgó Soproni Ligában: egypontos előnnyel várja a Kecskemét elleni idegenbeli mérkőzést a címvédő Debrecen. A csapat hivatalos honlapjának beszámolója szerint a szurkolók is nagyon készülnek, a KTE-től kapott kétezer belépő gazdára talált, és a klub által szervezett tíz ingyenes busz is teljesen megtelt.
máj. 23
9:00
Győri ETO: A Videoton ellen fel kell tennünk az i-re a pontot - Pintér (She)
Míg a Videoton az aranyéremért harcol a Soproni Ligában, addig utolsó fordulóbeli ellenfele, a Győr a harmadik hely megtartásért. Pintér Attila a találkozó előtt elmondta, a Vidi ellen fel kell tenniük az i-re a pontot.
máj. 23
9:18
Profi ökölvívás: Márquez nyerte a Vázquez elleni háború 4. felvonását (She)
Mindössze három menetig tartott a sorrendben immár negyedik Israel Vázquez–Rafael Márquez mérkőzés.
máj. 23
9:30
Mourinho elbúcsúzott az Intertől, és a Real edzője lesz (Metropol)
Az Internazionalét a Bajnokok Ligájában is győzelemre vezető José Mourinho a trófea megszerzésével búcsúzott az olasz együttestől, és a spanyol Real Madrid edzője lesz.
máj. 23
9:30
Mourinho elbúcsúzott az Intertől, és a Real edzője lesz (Behaviour)
Az Internazionalét a Bajnokok Ligájában is győzelemre vezető José Mourinho a trófea megszerzésével búcsúzott az olasz együttestől, és a spanyol Real Madrid edzője lesz.
máj. 23
11:00
Licitálhat a 32 tonnás focicsukára! (Behaviour)
Elárverezik az interneten a világ legnagyobb, harminckét tonnás, tizenkét méter hosszú futballcipőjét.
máj. 23
11:24
Bayern München: Zidane tiszteletben tartja Franck Ribéry döntését (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Franck Ribéry minden bizonnyal meghosszabbítja szerződését a Bayern Münchennel. A francia középpályás korábban több csapatnál is szóba került, többek között a Real Madriddal is hírbe hozták. Zinedine Zidane, a spanyol klub tanácsadója ennek ellenére elfogadja Ribéry döntését.
máj. 23
11:26
AC Milan: a Cagliaritól menesztett Allegri lehet az új vezetőedző (She)
Olasz lapértesülések szerint Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa és Adriano Galliani, a labdarúgóklub ügyvezetője tegnap tárgyalt a Cagliaritól áprilisban menesztett Massimiliano Allegrivel, aki jó eséllyel pályázik a piros-feketék vezetőedzői posztjára.
máj. 23
11:36
Egész éjjel tízezrek ünnepelték az Inter sikerét (Behaviour)
Hömpölygött az emberáradat Milánóban egész éjszaka, a legkitartóbbak pedig még vasárnap reggel is ünnepeltek annak örömére, hogy az Internazionale a Bayern München 2-0-s legyőzésével szombat este megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, az olasz futballklub történetében harmadszor.
máj. 23
11:54
Sok tízezren ünnepelték Milánóban az Inter sikerét (Metropol)
Hömpölygött az emberáradat Milánóban egész éjszaka, a legkitartóbbak pedig még vasárnap reggel is ünnepeltek annak örömére, hogy az Internazionale a Bayern München 2-0-s legyőzésével szombat este megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, az olasz futballklub történetében harmadszor.
máj. 23
12:00
MotoGP: taroltak a spanyolok Le Mans-ban a nyolcadlitereseknél (She)
A spanyol Pol Espargaró nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíján a 125 köbcentisek versenyét. A második, illetve harmadik helyen ugyancsak két spanyol, Nicolás Terol és Marc Márquez ért célba.
máj. 23
12:36
Videó: gólzápor Zalaegerszegen, Pavicsevics és Bugerra triplája (She)
Mint arról beszámoltunk, a Soproni Liga záró fordulójának nyitó összecsapásán a mérkőzés előtt már biztosan kieső Nyíregyháza Spartacus hiába vezetett a szünetben 2–0-ra, a Zalaegerszeg fordított, és végül 4–3-ra nyert. A hazaiaknál Darko Pavicsevics, a vendégeknél a hétközben is triplázó Fuad Bugerra szerzett mesterhármast. Íme, a mérkőzés góljai videón!
máj. 23
12:48
Ribéry a Bayerné marad (Metropol)
Alig néhány órával a Bajnokok Ligája döntőjében az olasz Internazionale együttesétől elszenvedett vereség után a Bayern München hivatalosan bejelentette, hogy Franck Ribéry 2015-ig a bajoroké marad.
máj. 23
13:06
A címvédő Kuznyecova győzelemmel kezdett (Metropol)
Győzelemmel mutatkozott be vasárnap a címvédő orosz Szvetlana Kuznyecova a francia nyílt teniszbajnokságon: a nyitónapon két játszmában verte a román Sorana Cirsteát.
máj. 23
13:12
MotoGP: Talmácsi az ötödik helyen végzett a Francia Nagydíjon (She)
A Moto2-ben versenyző Talmácsi Gábor a 19. pozícióból rajtolva az ötödik helyen fejezte be a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíját. A futamot a spanyol Toni Elías nyerte meg, a dobogóra még Julián Simón és Simone Corsi állhatott fel.
máj. 23
13:48
Férfi kézilabda: az MKB ismét legyőzte a Szegedet, és bajnok (She)
A férfi kézilabda NB I döntőjének harmadik mérkőzése is a címvédő MKB Veszprém győzelmét hozta: Mocsai Lajos együttese hazai pályán magabiztosan múlta felül 40–28-ra a trónkövetelő Szegedet, és ezzel 3–0-ra megnyerte a párharcot.
máj. 23
14:00
Allegri a Milan új edzője (Metropol)
Silvio Berlusconi olasz kormányfő az AC Milan futballklub tulajdonosának minőségében Massimiliano Allegrit, a Cagliari eddigi trénerét választotta a milánói alakulat új vezetőedzőjének.
máj. 23
14:06
Vajda Attila: Kaptam hideget-meleget (Infostart)
Egy sportoló pályafutása során nem az a fontos, hogy elkerülje a nagy pofonokat, hanem az, hogy fel tudjon állni, ha padlóra kerül - mondta az InfoRádiónak Vajda Attila. Az olimpiai bajnok kenust az elmúlt szezon után sokan bírálták, ő maga azonban többször is hangsúlyozta, hogy nem tartja nagy kudarcként a visszafogottabb eredményeket.
máj. 23
14:18
Talmácsi nagy csatát vívott (Metropol)
Talmácsi Gábor a 19. helyről indulva ötödikként ért célba a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban.
máj. 23
14:18
A tanítvány legyőzte a mestert; Inter - Bayern 2-0 (Behaviour)
A 2009-2010-es szezon utolsó mérkőzéséhez érkezett a legrangosabb európai kupasorozat. Izgalmas összecsapáson dőlhet el, hogy olasz vagy német csapat viszi haza a BL serlegét. Telt ház Madridban, ön se maradjon le róla. Kövesse élőben a Bajnokok Ligája-döntőjét a Népszava Online-on!
máj. 23
14:24
Talmácsi 5. lett a Francia Nagydíjon (Infostart)
Talmácsi Gábor a 19. helyről indulva ötödikként ért célba a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban. A pozícióval 11 vb-pont jár, így a magyar versenyző három futam után 25 pontjával a hetedik.
máj. 23
14:24
BL-döntő: Mourinho mellett Luís Figo is Madridba mehet a nyáron (She)
José Mourinho a Bajnokok Ligája-döntő után – lapértesülések szerint - már az új stábját tervezgeti következő állomáshelyén, a Real Madridnál. A másodedzői posztra az egykor az Internazionale és a Real Madrid mezét is viselő Luís Figo érkezhet a „királyi gárdához”, aki jelenleg a milánói klub utazó nagykövete.
máj. 23
14:36
Újabb győzelmével bajnok az MKB Veszprém! (Metropol)
Megvédte bajnoki címét az MKB Veszprém, miután a férfi kézilabda NB I döntőjében harmadszor, Pünkösd vasárnap 40-28-ra legyőzte a Pick Szeged csapatát.
máj. 23
14:42
Roland Garros: a tavaly döntős Söderling öt játékot vesztett (She)
A Roland Garros 1. fordulójában a 2009-es döntős svéd Robin Söderling három sima szettben nyert a francia Laurent Recouderc ellen, így a második körbe jutott.
máj. 23
14:44
Férfi kézilabda: Nagy Kornél egy plusz egy évre aláírt Veszprémbe (She)
A Dunaferr kézilabdacsapatát elhagyó Nagy Kornél a következő szezontól a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém játékosa lesz.
máj. 23
15:00
MotoGP: Lorenzo magabiztos győzelmet aratott Le Mans-ban (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíján a királykategóriában a spanyol Jorge Lorenzo végzett az első helyen. A vb-pontverseny éllovasa mögött csapattársa, az élről induló olasz Valentino Rossi, majd az utolsó körök óriási csatájából legjobban kijövő Andrea Dovizioso zárt.
máj. 23
15:00
Az Inter úgy nyert, hogy alig szabálytalankodott (Infostart)
Az Inter úgy lett a Bajnokok Ligája győztese, hogy kiejtette az egyébként a tornán címvédő, spanyol bajnok Barcelonát, valamint az Angliában duplázó Chelsea-t, majd a döntőben simán megverte a Németországban duplázó Bayern Münchent. Ha egy csapat az adott futballtavasz legeredményesebb szereplőit egytől egyig legyűri, talán fölösleges azon polemizálni, megérdemelte-e a sikert.
máj. 23
15:30
Magyar győzelem a Gyémánt Ligában (Metropol)
Kővágó Zoltán nyerte a férfi diszkoszvetést az atlétika legrangosabb sorozatának, a Gyémánt Ligának vasárnapi második állomásán, Sanghajban.
máj. 23
15:36
Roland Garros: a 10. kiemelt Azarenka az első fordulóban kiesett (She)
A tizedik kiemelt Viktorija Azarenka sima, 6:1, 6:2-es vereséget szenvedett a Roland Garros női egyesének első fordulójában az argentin Gisela Dulkótól.
máj. 23
15:54
Newcastle: Kádárék menedzsere cáfolja, hogy Wrigh-Phillipsszel erősítenek (She)
Az angol labdarúgó-élvonalba egy év után visszajutó Newcastle United menedzsere, Chris Hughton cáfolta a felröppenő pletykákat, melyek szerint a „szarkák” a Manchester City angol válogatott jobbszélsőjével, Shaun Wright-Phillipsszel erősítenék meg a keretüket.
máj. 23
15:56
Serie A: Walter Mazzarri két évet hosszabbított Nápolyban (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napolinál két évvel meghosszabbították Walter Mazzarri edző szerződését, aki a csapatot a hatodik helyre, és ezzel az európai porondra vezette.
máj. 23
16:24
Ungvári Attila ezüstérmes (Metropol)
Ungvári Attila ezüstérmes lett a 73 kg-os súlycsoportban a cselgáncsozók brazíliai Grand Slam viadalán, Rio de Janeiróban.
máj. 23
16:24
Talmácsi ötödik a Francia Nagydíjon (Behaviour)
Talmácsi Gábor a 19. helyről indulva ötödikként ért célba a Moto2 géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján. A pozícióval 11 vb-pont jár, így a magyar versenyző három futam után 25 pontjával a hetedik.
máj. 23
16:30
Sakk: Rudolf Anna fölényesen nyerte meg a női bajnokságot (She)
Rudolf Anna győzelmével ért véget az 58. női országos bajnokság Nagykanizsán. Rudolf a kilenc forduló során 7.5 pontot gyűjtött, így 1.5 egységgel előzte meg a viadal első felében remekelő Tóth Lilit.
máj. 23
16:48
NFL: Favre bokaműtéten esett át, a jövőjéről azonban még nem döntött (She)
A nemrég véget ért tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) Nemzeti főcsoportjának (NFC) döntőjében vereséget szenvedő Minnesota Vikings veterán irányítója, Brett Favre bokaműtéten esett át.
máj. 23
17:06
Newcastle: Kádárék menedzsere cáfolja, hogy Wright-Phillipsszel erősítenek (She)
Az angol labdarúgó-élvonalba egy év után visszajutó Newcastle United menedzsere, Chris Hughton cáfolta a felröppenő pletykákat, melyek szerint a „szarkák” a Manchester City angol válogatott jobbszélsőjével, Shaun Wright-Phillipsszel erősítenék meg a keretüket.
máj. 23
17:42
Soproni Liga: hat mérkőzés elkezdődött élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó Soproni Liga 30., egyben utolsó fordulójában hat találkozót rendeznek vasárnap, amelyeken a bajnoki cím és a bronzérem sorsa is eldől. Kövesse élő, szöveges tudósításaink segítségével a találkozókat!
máj. 23
17:44
Atlétika, Gyémánt Liga - Bolt „csak” remek, Oliver 13 mp-en belül (She)
Usain Bolt a várakozásoknak megfelelően óriási fölénnyel, magabiztos futással győzött vasárnap férfi 200-on az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat második állomásán, Sanghajban, ahol azonban két tizedmásodperccel elmaradt saját idei ranglistavezető idejétől.
máj. 23
17:54
Bolt "csak" remek (Metropol)
Usain Bolt a várakozásoknak megfelelően óriási fölénnyel, magabiztos futással győzött vasárnap férfi 200-on az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat második állomásán, Sanghajban, ahol azonban két tizedmásodperccel elmaradt saját idei ranglistavezető idejétől.
máj. 23
18:00
Giro d’Italia: Bassóval senki sem tudta tartani a lépést (She)
Ivan Basso nyerte a Giro d’Italia 15. szakaszát, miután az utolsó hegyen senki sem tudta vele tartani a lépést. A második helyen több mint egyperces hátránnyal Cadel Evans ért célba, míg a harmadik Michele Scarponi lett.

Keresés