2010. május 16. vasárnap

máj. 16
7:54
Több ezer letöltőt azonosítottak és beperelnek – Ön köztük lehet? (168 Óra Online)
Az Oscar-díjas Bombák földjén producerei jelentős jogi eljárást terveznek indítani több ezer olyan magánszemély ellen, akik illegálisan töltötték le a filmet az internetről. A keresetben megnevezett internetezőkkel megpróbálnak egyezségre jutni.
máj. 16
9:30
Nem kell pályakorrekciót végrehajtania a Nemzetközi Űrállomásnak a feléje közeledő űrtörmelék miatt (Infostart)
Nem kell pályakorrekciót végrehajtania a Nemzetközi Űrállomásnak a feléje közeledő űrtörmelék miatt - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal. A NASA korábban arra figyelmeztette a Föld körül mitnegy 350 kilométeres magasságban keringő űrbázison tartózkodó asztronautákat, hogy készüljenek fel egy esetleges kitérő manőverre.
máj. 16
16:42
Megfejtetlen jelek a Horthy-bunker falán (168 Óra Online)
Ugyan hamarosan a nagyközönség számára is látogatható lesz az a bunker, amelyet Horthy Miklós számára építettek a gödöllői kastély kertje alatt, a föld alatti létesítménynek van olyan titka, amelyet eddig nem sikerült megfejteni – írja a műemlékem.hu.
máj. 16
17:48
Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az Atlantis (Infostart)
Európai idő szerint délután összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az Atlantis. Az amerikai űrkomp pénteken indult el a floridai űrközpontból, fedélzetén öt amerikai és egy brit asztronautával. A legénység a tervek szerint három űrsétát tesz egy hét alatt a teljes küldetés, amely a 25 éves Atlantis űrsikló utolsó útja - időtartama 12 nap.
máj. 16
20:48
Gének segítenek elviselni a magasságot (Infostart)
Két gént azonosítottak amerikai és kínai kutatók, amelyek magyarázatot adhatnak arra, miként tudtak a tibetiek alkalmazkodni az igen nagy magasságokhoz, az oxigénben ritka levegőhöz.

Keresés