2010. május 9. vasárnap

máj. 9
0:18
Videó: Vadócz fejesgólja vezetést ért Barcelonában, de győzelmet nem (She)
Vadócz Krisztián fejesével már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést az Osasuna az Espanyol otthonában, de győzni nem tudtak a pamplonaiak, mert a barcelonai együttes fordítani tudott ellenük (2-1). Nézze meg a magyar légiós gólját és a találkozó összefoglalóját videón!
máj. 9
0:36
Németország: Jens Lehmann 22 év után befejezte profi pályafutását (She)
Aktív pályafutása utolsó mérkőzését játszotta Jens Lehmann, a VfB kapusa a Hofenheim elleni Bundesliga-találkozón. A német játékos 22 éves pályafutását zárta le az 1–1-es végeredménnyel záruló bajnokival.
máj. 9
0:54
Női kézilabda NB I: Leposava visszatér Békéscsabára a következő szezonban (She)
A Mondi-Békéscsabai Előre NKSE vezetőségének tájékoztatása szerint a szerb Glusica Leposava 2011. május 31.-ig szóló szerződést írt alá az együttessel, így a balátlövő egy év kitérő után visszatér a lila-fehérekhez.
máj. 9
7:30
Cselgáncs: kétéves doppingeltiltás az olimpiai bajnok kínainak (She)
A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta Tung Ven olimpiai bajnok kínai cselgáncsozót.
máj. 9
7:32
NBA: a Lakers és a Magic a főcsoportdöntő kapujában (She)
A Los Angeles Lakers nehezen, az Orlando Magic magabiztosan megnyerte harmadik mérkőzését az NBA rájátszásának elődöntőjében, így egy győzelemre került a főcsoportdöntőtől. A Los Angeles-iek a Utah Jazz ellen nyertek 111–110-re, míg az orlandóiak az Atlanta Hawkst verték meg 105–75-re.
máj. 9
7:48
Brazília: fordulatos döntetlennel kezdett a Santos, nyert a Palmeiras (She)
A Santos rendkívül fordulatos mérkőzésen játszott 3–3-as döntetlent a Botafogo otthonában a brazil országos bajnokság első fordulójában. A hazaiak szereztek vezetést a találkozón, ám a Santos Neymar és Andre góljával fordított. A Botafogo azonban még az első félidőben egyenlített. A második játékrészben a vendégek jutottak előnyhöz, de Germán Gustavo Herrera a 88. percben ikszre mentette a…
máj. 9
8:06
Ökölvívás: egy asztal döntötte el Williams és Cintron meccsét - videó (She)
A pontozók döntése alapján amerikai Paul Williams nyerte meg a Puerto Ricó-i Kermit Cintron elleni nagyváltósúlyú mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnalban, miután furcsa körülmények között már a negyedik menetben véget ér az összecsapás.
máj. 9
8:57
Ferencváros: Engem is meglepett a tizenegyes - Craig Short (She)
A labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában a Ferencváros 3–2-re legyőzte a Kecskemétet. A mérkőzés 1. percében Fábián Mihály, Ortó Gyula asszisztens beintésére, büntetőt ítélt a hazai csapatnak. Az erősen vitatott ítélet kapcsán a Fradi menedzsere, Craig Short is megszólalt.
máj. 9
10:00
Rátgéber László aláírt a Fenerbahcéhoz (Metropol)
Rátgéber László egy idényre a török Fenerbahce női kosárlabdacsapatának vezetőedzője lett. A Szpartak Moszkvával tavaly Euroliga-győztes szakember - a MiZo Pécs 2010 korábbi mestere - november óta volt munka nélkül, amikor távozott az orosz fővárosból.
máj. 9
11:03
Labdarúgás: bajnokavatás Angliában, magyar derbi és olasz meccsek (She)
Tekintse meg az angol, az olasz és a magyar élvonal vasárnapi mérkőzéseit!
máj. 9
11:21
Tenisz: Kuznyecova az első fordulóban búcsúzott Madridban (She)
A madridi női tenisztorna első fordulójában búcsúzott az ötödik helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova, miután háromszettes mérkőzésen kikapott az izraeli Sahar Peertől.
máj. 9
12:09
NHL: főcsoportdöntőben a San Jose (Behaviour)
Bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjébe a San Jose Sharks, miután negyedszer is legyőzte a Detroit Red Wings együttesét.
máj. 9
12:15
Rátgéber László aláírt a Fenerbahcéhoz (Infostart)
Rátgéber László egy idényre a török Fenerbahce női kosárlabdacsapatának vezetőedzője lett. A Szpartak Moszkvával tavaly Euroliga-győztes szakember - a MiZo Pécs 2010 korábbi mestere - november óta volt munka nélkül, amikor távozott az orosz fővárosból.
máj. 9
12:15
Vívás: ötödik lett a női tőrcsapat a szöuli világkupán (She)
Az ötödik helyen végzett vasárnap a magyar női tőrcsapat a szöuli világkupa-versenyen.
máj. 9
12:27
NBA: Fej-fej mellett az Orlando és a Los Angeles (Behaviour)
A címvédő Los Angeles Lakers és az Orlando Magic is begyűjtötte harmadik győzelmét a szombati játéknapon az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőjében, ezzel mindkét alakulatot már csak egy siker választja el a fináléba kerüléstől.
máj. 9
12:51
A Madrid csúcsot döntött, a Barcelona közel a bajnoki címhez (Infostart)
"Egy lépésre a dicsőségtől" - írta a sevillai győzelem másnapján a Barcelonának adresszálva címét a legnépszerűbb katalán sportnapilap, a Sport. Valóban, a Barça nagyon közel került ahhoz, hogy megvédje elsőségét, már "csak" az kell, hogy a hétvégén a Nou Campban legyőzze a kiesés ellen küzdő Valladolidot.
máj. 9
13:03
Új elnöke van az RSG-seknek (Behaviour)
Bíró Vencel üzletember a Magyar Ritmikus Gimnasztika (MRGSZ) Szövetség új elnöke.
máj. 9
13:18
Kuranyi Moszkvába készül (Metropol)
Német sajtóértesülések szerint Keviny Kuranyi a Schalke 04 labdarúgócsapatától a Dinamo Moszkvához szerződik.
máj. 9
13:45
Rögbi: hazai vereséggel zárta az alapszakaszt a Leicester (She)
Az angol élvonalbeli rögbibajnokság (Guinness Premierhsip) alapszakaszának utolsó, 22. fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget, de így is az első helyen végzett a Leicester Tigers. Az elődöntő további három résztvevője viszont győzelemmel és harminc szerzett pont fölött zárt.
máj. 9
13:57
Ötödikek lettek tőröző nőink (Behaviour)
Az ötödik helyen végzett vasárnap a magyar női tőrcsapat a szöuli Világkupa-versenyen.
máj. 9
14:03
Előny a Veszprémnél a férfikézilabda-döntőben (Infostart)
A címvédő MKB Veszprém magabiztos, 41-31-es győzelmet aratott a vendég Pick Szeged felett a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének első mérkőzésén.
máj. 9
14:03
Formula-1: Spanyol Nagydíj élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a 2010-es Formula–1-es szezon 5. futama, a Spanyol Nagydíj, amelyről élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
máj. 9
14:57
Úszás: Széchy és Gyárfás elismerése a Hall of Fame gáláján (She)
Közép-európai idő szerint vasárnap virradóra az amerikai Fort Lauderdale-ben rendezték meg az úszó Hírességek Csarnokának (Hall of Fame) hagyományos gáláját, amelynek keretében a sportág legnagyobbjait iktatják be a halhatatlanok közé. Az idei ünnepségen kettős magyar érdekeltség is volt.
máj. 9
14:59
Premier League: Martin O'Neill marad az Aston Villánál (She)
Továbbra is Martin O'Neill marad az utolsó forduló előtt a Premier League hatodik helyén álló Aston Villa menedzsere.
máj. 9
15:15
Légióssors: Németh Krisztián csak a rájátszás után dönt a folytatásról (She)
Még tart a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszása a BL-kvótáért. A négyes küzdelemben érintett AEK Athén magyar támadója, Németh Krisztián csak a szezon végén dönt a folytatásról.
máj. 9
15:51
Formula-1: Webber rajt-cél győzelmet aratott (She)
A Red Bullal versenyző ausztrál Mark Webber rajt-cél győzelmet aratott a 2010-es Formula–1-es szezon 5. futamán, a 40. Spanyol Nagydíjon. A ferraris Fernando Alonso, valamint Webber csapattársa, Sebastian Vettel fért fel még a dobogóra.
máj. 9
16:03
Ezrek választanak sportágat (Behaviour)
Negyvenkilenc sportágban 61 klub, egyesület mutatkozott be összesen 5672 látogató előtt pénteken és szombaton a két és féléves múltra visszatekintő Nagy Sportágválasztó első nem budapesti, egyben idei első rendezvényén.
máj. 9
16:09
Ferencváros: Jogos volt a kiállításom - Rósa Dénes (She)
A Soproni Liga 27. fordulójában a Ferencváros–KTE találkozó 79. percében kiállították az FTC középpályását. Rósa Dénes egy ártalmatlan szituációban hátulról csúnyán beleszállt a kecskeméti Némedi Norbertbe.
máj. 9
16:09
Mark Webber győzött Barcelonában (Infostart)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Formula-1-es Spanyol Nagydíjat, a világbajnoki sorozat ötödik versenyét.
máj. 9
16:18
Mark Webber győzött a Spanyol Nagydíjon (Metropol)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, a világbajnoki sorozat ötödik versenyét.
máj. 9
16:27
Videó: sörrel kergették Berlinben van Gaalt a Bayern München játékosai (She)
A Bayern München óriási fiesztát tartott a Hertha legyőzése és a bajnoki cím besöprése után a berlini gyepen. A játékosok sörrel kergették edzőjüket, Louis van Gaalt, aki hiába próbált menekülni... Nézze meg a jelenetet videón!
máj. 9
16:29
Vasas: Nagyvonalúbbnak kellene lenniük a bíróknak - Dellacasa (She)
A labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában a Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Haladással. A mérkőzésen sok vitatott jelenet akadt, amelyeket főleg a hazaiak kértek számon a játékvezetőn. Gianni Dellacasa, a Vasas vezetőedzője sem ment el szó nélkül a történtek mellett a lefújás után. A Vasas kilenc emberrel fejezte be a találkozót.
máj. 9
16:31
Championship: Gyepes csapata nyert, és közelebb került a döntőhöz (She)
A Cardiff City került előnybe az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) rájátszásának vasárnapi elődöntőjében, miután Whittingham szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött a Leicester City otthonában.
máj. 9
16:45
Újpest: Kabát és Rajczi még a padon sem foglal helyet az MTK ellen (She)
A Soproni Liga 27. fordulójának záró mérkőzésén, az MTK elleni idegenbeli találkozón az Újpest még a kispadra sem nevezte Kabát Pétert és Rajczi Pétert.
máj. 9
16:54
Janics Natasa válik (Metropol)
Felbontja Csányi Szilárddal 2009 őszén kötött házasságát. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos tavaly szeptemberben ment férjhez, a mostani döntés okairól nem nyilatkozik.
máj. 9
17:03
Újpest: Kabát és Rajczi sérülés miatt kihagyja az MTK elleni derbit (She)
A Soproni Liga 27. fordulójának záró mérkőzésén, az MTK elleni idegenbeli találkozón az Újpest a sérüléssel bajlódó Kabát Péter, Rajczi Péter kettős nélkül lép pályára.
máj. 9
17:05
FTC: Inkább siker gyenge játékkal, mint kudarc nagyszerűvel - Csizmadia (She)
A Soproni Ligában szereplő Ferencváros védője, Csizmadia Csaba az FTC Baráti Kör honlapjának adott nyilatkozatában a KTE-Ereco elleni mérkőzésről beszélve elmondta, inkább nyerjen a csapat gyenge játékkal, minthogy nagyszerű produktumot nyújtva szenvedjen vereséget.
máj. 9
17:57
Kajak-kenu: magyar helyezések a zárónapon a vichy-i vk zárónapján (She)
A szombaton 1000 m-en negyedik Széles Gábor, Varga Dávid kenupáros hatodikként zárt 500 m-en a kajakosok és kenusok idei első síkvízi Világkupa-versenyén, a franciaországi Vichyben.
máj. 9
17:59
Férfi kézilabda: a Tatabánya biztosan hozta a bronzpárharc első meccsét (She)
A Tatabánya férfi kézilabdacsapata hazai pályán biztosan megnyerte a Dunaferr elleni bronzcsata első mérkőzést, és ezzel 1–0-ra vezet a három nyert találkozóig tartó párharcban. A jól védekező hazaiak már az első félidő végén öt góllal el tudtak menni, az előnyüket pedig – köszönhetően Harsányi Gergely gólerős játékának – meg is tudták duplázni a 60. perc végéig. Nagy Kornél góljaival a második…
máj. 9
18:01
Giro d'Italia: az amerikai Tyler Farrar nyerte a második szakaszt (She)
A Garmin-csapat kerekese, az amerikai Tyler Farrar nyerte meg a Giro d'Italia második szakaszát Amszterdam és Utrecht között . Összetettben az ausztrál Cadel Evans vezet.
máj. 9
18:06
Elmaradt a bajnokavatás Olaszországban (Metropol)
Még nem védte meg olasz futballbajnoki címét az Internazionale, mivel hozzá hasonlóan a nagy vetélytárs - a milánóiakat két pont hátrányból követő - AS Roma is nyert a Serie A utolsó előtti fordulójában.
máj. 9
18:09
Kenyai világcsúcsok 25 kilométeres futásban (Behaviour)
A kenyai Sammy Kosgei és Mary Keitany egyformán világcsúcsot ért el vasárnap a Berlinben rendezett 25 km-es futóversenyen.
máj. 9
18:15
Man. United: füstbombával tüntettek a szurkolók a Glazer-család ellen (She)
A Manchester United szurkolói füstbombával tüntettek a klub amerikai tulajdonosa, a Glazer-család ellen a „vörös ördögök” utolsó bajnokija, a Stoke City elleni mérkőzés előtt.
máj. 9
18:17
Ausztria: az Austria a 91. percben akadályozta meg a Salzburg bajnoki címét (She)
Elmaradt a bajnokavatás az osztrák labdarúgó Bundesligában: az Austria Wien Junuzovic 91. percben szerzett szabadrúgásgóljával győzött a Red Bull Salzburg otthonában, így csökkentette a házigazdák előnyét az utolsó forduló előtt – drámai mérkőzés volt.
máj. 9
18:33
Kajak-kenu: magyar helyezések a vichy-i vk zárónapján (She)
A szombaton 1000 m-en negyedik Széles Gábor, Varga Dávid kenupáros hatodikként zárt 500 m-en a kajakosok és kenusok idei első síkvízi Világkupa-versenyén, a franciaországi Vichyben.
máj. 9
18:35
Svájc: a Basel kiütötte a másodosztályú Lausanne-t a kupadöntőben (She)
Hengerelt a Svájci Kupa fináléjában a Basel, az élvonalbeli együttes – hazai környezetben – 6–0-ra ütötte ki a másodosztályú Lausanne-t.
máj. 9
18:37
Görögország: a hajrában fordított a Németh nélkül játszó AEK (She)
Hazai pályán 4–2-es győzelmet aratott az AEK Athén labdarúgócsapata a görög Szuperliga BL-helyért folytatott rájátszásában a szaloniki Arisz ellen.
máj. 9
18:42
Széchyt beiktatták a Hírességek Csarnokában (Metropol)
A nyolc új beiktatott között posztumusz elismerésben részesült minden idők egyik legeredményesebb úszóedzője, Széchy Tamás a vizes sportok Hall of Fame-jének, az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő Hírességek Csarnokának hagyományos gáláján.
máj. 9
18:45
Széchyt beiktatták, Gyárfást kitüntették a Hírességek Csarnokában (Behaviour)
A nyolc új beiktatott között posztumusz elismerésben részesült minden idők egyik legeredményesebb úszóedzője, Széchy Tamás a vizes sportok Hall of Fame-jének, az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő Hírességek Csarnokának hagyományos gáláján.
máj. 9
18:51
Jégkorong-vb: a csehek könnyen, a fehéroroszok nehezebben győztek (She)
Az A- és a C-csoport küzdelmeivel folytatódott vasárnap a 74. férfi jégkorong-világbajnokság Németországban. A délutáni találkozókon a csehek a papírformának megfelelően 6–2-es győzelmet arattak a franciák ellen, a fehéroroszok 5–2-re verték meg Kazahsztánt úgy, hogy a kazahok vezettek 2–0-ra.

Keresés