2010. május 31. hétfő

máj. 31
0:18
Női kézilabda Eb-selejtező: Montenegró nyerni tudott Oroszországban (She)
A hétvégén befejeződtek a 2010-es női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek küzdelmei. Az egész sorozat legnagyobb meglepetését szerezte a montenegrói válogatott azzal, hogy az utolsó fordulóban 31–28-ra győzni tudott Oroszországban.
máj. 31
2:24
Milliárdokért osztják a pofonokat Klicskóék (Blikk)
GELSENKIRCHEN – Továbbra is a csúcson vannak a Klicsko testvérek. A két ukrán nehézsúlyú ökölvívó sorra veri az ellenfeleket, senki sem tudja megállítani őket. A sportsikerek mellett persze az is fontos számukra, hogy közben dől a pénz hozzájuk.
máj. 31
6:30
A Red Bullosok összeütközése után Hamilton a nyertes (Behaviour)
Izgalmas versenyen, a Red Bullosok hibájának köszönhetőn kettős McLarren győzelem született a hatodik Török Nagydíjon. Az élről rajtoló Mark Webber zsinórban harmadszor indulhatott az első rajtkockából, így nagy esélye volt arra, hogy sorozatban harmadszor végezzen az első helyen. Erre minden lehetősége meg is volt, míg csapattársa ki nem lökte a vezető pozícióból.
máj. 31
6:32
Janics Natasa lett a Tisza királynője (Behaviour)
A hétvégén bonyolították le Szegeden a MOL kajak-kenu Világkupát, ahol a magyar versenyzők a megszerzett 16 érmükkel - kilenc első, négy második és három harmadik hely - bőven túlszárnyalták a szövetségi kapitány, Storcz Botond elvárását, hisz a korábbi olimpiai bajnok tíz dobogós hely elérését tűzte ki célul.
máj. 31
6:34
Vazquez simán verte Bedákot (Behaviour)
Mindenre számítottak a magyar szurkolók az európai idő szerint vasárnap hajnalban a puerto rico-i Bayamonban rendezendő profi ökölvívó gálán, csak arra nem, ami végül történt a WBO kispehelysúlyú világbajnoki címmeccsén. Wilfredo Vazquez Jr. (19-0-1, 16 KO) és a szervezet interkontinentális és Európa-bajnoka, Bedák Zsolt (15-1, 5 KO) hatalmas meccset vívott egymással, igaz, izgalomról nem nagyon…
máj. 31
7:12
Felkészülés: Chile három góllal legyőzte az izraeli válogatottat (She)
A június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő chilei válogatott 3–0-ra győzött Izrael ellen felkészülési mérkőzésen.
máj. 31
8:24
Vívás: hatodik a női párbajtőrcsapat Montrealban (She)
A hatodik helyen végzett a magyar csapat a női párbajtőrözők montreali világkupaversenyén.
máj. 31
8:36
Foglyokból futballsztárok (Metropol)
Sedick Isaacs is várja már a focivébét. Ő azonban másként gondol a játékokra, mint egy átlagos rajongó – ő ugyanis a Robben szigeti politikai foglyok csapatában volt focista.
máj. 31
8:42
Inter: Capello két napon belül dönthet, Moratti szívesen fogadná (She)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Fabio Capello két napon belül eldöntheti, hogy elfogadja-e a bajnok Inter ajánlatát, és a világbajnokság után átveszi-e a triplázó milánói együttes irányítását.
máj. 31
8:42
Janicsot repíti az új szerelem (Blikk)
SZEGED – Két olimpiai bajnok női kajakosunk Világkupa-viadalos párharcából Janics Natasa (27) került ki győztesen, az 500 méteres döntőben biztosan utasította maga mögé valamennyi ellenfelét, köztük a harmadik helyen célba érkező Kovács Katalint (34) is.
máj. 31
9:18
Brutális baleset az Indy 500-on - videóval (Infostart)
Horrorisztikus ütközés zárta a hétvégi Indy 500-as autóversenyt. Mike Conway gépe a magasba emelkedett és hatalmas sebességgel a nézőket elválasztó kerítésnek csapódott.
máj. 31
9:30
Cristiano Ronaldo örül Mourinho érkezésének (Metropol)
Nagyon örül a "mindig győzelemre törő" Jose Mourinho vezetőedző érkezésének Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál támadója.
máj. 31
10:12
Brazília: a Corinthians Ronaldo nélkül verte meg a Santost (She)
A brazil országos labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában az éllovas Corinthians 4–2-re győzött a Santos ellen.
máj. 31
10:14
Vb 2010: Szégyen, hogy ilyen labdával kell játszanunk - Buffon (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott első számú kapusa, Gianluigi Buffon is beállt a dél-afrikai világbajnokság hivatalos labdáját kritizálók egyre népesebb táborba.
máj. 31
10:30
Vb 2010: Luís Fabianónak csak a győzelem számít, nem a szép játék (She)
A brazil válogatott elsődleges célja, hogy megnyerje a labdarúgó-világbajnokságot, akár úgy is, hogy nem játszik igazán szépen.
máj. 31
10:48
Úszás: Csaba Lászlót választották meg a szeniorúszók szövetsége elnökévé (She)
Csaba Lászlót választották meg a Magyar Szeniorúszók Országos Szövetségének elnökévé.
máj. 31
11:24
Vasas: az angyalföldi klub Breyer Zoltán szurkolói díjat alapított (She)
Markovits László, a Soproni Ligában szereplő Vasas ügyvezető elnökének javaslatára Breyer Zoltán szurkolói díjat alapított az angyalföldi klub, amelyet az kaphat meg, aki éveken keresztül magatartásával és tevékenységével segíti az egyesületet – adta hírül a vasassc.hu.
máj. 31
11:26
DVSC: Jó döntés volt a Lokit választani, szívesen maradnék - Szélesi (She)
A Soproni Liga 2009–2010-es szezonjában élen végző DVSC-TEVA válogatott labdarúgója, Szélesi Zoltán jó döntésnek tartja a debreceni csapathoz szerződését, szívesen maradna a hajdúságiaknál – olvasható a klub hivatalos honlapján.
máj. 31
11:42
Jégkorong: húsz év után ismét NHL-csapat lép fel Oroszországban (She)
Húsz év elteltével ismét Oroszországba látogat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik csapata.
máj. 31
11:44
Vb 2010: Parreira a világbajnokság után hazatér Brazíliába (She)
A jövő pénteken rajtoló labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Dél-Afrika válogatottjának brazil szövetségi kapitánya, Carlos Alberto Parreira megerősítette, hogy a vb zárultával befejezi szakvezetői tevékenységét a Bafana Bafanánál, s hazatér szülőhazájába.
máj. 31
13:06
Horrorisztikus ütközés az Indy 500-on (Metropol)
Az 500 mérföldes autóverseny hajrájában a harmadik helyért csatázó Mike Conway belső ívről próbálta előzni Ryan Hunter-Reayt, ám a két kocsi oldala és kereke összeért.
máj. 31
13:06
Lenulláztak minket a németek (Behaviour)
Noha a német labdarúgó-válogatott az éremszerzés reményével várja a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot, a magyar együttes szombat esti semmittevésére ez se magyarázat. A 0-3-as végeredmény nem is sejteti, mennyire gyatra produkciót nyújtott Erwin Koeman alakulata.
máj. 31
13:08
Öt magyar öttusázó a Világkupán (Behaviour)
Öt magyar résztvevője lesz az öttusázók idei ötödik Világkupa-versenyének, melyet csütörtöktől vasárnapig Berlinben rendeznek.
máj. 31
13:24
Ismét Oroszországban az NHL (Behaviour)
Húsz év elteltével ismét Oroszországba látogat az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik csapata.
máj. 31
13:30
Formula-1: a Red Bull cáfolja, hogy az istálló kivételezne Vettellel (She)
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a tegnapi Török Nagydíj után cáfolta, hogy az osztrák istálló kivételezne Sebastian Vettellel, a csapat német pilótájával.
máj. 31
13:32
Kézilabda: még nem jött válasz Nagy Lászlótól, hogy vállalja-e a szereplést (She)
Hétfő délig nem adott választ a kézilabdázó Nagy László, hogy vállalja-e a szlovénok elleni júniusi két világbajnoki selejtezőn a szereplést.
máj. 31
13:48
Vb 2010: mégis mehet a tornára a korábban már leépített koreai védő (She)
A Fehéroroszországgal szemben 1–0-ra elveszített felkészülési mérkőzés duplán kellemetlenül érintette a dél-koreai válogatottat, hiszen a találkozón megsérült a japán Kiotó együttesében légióskodó védő, Kvak Te Hi.
máj. 31
14:00
Kisebb dulakodás a férfi kézilabda BL döntőben (Behaviour)
A német THW Kiel nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután 36-34-re legyőzte a Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelonát. Változatos, izgalmas összecsapáson már hat gólos előnyben is volt a spanyol gárda, de végül nem ők örülhettek.
máj. 31
14:06
Vb 2010: Gerrard sérülése nem súlyos, nem veszélyezteti a játékát (She)
Steven Gerrard, az angol válogatott középpályása saját elmondása szerint nem sérült meg súlyosan, így világbajnoki szereplése nincs veszélyben.
máj. 31
14:18
Capello: "semmit sem foglaltunk még írásba" (Behaviour)
A Bajnokok Ligája győztes Internazionale, a dél-afrikai világbajnokság után Olaszországba csábítaná az angol válogatott jelenlegi vezetőedzőjét. Fabio Capello annyit mondott: "Le kell ülnöm beszélni Sir David Richardsszal, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) korábbi elnökével".
máj. 31
14:24
Videó: megkergették és lerúgták a piros lapot felmutató bírót Afrikában (She)
Szégyenteljes események történtek a pályán a Ruandában megrendezett APR FC–TP Mazembe találkozó 40. percében. Az etióp játékvezető 1–0-s hazai vezetésnél kiállította a vendégek 24 éves kongói csatárát, Tresor Mputut, aki elégtételt akart venni a bírón és kergetni kezdte. Az akcióban sajnos csapattársai is segítségére voltak, egyikük le is rúgta a menekülő sporit. Nézze meg a jelenetet videón!
máj. 31
15:12
Mourinhót bemutatták Madridban (Metropol)
Mintha magas állami pozíciót foglalna el, akkora csinnadrattával és médiakörítéssel iktatták be hétfő kora délután immár hivatalosan is a Real Madrid futballcsapatának vezetőedzői tisztébe José Mourinhót.
máj. 31
15:36
Mourinho: Nem ismerek félelmet (Infostart)
Bemutatták Madridban a Real labdarúgó-csapatának új vezetőedzőjét, José Mourinhót. A portugál edző székfoglalójában kiemelte: nem fél a Barcelonától, és a BL-győzelmet célozza meg.
máj. 31
15:36
Marseille: Gilardinóval erősítené meg támadósorát a francia bajnok (She)
A Le Parisien információi szerint a francia bajnokság élén záró Marseille a Fiorentina olasz válogatott támadójával, Alberto Gilardinóval erősítené meg támadószekcióját.
máj. 31
15:38
DVSC: Az idei csúcsév volt, amit nehéz lesz felülmúlni - Szima Gábor (She)
Szima Gábor, a Debrecen labdarúgócsapatának klubelnöke az együttes hivatalos honlapján értékelte az elmúlt évet, és nyilatkozott a következő szezon céljairól is.
máj. 31
15:48
Serena Williams a nyolc között (Metropol)
Az első helyen kiemelt Serena Williams két sima játszmában nyert az izraeli Shahar Peer ellen, és bejutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.
máj. 31
17:00
Nem csak a sakk megy a magyaroknak! (Behaviour)
A magyar bajnok 6 alkalommal győzedelmeskedett a 31. Amatőr Gó Világbajnokságon. Még az esélyesebb 6 danos japán Yohei Sato-t is maga mögé kényszerítette.
máj. 31
17:06
Profi ökölvívás: Klicsko a legszigorúbb doppingtesztet is vállalja (She)
Az elmúlt hónapokban napi szinten lett vitatéma a világ bokszportáljain a doppingolás és a doppingtesztek. Az IBF nehézsúlyú rangsorának listavezetője, az orosz Alexander Povetkin is szeretné, hogy abban az esetben, ha létrejön a világbajnok Vladimir Klicsko elleni találkozó, mindketten a jelenleg legszigorúbbnak tartott, vér- és vizeletteszteket is tartalmazó, olimpiai szintű doppingellenőrzési…
máj. 31
17:24
Lyon: a Rennes-től érkezik Sidney Govou utódja - lapértesülés (She)
A francia futballmagazin, a France Football értesülései szerint az Olympique Lyon hároméves szerződést köt Jimmy Briand-nal.
máj. 31
17:42
Atlétka: a gátat áttörő Balaton sem tartotta vissza a mezőnyt (She)
Vasárnap 700 nevezővel, összesen mintegy másfél ezer résztvevővel rendezték meg a harmadik alkalommal kiírt Keszthelyi Kilométerek utcai futóversenyt. A hét versenyszámra kiírt viadalon a félmaraton-, maraton- és maratonváltó rajtját a handbike-osok indulása előzte meg. A háromszoros olimpikon Kálovics Anikó és a korábbi maraton-győztes Szabó Gábor papírforma-győzelme mellett Görög Veronika és…
máj. 31
18:48
Magabiztos Nadal (Metropol)
Rafael Nadal, a francia nyílt teniszbajnokság legnagyobb esélyese könnyedén, három játszmában verte hétfőn a brazil Thomaz Belluccit és bejutott a negyeddöntőbe.
máj. 31
18:54
A támadófoci és a legjobb brazil válogatott diadala - vb-história (Infostart)
Minden várakozással ellentétben a futball ünnepévé vált az 1970-es mexikói világbajnokság, és minden idők egyik legjobbjaként emlékszünk rá. A torna nagy közönségsikert aratott világszerte, részben a televíziónak köszönhetően, ugyanis ez volt az első vb, amelyet színesben közvetítettek. Vb-történeti sorozatunkban a brazil együttes harmadik diadalát elevenítjük fel.
máj. 31
18:54
Roland Garros: Almagro legyőzte Verdascót, Zsiga Máté párosban is nyert (She)
Nicolás Almagro lesz Rafael Nadal ellenfele a Roland Garros negyeddöntőjében, miután a 16 között négy játszmában legyőzte Fernando Verdascót.
máj. 31
19:12
Internazionale: Trapattoni szerint Capello a legesélyesebb jelölt a kispadra (She)
Az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a 71 éves Giovanni Trapattoni szerint Fabio Capello az első számú jelölt a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale kispadjára.
máj. 31
20:06
Roland Garros: Jankovics Hantuchovát legyőzve bejutott a negyeddöntőbe (She)
A negyedik helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics két szettben, 6:4, 6:2-re legyőzte a 23. helyen rangsorolt szlovák Daniela Hantuchovát, ezzel bejutott a Francia Nemzetközi Teniszbajnokság negyeddöntőjébe.
máj. 31
20:08
Chelsea: idén nyáron Darijo Srnával erősíthet az angol bajnok (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League) megnyerő Chelsea erőteljesen érdeklődik Darijo Srna, a Sahtar horvát légiósa után. Sőt, angol lapértesülések már azt is tudni vélik, hogy a londoniak 14 millió fontért vásárolnák ki a középpályást ukrán klubjából.
máj. 31
20:36
Jankovic a negyeddöntőben (Metropol)
A szerb Jelena Jankovic két sima játszmában nyert hétfőn a szlovák Daniela Hantuchova ellen és bejutott a legjobb nyolc közé a francia nyílt teniszbajnokságon, Párizsban.
máj. 31
22:12
Serie A: 25 éves brazil kapus az AC Milan legújabb kiszemeltje (She)
Spanyol lapértesülések szerint az AC Milan labdarúgócsapata kivásárolná 2012-ig élő szerződéséből az Almería 25 éves brazil légiósát, Diego Alvést.
máj. 31
23:06
Feröer: Potemkin is gólt rúgott Gángó korábbi csapata ellen (She)
A feröeri első osztályú labdarúgó-bajnokság csapatai immár a tizedik fordulón vannak túl a 2010-es szezonban.

Keresés