2010. május 17. hétfő

máj. 17
0:12
NHL: a Chicago nyerte meg a nyugati főcsoportdöntő első felvonását (She)
A Nyugati főcsoport döntőjének első mérkőzésén a Chicago Blackhawks 2–1-re nyert a San Jose Sharks vendégeként az NHL rájátszásában.
máj. 17
0:48
NBA: a Boston egyből elvette az Orlando pályaelőnyét a keleti döntőben (She)
A Boston Celtics 92–88-ra nyert az Orlando Magic otthonában az NBA rájátszásában, ezzel 1–0-ra vezet a Keleti főcsoport döntőjében.
máj. 17
6:36
Férfi kézilabda NB I - Nagy csatában Szegeden nyert a Veszprém (Behaviour)
A címvédő MKB Veszprém nagy csatában 32-31-re nyert a Pick Szeged otthonában vasárnap, így már 2-0-ra vezet a férfi kézilabda NB I három győzelemig tartó döntőjében.
máj. 17
6:38
Mark Webber nyert és (holtversenyben) vezet (Behaviour)
Szinte ugyanazt írhatnánk le Mark Webber (Red Bull) teljesítményéről, mint egy hete a Spanyol Nagydíjon: Barcelonához hasonlóan most Monacóban is előbb hatalmas fölénnyel megszerezte a pole pozíciót, majd rajt-cél győzelmet aratott. Csapattársa, Sebastian Vettel lett a második, így az összetettben holtversenyben éppen ők vezetik a világbajnokságot.
máj. 17
6:54
Véget ért a móka mára (Behaviour)
Ezen a hétvégén voltaképpen befejeződött Európa öt legjelentősebb labdarúgó nemzetének futballidénye. Angliában (Chelsea), Németországban (Bayern) és Olaszországban (Internazionale) duplázás történt. Előbbi kettő ezen a víkenden - a bajnoki elsőség után - a kupában is nyerni tudott, utóbbi ezúttal biztosította be Serie A-elsőségét.
máj. 17
6:56
Hatalmas ütések, nagy győzelmek hétvégéje (Behaviour)
Ahogy azt ígérték a résztvevők, hatalmas adok-kapok zajlott szerte a világon a különböző bokszgálákon.
máj. 17
6:58
Megázott a Debrecen, egy pont a Videoton hátránya (Behaviour)
A Videoton magabiztosan nyert a Vasas ellen, a listavezető, bajnoki címvédő Debrecen kikapott Újpesten a labdarúgó Soproni Liga 28. fordulójában, és egy pontra csökkent az előnye a fehérváriak előtt. Következmények nélkül "huhoghattak" csapatuk mérkőzésén a diósgyőri és újpesti szurkolók.
máj. 17
7:06
NHL: a Philadelphia kiütéses sikerrel kezdte a Montreal elleni párharcot (She)
A Philadelphia Flyers kiütéses, 6–0-s győzelemmel kezdte hazai pályán a Montreal Canadiens elleni párharcot az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében.
máj. 17
7:12
Világrekord - 16 évesen a Föld körül (Behaviour)
Jessica Watson egyes egyedül 210 nap alatt hajózta körbe a Földet, s szombaton érkezett a sidney-i kikötőbe.
máj. 17
7:24
Ancelotti és a Chelsea mindent vitt (Infostart)
Paul Hayward, a Guardian szakírója azt pötyögte be a gépébe az angol kupadöntő után, hogy "bizonyosan ez volt a legkevésbé kiegyenlített kupadöntő, hiszen a győztes az elmúlt években kapott egy 700 millió fontos ajándékot egy orosz oligarchától, a vesztesnek meg van, úgy 130 millió fontnyi vesztesége."
máj. 17
7:30
Kakával erősítene a Chelsea (Metropol)
Az újdonsült angol futballbajnok és FA Kupa-győztes Chelsea az ismert londoni bulvárújság, a News of the World szerint meg akarja szerezni a Real Madrid aranylabdás brazil labdarúgóját, Kakát.
máj. 17
8:18
Inter: Olaszország nem az én hazám - Mourinho a bajnoki cím után (She)
José Mourinho, az Inter vezetőedzője a milánóiak Siena elleni, bajnoki címet érő győzelme után elmondta, nem Olaszország az a hely, ahol megtalálhatja a boldogságot a munkájában.
máj. 17
8:42
Meg akarja szerezni Kakát a Chelsea (Behaviour)
Az újdonsült angol futballbajnok és FA Kupa-győztes Chelsea az ismert londoni bulvárújság, a News of the World szerint meg akarja szerezni a Real Madrid aranylabdás brazil labdarúgóját, Kakát.
máj. 17
9:30
Tenisz: Szávay a 45. helyre esett vissza, Czink egy helyet javított (She)
A női teniszezők legfrissebb világranglistáján a legmagasabban jegyzett magyar sportoló, Szávay Ágnes 12 helyet rontott, így a 45. helyen áll, míg Czink Melinda egy helyet előrelépve az 57.
máj. 17
9:48
Oroszország: hivatalosan is bejelentették, hogy Advocaat lesz a kapitány (She)
Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) rosztovi ülésén bejelentette, hogy a felnőtt válogatott új szövetségi kapitánya a Zenittel UEFA-kupát nyert Dick Advocaat lesz.
máj. 17
9:50
Tenisz: Nadal a második, Balázs Attila egy helyet rontott a világranglistán (She)
Ahogy azt már tudni lehetett, a tegnap a madridi ATP-tornát megnyerő Rafael Nadal feljött a második helyre a világranglistán. A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Balázs Attila a 235. helyen áll.
máj. 17
9:52
Barcelona: helikoptert is be kellett vetni a katalán szurkolók megfékezésére (She)
Hatalmas ünneplésbe kezdtek a Barcelona szurkolói, miután a katalán együttes legyőzte a Valladolidot, és 99 ponttal rekordot elérve nyerte meg az aranyérmet a Primera Divisiónban.
máj. 17
10:06
FTC: Megyeri szerint jobban is megszórhatták volna a DVTK-t (She)
Megyeri Balázs, a Ferencváros labdarúgócsapatának fiatal kapusa szerint nem volt átütőerő a DVTK játékában az FTC ellen 1–0-ra elvesztett meccsen, amely nagyobb gólkülönbségű fővárosi sikert is hozhatott volna – adta hírül a 100% Fradi.
máj. 17
10:08
Evezés: a Simon, Juhász kormányos nélküli kettes a felnőttek közt második (She)
Folytatta sikeres szereplését a duisburgi nemzetközi regattán a magyar evezős válogatott. A szombati U23-as arany után a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes vasárnap a felnőttek között ezüstérmes lett. Minden egységünk a döntőben zárta a viadalt.
máj. 17
10:42
Besöpörte a Barcelona huszadik bajnoki címét - videó (Infostart)
Megvédve bajnoki címét az FC Barcelona és immár huszadszor nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot. Az utolsó fordulóban hazai pályán győzték le a katalánok 4-0-ra a Valladolid együttesét. Pep Guardiola amellett, hogy az egekbe emelte a csapatát, dobott némi fricskát a madridiaknak is.
máj. 17
10:48
Szávay visszacsúszott a világranglistán (Behaviour)
A Madridban sérülés miatt első körös meccsét feladó Szávay Ágnes 12 helyet visszacsúszott, így a 45. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amelyet változatlanul - összesítésben immár 102. hete - az amerikai Serena Williams vezet.
máj. 17
11:00
Barcelona: Alekszandr Hleb visszatér, és megharcol a helyéért (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának fehérorosz légiósa, Alekszandr Hleb stuttgarti kölcsönjátéka után visszatér a katalánokhoz, és megharcol a helyéért a csapatban.
máj. 17
11:06
A Bursaspor a török futballbajnok (Metropol)
Története során először a Bursaspor nyerte meg a török labdarúgó-bajnokságot, miután a vasárnapi utolsó fordulóban megelőzte a Fenerbahce gárdáját.
máj. 17
11:18
Sunderland: Zenden hosszabbított, még egy évet marad Bruce csapatánál (She)
Egy évvel meghosszabbította szerződését a Sunderland labdarúgócsapatával az angol élvonalbeli együttes holland szélsője, Boudewijn Zenden.
máj. 17
11:36
Atlétika: Tyson Gay világcsúcsot ért el egyenes 200-on (She)
A 2007-es világbajnok amerikai Tyson Gay világcsúcsot futott 200 méteren, egyenes távon, vasárnap Manchesterben.
máj. 17
11:38
Vb 2010: a sérüléssel küszködő Kewell felépülhet a torna rajtjára (She)
Harry Kewell, az ausztrál labdarúgó-válogatott rutinos támadója valószínűleg felépül a dél-afrikai világbajnokság nyitányára. A Galatasaray játékosát ágyéksérülés kínozza.
máj. 17
11:40
Női kézilabda: Mátéfi Eszter 28 játékost hívott be az Eb-selejtezőkre (She)
Mátéfi Eszter kihirdette a csehek és az azeriek elleni Európa-bajnoki selejtezőre a magyar női kézilabda-válogatott keretét.
máj. 17
11:42
Veszprém: egy lépésre az aranytól (Behaviour)
Drámai meccsen, egy fantasztikus egyéni bravúr révén másodszor is győzött a Veszprém a férfi kézilabda-döntőben, ezúttal Szegeden: mivel már 2-0-ra vezet, a vasárnapi harmadik meccsen újra aranyérmet ünnepelhet.
máj. 17
12:12
Vb 2010: Michael Ballack sérülése miatt nem vehet részt a tornán (She)
A Német Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Michael Ballack, a válogatott csapatkapitánya nem vehet részt a dél-afrikai vb-n. A középpályás a Portsmouth elleni FA-kupa-döntőben sérült meg, és a vizsgálatok után kiderült, hogy nem épül fel a tornára.
máj. 17
12:30
Mi a Schumacher-büntetés oka? (Infostart)
A hétvégi Formula-1-es Monacói Nagydíj utolsó kanyarjában Michael Schumacher megelőzte Fernando Alonsót. A német azonban büntetést kapott a manőverért. De min vitázik a Ferrari és a Mercedes?
máj. 17
12:30
MLSZ: a szövetség engedélyezte a Kecskemét-Kaposvár meccset (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség illetékesei a hétfő délelőtti pályabejáráson engedélyezték, hogy a terveknek megfelelően a stadionban megrendezzék a szombatról hétfő 16:30 órára halasztott Kecskeméti TE–Kaposvári Rákóczi bajnoki mérkőzést.
máj. 17
12:32
Vb 2010: Domenech kapitány hat játékost kiszórt a francia keretből (She)
Az előzetes híreknek megfelelően Raymond Domenech szövetségi kapitány hétfőn egy hely kivételével véglegesítette a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki keretét.
máj. 17
12:34
Tenisz: hét év után indul(hat) újra magyar a férfiak között a Roland Garroson (She)
Nagyszerű hírt kaptunk ma délelőtt: első számú férfijátékosunk, Balázs Attila befért a következő Grand Slam-verseny, a Roland Garros selejtezőjébe, köszönhetően annak, hogy az utóbbi időben sokat javított világranglistás helyezésén: amíg tavaly szeptember végén még csak az 505. helyen jegyezték, addig két hete már 226. is volt – ez eddig a rekordja, most a 235. helyen áll.
máj. 17
12:36
Ismét trófea nélkül maradt a Real Madrid (Metropol)
Miután a Barcelona a várakozásoknak megfelelően vasárnap begyűjtötte a három pontot a Real Vallodolid ellen, s így megvédte címét a spanyol bajnokságban, eldőlt, hogy a Real Madrid egymás után második idényben megint nem nyert semmit.
máj. 17
12:48
Vb 2010: 26 fősre szűkült a dél-koreai keret, három hátvéd sem utazik (She)
Négy játékostól elköszönt a dél-koreai szövetségi kapitány, így hétfőn 26 fősre szűkült a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő nemzeti csapat kerete. Hu Jon Mu szakevezető egy nappal az Ecuador ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzés után jelentette be, hogy Kang Min Szu, Hvang Dzse Von, Cso Von Hi (mindhárman hátvédek) és Kim Csi Vu nem készül tovább a csapattal.
máj. 17
12:50
DVSC: Ilyen időjárási körülményekre nem számítottunk - Szélesi (She)
Szélesi Zoltán, a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Debrecen játékosa jól ismeri az Újpestet, hiszen a Megyeri úton kezdte élvonalbeli pályafutását. Szélesi a lila-fehérek ellen 2–1-re elveszített mérkőzés után elmondta, bár jól felkészültek az ellenfélből, az időjárási körülményekre nem számítottak.
máj. 17
12:52
Sevilla: Luís Fabiano a nyáron elhagyná klubját és az országot (She)
Nemcsak jelenlegi csapatától, a Sevillától, hanem a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból is távozhat a nyáron a brazil Luís Fabiano.
máj. 17
12:54
Engedélyezte az MLSZ a Kecskemét-Kaposvár meccset (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes emberei a hétfő délelőtti pályabejáráson engedélyezték, hogy a terveknek megfelelően a stadionban megrendezzék a szombatról hétfő 16:30 órára halasztott Kecskeméti TE-ERECO - Kaposvári Rákóczi bajnoki mérkőzést.
máj. 17
13:06
Egy német rúgta le Ballackot, aki nem mehet a vb-re (Infostart)
Michael Ballack, a német válogatott csapatkapitánya nem mehet a világbajnokságra. A hétfői orvosi vizsgálatok eredménye szerint olyan súlyos a 33 éves, 98-szoros válogatott középpályás sérülése, hogy nem vehet részt a tornán.
máj. 17
13:06
MOB: Schmitt előbb-utóbb szeretné átadni elnöki posztját egy fiatalnak (She)
Schmitt Pál szerint 21 év után nyugodtan átengedheti a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztségét egy fiatalnak, „talán éppen egy olimpiai bajnoknak".
máj. 17
13:24
Golf: maratoni zárónap, Adam Scott tetemes hátrányból felállva nyert (She)
A decemberi Ausztrál nyílt bajnokság győztese, Adam Scott sikerét hozta a hétvégi texasi viadal a legpatinásabb golfkörversenyen, az amerikai PGA Touron.
máj. 17
13:30
Messi nyerte az Aranycipőt (Metropol)
A spanyol bajnok Barcelona színeiben 32-szer eredményes argentin Lionel Messi érdemelte ki a 2009/10-es idény legeredményesebb labdarúgójának járó Aranycipőt.
máj. 17
13:42
Golf: maratoni záró nap, Adam Scott tetemes hátrányból felállva nyert (She)
A decemberi Ausztrál nyílt bajnokság győztese, Adam Scott sikerét hozta a hétvégi texasi viadal a legpatinásabb golfkörversenyen, az amerikai PGA Touron.
máj. 17
13:44
Rennes: a svéd válogatott védő elhagyja a breton csapatot (She)
A svéd labdarúgó-válogatottban 43 alkalommal pályára lépő Petter Hansson három idény után elhagyja a francia Rennes-t.
máj. 17
13:46
Jégkorong-vb: Satannal erősít a folytatásra a szlovák válogatott (She)
Miroslav Satan személyében világbajnok és Stanley-kupa-győztes csatárral erősít a németországi jégkorong-világbajnokságon szereplő szlovák válogatott.
máj. 17
13:48
Olimpiai bajnok válthatja Schmitt Pált? (Behaviour)
Schmitt Pál szerint 21 év után nyugodtan átengedheti a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztségét egy fiatalnak, "talán éppen egy olimpiai bajnoknak".
máj. 17
13:48
Profi ökölvívás: Prescott szívesen ad visszavágót Khannak (She)
2008-ban szenvedte el élete ez idáig egyetlen vereségét a WBA jelenlegi kisváltósúlyú bajnoka, Amir Khan. Az elkövető a kolumbiai Breidis Prescott volt, aki két sima vereséget követően a Khan vs. Malignaggi gála egyik előmeccsén végre ismét nyerni tudott, a nem túl veretes Jason David ellenében. Prescott következő meccsén örömmel adna visszavágót Khannak, bár nagy kérdés, hogy az elmúlt meccsei…
máj. 17
14:00
Serie A: Del Neri bejelentette, elhagyja a Sampdoriát - sajtóértesülés (She)
Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint Luigi Del Neri, a Sampdoria labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn telefonon közölte Riccardo Garrone klubelnökkel: a nyáron elhagyja a genovaiakat, és a Juventushoz tart.
máj. 17
14:06
Bearanyozták Messit (Behaviour)
A spanyol bajnok Barcelona színeiben 32-szer eredményes argentin Lionel Messi érdemelte ki a 2009/10-es idény legeredményesebb labdarúgójának járó Aranycipőt.
máj. 17
14:18
West Bromwich: már nincs szükség a szlovénok csapatkapitányára (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalába néhány hete visszakapaszkodó West Bromwich Albion nem hosszabbította meg Robert Koren szerződését.

Keresés