2010. május 9. vasárnap

máj. 9
0:45
Húsz óra a szépségért (HáziPatika)
"Tíz óra, és érzed a különbséget, húsz óra, és látod a különbséget, harminc óra, és egy új testet kapsz" - ígérte Joseph H. Pilates azoknak, akik mozgásrendszerét elsajátítják és gyakorolják.
máj. 9
0:51
Parkinson-kór kezelése méh-őssejtekkel (WebBeteg)
A női méhnyálkahártyából származó őssejtek átalakultak agysejtekké, amikor Parkinson-kórra emlékeztető agykárosodással élő egerekbe fecskendezték be - közölték csütörtökön amerikai kutatók.
máj. 9
4:00
Sportolás és asztma (WebBeteg)
Asztma esetén az edzés csak akkor okozhat rohamot, ha a betegség nem megfelelően kontrollált. Jól beállított gyógykezelés mellett a mozgás jótékony hatású lehet.
máj. 9
8:15
A szex végre nem a félelemmel egyenlő (NLC)
Május 9-én férfiak és nők ünneplik egy sorsfordító esemény 50 éves évfordulóját: fél évszázada történt, hogy az USA Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatala (FDA) jóváhagyta a fogamzásgátló tablettát.
máj. 9
8:18
"Ajándék helyett inkább pénzt kérünk" (Infostart)
Mindinkább háttérbe szorulnak a hagyományos esküvői ajándékok, és helyüket átvette a kevésbé személyes ajándék, a készpénz iránti igény - derült ki a Wedding Magazine című brit lap felméréséből.
máj. 9
8:36
Az ötven évesnél fiatalabb nők vannak a legnagyobb veszélyben (Infostart)
A munkahelyi stressz főleg az ötven évnél fiatalabb nőknél növeli a szívproblémák kialakulását - állítják dán kutatók.
máj. 9
9:12
Újra jár Szegeden az 1-es villamos (Infostart)
Hajnaltól újra jár a villamos Szegeden, a város legforgalmasabb, 1-es vonalán. Az első és a második szakaszt érintő munkálatok előreláthatóan csak a hónap végére fejeződnek be, így a Kossuth Lajos sugárúti és a Boldogasszony sugárúti villamospálya, valamint a Rókusi csomópont még munkaterület, a forgalmat a csomópontban még elterelik.
máj. 9
9:15
A golfkönyök tünetei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Éjszakánként, és reggel arra ébredek hogy a könyököm belső izülete behajlításnál belenyílal és nagy fájdalmaim vannak. Nem erőltettem meg őket." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 9
9:30
Tűzoltónap nap lesz ma a Városligetben (Infostart)
Látványos felvonulással, vetélkedőkkel és börzével egybekötve tartják ma az idei tűzoltónapot a budapesti Városligetben. Az egész napos rendezvény délelőtt a legmodernebb és veterán tűzoltókocsik bevonulásával kezdődik a Flórián Band tűzoltózenekar felvezetésével.
máj. 9
9:32
Füst egy budapesti panelben (Infostart)
A fővárosban kimenekítették a lakókat késő este egy XVII. kerületi panelházból, miután füst árasztotta el az egyik lépcsőházat - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság ügyelete.
máj. 9
9:34
Lassabban tanulnak meg vezetni a nők? (Infostart)
Átlagban több órát kell venniük a nőknek ahhoz, hogy sikeresen letegyék az autóvezetői vizsgát - legalábbis Nagy-Britanniában. Egy felmérés szerint a férfiak nem csak hogy gyorsabban tanulnak, de előbb is szerzik meg a jogosítványt.
máj. 9
9:48
Valóban vakká tehet a féltékenység (Infostart)
A nőket valóban elvakíthatja a féltékenység - állapították meg amerikai kutatók egy kísérlet során. Azt egyelőre nem vizsgálták, hogy a férfiakra is igaz-e ez.
máj. 9
10:18
Laktózérzékenység - Nem mindig jó a diagnózisunk (WebBeteg)
A magukat laktózérzékenynek vélő páciensek több mint felének valójában nem volt problémája a tejcukor emésztésével - állapították meg vizsgálatukban spanyol kutatók.
máj. 9
11:00
Becsúszott a motoros a 178 A-s busz alá - képekkel (Infostart)
Motorkerékpár és személygépkocsi ütközött szombat este a Budapest, VIII., Rákóczi út és a Luther utca sarkán jelentette a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
máj. 9
11:02
Lezártak egy útszakaszt a Sajó áradása miatt (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lezárták a forgalom elől a 26-os főút Sajókazára vezető szakaszát a Sajó áradása miatt.
máj. 9
12:12
A Tiszába fulladt egy gyermekét kimentő férfi Mártélynál (Infostart)
A Tiszába fulladt egy férfi Mártélynál, miközben a fiát kimentette a vízből - közölte a rendőrség.
máj. 9
12:24
Az élelmiszer ára fontosabb, mint az egészségünk (WebBeteg)
Táplálkozástudományi oktatásnál is eredményesebben lehet a fiatalokat az egészségesebb táplálkozásra rávenni, ha emelik a kerülendő ételek árát - derült ki az Archives of Internal Medicine szaklapban közölt amerikai tanulmányból.
máj. 9
12:48
"Nem romlottak a felderítési mutatók a román határon" (Infostart)
Nem romlottak a felderítési mutatók a román határon, annak ellenére, hogy a pénzügyőrség az idén már nem végez jövedéki ellenőrzést a területen - közölte a Vám és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse.
máj. 9
13:27
"A rokkantak országában krónikus betegként élni..." (WebBeteg)
Hiánycikk a krónikus vesebetegek rehabilitációja, holott az évente 12 százalékkal szaporodó betegcsoport számára ez létkérdés lenne.
máj. 9
15:33
Az artrózis (porckopás) kezelési lehetőségei (WebBeteg)
Jelenleg nem áll rendelkezésünkre oki terápia az artrózis kezelésére, de különböző gyógyszerekkel a fájdalom csökkenthető és az ízület mozgásképessége javítható.
máj. 9
15:48
Elszabadultak a huszárlovak a 4-es úton - videóval (Infostart)
Két elszabadult huszárló vágtatott a 4-es úton, autókkal üldözték őket, mígnem sikerült befogni az állatokat.
máj. 9
16:24
Újabb járatokat töröltek Ferihegyen (Infostart)
Újabb járatokat töröltek Ferihegyen az izlandi hamufelhő miatt; vasárnap délután nem száll fel a Münchenbe, a Párizsba, a Bázelbe és Milánóba tartó gép.
máj. 9
18:12
Gödöllőnél leterelik az autópályáról a Budapest felé haladókat (Infostart)
Gödöllőnél leterelik az autópályáról a Budapest felé haladókat, mert az M3-ason négy baleset is történt nem messze egymástól - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese
máj. 9
18:48
Lerepült egy személyautó az M70-es autóútról (Infostart)
Három ember megsérült, amikor a szalagkorlátot átszakítva mintegy öt méter mélybe zuhant egy személyautó az M70-es autóúton vasárnap délután.
máj. 9
19:45
Magas májenzim értékek - Mire utalhat? (WebBeteg)
"Vérvizsgálat során magas lett a GGT (gamma glutamil transzferáz) értékem: 51,0 U/l. Sajnos a referenciaértékeket nem tudom, de az orvosom azt mondta, hogy ez magas. Aztán viszont nem említette, hogy kellene tenni vele valamit." A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 9
21:48
Étcsokoládéval az agykárosodás ellen (Infostart)
Amerikai kutatók egereken végrehajtott kísérletek alapján azt állítják, hogy a magas kakaótartalmú étcsokoládé egyik összetevője csökkentheti az agyvérzés okozta agykárosodást.
máj. 9
21:51
Jön a férfi fogamzásgátló (WebBeteg)
Öt éven belül piacra kerülhet a férfiak számára kialakított fogamzásgátló szer, vélhetően nem tabletta, hanem injekció formájában - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támogatott német kutatásokból.
máj. 9
22:06
Öt tipikus férfihiba egy párkapcsolatban (Infostart)
Az aktuális férfi magabiztos, kedves és még jó szerető is? Akkor mi lehet annak az oka, hogy sok ilyen kondícióval induló párkapcsolat még a kritikus egy hónapos futamidőt sem éli meg? Talán az, hogy a férfiak rendszeresen elkövetnek öt tipikus hibát, amivel elijeszthetik leendő feleségüket.

Keresés