2010. május 11. kedd

máj. 11
0:54
Biztosan nem eshetek teherbe, mert én... (HáziPatika)
Számos tévhit kering lányok és már szült nők között arról, hogy milyen módon lehet elkerülni a nem kívánt terhességet, illetve milyen tényezők csökkenthetik az általuk használt fogamzásgátló módszerek hatékonyságát. Meglepő...
máj. 11
3:15
Melanoma a szemen - Tünetek és kezelés (WebBeteg)
A szem daganatai sok esetben szabad szemmel is jól láthatók: sötétbarna, előemelkedő, egyenetlen felszínű elváltozások. A melanoma malignumot egyszerű szemészeti rutin vizsgálat során könnyen felismerik.
máj. 11
8:09
A szokásosnál gyorsabban nő a parlagfű a sok eső miatt (Infostart)
A szokásosnál gyorsabban fejlődik a parlagfű az utóbbi hetek csapadékos időjárása miatt. A szakemberek szerint már júniusban elő kell venni a kaszát, ha mentesíteni akarjuk földünket a gyomnövénytől. Mindenképpen érdemes kiirtani a parlagfüvet, mert idén is milliós összegekre bírságolhatják a hanyag földtulajdonosokat.
máj. 11
9:33
Újabb génekről állapították meg, hogy összefüggnek a mellrákkal (WebBeteg)
Öt új, gyakran előforduló genetikai tényezőt találtak brit kutatók, amelyek kapcsolatba hozhatók az emlőrák kifejlődésének nagyobb kockázatával.
máj. 11
10:15
A koraszülött csecsemők érzékenyebbek a fájdalomra (Infostart)
Hevesebben érzékelik a fájdalmat a koraszülött csecsemők az invazív kórházi beavatkozások miatt, amelyeket el kell viselniük életük első napjaiban és heteiben - állítják brit szakértők.
máj. 11
10:33
Egyetlen csodaszer ritkán elég a pattanások ellen (Infostart)
Pattanásos bőr kisebb- nagyobb mértékben mindenkinél megfigyelhető serdülőkorban. A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikai jelentőségű, míg mások az egész szervezet betegségére utalhatnak.
máj. 11
10:36
Milyen veszélyek leselkednek idén a külfüldre utazókra? (WebBeteg)
Nincs védőoltás egy Afrikában agyhártyagyulladást okozó baktérium és a szúnyogok által Közép- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában terjesztett dengue-láz ellen. A Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont fokozott óvatosságra hívta fel az e térségbe utazók figyelmét.
máj. 11
11:27
Nagy esők jönnek délután, viharos szél és jég is lehet (Infostart)
Kedden nagy mennyiségű csapadék hullhat, helyeként viharos erejű szélre és jégesőre kell számítanunk, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki - mondta az InfoRádiónak Fodor Zoltán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: szerdán az ország nagyobb részén néhány órára kisüt a nap, de továbbra is több helyen számíthatunk záporra, zivatarra.
máj. 11
11:39
Gének okozzák a reumatoid artritiszt (WebBeteg)
Hét most felfedezett gén tehető felelőssé az ízületek fájdalmas gyulladásával járó reumatoid artritisz kialakulásának kockázatáért. A reumatoid artritisz a világ népességének egy százalékát érinti. Az autoimmun betegség az ízületeken kívül káros hatással lehet az erekre, szívre, vesére és a tüdőre is.
máj. 11
12:39
Klein: Néhány méteren múlott Várkonyi László élete (Infostart)
Alig néhány méteren múlott, hogy Várkonyi Lászlót maga alá temette a jégomlás - mondta Klein Dávid, az elhunyt hegymászó társa a Himaláján április 26-án elszenvedett balesetüket felidéző keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
máj. 11
13:54
Hasznosak az étrendben az olajos magvak (Metropol)
Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
máj. 11
14:48
Gyógyszerhamisítási gócpontok (WebBeteg)
Éves jelentésében a világ gyógyszerhamisítási gócpontjait is listázta az USA kereskedelmi képviselőjének hivatala. A dokumentum szerint Kína és India továbbra is a hamis gyógyszerek egyik fő forrása - írja a Secure Pharma Chain blogja.
máj. 11
17:09
Néhány méteren múlt Várkonyi László élete (Infostart)
Nem mondott le a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászásának tervéről Klein Dávid azután sem, hogy április 26-án társa, Várkonyi László halálos balesetet szenvedett a világ legmagasabb hegyén. Klein Dávid hazatérése után tartott első sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Várkonyi László élete mindössze néhány méteren múlt.
máj. 11
17:57
Olajos magvak - Sokat segíthetnek? (WebBeteg)
Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
máj. 11
18:21
Július közepén befejeződhet a 4-es metró alagútjainak építése (Infostart)
Július közepén befejeződhet a 4-es metró alagútjainak építése, majd megkezdődhet a pesti oldalon is az állomások kialakítása. A tesztüzem 2013 második negyedévében, a jelenleg érvényes ütemtervnek megfelelően indulhat el.
máj. 11
18:39
Tihanyban ültetnek el egy, a világ legidősebb szőlőtőkéjéről származó vesszőt (Infostart)
Tihanyban ültetnek el egy, a világ legidősebb szőlőtőkéjéről származó vesszőt; a növényt a szlovéniai Maribor adományozta a Falvak Kultúrájáért Alapítványnak.
máj. 11
19:00
Bőrrák - a túlzott napozás következménye (WebBeteg)
A napsugárzásnak vannak jótékony és káros hatásai is. Amíg a nap az elsődleges D-vitamin forrásunk, a túlzott napozás károsítja a bőrünket, és elsődleges okként szerepel a melanóma kialakulásában.
máj. 11
20:27
Bekeményítenek Kínában (Infostart)
Négy hónapon belül valamennyi hivatalában megtiltja a dohányzást a kínai egészségügyi minisztérium, majd következnek a nyilvános helyek, a hivatalok és a közlekedési eszközök - jelentette be a dohányzás elleni országos kampány jegyében a tárca illetékese Pekingben.
máj. 11
20:45
Váltságdíjért kapta vissza kisfiát egy angolai milliomos Dél-Afrikában (Infostart)
Váltságdíj ellenében épen és egészségesen kapta vissza pár napja elrabolt kisfiát egy angolai iparmágnás a Dél-afrikai Köztársaságban.
máj. 11
20:47
Megtámadták a Mohamedet tiszteletlenül ábrázoló svéd karikaturistát (Infostart)
Megtámadták Las Vilks svéd karikaturistát, aki 2007-ben felháborodást váltott ki a muzulmán világban egy Mohamedet kutyatesttel ábrázoló művével - közölte kedden az AP-vel az érintett.
máj. 11
20:49
Orvosi jó tanács: kerüljük a szmog belélegzését! (Infostart)
Minden korábbinál erősebb a bizonyíték, hogy az ipari és közlekedési szennyeződés szélütést és szívrohamot okoz, ezért az embereknek el kellene kerülniük a szmog belélegzését.
máj. 11
21:06
Kell az éjszakai pihenés (Metropol)
Magyarországon is csaknem minden harmadik felnőtt nehezen tud elaludni, vagy képtelen átaludni az éjszakát. Másnap természetesen fáradt, feszült, ingerült.
máj. 11
21:08
Most virágportól tüsszögünk (Metropol)
A szezonális pollenallergiát a köznyelv gyakran szénanáthának hívja. A tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás nagymértékben megnehezíti mindennapjainkat. A szénanátha a légúti allergia egyik formája, amely az orrnyálkahártya-gyulladás és kísérő tüneteinek összefoglaló neve.
máj. 11
21:10
13 éves munka (Metropol)
Az élet akarta a Gyermekrák Alapítvány létrejöttét. Az alapító Balogh István fia, Roland három és fél éves volt, amikor diagnosztizálták nála a rákot.
máj. 11
23:12
A tévézés veszélyei - Nagy gondokat okozhat! (WebBeteg)
Egy új tanulmány úgy véli, a korai TV nézés problémákat okozhat 10 éves korban.

Keresés