2010. május 8. szombat

máj. 8
0:18
Ficamok és rándulások (HáziPatika)
A testünk szilárd vázát alkotó csontok mozgatását az ízületek teszik lehetővé. Ezek a mérnöki pontossággal megkonstruált biomechanikus szerkezetek ellenállnak ugyan a nagy igénybevételnek, mégis igen könnyen sérülnek külső...
máj. 8
0:42
Dohányzás - A tüdő állapota leszokás után (WebBeteg)
"Egy évtizednyi dohányzás után mennyire tudnak a tüdőszövetek regenerálódni? A dohányzás nyomai teljesen eltűnnek vagy később még okozhatnak problémát?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 8
3:51
A leggyakoribb terhességi félelmek (WebBeteg)
Minden kismama nagy várakozással tekint az előtte álló kilenc hónapra, ám még abban az esetben is, ha ez nem az első terhessége, minden várandósság új félelmeket és új meglepetéseket tartogat.
máj. 8
7:00
Lépések a hamis gyógyszerek ellen (WebBeteg)
Együttműködne az Európai Unió Nigériával az afrikai ország hamis gyógyszerek visszaszorítására irányuló tevékenységének elősegítése érdekében. Peter Thompson, a Gazdasági Társulási Megállapodások (EPA) fejlesztéséért felelős uniós szakember szerint a hamisítás leküzdése az EU és Nigéria közös célja.
máj. 8
8:03
Cukorbetegség - Honnan vegye az önellenőrzéshez szükséges vért? (WebBeteg)
Mindegy-e, hogy honnan, melyik bőrterületről veszik az önellenőrzéshez szükséges vért? Hosszú időn keresztül nem volt kétséges, hogy honnan történjék a vércukor-önellenőrzéshez szükséges vérvétel, mert erre vagy az ujjbegyek oldala, vagy a fülcimpa látszott a legalkalmasabbnak.
máj. 8
8:09
3 hiba, ami lelassítja a fogyókúrát (NLC)
Úgy érzed, hogy már aligha tudnál egészségesebben táplálkozni, és mégsem fogysz? Lehet, hogy elköveted a fogyókúrázók 3 alapvető hibáját!
máj. 8
8:21
Így ítélnek meg minket a külföldiek (Infostart)
A magyar borászok egy ideje szeretnék elérni, hogy a világ vegye végre tudomásul, a boraink újra méltók a régi dicsőségre. A próbálkozásokat végre siker koronázza: az elmúlt hetekben több olyan külföldi értékelés is megjelent, amely bizakodásra adhat felhatalmazást. Az egyik legismertebb magyarországi boriskola vezetőjét arról kérdeztük, hogyan bírálják a borokat a világban, mire számíthatnak a…
máj. 8
8:57
Nem érzik magukat megbecsültnek a munkavállalók (Infostart)
Az amerikai dolgozók több mint fele érzi úgy, hogy azonos beosztásban dolgozó kollégáik jobban megbecsülik őket, mint feletteseik, vagy a cégvezetők - derül ki a Cornerstone OnDemand munkavállalói attitűdvizsgálatából. Ugyanakkor a többség úgy látja, a pozitív értékelés jelentős ösztönzést jelentene munkájukban.
máj. 8
9:15
Az egyik szuperétel lehet a rákgyógyítás kulcsa (Infostart)
Nemcsak a rák megelőzésben, hanem a rákos sejtek kezelésében is hatásos lehet a szuperételnek tartott brokkoli - állítják amerikai kutatók.
máj. 8
10:09
Divatos akar lenni? Tartsa az esküvőjét a szabadban! (Infostart)
Akácillatú májusi esküvő - sok fiatal lány ábrándozik erről. És egyre többen, 2010-ben ugyanis a természetben rendezett esküvő a trendi. Továbbra is népszerű a habos menyasszonyi ruha és az éjféli töltött káposzta, meg persze a költségek sem lettek alacsonyabbak.
máj. 8
12:15
Szifilisz: évente 12 millió embert fertőz meg (WebBeteg)
Óránként születik szifiliszes csecsemő Kínában, jóllehet ez a könnyen kezelhető nemi betegség fél évszázaddal korábban csaknem teljesen eltűnt az ázsiai országból.
máj. 8
15:24
Így készültek fel a szépségkirálynő-jelöltek (WebBeteg)
Az egészség védelmét nem lehet elég korán kezdeni és a fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel kínálta fel a lehetőséget a Királynő produkció kéthetes felkészítő táborának lebonyolításához. (x)
máj. 8
17:30
A nők szíve is ugyanolyan veszélyben van (WebBeteg)
A Szív Világszövetségnek programja azt igyekszik bevinni a köztudatba, hogy a nők szíve a koszorúér-betegség szempontjából ugyanolyan veszélyeztetett, mint a férfiaké.
máj. 8
18:51
Több embernek tetszik a szocializmus, mint hinnénk (Infostart)
Érdekes kutatás eredményét tette közzé a napokban a Pew Research Center. Felmérésében azt vizsgálta, milyen értékeket társítanak az amerikaiak olyan kifejezésekhez, mint a kapitalizmus, a szocializmus vagy épp a milícia. Az eredmények szerint a szocializmus nem is olyan negatív kifejezés, mint hinnénk, de a kapitalizmust sem értékelik olyan pozitívan, mint várnánk.
máj. 8
19:36
A nők, a stressz és a szívbetegség (WebBeteg)
A stresszel járó foglalkozások növelhetik a nők kockázatát a szívbetegségekre, sőt úgy tűnik, hogy a fiatalabbaknál nagyobb mértékben, mint az ötven év fölöttieknél - közölték csütörtökön eredményeiket dán kutatók.
máj. 8
21:15
Az ötös lottó 18. heti nyerő számai (Infostart)
Az ötös lottó 18. heti nyerő számai
máj. 8
21:42
Munkahelyi masszázzsal és zenével az öngyilkosság ellen (WebBeteg)
Munkahelyi masszázst és pihentető zenét vet be az öngyilkosságok megelőzés érdekében a France Telecom. A cégvezetés megegyezett a szakszervezetekkel, hogy mindent megtesznek a munkahelyi stressz csökkentése érdekében.

Keresés