2010. május 20. csütörtök

máj. 20
7:00
Kezdődik a Pannónia Fesztivál (Spa Trend Online)
Várpalotán az elmúlt napok rendkívüli időjárása ellenére is elkezdődik a csütörtöktől vasárnapig tartó Pannónia Fesztivál. Idén kibővült helyszínen, négy napon keresztül számos újdonsággal és csaknem 160 programmal várják a látogatókat.
máj. 20
7:02
Mundruczó Kornél Brüsszelben is (Spa Trend Online)
Pályája meghatározó színházi előadására készül Mundruczó Kornél Brüsszelben, ahol pénteken mutatják be legújabb rendezését a KunstenFestivalDesArts összművészeti fesztiválon.
máj. 20
7:04
Sebestyén Márta elismerése (Spa Trend Online)
Sebestyén Márta énekesnőnek ítélte oda az UNESCO Művész a békéért (UNESCO Artist for Peace) kitüntető címet a párizsi székhelyű szervezet.
máj. 20
7:06
Művészet a plázákban (Spa Trend Online)
Csaknem ember nagyságú, egy ajándékbolt bejáratánál veszteglő, két lábon álló játék kutya szemez Sinkovits Imrével, akit az első között választottak a nemzet színészéve. A kutya mosolyog, Sinkovits pedig kétféleképpen viselkedik a róla készült két képen. Az egyiken színpadiasan, összekulcsolt kézzel, drámaian ágál, a másikon lezser öltözékben, széttárt karokkal, mámoros boldogsággal fut egy…
máj. 20
7:08
Túl rossz, hogy kedves legyen (Spa Trend Online)
A sárga földig lebutított hollywoodi tinifilmek stílust teremtettek és jó darabot kihasítottak a jobb híján romantikusnak nevezett hollywoodi vígjátékok felségterületéből is. Már ha stílusnak nevezhető a stílustalanság. Vagy a rossz ízlésre valló stílus. Mindegy, nem érdemes ragozni, itt van megint egy szörnyűség, az a címe, Túl jó nő a csajom, és az a legkínosabb, hogy még van is benne valami…
máj. 20
7:42
Esélylatolgatás Mundruczó Kornéllal (Metropol)
Mundruczó Kornél jobban izgul legújabb filmje, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv szombat esti bemutatója előtt a 63. cannes-i filmfesztiválon, mint két évvel ezelőtt a Delta premierjén. A rendező szerint a cannes-i filmfesztivál nem sportverseny, hanem művészeti seregszemle, ahol filmje "mindent teljesített" azzal, hogy bekerült a hivatalos válogatásba.
máj. 20
8:18
A Tenkes kapitánya Siklóson (Metropol)
A Szegedi Szabadtéri Színház nyomdokain haladva július tizenhetedikén hivatalosan is megalapítják a Siklósi Szabadtéri Színházat.
máj. 20
9:48
Sittesek a Dürer Kertben (Metropol)
A Prison Band különösen veszélyes rockabilly csapata május 20-án csütörtökön újabb rémtettre készül: a Dürer Kertbenban nagy nyilvánosság előtt elkövetett hangos és őrült koncertet adnak.
máj. 20
11:42
Budapesten zenél Clint Eastwood fia (Infostart)
Saját szerzeményeiből és édesapja, Clint Eastwood filmjeihez írt zenéiből is válogat koncertjén Kyle Eastwood basszusgitáros együttesével csütörtök este a Millenáris Teátrumban. A 42 éves dzsesszművész, aki szerdán Budapesten ünnepelte születésnapját, elsőként arról beszélt, milyen zenék hatottak muzsikájára.
máj. 20
11:44
Sólyom: semmilyen kiadást nem szabad sajnálni az oktatás újjáépítésére (Infostart)
Az államfő szerint semmilyen kiadást nem szabad sajnálni az oktatás teljes rendszerének újjáépítésére.
máj. 20
11:48
Szoknyás férfiak inváziója Megyeren (Spa Trend Online)
Spóroljon a skót napon! Aki szoknyás, velünk tart! Ezekkel a jelképes jelmondatokkal invitálják vendégeiket a szervezők a legkisebb magyar faluba, a Veszprém megyei Megyerre.
máj. 20
12:48
Szex, New York és divat (Metropol)
Ha nem lenne Patricia Field, talán Carrie Bradshaw sem lenne az a stílusikon, akivé vált. A jövő csütörtökön a mozikba kerülő Szex és New York második részében is Field gondoskodott arról, hogy a főszereplők a lehető legstílusosabb ruhákban pompázzanak a vásznon.
máj. 20
13:18
Dohos garázsokból került elő a kincs (Spa Trend Online)
Kovásznai címmel nemrégiben páratlan képzőművészeti felfedezés jelent meg könyv formában. Iványi-Bitter Brigitta művészettörténész sokéves aprólékos kutatómunkával dolgozta fel Kovásznai György teljes rejtőzködő életművét. Értékmentő akciójának köszönhetően dohos garázsokból és pajtákból kerültek napvilágra a 20. századi magyar művészet csúcsteljesítményét jelentő festmények és rajzok.
máj. 20
20:18
Legendák sora a Syma színpadán (Metropol)
Egy új korosztályból faraghat fesztivállátogatót a StarGarden – a Sziget Szervezőiroda legfrissebb gyermeke egyetlen júniusi hétvége alatt számos legendát állít színpadra.
máj. 20
21:12
Letartóztatási parancsot adtak ki Lindsay Lohan ellen (Metropol)
Letartóztatási parancsot adott ki egy kaliforniai bíróság Lindsay Lohan ellen, mert a cannes-i filmfesztiválon tartózkodó színésznő elmulasztotta a kötelezően előírt megjelenést a Beverly Hills-i rendőrségen.
máj. 20
22:18
Melyik az évtized legjobb könyve? (Spa Trend Online)
Klasszikusok és friss művek egyaránt szerepelnek az évtized legjobb könyveinek kiválasztására indított Aranykönyv szavazás nyertesei között.

Keresés