2010. május 20. csütörtök

máj. 20
0:00
Hüvelyi irritáció, viszketés, folyás... - Mit tehetek? (WebBeteg)
Antibiotikumok, fogamzásgátlók, hormontartalmú szerek, székrekedés, hasmenés következtében, illetve az alkohol és a cigaretta fogyasztásától a hüvely normál mikroflórája megbomlik. (x)
máj. 20
0:30
Szívbetegséget, gyulladásokat, koraszülést is okozhat a fogkő (HáziPatika)
Nem csupán fogszuvasodást okozhat, hanem szív- és érrendszeri panaszokat és várandósoknál a koraszülésért is felelős lehet az elhanyagolt fogazat, a lerakódott fogkő!
máj. 20
0:34
Súlyos betegséggel hozták összefüggésbe az aszpirint (HáziPatika)
A szakértők szerint ennek ellenére jóval nagyobb súllyal esnek a latba a fájdalomcsillapító előnyös tulajdonságai.
máj. 20
1:09
Hosszú lesz a felépülés (Metropol)
A Jones Lang LaSalle bemutatta a regionális City Report új kiadványát. A régióban mind a bérlői, mind a befektetői piacokon a stabilizálódás jelei mutatkoznak.
máj. 20
3:09
Koffein - Ajánlott mérték és a koffeinmérgezés tünetei (WebBeteg)
Mivel ma már több olyan termék is tartalmaz koffeint, amelyről nem is gondolnánk, könnyen előfordulhat, hogy az ajánlott napi bevitelt túlhaladó mértékben juttatjuk azt a szervezetünkbe.
máj. 20
6:36
Még csaknem 1100 kilométeren van védelmi készültség (Infostart)
Több folyószakaszon megkezdődött az apadás, de sok helyen - különösen a Zagyva és a Hernád mentén - továbbra is kritikus az árvízi helyzet. A Bódva Edelénynél 5-10 centimétert apadt, miután a veszélyeztetett város közelében átvágták a gátat.
máj. 20
7:12
Rámpára mászott egy tartálykocsi (Infostart)
A XXII. kerületi Borkő utcában egy tartálykocsis kamion felmászott a rámpára.
máj. 20
9:18
Hétvégére befejezhetik a kárelhárítást a katasztrófavédők (Infostart)
Továbbra is zajlik az országban az árvíz-és viharkárok felszámolása. Csaknem 1500 ember még mindig nem térhetett vissza otthonába. Borsodban négyszáz tűzoltó dolgozik a katasztrófa elhárításán - mondta el az InfoRádióban Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
máj. 20
9:20
Várhatóan szombat délelőttől használhatják az autósok az M1-es autópálya lezárt szakaszát (Infostart)
Várhatóan szombat délelőttől használhatják az autósok az M1-es autópályának azt a szakaszát, ahol tegnap beszakadt a burkolat - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. kommunikációs igazgatója.
máj. 20
9:27
Orrspray-vel a hízás ellen? (WebBeteg)
A túlevés és túlivás hatására az agy jutalmazó vegyületeket, endorfinokat termel, amelyek pillanatnyi jóérzést keltenek. Egy idő elteltével azonban ez kielégíthetetlen vágyat vagy függőséget okoz.
máj. 20
10:30
Tabuk nélkül a sürgősségi fogamzásgátlásról (WebBeteg)
A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) a tavaly októberben elindított országos kampány folytatásaként ismételten felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott és még nem jött el a gyermekvállalás ideje. Ezt jelképezi a kampánynak a jelmondata is. „Ne ess pánikba”.
máj. 20
12:54
Férfiak meddősége - Vizsgálat és okok (WebBeteg)
"Próbálkozzanak!" Már a próba szó is magában hordozza a kudarc lehetőségét, ami sajnos gyakoribb, mint gondolnánk. Hazánkban a párok több mint 18%-a küzd a meddőséggel, és ez egyformán, 50-50%-ban érinti a nőket és a férfiakat is.
máj. 20
13:57
Depresszió - Nem hagyományos, ám sikeres a kezelés (WebBeteg)
Gyógyszerek helyett rendszeres telefonbeszélgetéssel kezelt, depressziós betegek állapota ugyanúgy javult, mint a tablettát szedőké - derült ki egy vizsgálatból. A depresszió az egyik leggyakoribb és legkínzóbb lelki betegség.
máj. 20
14:42
Egyedül nem megy? Diétázz a barátnőkkel! (Blikk)
Most eláruljuk a fogyás legkönnyebb és legegyszerűbb módját. Ráadásul most a barátaid segítségére is számíthatsz.
máj. 20
16:03
Árvíz - Palackozott vizet fogyasszanak? (WebBeteg)
Fertőtlenítésre és az egyéb óvintézkedésre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, mert az ár- és belvizek számos településen teremtettek közegészséget veszélyeztető helyzetet.
máj. 20
18:09
Prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok (WebBeteg)
A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkamaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében.
máj. 20
19:12
Túlélésre tanítják az óriáspandákat (Infostart)
A természetes környezetben való túlélésre tanítják a fogságban született óriáspandákat Kínában. A visszaszoktatási programhoz új központot is építenek Szecsuan tartományban.
máj. 20
19:12
Haspuffadás - A bélgáz összetétele és a megelőzés lehetőségei (WebBeteg)
Mindenki termel bélgázt. A legtöbben úgy gondolják, hogy túl sokat is,és ha a gáz rossz időben és rossz helyen távozik, az kellemetlenséget okoz.
máj. 20
23:24
Az ország első gyermekhospice-háza (WebBeteg)
Átadták Magyarország első gyermekhospice-házát, a Dóri Házat Pécsett szerdán. Az intézmény az ősszel kezdi meg működését. Az építtető Szemem Fénye Alapítvány kuratóriumi elnöke, Gyura Barbara szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: miután nem volt meg a jogi háttér, hiányzott a megfelelő miniszteri rendelet, eddig nem tudtak működési engedélyt kérni a házra.

Keresés