2010. május 29. szombat

máj. 29
6:12
A titkos papi szeretők nyilvánosságot szeretnének (Kripto Akadémia)
Példátlan levelet küldött a pápának negyven olasz nő, akinek partnere katolikus pap vagy világi szerzetes. Az egyházfik szeretői az egyházfőhöz intézett nyílt üzenetükben hangsúlyozták, hogy a papoknak "meg kell tapasztalniuk az érzelmeket, a szerelmet és azt, hogy milyen szeretve lenni" - jelentette csütörtökön római keltezésű tudósításában a brit The Guardian napilap.
máj. 29
6:18
Elképesztő vulkán-hír: 28 évig is eltarthat a kitörés (Infostart)
Már több mint tízezer napja tart a Hawaii Nagy Szigeten található Kilauea tűzhányó kitörése. A 28. évében járó vulkáni kitörés 1983. január 3-án kezdődött.
máj. 29
6:30
Milliókat keresnek az orosz cégvezetők (Kripto Akadémia)
Az orosz elnök rendelete értelmében ezentúl minden magas állást betöltő állami tisztviselő és képviselő köteles vagyonáról és jövedelméről bevallást tenni. A májusban nyilvánosságra hozott adatok néhány meglepő tényre hívják fel a figyelmet.
máj. 29
6:32
Elveszíthetjük a vízummentességet? (Kripto Akadémia)
Messzemenő kihatásai lehetnek a kettős állampolgárságról hozott törvénynek, felmerülhet a veszélye annak, hogy a magyarok elveszítik amerikai vízummentességüket.
máj. 29
7:06
Verespatak: nulláról kezdik az arany kitermelését? (Kitekintő)
„Sok időnek kell eltelnie addig, amíg az első aranyrög a felszínre kerül Verespatakon” – jelentette ki Borbély László.
máj. 29
7:42
Rezeg a léc Slotánál (168 Óra Online)
Egy májusi felmérés szerint bejutna a szlovákiai parlamentbe mindkét magyar párt – a Most-Híd 5,3 és az MKP 5,1 százalékot szerezhetne. Vladimír Mečiar pártja, az ĽS- HZDS nem jutna be a parlamentbe, Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártjának sikere hajszálon múlna.
máj. 29
8:18
Lassan fellélegezhetnek a meleg katonák (Kitekintő)
Az amerikai Képviselőház megszavazta annak a törvénynek az eltörlését, amely szerint a homoszexualitásukat nyíltan vállalók nem szolgálhatnak a hadseregben.
máj. 29
8:18
Repülőbe zárt lélek (Kripto Akadémia)
Egy békésen szunyókáló amerikai nőt felejtettek egy Philadelphiában földet ért repülőgép fedélzetén.
máj. 29
8:20
Fegyverrazzia Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Több mint félszáz fegyvert foglalt le a szlovák rendőrség a Merkúr nevű akció keretében.
máj. 29
9:12
Az új világrend: 52 oldalban! (Kitekintő)
Az Egyesült Államok most fogadta el, hogy tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ér.
máj. 29
9:14
Újabb adóterhek jönnek - ennyit a kormány népszerűségéről (Kitekintő)
A német választók nem fogadják el az eurózónáért hozott áldozatokat. A többség újra nagykoalíciót akar.
máj. 29
10:24
Közel egy milliárd euróval nőtt az államháztartási hiány egy hónap alatt (Kitekintő)
Áprilisban a román államháztartási deficit elérte a 12,1 milliárd lejt, ami közel 4 milliárd lejjel haladta meg a március végi 8,22 milliárd lejes hiányt.
máj. 29
10:24
Folytatódik a cseh választás magas részvétellel (Kripto Akadémia)
Csehországban szombaton reggel nyolc órakor újra megnyíltak a szavazóhelységek és megkezdődött a képviselőházi választás második napja.
máj. 29
10:42
Bekötötték a fejét a gyönyörű énekesnőnek (Kitekintő)
Alicia Keys életének egyik legszebb időszakát éli, ugyanis 2 év kapcsolat után eljegyezte őt párja, Swizz Beatz producer, s nemsokára férjhez megy és anyuka lesz.
máj. 29
10:42
Botrány a brit parlamentben - Laws elnézést kért (Kripto Akadémia)
Költségelszámolási botrányba keveredett az új konzervatív-liberális brit kormány pénzügyminiszter-helyettese, akinek fő feladata a kormányzati költségek csökkentése.
máj. 29
11:00
Kiöregednek a szlovákok (Kitekintő)
Egyre magasabb Szlovákia lakosságának átlagéletkora, a 2001-es népszámlálás adataihoz viszonyítva tavalyra 2,3 évvel emelkedett - derül ki a statisztikai hivatal kimutatásaiból.
máj. 29
11:06
A körülmetélés betiltását kezdeményezi egy orvosi egyesület (Infostart)
Betiltatná Hollandiában a fiatal fiúkon elvégzett körülmetélését a Holland Királyi Orvosi Egyesület (KNMG), mivel véleményük szerint az eljárás orvosilag nem indokolt, ráadásul a gyerekek jogait is sérti.
máj. 29
11:18
Az indiai terrortámadásban eddig 90-en haltak meg (Kripto Akadémia)
Kilencvenre nőtt a halálos áldozatok száma abban az indiai vasúti szerencsétlenségben, amely még péntekre virradó éjjel következett be, feltehetően terrortámadás következtében - közölték a mentőalakulatok szombaton.
máj. 29
11:36
Szabotálhatták a gázai segélyflottilla két hajóját (Metropol)
Meghibásodást észleltek a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottilla két hajóján, a segélyakció szervezői szabotázsra gyanakodnak.
máj. 29
12:12
Elkezdődtek az izgalmak! Kövesse velünk élőben! (Kitekintő)
Vajon bejutnak-e a Zöldek a cseh parlamentbe? Szociáldemokrata politikus lesz a következő cseh miniszterelnök? Vagy Václav Klaus államfő lesz az este főszereplője? A Kitekintő élő közvetítése a cseh választások eredményvárójáról a csehországi Zöld párt (Strana zelenych) prágai központjából.
máj. 29
12:30
"Csőd" miatt állt le az iraki légiközlekedés (Kitekintő)
Csődbe jutott az iraki légitársaság, legalábbis ennek bejelentésével akar a vállalat megmenekülni a Kuvaitnak fizetendő kárpótlás elől.
máj. 29
12:48
Pillanatnyi politikai siker a lakosság kárára (Kripto Akadémia)
Szabados Krisztián, a budapesti Political Capital politikai elemző intézet ügyvezető igazgatója az Új Szó című szlovákiai magyar lapnak nyilatkozva azt állította, hogy a Fidesz rövid távú érdekei alapján hajtotta keresztül gyorsan az Országgyűlésen az állampolgársági törvény módosítását.
máj. 29
13:24
Nem könnyű brit állampolgársághoz jutni (Kitekintő)
2009-ben a letelepedni szándékozó bevándorlók közel egyharmada bukott el a brit állampolgársági teszten.
máj. 29
14:06
NZZ: Orbán Viktor a tűzzel játszik (Infostart)
Orbán a tűzzel játszik címmel hosszú cikket közölt a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci lap szombati száma az állampolgárságról szóló magyar és a válaszul elfogadott szlovák törvénymódosításról.
máj. 29
14:36
Itt vannak az új kormány titkos tervei! (Kitekintő)
A "Királynő Beszédéből" kiderül, hogy mire is készül valójában az új brit koalíciós kormány: választási, oktatási és pénzügyi reform, de előreláthatólag a képviselők sem ússzák meg a komoly változásokat.
máj. 29
14:36
Megtorló támadást fontolgat Washington (Kripto Akadémia)
Az amerikai hadsereg vezetői mérlegelik annak a lehetőségét, hogy önállóan katonai csapást hajtanak végre a pakisztáni tálibok ellen, ha az Egyesült Államok területén a tálibokhoz köthető terrorcselekményre kerülne sor - jelentette a Washington Post című amerikai lap.
máj. 29
15:12
Lehetetlen helyzetbe hozták Magyarországot (Kitekintő)
Jelentős kormányzati kezdeményezések nélkül aligha sikerülhet a 2020-ra kitűzött uniós cél elérése, vagyis, hogy a GDP 3 százalékát fordítsa az ország innovációra.
máj. 29
15:12
Figyelt ránk a világ (Kripto Akadémia)
Szlovákia túlreagálta a kettős állampolgárság ügyét és ezzel mintegy föl is értékelte azt - jelentette ki tegnap Balázs Péter leköszönő külügyminiszter tegnap Budapesten. Kijelentése minisztériumának - ahogy mondta - "záró állománygyűlésén" hangzott el, vagyis abból az alkalomból, hogy búcsút vett az eddig általa vezetett intézmény munkatársaitól.
máj. 29
15:14
Nem kínzó eszköz az adóemelés (Kripto Akadémia)
A német pénzügyminiszter nem zárja ki, hogy az államháztartás rendbetételéhez a kormány kénytelen lesz emelni az adókat és illetékeket.
máj. 29
15:30
Meglepő bejelentést tett a sztár apja (Kitekintő)
Amy Winehouse-nak konkurencája lesz a saját családjában, mert édesapja, Mitch úgy döntött, ő is kiad egy albumot saját swing dalaival.
máj. 29
15:30
Szörnyű merénylet! 90 holttestet szabadítottak ki a roncsokból (168 Óra Online)
Az India keleti részében pénteken történt vonatszerencsétlenség után a roncsokból 90 holttestet szabadítottak ki, de az áldozatok száma valószínűleg ennél is több.
máj. 29
15:48
Gašparovič lelkére beszélt a szlovákiai magyaroknak (Kitekintő)
Beszédet intézett Szlovákia népéhez az ország államfője a magyar állampolgárságról szóló magyar törvény elfogadása és a szlovák törvényhozás válaszlépései kapcsán.
máj. 29
16:12
Andor bírálja a finn kormány által tervezett koldulási tilalmat (Infostart)
Az Európai Unió szociális és foglalkoztatási biztosa bírálja a finn kormánynak azt a tervét, amellyel megtiltaná az északi országban az utcai koldulást.
máj. 29
16:24
Már 115 áldozata van az indiai vonattámadásnak (Metropol)
Száztizenöt holttestet emeltek ki közép-európai idő szerint szombat délutánig az Indiában péntekre virradó éjjel kisiklott és tehervonattal ütközött személyvonat roncsai közül - jelentette be Srikumar Muherdzsi polgári védelmi államminiszter.
máj. 29
16:24
Atomsorompó - Brüsszel és Irán üdvözli, Izrael bírálja (Kripto Akadémia)
Brüsszel és Irán egyaránt üdvözölte szombaton az atomsorompó-szerződést (NPT) aláíró államok New York-i utókonferenciáján elfogadott zárónyilatkozatot, amely egyebek mellett a Közel-Kelet atomfegyver-mentesítését szorgalmazza.
máj. 29
16:42
Az Interpol is keresi az elűzött kirgiz elnököt (Kitekintő)
Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a kirgiz hatóságok Kurmanbek Bakijev elűzött elnök ellen.
máj. 29
16:42
Orbán a tűzzel játszik (Kripto Akadémia)
Orbán a tűzzel játszik címmel hosszú cikket közölt a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci lap szombati száma az állampolgárságról szóló magyar és a válaszul elfogadott szlovák törvénymódosításról.
máj. 29
16:48
Szoros versenyben a cseh szociáldemokraták és a polgári demokraták (Infostart)
Mérsékelt szociáldemokrata előny mutatkozik a csehországi képviselőházi választásokon leadott szavazatok kétharmadának (67,93 százalék) összeszámlálása után.
máj. 29
17:00
Tragédia! Elütötte a vonat, azonnal meghalt (Kitekintő)
Vonat ütött el egy kerékpárt toló férfit szombaton Vágbesztercén (Považská Bystrica), egy vasúti hídon. A szerelvény magával ragadta az illetőt, aki azonnal meghalt.
máj. 29
17:02
Beperelték az ország első emberét! (Kitekintő)
A környezetvédők az elmúlt hét során, három bírósági eljárást is kezdeményeztek az Obama-adminisztráció ellen, a Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt.
máj. 29
17:18
Nagy bajban van az ország (Kitekintő)
A német terv alapján a hiánycsökkentési célokat áthágó tagországoktól megvonásra kerülnének az uniós támogatások, súlyos szabálysértés esetén pedig az euróövezetből való ideiglenes kizárás is alternatíva lehetne.
máj. 29
17:36
Andor bírálja az utcai koldulás finn tilalmi tervét (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió szociális és foglalkoztatási biztosa bírálja a finn kormánynak azt a tervét, amellyel megtiltaná az északi országban az utcai koldulást.
máj. 29
17:42
Újabb vulkánkitörések - halálos áldozatokkal (Infostart)
Az elmúlt napokban két vulkán is heves kitöréseket produkált. Az egyik a guatemalai Pacaya vulkán, amely az elmúlt közel 50 évben hosszabb-rövidebb szünetekkel, de folyamatosan aktív volt. A másik ébredő az ecuadori Tungurahua tűzhányó, itt a hamufelhő 10 kilométerre emelkedett a kráter fölé.
máj. 29
17:54
Nemzeti jogvédő iroda létrehozását tervezi a Fidesz (Kitekintő)
Az iroda a világ felé jelezné, ha magyarokat a világon bárhol bántanak, és konkrét jogi segítséget is nyújtana a hozzá fordulóknak.
máj. 29
17:54
Mentőt a 450 kilós beteghez! (168 Óra Online)
Négy mázsánál nehezebb betegeket is szállítani képes mentőautót állítottak szolgálatba Nagy-Britanniában. "Raktere" inkább emlékeztet kórházi szobára, mint hagyományos mentőautó belsejére.
máj. 29
18:12
Bombariadó! Pánik a repülőtéren (Kitekintő)
Egy kolozsvári férfi ellen bűnvádi eljárást indítottak, miután péntek este riasztotta a rendőrséget, hogy bomba van a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtéren, a riadó hamisnak bizonyult.
máj. 29
18:14
Csillagot kapott Gandhi megtestesítője (Kitekintő)
Ben Kingsley, az ismert angol Oscar-díjas színész csillagot kapott Hollywoodban a Csillagok sétányán.
máj. 29
18:18
A szociáldemokraták győztek a cseh választásokon, de a jobbközép pártok kormányoznak majd? (Infostart)
Szoros szociáldemokrata győzelmet hozott a hétvégi képviselőházi választás Csehországban, ám kormányalakításra a jobbközép pártoknak van esélyük.
máj. 29
18:30
Ezrek menekülnek egy vulkánkitörés miatt (Metropol)
Több ezer ember kényszerült átmenetileg elhagyni otthonát pénteken Ecuadorban egy vulkán kitörése miatt.
máj. 29
18:32
Jobboldali koalíció várható Csehországban (Metropol)
Szoros szociáldemokrata győzelmet hozott a hétvégi képviselőházi választás Csehországban, ám kormányalakításra a jobbközép pártoknak van esélyük.

Keresés