2010. április 30. péntek

ápr. 30
0:03
Videó: így jutott az Európa-liga fináléjába az Atlético Liverpoolban (She)
Hosszabbítás után harcolta ki az Európa-liga döntőbe jutást az Atlético Madrid Liverpoolban, miután 2-1-es vereséget szenvedett az Anfield Roadon (2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal kerültek a fináléba a spanyolok). Nézze meg a meccs góljait videón!
ápr. 30
0:07
Jégkorong: az Omszk igazgatója szerint Jágr nem tér vissza az NHL-be (She)
Ha hinni lehet az Avangard Omszk általános igazgatójának, akkor Jaromír Jágr marad náluk, azaz nem tér vissza az NHL-be.
ápr. 30
0:11
Videó: íme, Tőzsérék új, genki stadionjának látványtervei (She)
Új stadiont építtet Tőzsér Dániel, Tóth Balázs és Köteles László belga klubja, a Genk, amely a Cristal Arena nevet viseli majd. Nézze meg a stadion látványtervét videón!
ápr. 30
0:21
Európa-liga: Sok csapat összeomlott volna a helyzetünkben - Hodgson (She)
Roy Hodgson szerint csapata, a Fulham egy különleges hangulatú mérkőzésen történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy a Hamburg legyőzésével bejutott az Európa-liga döntőjébe.
ápr. 30
2:27
Talmácsi Nagy rajongója (Blikk)
BARCELONA ‒ Együtt hangolt Talmácsi Gábor (28) és Nagy  László  (29)  a  hét  végi megmérettetésre.  A  gyorsasági motoros világbajnokság Moto2 kategóriájában szereplő magyar pilóta a jerezi Spanyol Nagydíjra, a Barcelona kézilabdázója pedig az MKB Veszprém elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készül.
ápr. 30
2:45
Rugós fociban az újpesti Balajcza legyőzte a fradista Ferenczit (Blikk)
BUDAPEST —  Szerkesztőségünkben előre lejátszotta a Fradi–Újpest futballrangadót Ferenczi István (32) és Balajcza Szabolcs (30). A Fradi csatára és a lilák kapusa a pénteki (19 óra, Duna Tv) derbi előtt rugós fociban mérte össze tudását.
ápr. 30
3:03
Fél pénzzel is boldogok a debreceniek (Blikk)
DEBRECEN ‒ Harmadikként a DVSC-TEVA neve kerül fel a Ligakupára, miután a debreceni futballisták a szerdai kecskeméti döntőben 2-1-re nyertek a paksiak ellen. A bajnoki címvédő hajdúságiak örömét legfeljebb az árnyékolta be, hogy a győztes nem 20, hanem 10 millió forintot kapott.
ápr. 30
6:42
"A magyar futballtársadalom várja őt" (Behaviour)
Amint azt a Népszava elsőként és egyedüliként már korábban jelezte, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérését, s jelölteti magát a szervezet elnöki posztjára.
ápr. 30
6:44
Nehéz csoportban a magyarok (Behaviour)
Nehéz csoportba került a magyar női és férfi asztalitenisz-válogatott a májusi, moszkvai csapat-világbajnokságon.
ápr. 30
6:46
Anand remekel, Topalovék perrel fenyegetőznek (Behaviour)
A Szófiában zajló sakkvilágbajnoki döntő negyedik játszmájában aratott káprázatos győzelemmel a címvédő indiai Viswanathan Anand 2,5 - 1,5-re vezet kihívójával, a hazai pályán küzdő Veszelin Topalovval szemben.
ápr. 30
6:48
Felborulhat a Moto2 mezőnye (Behaviour)
Az idei világbajnokság második futamát Japán helyett Jerezben rendezik a hétvégén, ugyanis az izlandi vulkánkitörés miatt a csapatok nem tudtak elutazni Ázsiába. Az egyik csapattól azt hallottam, majdnem a spanyol futamot is elhalasztották, mert a motorokat és a konténereket Katarból egyenesen Japánba "utaztatták", és onnan nehézkesen ment a visszaszállítás Európába. De nézzük, mi várható Jerezben…
ápr. 30
6:50
Munkára, harcra fel! (Behaviour)
A hat gól sok, de nem annyira, hogy lefutott legyen a visszavágó: szombaton MKB Veszprém-Barcelona férfi kézilabda BL-negyeddöntő az Arénában. A tét a Final Four!
ápr. 30
6:57
Belgium: jobban van a Sint-Truiden Sidibe által fejbe lőtt kapusa (She)
Simon Mignolet komolyabb sérülés nélkül megúszta Ibrahima Sidibe „fejlövését", így a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Sint-Truiden kapusa pályára léphet az FC Bruges elleni vasárnapi bajnokin.
ápr. 30
6:59
Tenisz: ismét Halléban készül Wimbledonra Federer (She)
A június 6-án kezdődő hallei füvespályás tornával készül az angol nyílt teniszbajnokságra a világelső Roger Federer.
ápr. 30
7:00
Gera döntőbe lőtte a Fulhamet! (Metropol)
A Gera Zoltánnal felálló Fulham bejutott a döntőbe a labdarúgó Európa Ligában, miután idegenbeli döntetlent követően csütörtökön, hazai pályán a magyar játékos győzelmet érő góljával 2-1-re nyert a német Hamburg ellen.
ápr. 30
7:33
Libertadores-kupa: Thiago Ribeiro egy félidő alatt szerzett mesterhármast (She)
A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a brazil Cruzeiro 3–1-es győzelmet aratott az uruguayi Nacional ellen. A találkozó első félidejében Thiago Ribeiro mesterhármast szerzett.
ápr. 30
7:35
NHL: a San Jose Sharks ezúttal nyert a Detroit Red Wings ellen (She)
A San Jose Sharks győzelmét hozta a Detroit Red Wings elleni főcsoport-elődöntő első mérkőzése az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában. A nyugati rangadón a Cápák 4–3-ra nyertek, s 1–0-ra vezetnek az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.
ápr. 30
7:51
Játékvezetés: egyetlen európaiként magyar bíró is fújhat Szingapúrban (She)
Egyetlen európai játékvezetőként Vad II István – Ring György és Albert István asszisztensekkel – bíráskodhat a Szingapúrban augusztus 12. és 25. között rendezendő ifjúsági olimpiai labdarúgótornán.
ápr. 30
7:53
NBA: a San Antonio Spurs elbúcsúztatta a Dallas Maverickset (She)
A San Antonio Spurs jutott a Nyugati főcsoport elődöntőjébe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, miután a Dallas Mavericks elleni, hazai pályán aratott 97–87-es sikerének köszönhetően 4–2-re megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot.
ápr. 30
8:27
PMFC: Szabó Bence megsérült, három hét múlva kezdheti az edzéseket (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC labdarúgócsapatának csatára, Szabó Bence megsérült a gárda egyik edzésén az egymás közötti játék során.
ápr. 30
8:45
Evezés: az egyetemi vb főpróbájaként rendezik a szegedi viadalt (She)
Május első hétvégéjén, a szegedi Maty-éren rendezi a Magyar Evezős Szövetség a Dr. Simády Béla Emlékversenyt. A nemzetközi viadalra rekordszámú nevezés érkezett, a verseny egyben főpróbája az augusztus közepén Magyarországon megrendezésre kerülő 11. evezős egyetemi világbajnokságnak.
ápr. 30
8:48
Az újságíróknál is Rooney a legjobb (Metropol)
Wayne Rooneyt, a Manchester United támadóját választották az év futballistájának a szigetországi szakírók szövetségének szavazásán.
ápr. 30
9:03
Premier League: az újságírók is Wayne Rooneyt választották a legjobbnak (She)
Az angliai újságírók is Wayne Rooneyt, a Manchester United futballistáját választották az idény legjobb labdarúgójának. A válogatott támadó a Chelsea-t erősítő Didier Drogbát és a Manchester City futballistáját, Carlos Tévezt előzte meg.
ápr. 30
9:03
Gera döntőbe lőtte a Fulhamet (Blikk)
A Gera Zoltánnal felálló Fulham bejutott a döntőbe a labdarúgó Európa Ligában, miután a múlt heti, idegenbeli döntetlent követően csütörtökön, hazai pályán a magyar játékos győzelmet érő góljával 2-1-re nyert a német Hamburg ellen.
ápr. 30
9:21
Videó: Szevasztok magyarok! - Gera a világba kiáltotta örömét! (She)
Hatalmas fieszta kezdődött a Craven Cottage-n a Fulham–Hamburg Európa-liga elődöntő visszavágó (2–1) lefújását követően. Mindenki a londoniak győztes gólját szerző Gera Zoltánt ölelgette, aki a világba kiáltotta örömét a kamerákon keresztül. Légiósunk a már-már szokásossá vált üzeneteinek egyikével, most "Szevasztok magyarok!" felkiáltással üdvözölte honfitársait. Nézze meg az ünneplés…
ápr. 30
9:39
Bajnokok Ligája: Howard Webb vezeti a döntőt - sajtóhír (She)
Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülése szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) már most eldöntötte, hogy az angol Howard Webb vezeti május 22-én Madridban a Bayern München–Internazionale Bajnokok Ligája-döntőt.
ápr. 30
9:41
Férfi vízilabda: kezdődnek az Eb-selejtezők, Kovács csapata is érdekelt (She)
Péntektől vasárnapig három helyszínen kerül sor a nyár végi, zágrábi Eb selejtezőire. A Kovács István irányította román válogatott hazai pályán, Nagyváradon, az oroszok, a britek és a hollandok társaságában próbálja meg kiharcolni a továbbjutást érő első két hely valamelyikét.
ápr. 30
9:43
Jégkorong: a doppingvétség miatt eltiltott Hetler a legjobb újpesti bekk (She)
A szurkolók Hetler Ádámot választották a szezon legjobb újpesti bekkjének a klub honlapján rendezett szavazáson.
ápr. 30
9:57
Debrecen: már árulják a jegyeket a Videoton elleni rangadóra (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata a jövő héten két bajnoki mérkőzést játszik hazai pályán: kedden a Vasast, pénteken a Videotont fogadja. A két mérkőzésre már megkezdték a jegyek árusítását.
ápr. 30
10:33
Gera: "Szevasztok, magyarok!" (Infostart)
"Szevasztok, magyarok!" - üvöltötte boldogan a kamerába Gera Zoltán, a londoni kiscsapat, a Fulham hőse, miután a játékvezető lefújta a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének londoni visszavágóját, amelyet az angol gárda magyar kiválóságának góljával nyert meg 2-1-re a Hamburg ellen, s jutott be a döntőbe.
ápr. 30
10:36
Gera: "Szevasztok, magyarok!" (Metropol)
"Szevasztok, magyarok!" - üvöltötte boldogan a kamerába Gera Zoltán, a londoni kiscsapat, a Fulham hőse, miután a játékvezető lefújta a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének londoni visszavágóját.
ápr. 30
10:51
Liverpool: Nyilvánvalóak a problémáink, új játékosokra van szükség - Benítez (She)
A Liverpool tegnap hosszabbítás után 2–1-re nyert az Atlético Madrid ellen az Európa-liga elődöntőjében, de ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A csapat menedzsere, Rafa Benítez szerint sok problémájuk van, és ezen elsősorban új játékosok szerződtetésével tudnának segíteni.
ápr. 30
10:54
Továbbjutott a Phoenix és a San Antonio (Behaviour)
A San Antonio Spurs hazai pályán, a Phoenix Suns pedig idegenben harcolta ki a továbbjutást csütörtökön, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójában.
ápr. 30
10:56
NHL: győzelemmel kezdett a San Jose a Detroit ellen (Behaviour)
A San Jose Sharks hazai környezetben 4-3-ra legyőzte csütörtökön a tavalyi döntős Detroit Red Wings együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoport-elődöntőjének első mérkőzésén.
ápr. 30
11:09
Ökölvívás: „Az évtized legnagyobb csatája lesz a Mosley-Mayweather meccs” (She)
Amerikai idő szerint szombat éjjel kerül sor az év egyik leginkább várt összecsapására, napjaink két élő legendája, Sugar Shane Mosley és Floyd Mayweather Jr. között. A felek megtartották az összecsapás előtti utolsó sajtótájékoztatót.
ápr. 30
11:11
Férfi kézilabda: a Tatabánya-Szeged meccset vizsgálhatja a szövetség (She)
A vendégek győzelmével zárult Tatabánya–Szeged férfibajnoki-elődöntőben történt, a sportpályára nem való események miatt levelet írt a hazai együttes vezetősége a szövetség versenybizottságának.
ápr. 30
11:12
Az újságíróknál is Rooney a legjobb (Behaviour)
Wayne Rooneyt, a Manchester United támadóját választották az év futballistájának a szigetországi szakírók szövetségének (FWA) szavazásán.
ápr. 30
11:27
KTE: továbbra is Szűcs István és Vörös Péter nélkül a Kecskemét (She)
A kte.hu tájékoztatása szerint Szűcs István és Vörös Péter még nem épült fel korábbi térdsérüléséből, így egyikük sem állhat a csapat rendelkezésére a szombati, Nyíregyháza elleni – a bentmaradásért folyó küzdelemben döntő fontosságú – bajnoki mérkőzésen.
ápr. 30
11:45
Férfi kézilabda BL: a Montpellier-nek Karabatic nélkül kell fordítania (She)
A Montpellier férfi kézilabdacsapata nem számíthat legjobbjára, Nikola Karabaticra a szombati, Csehovszkije Medvegyi elleni BL-negyeddöntő visszavágóján.
ápr. 30
11:47
Manchester United: Gary Neville hosszabbított a „vörös ördögökkel" (She)
Gary Neville egy évvel meghosszabbította szerződését a Premier League-ben szereplő Manchester Uniteddel.
ápr. 30
12:03
Valencia: David Villa 40 milló euróért a Barcába igazol - lapértesülés (She)
A Marca információi szerint a Valencia és a Barcelona megegyezett egymással David Villa átigazolásáról. A madridi lap úgy tudja, a spanyol válogatott csatár a szezon végén lesz a gránátvörös-kékek labdarúgója, a barcelonai klub 40 millió eurót fizet érte a Valenciának.
ápr. 30
12:06
"Szevasztok, magyarok!" (Behaviour)
"Szevasztok, magyarok!" - üvöltötte boldogan a kamerába Gera Zoltán, a londoni kiscsapat, a Fulham hőse, miután a játékvezető lefújta a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének londoni visszavágóját, amelyet az angol gárda magyar kiválóságának góljával nyert meg 2-1-re a Hamburg ellen, s jutott be a döntőbe.
ápr. 30
12:24
Gera dicséretétől hangos a brit sajtó (Metropol)
Gera Zoltán dicséretétől hangos a pénteki brit sajtó, miután a Fulham magyar támadójának góljával jutott a labdarúgó Európa Liga hamburgi döntőjébe.
ápr. 30
12:39
David Villa a Barcelonáé (Infostart)
A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona megszerezte a legutóbbi Európa-bajnokság gólkirályát, David Villát az FC Valenciától - adta hírül a Marca internetes kiadása pénteken.
ápr. 30
12:39
Vb 2010: szokatlan lenne, de megeshet; Új-Zéland négy kapust nevez? (She)
Szokatlan módon négy kapust is elvihet a dél-afrikai világbajnokságra az új-zélandi labdarúgó-válogatott.
ápr. 30
12:41
Vb 2010: Nem szabok irányt, mutassanak utat a játékosok! - Domenech (She)
Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya eddig magára vállalt minden felelősséget, ám most hangnemet váltott: úgy érzi, elsősorban játékosainak kell egyértelművé tenni, mit akarnak elérni a nyári világbajnokságon.
ápr. 30
12:42
Mourinho mennybemenetele (Behaviour)
Az Internazionale lesz a Bayern München ellenfele a Bajnokok Ligája 2009/2010-es idényének fináléjában, miután José Mourinho fantasztikusan megszervezett alakulata mindössze egyetlen gólt kapott a rettegett támadójátékáról híres Barcelonától. A katalánok szakvezetője, Pep Guardiola ugyan elismerte a rivális sikerének jogosságát, ám sokan nehezen viselték a kiesést.
ápr. 30
12:57
AC Milan: Marcello Lippi a nyártól technikai igazgató lehet (She)
Olasz lapok szerint a válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi a világbajnokság után az AC Milan technikai igazgatója lehet.
ápr. 30
12:59
Utánpótlás: győzelemmel kezdett a Vasas a Nike Premier-kupán (She)
A Nike Premier-kupa európai döntőjében Magyarországot képviselő Vasas a húszcsapatos torna első mérkőzésén 1–0-ra legyőzte a cseh Slavia Prahát.
ápr. 30
13:00
David Villa a Barcelona játékosa lesz (Metropol)
A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona megszerezte a legutóbbi Európa-bajnokság gólkirályát, David Villát az FC Valenciától - adta hírül a Marca internetes kiadása pénteken.

Keresés