2010. május 11. kedd

máj. 11
5:27
"Grimaszskálával" mérik a fájdalmat (Infostart)
Első alkalommal hoztak létre kanadai kutatók egy, az egerek arckifejezéseit tartalmazó albumot és skálát, amellyel a kísérleti állatok fájdalmának fokát állapíthatják meg a hozzáértők. A montreali McGill Egyetem munkatársai a Nature Methods című szakfolyóiratban tették közzé eredményeiket.
máj. 11
6:03
Honnan kerültek elő a dinoszauruszok? (Infostart)
A dinoszauruszok nem felsőbbrendűségük okán, hanem a véletlenek szerencsés alakulása folytán váltak uralkodó fajjá - állítják amerikai kutatók, akik tanulmányukat az Earth-Science Reviews májusi számában közölték.
máj. 11
8:45
Kihalás fenyegeti a fajok harmadát (Infostart)
A növények és állatok harmadát a kihalás veszélye fenyegeti - állapítja meg az ENSZ jelentése, amelyet a héten hoznak nyilvánosságra.
máj. 11
15:45
Életet mentenek a törpék (168 Óra Online)
A közúti forgalomban napról-napra egyre több autós élvezi a nanotechnológia nyújtotta előnyöket. A nanobionikus bevonatok három alaptulajdonsága: a biztonságról, a védelemről és a kényelemről szólnak.
máj. 11
18:36
Német és japán csillagászok felfedezték a legtávolabbi galaxishalmazt (Infostart)
Német és japán csillagászok felfedezték az univerzum eddigi legtávolabbi galaxishalmazát - közölte a Földön kívüli fizikával is foglalkozó Max Planck Intézet a németországi Garchingban.
máj. 11
20:06
Ki tudjuk-e iktatni az öregedésért felelős gént? (Infostart)
Egy kétéves gyerek testébe zárt 17 esztendős lány mutáns génje lehet a kulcs az emberi élet meghosszabbításához - legalábbis ebben reménykednek kutatók.

Keresés