2010. május 12. szerda

máj. 12
1:33
Vb 2010: J. Zanetti és Cambiasso nélkül az argentin keret (She)
Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét a dél-afrikai világbajnokságra. Az Inter két futballistájára, Javier Zanettire és Esteban Cambiassóra nem számít a szakember, Juan Sebastián Verón és Martín Palermo ellenben ott van a 30 fős listán.
máj. 12
3:21
Feljelentették Kiprich fiát (Blikk)
BUDAPEST  —  Egyre  komolyabb a labdarúgó-NB II bundabotránya. A Nyugati csoport negyedik helyén álló Tatabánya és a második Gyirmót vasárnapi bajnoki mérkőzése előtt több hazai játékos is jelezte, a feljutásért harcoló vendégek egyik focistája az eredmények befolyásolására próbálta őket rábeszélni.
máj. 12
6:24
Barrichello: "Nagy reményekkel várom Monacót" (Behaviour)
Szinte alig intették le a Spanyol Nagydíjat, máris itt az év talán legkülönlegesebb versenye, a Monacói Nagydíj. A Williams hagyományosan jól szerepel a hercegségben, és a csapat most is ebben bízik. Nico Hülkenberg első monacói versenyére készül, míg a tapasztalt Rubens Barrichello - ötször állt már itt a képzeletbeli dobogón - úgy véli, a pálya kifejezetten kedvező lehet a számukra.
máj. 12
6:26
Van Gaal - van siker (Behaviour)
"Azért lett a Bayern München a bajnok, mert más nem érdemelte meg az aranyérmet" - jelentette ki Uli Hoeness, a menedzseri poszt után az elnöki feladatokat a Császártól, Franz Beckenbauertől átvevő bajor elöljáró. Holott nem egészen fél éve még az sem volt elképzelhetetlen, hogy a vezérkar fölállítja a kispadról a holland Louis van Gaalt. Nem tették - s jól tették.
máj. 12
6:28
Gerától várják a megváltást az angolok (Behaviour)
Az Európa Liga első idénye elsőrangúra sikeredett, mind a játék, mind az izgalmak tekintetében, s kivételes abból a szempontból ugyancsak, hogy az Atlético Madrid-Fulham ma esti fináléjában egy magyar játékos, Gera Zoltán játszhatja a főszerepet.
máj. 12
6:42
Tornádók csatája, Kótai övért bokszol (Behaviour)
Amikor Kótai Mihály (36-3-1, 16 KO) egy évvel ezelőtt visszatért a profi bokszolók táborába, csak a legtitkosabb álmai közt szerepelt, hogy egy nagy szervezet bajnoki övéért léphessen ringbe.
máj. 12
6:44
Ma temetik el a nagymesterek doyenjét (Behaviour)
A sakkvilág a nagymesterek doyenjét, a 99 éves korában elhunyt Lilienthal Andort gyászolja. A magyar és az orosz sakkozás kiemelkedő egyéniségére nagy szeretettel és elismeréssel emlékeznek a legjelentősebb honlapok, akit nagyszerű eredményei mellett kitűnő edzőként, szekundánsként, remek szakíróként is becsültek.
máj. 12
6:57
NHL: kiütéses győzelmével főcsoportdöntőbe jutott a Chicago (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Chicago Blackhawks 5–1-re győzött a Vancouver Canucks otthonában. A Chicago kiütéses sikerével 4–2-re megnyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és bejutott a Nyugati főcsoport döntőjébe.
máj. 12
7:15
NBA: a Boston idegenben mért történelmi vereséget a Clevelandre (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Boston Celtics idegenben győzött 120–88-ra a Cleveland Cavaliers ellen, és sikerével 3–2-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A Cleveland még sohasem kapott ki ekkora különbséggel hazai pályán játszott playoffmérkőzésen.
máj. 12
7:51
Maradona nem hívta be az Inter sztárjait (Infostart)
Nem számít a Bajnokok Ligája-döntős Inter két kulcsemberére, Javier Zanettire és Esteban Cambiassóra az argentin válogatott szövetségi kapitánya a nyári labdarúgó-világbajnokságon.
máj. 12
7:51
Bajnokok Ligája: a madridi döntőre megtelhet a Bayern München otthona is (She)
Óriáskivetítővel várja szurkolóit jövő szombaton a csapat otthonába, az Allianz Arenába a Bayern München, amely Madridban az Internazionaléval csap össze a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.
máj. 12
8:27
Vb 2010: Ronaldinho legalább a tartalékok közé bekerült, Pato és Adriano nem (She)
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 23 fős keretét a dél-afrikai világbajnokságra. A szakember több nagynevű játékost (például Ronaldinho, Ronaldo, Adriano, Neymar, Pato) is kihagyott a keretből, és később kiderült, hogy nagy részüket a tartalékok között sem veszi számításba.
máj. 12
9:03
Kupagyőzelmet érhet Gera újabb várazslata (Infostart)
Huszonöt év után szerepelhet újra magyar labdarúgó európai kupasorozat döntőjében, Gera Zoltán a Fulham játékosaként az Atlético Madrid elleni teheti teljessé tavaszi menetelését. A magyar középpályás azt mondta, eddig is komoly csapatokat ejtettek ki, így jó esélyük van a fináléban is.
máj. 12
9:03
Női kosárlabda NB I: Olajuwon lánya Győrbe igazolhat (She)
Az egyik külföldi sportügynökség honlapja szerint a SEAT Lami-Véd Győr együtteséhez szerződik az amerikai egyetemi bajnokságban négyes döntőbe jutó Oklahoma Sooners centere, Abi Olajuwon, aki az NBA korábban ünnepelt sztárja, Hakeem Olajuwon 21 éves lánya.
máj. 12
9:05
Ferencváros: a klub labdarúgói örökbe fogadtak egy pusztai sast (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának küldöttsége május 11-én, kedd délután a Budapesti Állat- és Növénykertbe látogatott, hogy örökbe fogadja Olgát, a pusztai sast.
máj. 12
9:07
Tenisz: Fucsovics neve a jövő héttől ismét szerepel majd az ATP-rangsorban (She)
Fucsovics Márton előbb feljutott a 10 ezer dollár összdíjazású szarajevói torna főtáblájára, majd ott legyőzte a világranglistán 340. Setkicet.
máj. 12
9:09
Uszonyos úszás: Egerben is győzött a magyar világbajnok (She)
Kanyó Dénes győzelmével zárult az egri nemzetközi Dobó Kupa uszonyosúszó-verseny. A világbajnoki címvédő, Világjátékok-bronzérmes szegedi úszó nagy fölénnyel nyerte a 400 méteres számot, és ezzel jól hangolt a kazanyi Európa-bajnokságra.
máj. 12
9:21
Tenisz: Fucsovics neve a jövő héttől ismét szerepel az ATP-rangsorban (She)
Fucsovics Márton előbb feljutott a 10 ezer dollár összdíjazású szarajevói torna főtáblájára, majd ott legyőzte a világranglistán 340. Setkicet.
máj. 12
9:21
Cambiasso és Zanetti sem kell Maradonának (Metropol)
A Bajnokok Ligája döntőjébe jutott Internazionale két tapasztalt alapembere, Javier Zanetti és Estaban Cambiasso nem került be a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra kihirdetett 30 fős bő argentin keretbe.
máj. 12
9:23
Gyász: május 14-én búcsúztatják Boskovics Jenőt (She)
Május 14-én búcsúztatják Boskovics Jenő sportújságírót, az MTI örökös tudósítóját, aki hosszú, súlyos betegség után 82 éves korában múlt pénteken hunyt el.
máj. 12
9:25
Női kosárlabda NB I: térdműtét vár a szegedi Németh Bernadettre (She)
Térdműtét miatt hathetes pihenő elé néz Németh Bernadett, a Szeviép-Szeged válogatott játékosa.
máj. 12
9:39
Ferencváros: Haber a németek elleni máltai keretben, Schembrit mellőzik (She)
Május 13-án a dél-afrikai világbajnokságra készülő Németország ellen játszik felkészülési mérkőzést a máltai labdarúgó-válogatott. A szigetország csapatába a Ferencváros két máltai légiósa közül meghívót kapott Justin Haber kapus, viszont André Schembrit ezúttal is mellőzik.
máj. 12
9:57
Női kézilabda: a Bugyi SE-Újbuda az élvonalban folytathatja (She)
Egy fordulóval a bajnokság vége előtt megnyerte a női NB I B Keleti csoportját a Bugyi SE-Újbuda kézilabdacsapata, így Ökrös Csaba együttese a nyártól az élvonalban folytathatja szereplését.
máj. 12
9:59
Férfi kézilabda: Lékai Máté elhagyja a PLER-t, és Tatabányán folytathatja (She)
Még tartanak az egyezkedések, de már körvonalazódik: Lékai Máté, a PLER KC kézilabdacsapatának 21 éves válogatott irányítója megválik klubjától.
máj. 12
10:15
MotoGP: Burgess reméli, hogy Valentino Rossi a Yamahánál marad (She)
Jeremy Burgess, a Yamaha főmérnöke úgy nyilatkozott, szerinte a Ducatival hírbe hozott Valentino Rossinak a „hangvillásoknál" kellene maradnia.
máj. 12
10:17
Spanyolország: a szövetség a Premier League-hez hasonló elitligát tervez (She)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség azt tervezi, hogy – angol mintára, a Premier League-hez hasonlóan – különválasztja az élvonalbeli labdarúgóligát az alacsonyabb osztályú bajnokságoktól.
máj. 12
10:51
Vb 2010: Capello megpróbálta visszahívni Scholest, aki nemet mondott (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kerethirdetés után elárulta, megpróbálta meggyőzni Paul Scholest, a Manchester United középpályását, hogy térjen vissza a válogatottba. A szakember azonban kudarcot vallott, így a rutinos klasszis nem lesz ott a dél-afrikai világbajnokságon.
máj. 12
10:51
Nagyot bukott, kiesés szélén a Cavaliers (Metropol)
Az alapszakaszgyőztes Cleveland Cavaliers hazai pályán súlyos vereséget szenvedett a Boston Celtics ellen, s ezzel a kiesés szélére sodródott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.
máj. 12
10:53
Vb 2010: Dungának a selecaóban nyújtott teljesítmény számít, Adriano kiborult (She)
Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya a selecao világbajnoki keretének kihirdetése után elmondta, a futballisták nemzeti csapatban nyújtott teljesítményét vette figyelembe a névsor összeállításánál.
máj. 12
11:09
A bajnoki cím után is vérfrissítés várható a Chelsea-nél (Infostart)
A bajnoki cím megszerzése után pár nappal máris a következő idényt tervezgetik a Chelsea-nél. A Kékeknél jelentős fiatalítás várható a nyáron.
máj. 12
11:09
Vb 2010: az ázsiai Rooney ott lesz az észak-koreai keretben - lapértesülés (She)
Öt légiós kapott helyet az észak-koreai válogatott nem hivatalos világbajnoki keretében, közöttük az „ázsiai Wayne Rooney" becenévre hallgató Dzsong Tae Sze, a Kawasaki Frontale támadója.
máj. 12
11:45
Vb 2010: Van Nistelrooy csalódott, úgy érzi, nem szerepel már a válogatottban (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihagyta a világbajnokságra készülő keretből Ruud van Nistelrooyt. A Hamburg csatára csalódottan vette tudomásul a szakember döntését, és elmondta, valószínűleg nem lép pályára többet az oranjében.
máj. 12
11:47
NBA: orosz milliárdos kezén a sereghajtó New Jersey Nets (She)
Mihail Prohorov orosz milliárdos megvásárolja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New Jersey Nets csapatát.
máj. 12
11:49
AS Roma: Totti elmondta, Balotelli nagypapának nevezte a kiállítás előtt (She)
Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya ismét elmondta, hogy Mario Balotelli folyamatosan provokálta őt az Olasz Kupa döntőjében. Az olasz játékos most azt is elárulta, az Inter támadója nagypapának nevezte őt.
máj. 12
12:03
Olaszország: az Inter közleményben cáfolta, hogy Benítez váltja Mourinhót (She)
Az olasz sajtóban felröppent hírek szerint az Inter bejelentkezett Rafa Beníteznél, a Liverpool menedzserénél, akit José Mourinho utódjának szeretnének megszerezni.
máj. 12
12:05
FIFA: kizárták Salvadort, mert a kormány beavatkozott a szövetség ügyeibe (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) minden nemzetközi szerepléstől eltiltotta Salvador csapatait, miután a helyi kormány beavatkozott a futballszövetség ügyeibe, s akadályozta munkáját.
máj. 12
12:21
Miskolc: kitüntették a DVTK-t, díjazták Balajtit és Takácsot (She)
Miskolc város napja alkalmából tegnap kitüntetéseket, különböző díjakat osztott ki a városi önkormányzat. Az ünnepélyes ceremónián a Diósgyőr labdarúgócsapata is érdekelt volt.
máj. 12
12:23
Labdarúgás: az Arsenal legendája Azerbajdzsánban lett vezetőedző (She)
A korábbi angol válogatott labdarúgó, Tony Adams lett az azerbajdzsáni élvonalban szereplő FK Gabala vezetőedzője.
máj. 12
12:39
FIFA: a kormány beavatkozott a szövetség ügyeibe, kizárták Salvadort (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) minden nemzetközi szerepléstől eltiltotta Salvador csapatait, miután a helyi kormány beavatkozott a futballszövetség ügyeibe, s akadályozta munkáját.
máj. 12
12:41
Hegyikerékpár: májusban Szilvásváradra jön a két meridás sztárkerekes (She)
A tavalyi évben világranglista-elsőséget szerző német Multivan Merida Biking Team versenynaptárából már év elején kiderült, hogy idén is rajthoz állítanak néhány versenyzőt a T-Mobile Top Maraton sorozat első állomásán, a Caprine Maraton Szilvásváradon. Andreas Rottler csapatvezető a napokban, levélben megerősítette magyar meghívójánál: a 2005-ös Európa-bajnoki nyerő páros, a tavaly Duna Maraton-…
máj. 12
12:43
Dortmund: Hajnalék japán középpályással erősítették meg a keretüket (She)
A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund szerződtette a japán Cerezo Oszaka válogatott középpályását, Sindzsi Kagavát.
máj. 12
12:57
Vb 2010: „Verón az én Xavim” - Maradona kijelölte a vezért (She)
Diego Maradona, az argentin válogatott szövetségi kapitánya a keret kihirdetése után elmondta, hogy várakozásai szerint Juan Sebastián Verón lesz az albiceleste legfontosabb játékosa a dél-afrikai világbajnokságon.
máj. 12
12:59
Ausztria: az Austria Wien egy évvel meghosszabbította Sáfár szerződését (She)
Az Austria Wien egy évvel, 2011 nyaráig meghosszabbította az osztrák együttes magyar kapusa, Sáfár Szabolcs szezon végén lejáró szerződését.
máj. 12
13:00
Futball VB - A franciák negyede hisz csak a továbbjutásban (Behaviour)
A francia lakosságnak alig több mint negyede hisz csak abban, hogy a válogatott továbbjut a csoportkörből a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
máj. 12
13:15
Olaszország: a Palermótól menesztett Zenga Szaúd-Arábiában folytatja (She)
Walter Zenga, a Palermótól a télen menesztett olasz szakember Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását: az al-Naszrival kötött két évre szóló szerződést.
máj. 12
13:18
Az örökre eltiltott atlétaedző 30 millió dollárra perli az USADA-t (Behaviour)
Trevor Graham, a tanítványai doppingszerrel való ellátása miatt örökre eltiltott amerikai atlétaedző 30 millió dolláros kártérítési pert indított az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségével (USADA) szemben.
máj. 12
13:33
Formula-1: Isztambulban már a Red Bullok is használhatják az F-csatornát (She)
Hiába a Red Bullok sebességbeli fölénye, az osztrák istálló mérnökei folyamatosan dolgoznak az RB6-os fejlesztésén, és elképzelhető, hogy a Török Nagydíjon már Sebastian Vettelék is használják majd az F-csatornát.
máj. 12
13:51
Csehország: Rosicky és Baros is kimaradt Michal Bilek keretéből (She)
A cseh labdarúgó-válogatott tíz nap múlva amerikai túrára utazik, ahol Törökországgal és az Egyesült Államokkal is megmérkőzik.  A cseh szövetségi kapitány, Michal Bilak nem hívta be a túrára utazó keretébe a sérüléséből felépült Tomás Rosickyt és még mindig sérült Milan Barost.
máj. 12
13:53
Vb 2010: Pato hitt benne, hogy bekerül a brazil keretbe, már 2014-re készül (She)
Alexandre Pato, az AC Milan támadója csalódott, hogy nem került be a brazilok világbajnoki keretébe, és már a 2014-es hazai rendezésű vb-re készül.
máj. 12
14:09
Sokba kerülhet Mourinho a Realnak (Infostart)
Alaposan a zsebébe kell nyúlnia Florentino Péreznek, ha a Real Madridhoz akarja csábítani José Mourinhót. A portugál edző egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, mint mondta, csak a szezonból hátralévő két meccs érdekli.

Keresés