2010. május 11. kedd

máj. 11
0:03
Tenisz: Moya csúnya verést kapott, Szafina az első fordulóban kiesett (She)
Benjamin Becker nem kímélte Carlos Moyát a madridi teniszversenyen, a korábbi spanyol világelsőt 6:0, 6:2-re verte meg a férfi egyes első fordulójában.
máj. 11
0:09
Négy nappal a döntő előtt dől el Ribéry sorsa (Behaviour)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tervei szerint négy nappal a május 22-i Bajnokok Ligája-döntő előtt határoz arról, hogy játszhat-e az Internazionale elleni meccsen Franck Ribéry, a Bayern München eltiltott labdarúgója.
máj. 11
1:21
Fabregas és Torres a spanyol bő keretben (Behaviour)
Vicente del Bosque, a végső sikerre is esélyes spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte harmincfős keretét a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 11
3:09
Hoki vb-t rendeznénk (Behaviour)
A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalosan megpályázza a jövő évi divízió I-es világbajnokság egyik csoportjának rendezési jogát.
máj. 11
3:22
Gera ellen szurkol Fehér Orsi (Blikk)
HAMBURG — Hosszú idő után végre újra magyar érdekeltségű lesz egy európai labdarúgókupa fináléja. Szerdán este (Digi Sport, Story Tv4, 20.45) az Európa-liga hamburgi döntőjében az angol Fulham a spanyol Atlético Madriddal csap össze.
máj. 11
6:45
Vágner László: tűzbe teszem a játékvezetőkért a kezem (Behaviour)
Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy Bede Ferenc alkoholos állapotban vezette volna szombaton a ZTE-Honvéd mérkőzést a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában. A bíró nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest a házigazdáknak, és több téves ítélete is volt. A lefújás után a zalaegerszegiek meg akarták szondáztatni Bedét, de ezt Vágner nem…
máj. 11
6:47
Izgalmas végjáték a vb-címmeccsen (Behaviour)
Szófiában, a címvédő indiai Viswanathan Anand és bolgár kihívója, Veszelin Topalov sakkvilágbajnoki döntőjében az utolsó, 12. játszmára maradt a döntés.
máj. 11
6:49
Másodosztályú vesztegetési botrány (Behaviour)
A Tatabánya-Gyirmót vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt több hazai játékos jelezte klubja vezetésének, hogy a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított.
máj. 11
6:57
Vb 2010: az eltiltott Cristian Rodríguez nem kapott helyet az uruguayi keretben (She)
Óscar Washington, az uruguayi válogatott szövetségi kapitány kihirdette 26 fős bő keretét a dél-afrikai világbajnokságra, amelyben az egyetlen meglepetés a Portóban játszó támadó, Cristian Rodríguez kihagyása volt. Igaz, a csatárnak az első két vb-meccset ki kellett volna hagynia, mivel eltiltották a selejtezők során.
máj. 11
7:15
Vb 2010: a debreceni Luis Ramos nem került be a hondurasi keretbe (She)
Reinaldo Rueda, a hondurasi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 23 fős utazó keretét a júniusi világbajnokságra, amelyben nem kapott helyet a Debrecenben futballozó Luis Ramos.
máj. 11
7:33
Vb 2010: egyetlen hazai játékos az ausztrálok bő keretében (She)
Pim Verbeek, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 30 fős keretét a világbajnokságra, amelyben csak egy Ausztráliában futballozó játékos szerepel a kapus Eugene Galekovic személyében, aki azonban nagy valószínűséggel nem kerül be az utazó keretbe a június 1-jei keretszűkítés során.
máj. 11
7:35
NBA: a Lakers és a Magic is söpréssel jutott tovább a főcsoportdöntőbe (She)
A Lakers és a Magic is kisöpörte ellenfelét az NBA rájátszásának főcsoport-elődöntőjében. A Los Angeles a Utah Jazzt verte meg 111–96-ra a negyedik meccsen nyugaton, és így a szintén söpréssel továbbjutó Phoenix Sunsszal találkozik, míg az Orlando Magic az Atlanta Hawks ellen győzött 98–84-re keleten, és ellenfélre vár.
máj. 11
8:09
Vb 2010: Totti behívását nem befolyásolja sportszerűtlen tette (She)
Marcello Lippi, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem befolyásolja Francesco Totti vb-szereplését, hogy az AS Roma csapatkapitánya az Olasz Kupa döntőjében sportszerűtlenül viselkedett.
máj. 11
9:03
Anglia: Gera Zoltán és Kádár Tamás edzője is az Év menedzsere lett (She)
Hétfő késő este átadták az angol labdarúgóligában dolgozó menedzsereket tömörítő szervezet, az LMA díjait, és a Gera Zoltánt is soraiban tudó Fulham trénerét, Roy Hodgsont választották az Év menedzserének, aki az Európa-liga döntőjébe vezette csapatát.
máj. 11
9:03
Geráék mestere az év edzője Angliában (Metropol)
Roy Hodgson, a Gera Zoltánt soraiban tudó Fulham mestere lett az év labdarúgóedzője Angliában. A klub saját honlapján hétfőn éjjel számolt be arról, hogy a szakember a ligában dolgozó vezetőedzők szervezetétől érdemelte ki az elismerést.
máj. 11
9:05
Belgium: Wasilewski nyolc hónap után ismét pályára lépett (She)
Sérülése után több mint nyolc hónappal ismét pályára lépett Marcin Wasilewski, az Anderlecht lengyel válogatott labdarúgója.
máj. 11
9:09
Otthagyta Woodsot egyik edzője (Behaviour)
Lemondott a világelső golfozó, Tiger Woods egyik edzője, Hank Haney.
máj. 11
9:39
Kaposvár: valószínűleg vége Szrdjan Sztanics szezonjának (She)
Megsérült Szrdjan Sztanics, Kaposvári Rákóczi labdarúgója, és valószínűleg véget ért számára a bajnokság – olvasható a klub hivatalos honlapján.
máj. 11
9:41
Jégkorong-vb: kidőlt a kanadai csapatkapitány, Ryan Smyth (She)
Bokasérülése miatt véget ért a németországi jégkorong-világbajnokság a kanadai Ryan Smyth számára.
máj. 11
9:57
Kecskemét: Csordás Fradi elleni találata a 100. NB I-es KTE-gól volt (She)
A szombati Ferencváros–KTE-Ereco bajnoki mérkőzés 75. percében a csereként beálló Csordás Csaba egy szép fejessel alakította 3–2-re az eredményt az Albert-stadionban. Emlékezetes találat – hiszen mint a kecskeméti klub hivatalos honlapja írja – egyben ez volt a KTE-Ereco 100. góllja az NB I-ben.
máj. 11
9:57
Szlovák szurkolók törtek-zúztak Encsen (Metropol)
Több mint száz külföldi állampolgárt állítottak elő a magyar rendőrök, miután egy kelet-szlovákiai futballmeccsre tartó szurkolók kedd reggel az M30-as autópályánál két helyen randalíroztak.
máj. 11
9:59
Debrecen: ingyenbuszokat indít a klub az Újpest elleni mérkőzésre (She)
A DVSC Futball Szervező Zrt. által bérelt autóbuszokkal ingyen utazhatnak a szurkolók a Újpest elleni szombati bajnokira. A buszokra csak a megvásárolt meccsjegyekkel lehet felszállni, amelyből jelenleg ötszázat értékesítettek már – olvasható a debreceni klub hivatalos honlapján.
máj. 11
10:33
Hollandia: Dzsudzsák Balázsnak évi 2.5 millió eurót kínál a Fenerbahce (She)
Törökországból származó információk szerint a Fenerbahce is bejelentkezett Dzsudzsák Balázsért, a PSV magyar válogatott futballistájáért, akinek állítólag 2.5 millió eurós éves fizetést kínál a török klub. A hírt a Nemzeti Sport törökországi tudósítója, Mehmet Basaran is megerősítette.
máj. 11
10:51
Görbicz Anita: „Csak egészség legyen, meg BL-döntő” (Metropol)
Hetedszer nyerte meg a magyar bajnokságot a Győri Audi ETO női kézi lab dacsapata, az Arany Ászok-rájátszás döntőjében a Debrecent győzte le két mérkőzésen.
máj. 11
10:53
Szalay és Bunkoczi első diadala (Metropol)
Majdnem elmosta az eső a péntektől vasárnapig tartó Rábaköz Kupát.
máj. 11
11:27
Vb 2010: a torpedó miatt Dél-Korea nem ad ingyen képet Északnak (She)
Jelen állás szerint az észak-koreai tévénézők nem látják majd csapatuk mérkőzéseit a nyári labdarúgó-világbajnokságon, mivel a tervek szerint mindkét Koreába közvetítő dél-koreai SBS televízió a nemzetközi tarifának megfelelő árat kér Északtól a sugárzásért.
máj. 11
11:29
Belgium: Juhász és Kouemaha is helyet kapott az év csapatában (She)
A magyar labdarúgó-válogatott védője, Juhász Roland és a Tatabánya, illetve a Debreceni VSC korábbi csatára, a kameruni Dorge Rostand Kouemaha is bekerült a belga Het Laatste Nieuws álomcsapatába.
máj. 11
11:45
Kosárlabda: nem jutottak nyolc közé, mégis hosszabbított a kaposvári edző (She)
Bár az elvárások ellenére nem sikerült a legjobb nyolc közé verekednie magát a Kaposvári KK csapatának a férfi kosárlabda-bajnokságban, a szakvezetőség ennek ellenére elégedett volt az egy éve vezetőedzőnek kinevezett kaposvári pedagógus, Fekete Ádám munkájával.
máj. 11
11:47
Hegyikerékpár: Prájcer és Jakó a Four Cross magyar bajnok (She)
A győrújbaráti Báró dombon rendezték a hegyikerékpározás egyik – itthon – még kevésbé ismert, de annál látványosabb szakágának, a Four Crossnak a magyar bajnokságát. Az elitek futamai után Prájcer Péter és Jakó Zsuzsanna húzhatta magára a bajnoki trikót.
máj. 11
12:21
Megvan a holtszezon első edzőváltása Angliában (Infostart)
Menesztették Gianfranco Zolát, az angol labdarúgó Premier League-ben érdekelt West Ham United csapatának vezetőedzőjét.
máj. 11
12:21
Mainz: a német klub hamar pontot tenne a Szalai-ügy végére (She)
A jelenleg sérült Szalai Ádám kölcsönszerződése hamarosan lejár a Mainznál, de a németek szeretnék megtartani a Real Madrid középpályását. Christian Heidel, a mainzi labdarúgóklub menedzsere elárulta, hamarosan felveszi a kapcsolatot a spanyolokkal Szalai ügyében.
máj. 11
12:21
Fizetnie kell a foci-vb-ért Észak-Koreának (Metropol)
A dél-koreai SBS televízió az eredeti tervekkel ellentétben nem ingyen, hanem csak a piaci áron hajlandó Észak-Koreának sugárzási jelet biztosítani az egy hónap múlva kezdődő labdarúgó-világbajnokság ideje alatt.
máj. 11
12:23
Anglia: felállították Gianfranco Zolát a West Ham United kispadjáról (She)
Menesztették kedden Gianfranco Zolát, az angol labdarúgó Premier League-ben érdekelt West Ham United vezetőedzőjét.
máj. 11
12:25
Anglia: Rooney a harmadik, a szezon legjobbjának járó díját gyűjtötte be (She)
Wayne Rooneyt, a Manchester United támadóját látta a 2009–2010-es idény legjobbjának a Premier League fő támogatója, a Barclays.
máj. 11
12:39
Gyász: elhunyt Móczár István volt válogatott öttusázó (She)
Kedd hajnalban lánya, Móczár Éva házában hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Móczár István, a Balczó, Török, Móna öttusa-aranycsapat örökös tartaléka.
máj. 11
13:15
Vb 2010: a korábbi III. Kerület-légiós Sibaya is Dél-Afrika bő keretében (She)
Carlos Alberto Parreira, a házigazda dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 29 fős keretét a világbajnokságra, amelyben tíz Európában játszó labdarúgó szerepel, míg a többiek Dél-Afrikában futballoznak.
máj. 11
13:17
Jégkorong: egyelőre nem lehet tudni, hogy Mihály Árpád marad-e Fehérváron (She)
Nem támogatja tovább a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát a tehetős erdélyi üzletember, Csató Kovács Imre, aki eddig Mihály Árpád csatár fizetését is állta.
máj. 11
13:19
Ökölvívás: Bedák szerint Vázquezt nyomja a bizonyítás terhe (She)
Május 29-én a WBO kispehelysúlyú címéért száll szorítóba Bedák Zsolt a világbajnok Wilfredo Vázquez Jr. ellenében, mégpedig annak hazájában, Puerto Ricóban.
máj. 11
13:33
Vb 2010: a szerb kapitány nem hozza nyilvánosságra az előzetes keretet (She)
A szerb válogatott egyenesen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) küldi el előzetes világbajnoki keretét, Radomir Antics szövetségi kapitány ugyanis nem kívánja nyilvánosságra hozni a névsort.
máj. 11
13:33
Söpréssel főcsoportdöntős a Lakers és a Magic (Metropol)
A címvédő Los Angeles Lakers és a tavaly ugyancsak nagydöntős Orlando Magic is bejutott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-fináléjába.
máj. 11
13:35
Wolfsburg: McClaren két évre aláírt a „farkasokhoz” - hivatalos (She)
Ma délután a VfL Wolfsburg labdarúgócsapatának vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy július elsejétől Steve McClaren veszi át a „farkasok" irányítását. Az angol szakember két évre szóló szerződést kötött a Bundesliga nyolcadik helyén záró tavalyi bajnokkal.
máj. 11
13:51
Vb 2010: lemarad a vb-ről, lemondta a válogatottságot az ausztrál játékos (She)
Bejelentette visszavonulását az ausztrál labdarúgó-válogatottól Mile Sterjovski, miután nem kapott meghívót Pim Verbeek szövetségi kapitány bővebb világbajnoki keretébe.
máj. 11
13:51
A hetedik meccs dönt a Pittsburgh-Montreal párharcban (Metropol)
A Montreal legyőzte a címvédő Pittsburgh-öt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti-főcsoportjának elődöntőjében, a hétfői játéknapon, így ebben a párharcban az utolsó, hetedik mérkőzés dönt a továbbjutásról. A Philadelphia ugyanakkor diadalmaskodott Bostonban, ezzel összesítésben 3-2-re szépített.
máj. 11
13:53
NHL: iskolás fia dönthet a sztárhátvéd Lidström sorsáról (She)
Előrevetíti a világ egyik legjobb hokis hátvédjének, Nicklas Lidströmnek a visszavonulását az a tény, hogy legidősebb fia Svédországban kezdi meg a következő tanévet.
máj. 11
14:45
Formula-1: Schumacher nagyon várja már a Monacói Nagydíjat (She)
Visszatérése óta a legjobb eredményét érte el Michael Schumacher a Spanyol Nagydíjon, ahol a negyedik pozícióban zárt. A hétszeres világbajnok nemcsak jó helyezésének örült, hanem annak is, hogy a hétvégén a Monacói GP-vel folytatódik az F1-es világbajnokság.
máj. 11
15:03
Kihirdette bő keretét Capello (Infostart)
Kihirdette a világbajnokságra készülő 30 fős bő keretét Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 11
15:03
Serie A: előrehozták a hétvégi Milan-Juve és Lazio-Udinese mérkőzést (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség döntése értelmében vasárnap helyett szombaton rendezik meg a Milan–Juventus és Lazio–Udinese bajnokikat.
máj. 11
15:21
Válogatott: elképzelhető, hogy Erwin Koeman meghívja Németh Krisztiánt (She)
Görög sajtóhírek szerint Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya figyelemmel követi az AEK Athén soron következő mérkőzéseit, ugyanis gondolkodik azon, hogy behívja a németek és hollandok ellen készülő keretbe Németh Krisztiánt.
máj. 11
15:39
A Fenerbahce vinné Dzsudzsákot (Metropol)
Törökországból származó információk szerint a Fenerbahce is bejelentkezett Dzsudzsák Balázsért, a PSV magyar válogatott futballistájáért, akinek állítólag 2.5 millió eurós éves fizetést kínál a török klub. A hírt a Nemzeti Sport törökországi tudósítója, Mehmet Basaran is megerősítette.
máj. 11
15:45
A bundázással vádolt gyorskorcsolyázók fellebeznek (Behaviour)
Benyújtotta fellebbezését kedden az a két olimpiai érmes dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolyázó, akiket hazájuk szövetsége múlt csütörtökön három évre tiltott el a versenyzéstől.

Keresés