2010. május 26. szerda

máj. 26
5:54
Cannes, díjakkal, tanulságokkal (Spa Trend Online)
Osztott-szorzott a nemzetközi összetételű zsűri, és kicsit ide is, oda is ítélt, nehogy szó érje a ház elejét. Kaptak a franciák (Mathieu Amalric rendezői debütálásáért, Juliette Binoche az alakitásáért, Xavier Beauvois politikai kontroverzióért), a latinok (Javier Bardem vitathatatlan tehetségéért), első Aranypálmájukat aratták a thaiföldiek (Apichatpong Weerasthakul a Boonmee bácsi c.…
máj. 26
6:48
Vallomás a szeretetről (Spa Trend Online)
Vannak történetek, amelyek beléd eszik magukat. Nem tudsz tőlük szabadulni jó ideig, pedig rég letetted a könyvet. Nem klasszikusokra gondolok. Őket már kipróbálta az idő és az emberi lélek.
máj. 26
6:50
Műfordítói hétvégét rendeznek Diósjenőn workshopok-kal (Spa Trend Online)
Mára hiányszakma lett a műfordító, a műfordító-kritikus és a szerkesztő is Magyarországon - mondta el Géher István irodalomtörténész, műfordító, a Magyar Műfordítók Egyesületének (MEGY) elnöke.
máj. 26
8:00
Hiller kiosztott még pár milliót (Metropol)
Egyik utolsó intézkedéseként Hiller István távozó oktatási és kulturális miniszter sok millió forintos támogatást ítélt oda több médiumnak áprilisban - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
máj. 26
10:06
Könyveket adományozott a Népszava (Spa Trend Online)
A közelgő Gyermeknap alkalmából lapunk marketing igazgatója, Mencser Éva tegnap délelőtt átadta a Népszava könyvadományát az Alföldi utcai befogadóotthon óvodásainak.
máj. 26
11:36
Eurovíziós Dalverseny: 15-en már döntőben (Metropol)
Tizenöt versenyző már hátradőlve várhatja az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjét: a finálé négy állandó résztvevője, valamint a rendező Norvégia mellett az első elődöntőből tízen jutottak tovább, leginkább a kelet-európai országok fellépői jártak sikerrel.
máj. 26
12:12
Eurovíziós Dalverseny: tizenöten már döntőben (Spa Trend Online)
Tizenöt versenyző már hátradőlve várhatja az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjét: a finálé négy állandó résztvevője, valamint a rendező Norvégia mellett az első elődöntőből tízen jutottak tovább, leginkább a kelet-európai országok fellépői jártak sikerrel.
máj. 26
13:42
Kampánydal miatt perel a Talking Heads frontembere (Metropol)
Egymillió dollárra perelte be Charlie Crist floridai kormányzót az egykori Talking Heads együttes frontembere, David Byrne, mert a politikus engedély nélkül használta fel a zenekar egyik számát kampányában.
máj. 26
14:00
Nevet vált az Oasis (Spa Trend Online)
Noel Gallagher kiválása után új néven lép fel a brit Oasis együttes: a Beady Eye, amely Liam Gallagher mellett 3 volt Oasis-tagból áll, már dolgozik első albumán.
máj. 26
14:00
Bemutatták a Szépművészeti végleges terveit (Metropol)
Homlokzati bevágás nélkül, az előző tervváltozatnál légiesebb bejárati épülettel valósul meg a budapesti Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítése, a Hősök Tere Látogató és Turisztikai Központ, melyet 2012-től vehetnek birtokba a látogatók.
máj. 26
14:02
Csontvárytól Szőnyiig Szegeden (Metropol)
Magyar festők és szobrászművészek félszáz alkotását láthatja a szegedi Móra Ferenc Múzeumban csütörtöktől a közönség a Csontvárytól Szőnyiig című tárlaton.
máj. 26
15:12
A Trisztán és Izolda premierjével indulnak a Budapesti Wagner Napok (Spa Trend Online)
A Trisztán és Izolda című zenedráma szombati premierjével indul a Budapesti Wagner Napok programsorozata, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg az ötödik születésnapját ünneplő Művészetek Palotájában (Müpa).

Keresés