2010. május 10. hétfő

máj. 10
0:51
NBA: Rondo a tripla duplát jegyzett, a Boston megverte Clevelandet (She)
Az észak-maerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában a Keleti főcsoport elődöntőjében a Boston másodszor is egyenlített a Cleveland ellen, miután a negyedik meccsen hazai pályán 97–87-re győzött.
máj. 10
2:39
Janics is válik: bolgár edzővel él együtt a kajakosnő (Blikk)
BUDAPEST—SZEGED — Egyszerre került válságba az olimpiai aranyérmes kajakpáros, Kovács Katalin (34) és Janics Natasa (28) házassága. Amint arról beszámoltunk, Kovács már elvált férjétől, Hoff mann Ervintől (41), míg Janics most készül válni.
máj. 10
2:57
Ki követi a Diósgyőrt? (Blikk)
MISKOLC — A Pakson elszenvedett 1-0-s vereséggel kiesett az NB I-ből az idén százéves Diósgyőr futballcsapata. A miskolci gárda kispadját újra elfoglaló Benczés Miklós (40) szerint nem most pecsételődött meg a klub sorsa.
máj. 10
3:01
Webber szárnyra kapott (Blikk)
BARCELONA — Bukósisakját a közönség közé dobva ünnepelte a Spanyol Nagydíjon aratott győzelmét Mark Webber (33). A Red Bull Renault (RBR) Forma–1-es autóversenyzője nem sajnálta "elajándékozni" a körülbelül 6-800 ezer forint értékű sisakot a szurkolóknak.
máj. 10
7:03
Megtagadta a bíró az alkoholszondás tesztet Zalaegerszegen (Behaviour)
A debreceniek a közvetlen üldözőjük, Videoton ellen aratott pénteki 3-2-es győzelmük után már a kezükben érezhetik az újabb bajnoki címet, hiszen három fordulóval a labdarúgó Soproni Liga befejezése előtt négy ponttal előzik meg a fehérváriakat. Innen már csak a hajdúságiak bukhatják el az aranyérmet, a Videoton saját erejéből nem szerezheti meg története első bajnoki címét.
máj. 10
7:05
Veretlenül bajnok a Győr (Behaviour)
Elsöprő fölénnyel, veretlenül nyerte a női kézilabda bajnokságot a Győr, s 2-0-s összesítéssel söpörte be újabb bajnoki címét. A férfi döntő első meccsén a Veszprém ellentmondást nem tűrően lépett fel hazai pályáján a Szegeddel szemben, és ellenfelét szó szerint legyalulta a pályáról.
máj. 10
8:39
Franciaország: Makalele nem tér vissza a válogatottba, bízik a fiatalokban (She)
Claude Makalele, a Paris Saint-Germain középpályása és csapatkapitánya egy interjúban elmondta, a napokban hallható pletykák ellenére nem tér vissza a francia válogatottba.
máj. 10
8:57
Autókrossz ob: szöcskecsata Dömsödön - képekkel (Infostart)
Látványos futamokkal kezdődött meg az autókrossz országos bajnokság. Elfüstölő autót, kicsúszásokat, látványos előzéseket hozott a dömsödi verseny.
máj. 10
9:21
A Barcelona nyerte a férfi kosárlabda Euroligát (Metropol)
A Barcelona nyerte meg a férfi kosárlabda Euroliga 2009/2010-es idényét, miután a párizsi négyes döntő utolsó mérkőzésén 86-68-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt.
máj. 10
9:39
Harminckettedszer portugál bajnok a Benfica (Metropol)
Öt év szünet után ismét a Benfica nyerte meg vasárnap a portugál labdarúgó-bajnokságot. A lisszaboni együttes öt ponttal előzte meg a táblázaton a Bragát, a harmadik helyen a címvédő Porto végzett.
máj. 10
9:45
A Tigris feladta (Behaviour)
A világelső Tiger Woods az utolsó napon nyakfájdalmai miatt feladta az év egyik legrangosabb golfversenyét, a 9,5 millió dollár összdíjazású Players Chamopionshipet, melyet a dél-afrikai Tim Clark nyert meg.
máj. 10
9:57
Aggódnak Geráék a repülés miatt (Metropol)
Az izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt részleges légtérzár miatt aggódik a labdarúgó Európa Liga szerdai, hamburgi döntőjében érdekelt, Gera Zoltán is foglalkoztató Fulham vezetőedzője.
máj. 10
10:09
Japán: kihirdette 23-as vb-keretét a kapitány, négy közé akar jutni (She)
A japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Okada Takesi kihirdette (jóval a határidő előtt) huszonhármas, végleges világbajnoki keretét.
máj. 10
10:09
Gólesővel bajnok a Chelsea (Blikk)
London — Kiütéses győzelemmel nyerte meg az angol focibajnokságot a Chelsea focicsapata.
máj. 10
10:27
Tenisz: továbbra is Serena Williams a világelső, Szávay Ágnes 33. (She)
Továbbra is Serena Williams vezeti a női teniszezők világranglistáját. A rangsorban Szávay Ágnes megtartotta múlt heti 33. pozícióját. Czink Melinda négy helyet rontott, jelenleg 58.
máj. 10
10:51
A Phoenix kisöpörte a San Antoniót (Metropol)
A Phoenix Suns 4-0-ás összesítéssel bejutott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) Nyugati-főcsoport döntőjébe, miután ismét nyert a San Antonio Spurs otthonában. A magyar idő szerint hétfői hajnali másik találkozón a Boston Celtics diadalmaskodott a Cleveland Cavaliers ellen, így 2-2-re módosította a párharc állását.
máj. 10
11:03
Man. City: Mancini szerint a klub nem tud topjátékosokat megszerezni (She)
Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere elmondta: nem hiszi, hogy a „kékek" topjátékosokat tudnának szerződtetni a nyáron.
máj. 10
11:21
Sakk: Lékó Péter sötéttel Vang Jüe ellen kezd Asztrahányban (She)
Nem volt szerencséje Lékó Péternek a sorsolással az utolsó, világbajnokjelöltségért folyó asztrahányi Grand Prix-torna sorsolásán. A továbbjutásra még eséllyel pályázó magyar nagymester a tizes rajtszámot húzta, így eggyel többször kell sötéttel játszania. A hétfői első körben a kínai Vang Jüe lesz az ellenfél.
máj. 10
11:23
Fallabda: a magyar U15-ös csapat ezüstérmet szerzett a prágai Eb-n (She)
A magyar fallabdacsapat második lett a 15 éven aluliak között a vasárnap befejeződött, prágai utánpótlás Európa-bajnokságon.
máj. 10
11:57
Profi ökölvívás: Pavlik egyelőre nem akar visszavágni Martíneznek (She)
Nem kér azonnali visszavágót Sergio Martíneztől a korábbi középsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Kelly Pavlik.
máj. 10
11:59
Vb 2010: két újonc is bekerült Új-Zéland Dél-Afrikába utazó keretébe (She)
Ricki Herbert, Új-Zéland labdarúgócsapatának szövetségi kapitánya kihirdette 23 fős keretét a dél-afrikai világbajnokságra. Ebben két újonc, Winston Reid és Aaron Clapham is helyet kapott.
máj. 10
12:33
Platini szerint Magyarország is beugró lehet a 2012-es Eb-rendezésben (Infostart)
Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke továbbra is vészmegoldásként tartja számon Németországot.
máj. 10
12:33
Real Madrid: Mourinho ezen a héten választ vár a blancóktól - lapértesülés (She)
A Real Madriddal kapcsolatos ügyekben igencsak jól értesült José Ramón de la Morena, az El Larguero rádióműsor vezetője arról számolt be, hogy már ezen a héten eldőlhet, hogy José Mourinho a Real Madrid vezetőedzője lesz-e a nyártól.
máj. 10
12:45
Szávay maradt a 33., Czink ismét rontott (Behaviour)
Szávay Ágnes megtartotta egy héttel ezelőtti pozícióját, így továbbra is a 33. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amelyet változatlanul - összesítésben immár 102. hete - az amerikai Serena Williams vezet.
máj. 10
13:03
Platini: Magyarország, mint az egyik vészmegoldás (Behaviour)
Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke Németországot is vészmegoldásként tartja számon.
máj. 10
13:09
Európa-liga: a vulkánkitörés ellenére megrendezik a döntőt (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szóvivője kijelentette, megrendezik szerdán, Hamburgban az Európa-liga döntőjét. Korábban a Fulham menedzsere, Roy Hodgson szerette volna, ha az UEFA elhalasztja a döntőt, mert a csapatok az izlandi vulkánkitörés miatt csak nehezen tudnak eljutni Németországba.
máj. 10
13:15
Platini: Magyarország is képben (Metropol)
Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára.
máj. 10
13:27
Euro 2012: Az MLSZ-hez még nem érkezett felkérés az UEFA-tól - Nemes (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Michel Platini nem tartja elképzelhetetlennek Magyarország bevonását a 2012-es Európa-bajnokság rendezésébe, mivel az ukrán-lengyel közös rendezésű Eb előkészületei nem haladnak a megfelelő ütemben. A Magyar Labdarúgó-szövetségtől Nemes Ferenc reagált a felvetésre.
máj. 10
13:29
Vb 2010: Queiroz madridi látogatása után sem döntött Pepe szerepeltetéséről (She)
Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és a nemzeti csapat orvosi stábjának vezetője tegnap Madridban járt, hogy a sérüléséből lábadozó Pepe állapotáról érdeklődjön.
máj. 10
13:45
Tenisz: Szávay Ágnes feladta a madridi tornát (She)
Szávay Ágnes feladta a küzdelmet a madridi WTA-tornán, így már az első fordulóban búcsúzott egyesben.
máj. 10
14:24
Tenisz: Szávay Ágnes az első meccsen feladta a madridi tornát (She)
Szávay Ágnes feladta a küzdelmet a madridi WTA-tornán, így már az első fordulóban búcsúzott egyesben.
máj. 10
14:26
Póker: a FullTiltPoker debütált a Formula-1-ben (She)
Az online pókerterem az elmúlt héten hosszú tárgyalássorozat után megegyezett a Virgin Formula–1-es csapatával.
máj. 10
14:27
Jövőre betiltják az F-csatornát a Forma-1-ben (Metropol)
Mivel a csapatok többsége ellenzi, 2011-től betiltják a Forma-1 idei technikai újítását, az úgynevezett F-csatornát.
máj. 10
15:00
Blog: Barátok között - Thury Gábor írása Rátgéber László átigazolásáról (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Thury Gábor, a Nemzeti Sport főmunkatársa, aki ezúttal azzal kapcsolatban fejti ki a véleményét, hogy Rátgéber László a Fenerbahce kosárlabdacsapatához szerződött.
máj. 10
15:02
Vb 2010: hat csatárral utaznak a németek Dél-Afrikába (She)
A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw elmondta, a bő keretben lévő mind a hat csatárt elviszi magával a dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 10
15:09
Európa Liga: olasz bíró vezeti a döntőt (Behaviour)
A kontinentális szövetség (UEFA) hétfői bejelentése szerint az olasz Nicola Rizzoli vezeti a labdarúgó Európa Liga szerdai, hamburgi döntőjét, amelyben a spanyol Atlético Madrid és Gera Zoltán angol csapata, a Fulham csap össze egymással.
máj. 10
15:27
Újravizsgálják a torinói olimpián vett mintákat (Behaviour)
Kimondottan a vérdopping újabb változatára, a CERA-ra "hegyezve" újraelemzik a 2006-os torinói téli olimpián levett mintákat.
máj. 10
15:39
Sakk: Lékó Péter lépésismétléses remivel kezdett Asztrahánban (She)
Döntetlennel ért véget Lékó Péter játszmája Vang Jüe ellen az oroszországi Asztrahánban hétfőn kezdődött Grand Prix-tornán. A sötéttel játszó magyar és a kínai nagymester mindössze másfél óráig ültek az asztal mellett, és 18 lépés tettek meg.
máj. 10
15:41
Vb 2010: a sérült Fabregas és Torres bekerült a spanyolok 30-as keretébe (She)
Cesc Fabregas és Fernando Torres orvosi vizsgálaton vett részt ma a spanyol válogatottnál, és az eredmények alapján a sérüléssel bajlódó két futballista bekerült Vicente del Bosque bő vb-keretébe.
máj. 10
15:43
Videó: szögletből talált a hálóba az Independiente támadója (She)
Leonel Núnez, az Independiente középpályása káprázatos gólt szerzett korábbi együttese, az Argentinos Juniors ellen az argentin labdarúgó-bajnokság (Clausura) 18. fordulójában. Az argentin csatár szögletből csavart az ellenfél kapujába, csapata azonban 4–3-as vereséget szenvedett. Az argentin bajnokságban legutóbb tizenegy évvel ezelőtt született hasonló találat.
máj. 10
15:45
UEFA: három El-helyet ért az észak-európaiak sportszerűsége (She)
Svédország, Dánia és Finnország küldhet egy-egy plusz csapatot a 2010–2011-es labdarúgó Európa-ligába, miután a három északi ország végzett az első három helyen az UEFA sportszerűségi ranglistáján.
máj. 10
15:47
Jégkorong: várhatóan kilenc csapattal rajtol ősszel a Mol-liga (She)
A Magyar Jégkorongszövetség ma egyeztetett a csapatokkal a jövő évi Mol-ligával kapcsolatban. A tárgyalások alapján várhatóan kilenc csapat indul a következő szezonban, köztük három romániai.
máj. 10
15:57
Cáfol Platini, Magyarország nem került szóba beugróként (Infostart)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke cáfolta, hogy magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.
máj. 10
15:57
Sakk: Lékó Péter lépésismétléses remivel kezdett Asztrahányban (She)
Döntetlennel ért véget Lékó Péter játszmája Vang Jüe ellen az oroszországi Asztrahányban hétfőn kezdődött Grand Prix-tornán. A sötéttel játszó magyar és a kínai nagymester mindössze másfél óráig ült az asztal mellett, és 18 lépés tett meg.
máj. 10
15:57
Nem vállalná van Basten az AC Milan irányítását (Metropol)
Bokasérülése miatt nem tudja elvállalni az olasz AC Milan labdarúgócsapatának felkészítését Marco van Basten, az együttes korábbi holland válogatott támadója.
máj. 10
15:59
Újpest: a háromgólos Vasziljevics szerint jogos volt az első tizenegyes (She)
Dusan Vasziljevics, az Újpest labdarúgócsapatának játékosa úgy véli, jogos volt a sokak által vitatott első tizenegyes, amelyből csapata szépített, és amelynél emberelőnybe is került az MTK elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen – idézi a klub honlapja a szerb légióst.
máj. 10
16:01
Barcelona: Maxwell három hétre kidőlt, beszakadt egy izma (She)
Háromhetes pihenőre kényszerül Maxwell, a Barcelona labdarúgócsapatának brazil balhátvédje.
máj. 10
16:03
Autósport: Webber feljött a 2. helyre, Michelisz Norbert a 807. (She)
A hétvégi Spanyol Nagydíjat megnyerő Mark Webber (Red Bull) három helyet előrelépett a pilóták nem hivatalos világranglistáján, míg az élen továbbra is csapattársa, Sebastian Vettel áll.
máj. 10
16:05
Pápa: Szűcs Lajos két évvel meghosszabbította szerződését (She)
A Nemzeti Sport információi szerint Szűcs Lajos két évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését, így elvileg 2012-ig a Lombard Pápa TFC labdarúgója marad.
máj. 10
16:15
Platini: Magyarország nem került szóba (Metropol)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke cáfolta, hogy magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

Keresés