2010. május 4. kedd

máj. 4
7:00
Víg Pestiek- és Pesti Vígekről (Spa Trend Online)
Arató András fotókiállítása a Pesti Színházban.
máj. 4
7:02
Törőcsik ereje teljében (Spa Trend Online)
Vasárnap utoljára játszotta Törőcsik Mari Kaposváron a Naphosszat a fákon című, a világhíres Anatolij Vasziljev által rendezett produkcióban az anya szerepét. Egy olyan anyáét, aki a Távol-Keleten él, és hosszú évek után látogatóba érkezik a fiához Párizsba.
máj. 4
7:18
Duplázott a thrák kincs (Spa Trend Online)
Nagy sikerrel zárult a nagykanizsai kiállítás, mellyel a világon elsőként nálunk mutatkozott be a bolgár királysírokból származó legújabb leletegyüttes, a Trák Királyok Völgye című tárlat.
máj. 4
8:06
Celine Dion ismét 2 nyelven készít albumot (Metropol)
Celine öt évig estéről estére töltött meg egy koncerttermet a szórakoztatás fellegvárában, Las Vegasban.
máj. 4
8:42
Pécsre utazik a mobil klímairoda (Metropol)
Pécsre utaznak május elején a British Council klímanagykövetei, hogy Európa egyik kulturális fővárosában mobil klímairodájukkal egyszerre szórakoztassanak és informáljanak is.
máj. 4
9:00
Négy zenekar, hat koncert, egyedi hang (Metropol)
Négy zenekar, négy műfaj, hat koncert, egyenként háromórás egyedi zenei élménnyel: ma Veszprémben indul a Red Bull Mixtúra.
máj. 4
9:02
Már harmadszor lesz „alterfeszt” (Metropol)
Június 17–19. között ismét Fishing On Orfű fesztivál, mely két év alatt az ország egyik legkedveltebb zenei fesztiváljává nőtte ki magát.
máj. 4
10:30
Bartis Attilát két észt irodalmi fesztiválra is hívták (Metropol)
Két észtországi irodalmi fesztiválra, a tartuira és a tallinnira is meghívást kapott Bartis Attila író, akinek nemrég jelent meg észt nyelven A nyugalom című regénye Rahu címmel.
máj. 4
11:24
Két év múlva kerül mozikba a Batman 3. (Metropol)
2012 júliusáig kell még kibírniuk a Batman-rajongóknak, akkor kerül ugyanis a mozikba Gotham City megmentője történetének legújabb része - jelentette be a Warner stúdió.
máj. 4
14:06
Banderas húsz év után forgat újra Almodóvarral (Metropol)
Legutóbbi közös munkájuk után jó húsz évvel újra együtt dolgozik Pedro Almodóvar és Antonio Banderas.
máj. 4
15:00
Brazil zenei est a Cervantes Intézetben (Metropol)
Brazil zenei esttel várják az érdeklődőket a budapesti Cervantes Intézetben szerdán. Az est fellépője a brazil Duo Cappuccino, vagyis Mere Oliveira mezzoszoprán és a számos elismeréssel jutalmazott André Simao gitárművész.
máj. 4
15:48
Az Uriah Heepben még mindig lobog a szenvedély (Infostart)
Fennállásának negyvenéves évfordulóját ünneplő turnéja keretében a brit Uriah Heep rockzenekar kedd este a Petőfi Csarnokban ad koncertet. Az együttes a jubileum alkalmából új lemezt is megjelentetett, amelyen legnagyobb slágereit dolgozta fel újra, erről adott interjút a banda frontembere, Mick Box az InfoRádiónak.
máj. 4
16:06
Digitális tananyagot és tudásbázist hoznak létre Északkelet-Magyarországon (Infostart)
Digitális tananyagot és tudásbázist hoz létre informatikus hallgatóknak a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és az egri Eszterházy Károly Főiskola. A 95 millió forintos projektet uniós forrásból finanszírozzák.
máj. 4
17:12
I. világháborús drámát rendez Spielberg (Spa Trend Online)
Steven Spielberg következő rendezésének egy első világháborús drámát választott - számolt be róla a variety.com.
máj. 4
17:30
Gidon Kremer Budapesten (Spa Trend Online)
Gidon Kremer, a Budapesten négy évtizede nagy népszerűségnek örvendő hegedűművész lesz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtöki hangversenyének szólistája, az esten Sosztakovics II. hegedűversenyét szólaltatja meg Kocsis Zoltán vezényletével.
máj. 4
18:36
Betiltanák Elton Johnt Egyiptomban (Metropol)
Az egyiptomi zenészszövetség ellenzi, hogy Elton John megtarthassa a május 18-ra tervezett koncertjét ellentmondásos, a vallásokat támadó megjegyzései miatt.
máj. 4
19:30
Zenei fesztivál a tököli börtönben (Metropol)
Közel száz elítélt verseng a rangos zsüri által odaítélhető díjakért a május 6-án Tökölön, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében rendezett első Hagyományőrző Autentikus Zenei Fesztiválon.

Keresés