2010. május 7. péntek

máj. 7
6:57
TalmácsiRing Hernádon (Behaviour)
Talmácsi Gábor részvételével csütörtökön ünnepélyesen megnyitották a Hernádon épített TalmácsiRing motorpályát, melyen a világbajnok versenyző ereklyéiből múzeumot is létrehoztak.
máj. 7
6:59
Sorsdöntő meccs az NB I-ben (Behaviour)
Bajnoki döntőnek is tekinthető a címvédő és listavezető Debrecen és a jelenleg második Videoton pénteki csatája a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában.
máj. 7
7:01
Olasz Kupa: az Inter nyerte a háborút (Behaviour)
Az Internazionale megtette az első lépést a triplázáshoz vezető úton, a Real Madrid nem botlott meg Mallorcán, az Olympique Marseille 1992 után lett ismét bajnok, a Köbenhavn megvédte címét Dániában, a Tottenham pedig úgy ünnepelte a Manchester City legyőzését, mintha BL-t nyert volna. Az sem lekicsinylendő: ősszel ott indulhat. Hétközi futball-körkép, korántsem hétköznapi eseményekkel.
máj. 7
7:03
Célkeresztben a londoni olimpia (Behaviour)
Noha alig vagyunk túl a történelmi magyar sikerrel zárult bécsi Európa-bajnokságon - a mieink hét éremmel (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz) az éremtáblázat élén végeztek -, a magyar judo-válogatott újabb nagy feladat előtt áll
máj. 7
7:05
Nincs akadálya a csúcsderbinek? (Behaviour)
Úgy tűnik, mégiscsak sikerül tető alá hozni a világ jelenleg két legjobb profi ökölvívójának, Manny Pacquiao-nak (51-3-2, 38 KO) és Floyd Mayweathernek (41-0, 25 KO) a csatáját.
máj. 7
7:06
NHL: a Montreal egyenlített a Pittsburgh ellen, szépített a Detroit (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában magyar idő szerint péntek hajnalban két mérkőzést rendeztek: a Keleti főcsoportban a Montreal hazai győzelmével egyenlített a Pittsburgh ellen, míg a Detroit kiütéses, 7–1-es sikerrel szépített a  San Joséval szemben.
máj. 7
7:24
DVTK: a szezon vége előtt több játékostól is megválhatnak (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy a Soproni Ligában sereghajtó Diósgyőr labdarúgócsapatánál a vezetőség felkérte Benczés Miklós eddigi pályaedzőt, hogy a hátralévő négy fordulóban vezetőedzőként irányítsa a csapatot, de a szakember még nem döntött. A klub ügyvezetője, Nagy Béla a bejelentés után nyilatkozott a csapat hivatalos honlapjának.
máj. 7
8:00
Button a sláger (Blikk)
Barcelona — Jenson Button (30) népszerűbb, mint valaha.
máj. 7
8:02
Csak az arany számít (Blikk)
Debrecen — Alaposan feladták a leckét a DVSC-TEVA futballcsapatának.
máj. 7
8:04
Kovács Kati: Ez csak munkakapcsolat (Blikk)
Ráckeve — Nem az ellenfelekkel, pletykákkal és vádakkal hadakozik Kovács Katalin (34).
máj. 7
9:12
Vb 2010: Maradona még nem mondott le Cambiassóról és Zanettiről (She)
Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem tartja kizártnak, hogy Javier Zanetti és Esteban Cambiasso is ott lesz a vb-keretben.
máj. 7
9:12
Interjú közben öntötték nyakon a menedzsert (Blikk)
máj. 7
9:14
Futsal: vereséggel kezdett női válogatottunk Moszkvában (She)
Vereséget szenvedett első mérkőzésén a moszkvai nemzetközi tornán szereplő magyar női futsalválogatott.
máj. 7
9:30
AS Roma: Francesco Totti tudja, hogy butaságot csinált (She)
Francesco Totti elismeri, hogy butaságot csinált, de elmondása szerint volt előzménye annak, hogy csúnyán felrúgta Mario Balotellit a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében.
máj. 7
10:06
Asztalitenisz: megvan a magyar keret a május végi csapat-vb-re (She)
A szakvezetés kijelölte a magyar válogatottak kereteit a május 23. és 30. között Moszkvában rendezendő csapat-vb-re.
máj. 7
10:08
NBA: James, Bryant, Wade, Durant, Howard - megvan az év csapata (She)
Az alapszakaszgyőztes Cleveland Cavaliers sztárja, az idény légértékesebbjének (MVP) választott LeBron James, illetve a tavalyi döntő két résztvevőjének legjobbja, Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) és Dwight Howard (Orlando Magic) is bekerült az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani szezonjának álomcsapatába.
máj. 7
10:42
Aranycsata a Loki és a Videoton között (Infostart)
Bajnoki döntőnek is tekinthető a címvédő Debrecen és a jelenleg második Videoton péntek esti csatája a labdarúgó NB I 27. fordulójában. Mezey György, a fehérváriak trénere szerint a két együttes jól ismeri egymást, így nem számít meglepetésre. Herczeg András, a Loki klubmenedzsere úgy vélte, az lesz a döntő, melyik alakulat tudja jobban érvényesíteni akaratát.
máj. 7
10:42
Fehéroroszország: náci zászló a lelátón, rekordbüntetés a Dinamónak (She)
A Fehérorosz Labdarúgó-szövetség rekordmértékű pénzbüntetéssel sújtotta a Dinamo Minszket, miután a szurkolók egy náci zászlót lengettek a múlt heti bajnoki mérkőzésen.
máj. 7
10:44
MTK: Deutsch Tamás váltja Hunvald Györgyöt az elnöki székben (She)
A Népszabadság információja szerint Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője lesz az MTK elnöke – olvasható a lap internetes oldalán, a nol.hu-n.
máj. 7
10:46
Férfi kosárlabda: Párizsban ülne vissza Európa trónjára a CSZKA (She)
Péntektől vasárnapig Párizsban rendezik a férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjét. A final fourban az elmúlt négy évben mindig nagydöntőt játszó orosz CSZKA Moszkva, a spanyol Barcelona, a szerb Partizan és a görög Olympiakosz küzd a végső győzelemért.
máj. 7
10:48
Rali-vb: Petter Solberg 1.4 másodperces előnye Új-Zélandon (She)
A norvég Petter Solberg vezet a WRC rali-világbajnokság keretében rendezett Új-Zéland-rali első napja után.
máj. 7
11:18
Madridba menekülhet a Liverpool vezére (Infostart)
Steven Gerrard a Real Madrid első számú kiszemeltje a nyári átigazolási szezonban.
máj. 7
11:27
Benczés Miklós a Diósgyőr új vezetőedzője (Metropol)
Pénteken délelőtt eldőlt, hogy a labdarúgó Soproni Liga utolsó négy fordulójában új szakvezető irányítja a DVTK együttesét: Tóth László visszatért a sportigazgatói posztra, utóda az eddigi pályaedző, Benczés Miklós lett.
máj. 7
11:51
Hamilton volt a leggyorsabb az első edzésen (Infostart)
A McLaren két pilótája, Lewis Hamilton és Jenson Button végzett az élen a Formula-1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén. A harmadik helyen Michael Schumacher zárt.
máj. 7
11:51
Jégkorong: Hetényi Zoltán Finnországban vesz részt próbajátékon (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának kapusa, Hetényi Zoltán a finn első osztályú Lahti Pelicans együtteséhez szerződhet.
máj. 7
12:24
C. Ronaldóék megelőzték Puskásékat (Blikk)
máj. 7
12:39
Taroltak a McLarenek az első szabadedzésen (Metropol)
A 2008-as világbajnok brit Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki első szabadedzésén Barcelonában.
máj. 7
12:42
Kajak-kenu: 11 magyar induló az év első világkupaversenyén (She)
Péntektől vasárnapig Vichyben rendezik az idény első világkupaversenyét.
máj. 7
12:44
Tottenham: Gareth Bale aláírta új, négyéves szerződését (She)
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata négy évvel meghosszabbította Gareth Bale szerződését, így a walesi válogatott játékos 2014 nyaráig játszik a londoni együttesben.
máj. 7
13:54
Videó: kapusként lőtt gólt a csatár, bizarr találat Brazíliában (She)
Nem mindennapi góllal nyert a Palmeiras B a Juventus otthonában a brazil bajnokság harmadosztályában. Diogo, a vendégek addig két találatot szerző csatára csapatuk kapusának kiállítása miatt beállt a kapuba, és a mérkőzés 93. percében dolga is akadt. Egy Juventus-szögletet követően könnyedén védett egy fejest, majd a kirúgásból megszerezte együttese győztes gólját. Íme, a gól videón!
máj. 7
14:48
Ausztria: a súlyosan sérült salzburgi kapus lett a szezon legjobbja (She)
Somen Tchoyi a mezőnyjátékosok, Eddie Gustafsson pedig a kapusok között lett a szezon legjobbja az osztrák labdarúgó-bajnokságban.
máj. 7
14:50
ZTE: Kocsárdi Gergely büszke a rekorddöntésére és eredményeire (She)
Kocsárdi Gergely a Lombard FC Pápa elleni idegenbeli mérkőzésen a 404. bajnokiján szerepelt a Zalaegerszegi TE színeiben, így megdöntötte az eddigi klubrekordot, amelyet 403 fellépéssel Soós István tartott. A Zalai Hírlapnak adott nyilatkozatában a védő arról beszélt, hogy büszke az eredményeire, és reményei szerint a DVSC-TEVA elleni döntő után már Magyar Kupa-győztesnek is vallhatja majd magát.
máj. 7
15:03
Deutsch Tamás lesz az MTK elnöke (Metropol)
Deutsch Tamás elfogadta az MTK felkérését, így a május 26-i küldöttgyűlésen a korábbi sportminisztert választhatják meg az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyett a klub elnökének.
máj. 7
15:21
76 ezres buli a jégkorong vb-n (Behaviour)
Pénteken a világcsúcsot jelentő 76 ezer néző előtt a házigazda Németország Egyesült Államok elleni mérkőzésével a gelsenkircheni AufSchalke Arénában elkezdődik a 74. jégkorong-világbajnokság, melynek magyar szempontból legérdekesebb kérdése, melyik együttes esik ki és lesz jövőre a divízió I-es vb-n a magyarok legnehezebb ellenfele a feljutásért folyó küzdelemben. Ezen kívül újfent orosz-kanadai…
máj. 7
15:24
Deutsch Tamást május 26-án választhatják meg az MTK elnökének (Infostart)
Deutsch Tamás elfogadta az MTK felkérését, így a május 26-i küldöttgyűlésen a korábbi sportminisztert választhatják meg az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyett a klub elnökének.
máj. 7
15:39
Hunvald helyett Deutsch lesz az MTK elnöke (Behaviour)
Deutsch Tamás elfogadta az MTK felkérését, így a május 26-i küldöttgyűlésen a korábbi sportminisztert választhatják meg az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György helyett a klub elnökének.
máj. 7
15:57
Hatszázezret kaphatnak az Inter játékosok - összejön a triplázás? (Behaviour)
Összesen 600 ezer euró prémium ütheti az olasz Internazionale futballistának markát, amennyiben összejön nekik a triplázás, azaz a már megnyert Olasz Kupa mellett a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodnak.
máj. 7
16:00
Vettel az élen, Schumacher ismét gyorsabb volt Rosbergnél (Infostart)
Sebastian Vettel zárt az élen a Formula-1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésén. A nap legjobb idejét megfutó németet csapattársa, Mark Webber, és a feltámadni látszó Michael Schumacher követték.
máj. 7
16:15
Minden jegy elkelt a Debrecen-Videoton rangadóra (Behaviour)
Minden jegy elkelt a pénteken 19 órakor kezdődő Debrecen-Videoton labdarúgó NB I-es rangadóra, amelyre több mint 10 ezer nézőt várnak - mondta pénteken Képíró János, a hajdúsági klub biztonsági igazgatója az MTI érdeklődésére.
máj. 7
16:18
Jet-ski: Dunaharasztiban rendezik az évad első versenyét május közepén (She)
A Magyar Jet-Ski Szövetség május 15–16-án Dunaharasztiban rendezi meg az év első versenyét. A SEA-DOO Kupa az országos bajnokság első futama egyben.
máj. 7
16:36
Deutsch Tamás lehet az MTK elnöke (Blikk)
Az Orbán-kormány egykori sportminisztere, Deutsch Tamás lehet az MTK új elnöke. A fideszes politikus így az előzetesben levő erzsébetvárosi szocialista polgármester, Hunvald György utódja lehet.
máj. 7
16:51
Vettel a legjobb, Schumacher harmadik a szabadedzésen (Metropol)
A német Sebastian Vettel (Red Bull) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj pénteki második szabadedzésén, Barcelonában.
máj. 7
17:45
Motta kihagyja a BL-döntőt (Metropol)
Két európai kupamérkőzésre szóló eltiltást kapott Thiago Motta, az Internazionale brazil labdarúgója, aki így nemcsak a május 22-i Bajnokok Ligája-döntőt, de még egy későbbi találkozót is kénytelen lesz majd kihagyni.
máj. 7
18:03
Bajnokok Ligája: Motta kétmeccses eltiltást kapott, kihagyja a döntőt (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kétmeccses eltiltást rótt ki Thiago Mottára, az Internazionale labdarúgócsapatának középpályására, aki így kihagyja a Bayern München elleni madridi Bajnokok Ligája-döntőt.
máj. 7
18:05
Póker: biztonsági rés találtak az egyik népszerű hálózatnál (She)
A Cereus hálózat szoftverében egy biztonsági rést találtak, amely számos visszaélésre ad lehetőséget.
máj. 7
18:07
Tenisz: Clément csak egy szettben tudta megszorítani Federert (She)
Roger Federer bejutott az elődöntőbe az Estorilban zajló tenisztornán, miután egy szoros és egy sima játszmában legyőzte Arnaud Clément-t.
máj. 7
18:09
Honvéd: pozitív vélemények az Arsenal és a Manchester City képviselőitől (She)
A Budapest Honvéd keretébe tartozó Magyar Futball Akadémia számos külföldi klub érdeklődését felkeltette a közelmúltban, a Manchester City és az Arsenal képviselő is tiszteletüket tették az elmúlt időszakban – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
máj. 7
18:11
Emlékezés: egy betiltott portréfilm Varga Zoltánról - holnap a DunaTV-ben (She)
A Duna Televízió 25 év után helyet ad egy ma már szomorú premiernek, ezzel hajtva fejet a magyar futball egyik legtehetségesebb, és egyben legnehezebb sorsú játékosának nagysága és egyénisége előtt.
máj. 7
18:39
Öttusa: négy magyar jutott a férfiak döntőjébe a népligeti vk-n (She)
Marosi Ádám, Kasza Róbert, Németh Róbert és Demeter Gergely személyében négy magyar jutott be a férfiak vasárnapi döntőjébe a budapesti Trigránit öttusa világkupa-versenyen, de közülük csak hárman lehetnek ott a fináléban. A hétfőn Bulgáriába, az ifi Eb-re utazó Demetert a szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós szakmai érvekre hivatkozva visszaléptette.
máj. 7
18:39
Megsérült Barry - veszélyben a vb-szereplés (Behaviour)
Kétségessé vált Gareth Barry angol válogatott középpályás szereplése a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon, mivel szerdán, bajnoki mérkőzésen megsérült.

Keresés