2010. május 4. kedd

máj. 4
5:30
Szűrőteszttel a fájdalmas csontbetegség ellen (Infostart)
Három gént azonosítottak skót kutatók, melyek egy fájdalmas csontbetegség eseteinek hetven százalékáért felelősek. Az eredmény lehetővé teszi, hogy a csontszerkezet deformálódását okozó Paget-kór megállapítására szűrőtesztet dolgozzanak ki.
máj. 4
6:45
Kiderült: a szép nő káros az egészségre! (168 Óra Online)
A gyönyörű nő káros a férfiak egészségére - állítják spanyol kutatók.
máj. 4
9:30
Darwin tudta, hogy hibát követ el (168 Óra Online)
Egy tanulmány szerint Charles Darwint, az evolúcióelmélet atyját nyugtalanította, hogy a genetika szabályai visszaüthetnek a családjára; a tudós rokonságában, amelyben gyakoriak voltak a közeli hozzátartozók közötti házasságok, magas volt a csecsemőhalandóság.
máj. 4
13:54
Megdöbbentette a kutatókat az "újraélesztett" mamutfehérje (168 Óra Online)
A mamutoknak "fagyálló" vérük volt, hogy a hidegben is el tudja látni testüket oxigénnel - idézte a Nature Genetics című folyóiratban vasárnap megjelent tanulmányt a BBC hírportálja. A kutatók meglepő megállapításaikat a gyapjas mamut hemoglobinjának vizsgálatából vonták le.
máj. 4
16:16
Visszahozzák a halálból a mamutot (Infostart)
Egyelőre ott tartanak a tudósok, hogy - a Jurassic Park című filmben látott kísérlethez kissé hasonlóan - a hajdani óriások egyik megfagyott példányának DNS-éből szeretnék rekonstruálni az egyed vérét. Talán a gyapjas mamutok egy nap újra sétálhatnak majd a földön?
máj. 4
20:09
Kiderült a nagy titok: hogyan lehet alkalmazkodni a hideghez (Infostart)
A mamutoknak "fagyálló" vérük volt, hogy a hidegben is el tudja látni testüket oxigénnel - vonták le a kutatók a megállapítást a gyapjas mamut hemoglobinjának vizsgálatából. Az eredményről a Nature Genetics című folyóiratban számoltak be.

Keresés