2010. május 16. vasárnap

máj. 16
0:15
Primera División: Rodri 94. percben lőtt gólja juttatta a BL-be a Sevillát (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 38., utolsó fordulójában a Bajnokok Ligájában való részvételt érő negyedik helyre hajtott a Sevilla és a Mallorca is. Célját végül a fordulót pontelőnnyel váró andalúziai együttes érte el, amely a 94. percben szerzett góllal tudott nyerni.
máj. 16
0:15
Forma-1-es bikaviadal (Blikk)
Az idei F1-es vb-n csak Webber és Vettel nyert az időmérő edzéseken
máj. 16
0:19
Életveszélyes pályán versenyez Palik László (Blikk)
máj. 16
0:23
Kiss Pál Tamás: Irány a Forma-1! (Blikk)
A világ legjobb pilótái közé vágyik a tehetséges autóversenyző
máj. 16
1:27
FTC: Semmilyen, az ellenfelekre irányuló megjegyzést nem tettem - Tóth (She)
A Soproni Liga 28. fordulójában a Ferencváros Djordje Tutorics fejesével nyert Diósgyőrben 1–0-ra. A találkozó 77. percében Lipcsei Péter váltotta Tóth Bencét, utóbbit már pályáról való lejövetelét követően állította ki a játékvezető. Este a klub és az érintett játékos közleményben tagadta, hogy a televízió-közvetítés során neki tulajdonított mondatot mondta volna rutinos cseréjének, miszerint:…
máj. 16
1:45
Championship: 22 évesen, álmában hunyt el a Liverpool volt osztrák légiósa (She)
Álmában, 22 évesen hunyt el Besian Idrizaj, U21-es osztrák korosztályos válogatott labdarúgó, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) hetedik helyen végző Swansea City támadója. Halálát feltehetően szívinfarktus okozta. Erről a klub hivatalos oldala, a swanseacity.net számolt be.
máj. 16
1:49
Profi ökölvívás: Wlodarczyk derekára került Erdei leadott WBC-öve (She)
Szombaton késő este a lengyelországi Lódzban került terítékre az Erdei Zsolt által leadott, és emiatt betöltetlenné váló WBC cirkálósúlyú világbajnoki cím, amiért a hazai pálya előnyét élvező Krzysztóf Wlodarczyk és a korábbi bajnok Giacobbe Fragomeni csapott össze.
máj. 16
2:03
Lipcsei Péter: 646 (Blikk)
A DVTK ellen beállította Sárosi György klubrekordját a focista
máj. 16
2:07
Peches Gyirmót (Blikk)
Buta hiba után bundabotrány keseríti az NB I-be vágyó győriek életét
máj. 16
7:09
Profi ökölvívás: Amir Khan nagyon megverte Malignaggit (She)
Első amerikai mérkőzésén rendkívül sima sikert aratott Amir Khan: a WBA kisváltósúlyú világbajnoka meggyőző fölénnyel „pofozta ki a ringből" a meccs előtt igen nagyszájú Paul Malignaggit.
máj. 16
7:12
A Bayern nyerte a Német Kupát (Metropol)
Története során 15. alkalommal a Bayern München nyerte meg a labdarúgó Német Kupát, miután a szombat esti döntőben nagyon könnyedén, 4-0-ra legyőzte a címvédő Werder Brement.
máj. 16
7:27
MLS: először kapott ki új otthonában a New York Red Bulls (She)
Hazai pályán, a vadonatúj Red Bull Arenában először kapott ki a New York Red Bulls labdarúgócsapata az észak-amerikai profiliga (MLS) 9. fordulójában. A Red Bullst a Seattle Sounders győzte le a csereként beállt kolumbiai Fredy Montero hajrában szerzett góljával.
máj. 16
7:29
MLSZ: hétfő reggel döntetnek a KTE-Kaposvár meccs pótlásáról (She)
A pálya használhatatlansága miatt elmaradt szombaton a Soproni Ligában a Kecskeméti TE–Kaposvár mérkőzés – a pótlásról az MLSZ hétfőn dönt, de a szervezetnek a zsúfolt versenynaptár miatt nincs könnyű dolga.
máj. 16
7:45
Jégkorong: Cortina csapata nem kap licencet a német élvonalra (She)
A Német Jégkorongliga (DEL) nem ad rajtengedélyt a másodosztály küzdelmeit megnyert EHC München csapatának, így a Pat Cortina vezette együttes nem indulhat a legmagasabb osztályban.
máj. 16
8:03
Fulham: Hodgson 25 millió fontot kap erősítésekre - lapértesülés (She)
Az angol Sunday Mirror értesülései szerint az év menedzserének megválasztott Fulham-mester, Roy Hodgson erősítésekbe kezdhet a nyáron, mivel Mohammed al-Fajed tulajdonos hajlandó ezt finanszírozni.
máj. 16
8:05
Juventus: Del Piero szerint az egész szezon katasztrofális volt (She)
Keményen kritizálta a Juventus labdarúgócsapatának a 2009–2010-es szezonban nyújtott teljesítményét Alessandro Del Piero, a „zebrák" veterán klasszisa.
máj. 16
8:21
MTK: Kanta egyelőre nem kaphat főszerepet a kék-fehéreknél (She)
Garami József, az MTK szakmai igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta: még hosszabb időnek kell eltelnie, míg a fővárosi kék-fehérek súlyos sérülés után visszatért irányítója, Kanta József ismét főszerepet kaphat az együttesben.
máj. 16
8:23
Válogatott: Koeman Lázokot és Koltait figyeltette Aczéllal Győrben (She)
Nem mondhatni, hogy főszerepet kaptak volna a Győri ETO FC–MTK bajnokin azok a játékosok, akik miatt Aczél Zoltán, a magyar válogatott edzője kilátogatott a mérkőzésre. Erwin Koeman szövetségi kapitány segítője Koltai Tamást és Lázok Jánost figyelte.
máj. 16
8:39
Tömegsport: elmarad a 17. K and H olimpiai maraton váltó a viharos idő miatt (She)
Elmarad a vasárnapra tervezett 17. K and H olimpiai maraton váltó, miután az esemény a viharosra fordult szél miatt megrendezhetetlenné vált - közölte az MTI-vel reggel a szervező Budapest Sportiroda (BSI).
máj. 16
9:15
Orosz Kupa: Huszti trófeára vágyik a vasárnapi kupadöntőben (She)
Vasárnap délben lép pályára Huszti Szabolcs csapata, a Zenit a labdarúgó Orosz Kupa döntőjében a Szibir Novoszibirszk ellen. A magyar légiós a szentpéterváriak hivatalos honlapjának elmondta: már nagyon vágyik első kupasikerére.
máj. 16
9:17
Labdarúgás: eldől a Serie A és a La Liga, nyugati rangadó, kupadöntők - program (She)
Vasárnap is nyitott kérdések sorára kapunk választ: délután eldől a 2009–2010-es olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, este a spanyol is, míg a Soproni Ligában nyugati derbire kerül sor, Európa-szerte pedig kupadöntőké (is) a hét utolsó napja. Tekintsék át a programot!
máj. 16
9:33
Elmarad a 17. K and H olimpiai maraton váltó a viharos idő miatt (Infostart)
Elmarad a mára tervezett 17. K and H olimpiai maraton váltó, miután az esemény a viharosra fordult szél miatt megrendezhetetlenné vált - közölte a szervező Budapest Sportiroda (BSI).
máj. 16
10:27
NBA: egyre rosszabb a Lakers-center térde, kezelésre szorul (She)
Egyre rosszabb állapotban van Andrew Bynumnak, a Los Angeles Lakers centerének sérült térde, ami aggaszthatja a kaliforniai kosárlabdacsapat drukkereit a Phoenix Suns elleni NBA-főcsoportdöntő előtt.
máj. 16
10:45
Hertha BSC: Markus Babbel lehet Dárdaiék szakvezetője - lapértesülés (She)
A német Bild értesülései szerint Markus Babbel lehet a 2010–2011-es szezonban Dárdai Pál csapatának, a Hertha BSC-nek a vezetőedzője.
máj. 16
10:47
Chelsea: 47 millióért szerződtetnék Fernando Torrest - lapértesülés (She)
Brit lapértesülés szerint a Chelsea már megtette az első lépéseket, hogy leszerződtesse Fernando Torrest, a Liverpool Európa-bajnok labdarúgóját.
máj. 16
11:39
Videoton: Farkas II Balázs maradna a fehérváriak játékosa (She)
A Soproni Liga második helyén álló Videoton támadója, Farkas II Balázs a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában kinyilvánította: a jövőben is szívesen maradna a fehérváriak játékosa.
máj. 16
11:41
Franciaország: Laurent Blanc kétéves szerződést kaphat a válogatottnál (She)
Lapértesülések szerint Laurent Blanc hamarosan megegyezik a Francia Labdarúgó-szövetséggel egy kétéves szerződésről, és a világbajnokság után átveszi a válogatott szakmai munkájának irányítását.
máj. 16
11:57
Ferencváros: Lipcsei úgy izgult, mint egy kisgyerek az első meccsén (She)
Mint arról már korábban beszámoltunk, a DVTK elleni szombati mérkőzésén Lipcsei Péter 646. alkalommal öltötte magára a Ferencváros mezét, és ezzel beállította dr. Sárosi György rekordját. A 100% Fradinak adott nyilatkozatában a középpályás elmondta, a találkozó előtt úgy izgult, mint egy kisgyerek, aki az első fellépésére készül.
máj. 16
12:00
Fejbe akarták dobni Ronaldót (Metropol)
Cristiano Ronaldo volt a célpont, de a dobás nem talált - adta hírül a Real Madrid csatára elleni akció hírét a Marca internetes oldala.
máj. 16
12:15
Úszás: Michael Phelpset „kiselejtezték" 50 m gyorson (She)
Balsikerekkel folytatta szereplését Michael Phelps, a világ első számú férfiúszója az egyesült államokbeli Charlotte-ban zajló nemzetközi viadalon: 50 méter gyorson nem jutott be a döntőbe, 100 méter háton pedig a második időt érte el a 14-szeres olimpiai bajnok.
máj. 16
12:17
Férfi kézilabda NB I: három perc után kialudtak a fények Szegeden (She)
A férfi kézilabda NB I döntőjének második, szegedi összecsapásán a találkozó 3. percében kihunytak a fények, jelenleg a világítóberendezés kihűlését várják, és csak ezt követően tudják folytatni a játékot.
máj. 16
12:19
Férfi kézilabda NB I: tíz perc után folytatódhatott a döntő (She)
Tíz perc szünet után folytatódott a világítóberendezés hibája miatt félbeszakadt mérkőzés.
máj. 16
12:33
Premier League: az Aston Villa is vinné a Leeds United gólzsákját (She)
Megnőtt az érdeklődés a Leeds United labdarúgócsapatának gólerős csatára, Jermaine Beckford iránt: a támadót az Aston Villa szerződtetné a nyáron.
máj. 16
12:51
Ronaldinho: "A pályán, a teljesítményemmel válaszoltam Dungának" - videóval (Infostart)
Háromgólos győzelemmel búcsúzott az AC Milan a 2009-2010-es szezontól, a csapat legjobbja, a brazil Ronaldinho két gólt is szerzett. Dida, Favalli és talán Inzaghi utoljára játszott piros-feketében. A közönség lelkesen ünnepelte a távozó edzőt, Leonardót - s felállva éltette a vb-keretből kihagyott Ronaldinhót.
máj. 16
12:51
Formula-1: a Lotus istálló 2011-ben új motorszállítóval szerződhet (She)
A finn Turun Sanomat című lap szakírója, Heikku Kulta – a lotusos Heikki Kovalainen jó ismerőse – szerint a Lotus istálló 2011-ben már nem Cosworth-motort tenne a Formula–1-es autójába.
máj. 16
12:53
Vb 2010: kérdéses Gallas szereplése, május végéig fel kell épülnie (She)
A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech kijelentette: nem viszi el a nyári világbajnokságra William Gallast, ha az Arsenal védője május végéig nem épül fel a vádlisérüléséből.
máj. 16
12:55
Juventus: Buffon még nem tudja, hogy hol folytatja pályafutását (She)
A Milan ellen elszenvedett 3–0-s vereség után Gianluigi Buffon a Sky Italia kérdésére válaszolva elmondta, még nem tudja, hol folytatja pályafutását.
máj. 16
13:09
Az angol szövetség elnöke szerint a spanyolok bundázni készülnek a vébén (Infostart)
Bundázási szándékkal vádolta Spanyolországot egy vasárnap nyilvánosságra került magánbeszélgetésben az angol labdarúgó szövetség elnöke, aki szerint a spanyolok a nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság bíróinak megvesztegetésére készülnek.
máj. 16
13:09
Premier League: Juhász védőtársa megegyezés előtt a Wolverhamptonnal (She)
A belga Anderlecht labdarúgócsapatának válogatott védője, Jelle van Damme megegyezés előtt áll az angol Wolverhampton Wanderers együttesével.
máj. 16
13:45
Férfi kézilabda NB I: óriási csatában nyert Szegeden a Veszprém (She)
A férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzésén az MKB Veszprém óriási csatában 32–31-re nyert a Pick-Szeged otthonában, így egy győzelemre került a bajnoki címtől.
máj. 16
14:03
Díszelőadással melegített a Bayern a BL-döntőre - videóval (Infostart)
Története során 15. alkalommal a Bayern München nyerte meg a labdarúgó Német Kupát, miután a szombat esti döntőben nagyon könnyedén, 4-0-ra legyőzte a címvédő Werder Brement.
máj. 16
14:05
Foci-vb: az észak-koreai válogatottnak kínai szurkolói lesznek (Infostart)
Kínai színészek és zenészek érkeznek majd Dél-Afrikába, hogy a labdarúgó-világbajnokságra kijutott észak-koreai csapatnak szurkoljanak - merthogy a kommunista vezetésű országból senki nem utazik biztatni a focistákat.
máj. 16
14:21
Formula-1: Monacói Nagydíj élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a Formula–1-es világbajnokság Monacói Nagydíja, amelyről élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
máj. 16
14:24
Szegeden nyert a Veszprém (Metropol)
A címvédő MKB Veszprém nagy csatában 32-31-re nyert a Pick Szeged otthonában vasárnap, így már 2-0-ra vezet a férfi kézilabda NB I három győzelemig tartó döntőjében.
máj. 16
14:24
F-1 - Red Bull siker az időmérőn (Behaviour)
Jók voltak a Red Bullok a szombati időmérő edzésen.
máj. 16
14:39
Afrika-kupa: változás a lebonyolításban, a páratlan években lesz a torna (She)
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) hivatalos közleményben jelentette be: 2013-tól a páratlan években rendezik meg az Afrikai Nemzetek Kupáját.
máj. 16
14:41
Orosz Kupa: Sirokov büntetőjével Huszti csapatáé lett a trófea (She)
A Zenit csapata nyerte meg a 2009–2010-es Orosz Kupát, miután Roman Sirokov 60. percben, tizenegyesből szerzett góljával legyőzte Rosztovban a Szibir Novoszibirszket.
máj. 16
14:57
Vb 2010: a tornára készülő Dél-Korea simán legyőzte Ecuadort (She)
Dél-Korea labdarúgó-válogatottja Szöulban 2–0-s győzelmet aratott Ecuador ellen felkészülési mérkőzésen.
máj. 16
14:59
Jégkorong: az USA négyet lőtt a franciáknak, a kazahok ismét kikaptak (She)
A németországi jégkorong-világbajnokságon folytatódtak az alsóházi küzdelmek. Az Egyesült Államok válogatottja ezúttal 4–0-s győzelmet aratott, ellenfele a szombaton Olaszországot legyőző Franciaország volt. Kazahsztán szoros mérkőzésen, nagy küzdelemben szenvedett 2–1-es vereséget Olaszországtól.
máj. 16
15:33
MLSZ: hétfőn pótolják az elmaradt KTE-Kaposvár bajnoki mérkőzést (She)
Bár eredetileg arról szóltak a hírek, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség hétfőn dönt a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Kecskemét–Kaposvár mérkőzésről, az MLSZ végül már vasárnap meghatározta a pótlás időpontját. A két csapat holnap, 16.30-as kezdéssel játssza le bajnokiját.

Keresés