2010. május 4. kedd

máj. 4
6:42
Buzánszky: bánt, hogy nem vagyok a Nemzet Sportolója (Behaviour)
Ma ünnepli 85. születésnapját Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat jobb oldali védője, aki tagja volt az 1952-ben olimpiai bajnok és az 1954-ben világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatottnak.
máj. 4
6:44
FTC ZRt: nem volt botrány az Újpest ellen (Behaviour)
Az FTC Zrt. álláspontja szerint rendbontás nélkül rendezték meg pénteken az 1-0-s újpesti győzelemmel végződött presztízscsatát az Albert Stadionban a labdarúgó Soproni Liga 25. fordulójában. A klubtól kapott tájékoztatás szerint a találkozó rendben lezajlott, ezért egyetlen ferencvárosi drukkernek sem kell attól tartania, hogy elveszik a szurkolói kártyáját. A ZRt. úgy tudja, egyetlen hazai…
máj. 4
6:46
Kegyetlen harc az aranyakért (Behaviour)
Ez már a finis: Angliában a hét végén véget ér a bajnokság, a Bayern voltaképpen megnyerte a Bundesligát, Olaszországban két kör még hátravan, de a legutóbbi víkend történései tovább borzolják a kedélyeket, miközben a Ligue I-ben, illetőleg a Primera Divisiónban hétközi fordulót rendeznek, ahol sok kérdésre választ kaphatunk.
máj. 4
6:54
Sznúker: az ausztrál Neil Robertson az új világbajnok (She)
A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság döntőjében az ausztrál Neil Robertson 18–13-ra legyőzte a skót Graeme Dottot, így Cliff Thorburn 1980-as sikere óta az első, Nagy-Britannián és Írországon kívüli győztes lett.
máj. 4
7:00
Litkey hatodik Olaszországban (Behaviour)
Litkey Farkas és legénysége a hatodik helyen végzett a 40 csapatból álló J24-es vitorlásversenyen Olaszországban.
máj. 4
7:12
NHL: győzelmével a Boston növelte előnyét, a Chicago kiegyenlített (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a Boston Bruins hazai pályán 3–2-re győzte le a Philadelphia Flyerst, és ezzel 2–0-ra vezet a főcsoport-elődöntőben. A Bocsok győztes gólját Milan Lucic szerezte az 58. percben.
máj. 4
7:48
Futsal NB II: az Újpest „hazai pályán” bukott el, az Ózd a bajnok (She)
Az Ózdi VSE szerezte meg az aranyérmet a férfi futsal NB II-ben, miután a bajnoki döntő visszavágóján a fővárosban hat góllal legyőzte az Újpest FC-t.
máj. 4
7:50
NBA: Clevelandben egyenlítette ki párharcát a Boston Celtics (She)
Hazai pályán először veszített a rájátszásban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának győztese, a Cleveland Cavaliers, a Boston Celtics a 104–86-os győzelmével egyenlített a párharcban.
máj. 4
8:06
Serie B: Vass Ádám csapata az Empoli vendégeként győzött (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) 38. fordulójában a Brescia az Empoli otthonában aratott egygólos győzelmet. A vendégeknél nem lépett pályára a magyar válogatott légiós, Vass Ádám.
máj. 4
9:00
Hegyikerékpár: Hermidáé a belga világkupa, Erdélyi Eszter 45. (She)
A spanyol José Antonio Hermidának 2007 után sikerült megismételnie győzelmét a hegyikerékpáros világkupa-sorozat klasszikus pályáján, a belgiumi Houffalize-ben. Elsőségének köszönhetően a vk-összetettben is az élre ugrott. Csapattársa, a svájci Ralph Naef, ötödik helyével megerősítette a Multivan Merida Biking Team remek szereplését, a világkupa csapatversenyében is az élen vannak.
máj. 4
9:42
Futball - 2,5 millió embert érdekel a magyar bajnokság (Behaviour)
Egy márciusi felmérés szerint csaknem két és fél millióra tehető azoknak a felnőtteknek a száma Magyarországon, akiket érdekelnek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság történései.
máj. 4
9:54
Utánpótlás: fojtogatott az edző az Újpest-PMFC U19-es bajnokin (She)
Botrányos jelenetek játszódtak le az Újpest–Pécsi MFC kiemelt I. osztályú U19-es bajnokin.
máj. 4
10:12
MTK: Garami nem akarja nehéz helyzetbe hozni kapusát, ezért nem védeti (She)
A listavezető Videoton az MTK-t fogadja a Soproni Liga 26. fordulójában. A 18 órakor kezdődő mérkőzésen Szatmári Zoltán védi majd a kék-fehérek kapuját, a fehérvári kölcsönjátékos Nenad Filipovics helyett – adta hírül az mtkhungaria.hu.
máj. 4
10:14
Vb 2010: a nigériai sportminiszter panaszt tett a zajos szálloda miatt (She)
Nigéria sportminisztere panaszt tett a labdarúgó-válogatott dél-afrikai szálláshelyéül szolgáló, Durban közelében fekvő Hampshire Hotellel kapcsolatban, mondván, a csapat nyugalmát zavarhatja az N2-es autópályáról behallatszó zaj.
máj. 4
10:30
Budapest Honvéd: a rutinos hátvéd sérülése után Romániában pihent (She)
A múlt heti, Pápa elleni (3–0) bajnokin fejsérülést szenvedett Sorin Botis. A Honvéd védőjének homlokát több öltéssel kellett összevarrni.
máj. 4
10:48
Női kézilabda: feljutott az NB I-be a Németh Helga által edzett Érd (She)
A győri VKLSE elleni 43–26-os győzelmével biztosította elsőségét az NB I B Nyugati csoportjában az ÉTV-Érdi VSE, így az egykori válogatott átlövő, Németh Helga edzette, több jelentős NB I-es rutinnal bíró játékost foglalkoztató együttes az ősztől az első osztályban szerepelhet.
máj. 4
11:06
Golf: Tiger Woods öt év után lekerülhet a világranglista éléről (She)
Az amerikai Phil Mickelson közel került ahhoz, hogy letaszítsa a golfozók világranglistájának éléről honfitársát, az áprilisban visszatért Tiger Woodsot.
máj. 4
11:08
Autósport: Kiss tovább remekel a brit Formula Renault-sorozatban (She)
Kiss Pál Tamás második lett a brit Formula Renault-sorozat hétvégi Brands Hatch-i viadalán (a két futamból az egyik felhőszakadás miatt elmaradt), és növelte előnyét az összetett pontversenyben.
máj. 4
11:12
A világ legidősebb sakknagymestere 99 éves (Behaviour)
Szerdán ünnepli 99. születésnapját a világ legidősebb sakknagymestere, Lilienthal Andor, a magyar és az orosz sakk élő legendája.
máj. 4
11:42
Vb 2010: biztossá vált, hogy Rolfes nem utazhat Dél-Afrikába (She)
Immár biztos, hogy Simon Rolfes nem lesz tagja a német labdarúgó-válogatott világbajnokságra utazó keretének.
máj. 4
11:44
Labdarúgás: a Soproni Liga és a spanyol élvonal mai programja (She)
Tekintse meg a magyar és a spanyol labdarúgó-élvonal keddi mérkőzéseinek programját!
máj. 4
11:48
Kakával erősítenék a Chelsea-t (Metropol)
Előző klubjától, az AC Milantól szerződtetne csapaterősítés céljából játékosokat Carlo Ancelotti, a londoni Chelsea olasz vezetőedzője, aki mindenekelőtt a brazil Alexandre Patót és Thiago Silvát akarja megszerezni - írta kedden a Corriera dello Sport.
máj. 4
12:00
Labdarúgás: Videoton, Debrecen, Fradi, Barcelona - a mai program (She)
A Soproni Ligában három mérkőzést rendeznek kedden, többek között pályára lép az éllovas Videoton, a címvédő Debrecen és a Ferencváros is. Spanyolországban a címvédő Barcelona a Tenerifét fogadja. Tekintse meg a mai programot!
máj. 4
12:18
NB III: lemondott az Ózd vezetőedzője, Máriási Zsolt veszi át a csapatot (She)
A szombaton elveszített bajnoki után lemondott posztjáról Zimmermann Tamás, az NB III Mátra csoportjában szereplő Ózdi FC vezetőedzője. A szezon végéig Máriási Zsolt, volt válogatott labdarúgó veszi át a szakmai munka irányítását.
máj. 4
12:20
Vb 2010: René Adler kihagyja a nyári világbajnokságot (She)
Sokk a német futballszurkolóknak: René Adler, a Nationalelf első számú kapusa kénytelen kihagyni a nyári világbajnokságot. A Leverkusen játékosa a múlt hónapban szenvedett bordasérülést, és az orvosok véleménye szerint elkerülhetetlen az operáció.
máj. 4
12:36
Öttusa: csütörtöktől világkupa Budapesten, ezúttal nőknek is (She)
Huszonhét ország csaknem 150 versenyzője küzd majd az érmekért és a helyezésekért a csütörtökön kezdődő és hétfőig tartó budapesti Trigránit öttusa világkupa-versenyen, amelyen a megszokottól eltérően a férfiak mellett ezúttal a nők is érdekeltek lesznek.
máj. 4
12:38
Férfi kézilabda BL: Ciudad Real-THW Kiel az elődöntő első meccsén (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában megtartották a férfi kézilabda Bajnokok Ligája május 29-i elődöntőjének sorsolását. E szerint a spanyol Ciudad Real a német THW Kiellel mérkőzik a döntőbe jutásért, míg az orosz Csehovszkije Medvegyi a Veszprémet búcsúztató Barcelonával néz majd szembe.
máj. 4
12:54
Manchester City: Életem legfontosabb mérkőzései következnek - Fülöp (She)
A Manchester City által kölcsönvett Fülöp Márton élete legfontosabb mérkőzéseinek titulálta az előtte álló két bajnokit.
máj. 4
12:56
Zalaegerszeg: Kocsárdi Gergely a Pápa ellen klubrekorder lehet (She)
Kocsárdi Gergely, a Soproni Liga negyedik helyén álló Zalaegerszegi TE FC csapatkapitánya a Lombard FC Pápa elleni mérkőzésen új klubrekordot állíthat fel, amennyiben pályára lép – olvasható a ztefc.hu-n.
máj. 4
13:12
Vb 2010: Miccoli csalódott, hogy Lippi nem számít rá a nyáron (She)
Fabrizio Miccoli csalódottan vette tudomásul, hogy nem került be Marcello Lippi 29 fős keretébe, azaz nem utazhat a dél-afrikai vb-re az olasz labdarúgó-válogatottal.
máj. 4
13:14
Videó: Foster lett az MU hőse, két tizenegyest védett, egyet belőtt (She)
Mint arról beszámoltunk, a Manchester United nyerte meg a tartalékcsapatok számára kiírt angol labdarúgó-bajnokság, a Premier Reserve League küzdelmeit, miután a hétfői döntőben 3–3 után, tizenegyesekkel legyőzte az Aston Villát. A szétlövés hőse az első csapatból jól ismert Ben Foster kapus volt, aki két lövést kivédett, a negyedik sorozatban pedig maga jegyezte a végül győzelmet érő találatot.…
máj. 4
13:16
Haladás: Keneseinek megrándult a dereka, kérdéses a holnapi játéka (She)
Nincs könnyű helyzetben Róth Antal, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője, hiszen többen is sérüléssel bajlódnak. A vállsérülést szenvedett Simon Ádám, a bokáját fájlaló Halmosi Péter, valamint az Achilles-ínával küszködő Molnár Balázs sem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, ráadásul a hosszú sérülése után visszatérő Kenesei Krisztiánnak megrándult a dereka – olvasható a klub hivatalos…
máj. 4
13:18
Ferencváros: Lipcsei Péter kiegyezne Győr ellen az őszi eredménnyel (She)
A Ferencváros középpályása, Lipcsei Péter a 100%Fradinak adott nyilatkozatában megemlítette, hogy az őszi egygólos sikerrel ezúttal is kiegyeznének a Győri ETO FC ellen.
máj. 4
13:30
Ferencváros: Lipcsei Péter kiegyezne az őszi eredménnyel (She)
A Ferencváros középpályása, Lipcsei Péter a 100%Fradinak adott nyilatkozatában megemlítette, hogy az őszi egygólos sikerrel ezúttal is kiegyezne a Győri ETO FC ellen.
máj. 4
13:48
Honvéd: Győzelmet várok, féljen a Haladás! - Takács Ákos (She)
A Budapest Honvéd játékosa, Takács Ákos a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elszántan beszélt a Haladás elleni szerdai mérkőzéssel kapcsolatban.
máj. 4
13:50
Formula-1: Alonso Schumachert előzné meg a legszívesebben (She)
Néhány nappal a hétvégi Formula–1-es Spanyol Nagydíj előtt Fernando Alonso, a Ferrari pilótája úgy nyilatkozott, hogy számára korábbi nagy riválisa, Michael Schumacher megelőzése jelenti a legnagyobb élményt.
máj. 4
13:54
Dárdai mindenképpen marad Berlinben (Behaviour)
A Bundesliga 33. fordulója után végérvényessé vált, hogy a 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pált is alkalmazó Hertha BSC 13 év elteltével ismét a másodosztályban szerepel majd. A pécsi származású középpályás éppen akkor igazolt a berlini alakulathoz, amikor az a feljutásért harcolt.
máj. 4
14:06
Videó: így készül a dél-afrikai vb hivatalos labdája, a Jabulani (She)
Mint azt a futballrajongók már megszokhatták, minden világbajnokságra speciális labdával rukkol elő a hivatalos beszállító. Az adidas a dél-afrikai vb-re a Jabulani fantázianévvel ellátott termékeket szállítja majd, az alábbi kisfilmen pedig bepillantást nyerhetünk, hogyan is készülnek a labdák.
máj. 4
14:12
Halálos fenyegetést kapott a Lazio elnöke (Metropol)
Halálosan megfenyegették Claudio Lotitót, a Lazio labdarúgócsapatának tulajdonosát és elnökét, aki kedden az olasz médiának elmondta, hogy vasárnap, az Internazionale elleni bajnoki mérkőzés előtt pisztolygolyókat tartalmazó borítékot kapott.
máj. 4
14:12
Nem megy a foci vb-re a németek sztárkapusa (Behaviour)
Bordasérülése miatt nem lehet ott a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon René Adler, a német válogatott első számú kapusa.
máj. 4
14:24
Videó: így nyerte meg Robertson a sznúker-világbajnokságot (She)
Ahogyan arról már beszámoltunk, Neil Robertson nyerte meg a Sheffieldben rendezett sznúker-világbajnokságot. Nézze meg az ausztrál játékos utolsó lökéseit a tornán, és az öröm pillanatait!
máj. 4
14:26
Manchester United: a kölniek szeretnék, ha Zoran Tosics maradna (She)
A kicker.de értesülése szerint Michael Meier, az 1. FC Köln menedzsere továbbra is szívesen látná csapatában a Manchester Unitedtől kölcsönben szereplő szerb Zoran Tosicsot.
máj. 4
14:30
Kemény Dénes: London miatt fontos Zágráb (Metropol)
A 2012-es londoni olimpia szempontjából is jelentős állomásnak tekinti az augusztus végi-szeptember eleji horvátországi Európa-bajnokságot Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 4
14:30
Vezetőedzőt váltanak a francia focisták (Behaviour)
Laurent Blanc, a francia bajnoki címvédő Girondins Bordeaux labdarúgócsapatának vezetőedzője lehet Raymond Domenech szövetségi kapitány utódja, akinek szerződése a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokság után lejár.
máj. 4
14:32
Öt balatoni helyszínen tíz futam az amatőr vitorlázóknak (Behaviour)
Idén negyedszer rendezik meg az egyik legnagyobb hazai amatőr vitorlás versenysorozatot, az Uniqa Balaton Regattát.
máj. 4
14:42
Benfica: a Boca középpályása 8.4 millió euróért érkezik a „sasokhoz” (She)
A Benfica hivatalosan is bejelentette, hogy 8.4 millió euróért szerződteti Nicolás Gaitánt a Boca Juniorstól.
máj. 4
14:48
Czink is kiesett Portugáliában (Metropol)
Szávay Ágnes hétfői búcsúja után kedden az ötödik helyen kiemelt Czink Melinda is kiesett egyesben az első fordulóban, a 220 ezer dollár összdíjazású portugáliai salakpályás tenisztornán.
máj. 4
14:48
Angliába megy Buffon? (Behaviour)
Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának kapusa egyelőre nem tudja, hogy marad-e klubjánál, azt viszont igen, hogy ha elválnak útjaik, Angliában szeretné folytatni pályafutását.
máj. 4
14:50
Van Nistelrooy kimaradt az első holland keretből (Metropol)
Kimaradt a jövő héten öt napra világbajnoki edzőtáborba vonuló holland válogatottból Ruud van Nistelrooy, a Hamburger SV labdarúgója. Bordasérülése miatt nem lehet ott a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon René Adler, a német válogatott első számú kapusa.
máj. 4
15:18
Ironman: Major József kilencedik lett a St. George-i versenyen (She)
Major József a megpróbáltatások ellenére a kilencedik helyen végzett a Utah állambeli St. George Ironman versenyen.

Keresés