2010. május 16. vasárnap

máj. 16
6:36
Betörtek a netre az oroszok (Kitekintő)
Csütörtökre két olyan internetes oldal is beindult, amelyeket cirill betűs domain névvel láttak el, elsőként Medvegyev személyes oldalát lehet az “.rf" végződéssel elérni.
máj. 16
7:48
Bundagyanú! Felmentették a magyar politikust a szlovák bíróságon (168 Óra Online)
A specializált büntetőbíróság ma felmentette a vád alól K. Józsefet, az MKP volt képviselőjét, Csenke község polgármesterét, aki ellen egy labdarúgási ügyben folyt korrupciós per.
máj. 16
8:24
Botrányos távozás! Kirúgták a politikust a kormánypártból (Kitekintő)
Helena Guergis kanadai miniszterasszony botrányos távozása a konzervatív pártból még nem tisztázódott, és várható, hogy további csontvázak kerülnek elő a szekrényből.
máj. 16
8:42
Vaklárma volt (Kripto Akadémia)
Kanadai vadászgépek szálltak fel riasztásra, hogy kíséretet adjanak egy hongkongi repülőgépnek, amely "potenciális vészhelyzetbe" került - közölte szombaton az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD). A vészjelzés azonban később vaklármának bizonyult.
máj. 16
9:18
Lezuhant egy gép Suriname-ban (Metropol)
A paramaribói légügyi szervek közlése szerint a gép eltűntnek nyilvánított két pilótája és hat utasa suriname-i állampolgár.
máj. 16
9:33
Indul a verseny a pártelnöki székért - kire érdemes fogadni? (Infostart)
Az oddsok szerint David Miliband a legesélyesebb arra, hogy Gordon Brown utóda legyen a Munkáspárt élén, de a pártelnöki posztra több befolyásos politikus is igényt tarthat.
máj. 16
9:35
Olcsó az emberélet Mexikóban (Infostart)
Mexikó északi részén az eddigi jelentések szerint nyolc fiatal meghalt és tizennyolc megsérült, amikor egy bárban megtámadták őket egy fegyveres banda tagjai.
máj. 16
9:36
Mindenki figyelmébe! Változnak a jogszabályok (Kitekintő)
Az Európai Unió egyik fő vívmánya, hogy polgárai az EU területén bárhol szabadon letelepedhetnek, és munkát vállalhatnak, illetve ennek keretében jogosultak a szociális juttatások igénybevételére, beleértve az egészségügyi ellátást is.
máj. 16
9:51
Kanadai vadászgépek vettek körül egy hongkongi utasszállítót (Infostart)
Kanadai vadászgépek vettek körül egy Vancouverbe tartó hongkongi utasszállítót, amely vészjelzést adott le.
máj. 16
9:53
Lezuhant egy gép Suriname-ban (Infostart)
Fél órával a felszállás után 8 emberrel a fedélzetén lezuhant egy Antonov-28-as típusú, orosz gyártmányú gép a dél-amerikai Suriname-ban. Az utasok sorsáról semmit sem tudnak.
máj. 16
9:55
Dél-koreai hadihajók figyelmeztető lövéseket adtak le a Sárga-tengeren (Infostart)
Dél-koreai hadihajók figyelmeztető lövéseket adtak le a Sárga-tengeren a két Korea vitatott tengeri határánál, miután két észak-koreai járőrhajó dél-koreai felségvizekre hatolt be.
máj. 16
10:12
Szörnyű baleset! Át akarta úszni, de belefulladt a tóba (Kitekintő)
A turzófalvai (Turzovka) halastóba fulladt egy férfi szombaton, amikor át akarta úszni azt. Holtteste egyelőre nem került elő.
máj. 16
10:14
Magyarveszély! Fico fenyegetőzése (Kitekintő)
Fico elég kényelmetlen helyzetbe került. Elsöprő választási győzelmét két dolog veszélyezteti: koalíciós partnereinek svindlijein túl a görög kölcsön és a magyar állampolgárság ügye.
máj. 16
10:48
Megfojtanak minket az atomreaktorok (Kitekintő)
Steingart Gabriella szerint az antinukleáris klub szétesni látszik, hiszen Ázsia és az Egyesült Államok után már Európában is sorra jelentik be a tagállamok reaktorépítési szándékaikat, vagy növelik már létező reaktoraik teljesítményét és üzemidejét.
máj. 16
11:06
Iránban elengedtek egy francia tanárnőt (Metropol)
Elhagyhatta Iránt az a fiatal francia tanárnő, akit összeesküvés vádjával tartóztattak le az iráni hatóságok a tavaly júniusi vitatott elnökválasztást követő tüntetések idején.
máj. 16
11:24
Ennyit erről! Mindent tönkretehet a kétbalkezes merénylő (Kitekintő)
Habár a New York-i merénylőnek nem sikerült felrobbantania a Time Square-t, házilag gyártott bombája szétzúzhatja az USA és Pakisztán kapcsolatát.
máj. 16
11:57
A Raiffeisen átvenné az uralmat a Balkánon (Napi)
máj. 16
11:57
Elhagyhatta Iránt az összeesküvéssel vádolt francia nő (Infostart)
Elhagyhatta Iránt, és úton van hazafelé az a fiatal francia nő, akit összeesküvés vádjával tartóztattak le az iráni hatóságok a tavaly júniusi vitatott elnökválasztást követő tüntetések idején - közölte a francia elnöki hivatal.
máj. 16
12:18
Üsse bele az orrát az EU ügyeibe! (Kitekintő)
A legfontosabb hatása abban látható az európai polgári kezdeményezésnek, hogy az emberek együtt fognak gondolkodni az őket érintő problémákról.
máj. 16
12:20
Szerelemről és a fiatalságról vall a filmcsillag (Kitekintő)
Levelek Júliának című új romantikus filmje hétvégi amerikai bemutatója alkalmából interjút adott a Reuters hírügynökségnek Vanessa Redgrave Oscar-díjas brit színésznő.
máj. 16
12:36
Lelőttek két tüntetőt Thaiföldön (Metropol)
Két tüntető súlyosan megsebesült vasárnap Bangkok belvárosában, ahol folytatódtak az utcai harcok a thaiföldi kormány távozását követelő vörösinges tüntetők és a katonák között.
máj. 16
12:54
Csúcsértekezletért veri az asztalt Kazahsztán (Kitekintő)
A hidegháború idején megalakult EBESZ képes egy új fejlődési szintre lépni és effektívebbé válni, amely a modern biztonsági rendszert szolgálja
máj. 16
13:12
Huszonöt százalékkal csökken a gyermeknevelési segély (Kitekintő)
ROMÁNIA  Június elsejétől a jelenlegi összegnél 25%-kal alacsonyabb támogatást kapnak a gyermeknevelési szabadságon levő szülők.
máj. 16
13:27
Ismét repülési tilalom a brit légtérben (Infostart)
Lezárták vasárnap kora délutántól Nagy-Britannia északi részének légterét, miután az izlandi vulkánkitörés újabb hamufelhője érte el az országot. A brit repülésügyi hatóságok szerint a hamu a hét elején várhatóan eléri Londont is.
máj. 16
13:29
Fico szerint a szlovák alkotmányt is meg kellene változtatni (Infostart)
Robert Fico szerint Szlovákiában még a magyar parlament döntése előtt meg kellene változtatni a hatályos törvényeket olyan értelemben, hogy az, aki felveszi egy másik állam állampolgárságát, veszítse el a szlovákot.
máj. 16
13:30
Fico megváltoztatná a szlovák alkotmányt (Metropol)
Robert Fico szerint Szlovákiában még a magyar parlament döntése előtt meg kellene változtatni a hatályos törvényeket olyan értelemben, hogy az, aki felveszi egy másik állam állampolgárságát, veszítse el a szlovákot.
máj. 16
13:48
Viszlát, várólisták! Könnyebben lehet majd utazni (Kitekintő)
Az Európai Unió külügyminiszterei nemrég az orosz vízummentes utazás lehetőségének kérdéséről tárgyaltak Brüsszelben. A kezdeményezés nagy előrelépést jelenthet az integráció keleti partnerségének erősítésében.
máj. 16
14:24
Megkéselték a volt brit pénzügyminisztert (Kitekintő)
Késsel támadtak rá péntek délután Stephen Timms volt brit pénzügyminiszerre - az incidensről a BBC és a Sky News televíziók is hírt adtak. A férfit kórházba szálították, de nem volt életveszélyes állapotban.
máj. 16
14:24
Százezren a Szent Péter téren (Metropol)
Hívők tízezrei gyűltek össze vasárnap a Szent Péter téren, hogy szolidaritásukról biztosítsák XVI. Benedek pápát a katolikus egyházat megrengető pedofil botrány időszakában.
máj. 16
14:42
Kettős állampolgárság - Fico új ötlete (Kripto Akadémia)
Robert Fico szerint Szlovákiában még a magyar parlament döntése előtt meg kellene változtatni a hatályos törvényeket olyan értelemben, hogy az, aki felveszi egy másik állam állampolgárságát, veszítse el a szlovákot.
máj. 16
14:57
Folytatódnak a tüntetések Bangkokban (Infostart)
Folytatódnak az összecsapások a tüntetők és a hadsereg között Thaiföld fővárosában. A francia hírügynökség beszámolója szerint két demonstráló súlyosan megsebesült Bangkok belvárosában. A több száz tüntető köveket, petárdákat és Molotov-koktélokat dobált a rendfenntartó erőkre, és eközben lövések dördültek.
máj. 16
15:00
Hihetetlen! Puskával próbált mobilt lopni (Kitekintő)
Kellemetlen éjszakát élt át csütörtökről péntekre virradóra a 19 éves dobsinai (Rozsnyói járás) Lukáš. 23 óra után az úton ismeretlen férfi állította meg, és puskát szegezett a nyakának.
máj. 16
15:19
Kétségbeesett lobbizásba kezdett az új kormány (Kitekintő)
Kétségbeesett lobbizásba kezdtek az új brit kormány, a fedezeti (hedge) alapok és a vállalatfelvásárlásra szakosodott zárt befektetési alapok (private equity) szószólói, hogy megakadályozzák az úgynevezett alternatív befektetési alapok kezelőiről szóló irányelv (AIFM-direktíva) elfogadását. Ennek dacára kedden a pénzügyminiszteri tanács lehet, hogy megszavazza az irányelvet.
máj. 16
15:36
Magyar rockbandákra tomboltak Erdélyben (Kitekintő)
Udvarhelyhez mérten hatalmas tömeg gyűlt össze péntek este a város központjában lévő Patkóban, ahol két magyarországi banda, a Vad Fruttik és a Quimby lépett fel.
máj. 16
15:51
Tízezrek biztosították szolidaritásukról a pápát a Szent Péter téren (Infostart)
A Vatikánban hívők tízezrei gyűltek össze a Szent Péter téren, hogy szolidaritásukról biztosítsák a pápát a katolikus egyházat megrendítő pedofil botrányok időszakában.
máj. 16
16:12
Kiakasztotta a Facebook az adatvédőket (Kitekintő)
Az EU adatvédelmi kérdésekkel foglalkozó tanácsadó testülete szerint elfogadhatatlan, hogy a Facebook készítői a közelmúltban egyoldalúan, egyértelműen a felhasználók kárára módosították a közösségi oldal adatvédelmi beállításait.
máj. 16
16:27
A biztosítóknak 3,5 milliárd dollárjába kerülhet a BP olajkatasztrófája (Napi)
máj. 16
16:30
Kivizsgálja elődje kiadásait az új brit kormány (Kripto Akadémia)
Kivizsgálja munkáspárti elődjének kiadási döntéseit az új brit konzervatív-liberális kormány - mondta vasárnap David Cameron brit miniszterelnök.
máj. 16
17:06
Turistákat faltak fel a cseh fővárosban (Videóval!) (Kitekintő)
Zombik vonultak szombat délután a prágai Vencel térre, 12 turistát faltak fel.
máj. 16
17:06
Le Monde: provokatív volt a Jobbik bemutatkozása (Kripto Akadémia)
A magyar szélsőjobboldal provokatív bemutatkozása az új parlamentben címmel számolt be a Le Monde című francia napilap az Országgyűlés alakuló üléséről, elsősorban a Jobbik 47 fős frakciója és a párt vezetője, Vona Gábor viselkedését és tetteit bemutatva.
máj. 16
17:24
Részegen tárgyalt a magyargyűlölő Slota (Kitekintő)
Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt elnöke Vladimír Mečiar szerint a koaliciós tárgyalásokon nem mindig volt józan. "Slota egyedüli témája a magyarellenesség, és nem kínál semmilyen gyakorlati megoldásokat" - mondta a HZDS elnöke.
máj. 16
17:39
Kivizsgálja munkáspárti elődjének kiadási döntéseit az új brit kormány (Infostart)
Kivizsgálja munkáspárti elődjének kiadási döntéseit az új brit konzervatív-liberális kormány.
máj. 16
17:42
Ugye nem csak ígérget az új kormány? (Kitekintő)
Híres politikusdinasztia sarja nyerte a Fülöp-szigeteki elnökválasztást. Népszerűsége szülei tiszteletének köszönhető, de vajon képes lesz-e megfékezni a korrupciót és a helyi hadurakat?
máj. 16
17:44
Veszélyben a katonák és rendőrök nyugdíja (Kitekintő)
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy alakuljanak bármilyen módon a szlovák választások, aligha tartható fenn a katonák és rendőrök részére biztosított nyugdíjmodell.
máj. 16
17:46
Tragédia! Megtalálták a halastóba fulladt férfi holttestét (Kitekintő)
Megtalálták annak a férfinak a holttestét szombaton kora délután, aki aznap röviddel dél előtt a turzófalvai (Turzovka) halastóba fulladt, amikor át akarta úszni azt.
máj. 16
18:00
Athén pert fontolgat amerikai bankok ellen (Kripto Akadémia)
Görögország pert fontolgat olyan amerikai bankok ellen, amelyeknek szerepük lehetett az ország pénzügyi helyzetének romlásában, és magatartásukkal hozzájárulhattak az adósságválság kialakulásához - közölte Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő vasárnap a CNN amerikai hírtelevízióban.
máj. 16
18:18
Megszületett harmadik gyermeke a gyönyörű modellnek (Kitekintő)
Claudia Schiffer pénteken, azaz május 14-én világra hozta harmadik gyermekét. A kislány egy londoni kórházban született, a neve még nem ismert.
máj. 16
18:33
Hárommillió euróra bírságolhatják a Ryanairt (Napi)
máj. 16
18:36
A melegfelvonulás ellen tiltakoztak Pozsonyban (Kitekintő)
A május 22-i melegfelvonulás ellen tiltakoztak szombaton néhány tucatnyian Pozsony belvárosában.
máj. 16
19:12
"Nem lerombolni akarjuk a várost, hanem megmenteni" (Kitekintő)
Hamid Karzai négynapos washingtoni látogatása során terítékre került az afgán elnök testvérének igen kényes ügye, valamint a közelgő kandahári hadművelet kérdése is.

Keresés