2010. május 17. hétfő

máj. 17
5:06
Botrányos: ez már novemberi időjárás! (168 Óra Online)
Várható időjárás az ország területére hétfő estig: Reggelig borult, esős idő lesz, több helyen további jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Hosszabb csapadékszünetek, illetve kevesebb eső keleten, délkeleten valószínű.
máj. 17
5:18
Baj van? Saját vállalkozást kezdett építeni az RTL Klub sztárműsorvezetője (ATV)
Szeret másnak látszani, mint aminek az emberek tartják.
máj. 17
5:20
Balczó elhatárolódott Budaházytól: a jobbikosok össze-vissza beszélnek (ATV)
Ott volt, nem ott volt, összekeverte, jól emlékezett.
máj. 17
6:00
Kitörés magyar módra: a helyzet rosszabb, mint gondoltuk (Alternatív Energia)
Lesújtó képet vázoltak a Magyar Tudományos Akadémia kutatói a társadalomról: szerintük a magyarok bizalomhiányos, magába forduló és zárt értékrendszerű társadalmat alkotnak. Az életszínvonalban jelentkező különbségeket pedig a legtöbben tudomásul vették, a legtöbben már nem is tesznek ellene.
máj. 17
6:18
Kizáratná a helyi bírákat az ellene folyó ügyekből Meggyes (Alternatív Energia)
A Legfelsőbb Bírósághoz (LB) fordult kérelemmel Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere, kérve, hogy az LB "a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságot és a Győri Ítélőtáblát minden velem kapcsolatos ügyből zárja ki."
máj. 17
6:20
Szilvásy után Dávid és Herényi következik? (Alternatív Energia)
"Feltámadt" az UD Zrt.-vel összefüggő eljárás: a titkosszolgálatokat felügyelő volt tárca nélküli miniszter, Szilvásy György esetében a nyomozás újraindításáról már döntött a Központi Nyomozó Főügyészség.
máj. 17
6:22
Ma dönthetnek Hagyó előzeteséről (Alternatív Energia)
Ma este jár le a BKV-ügyben bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsított Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és két közeli munkatársa 72 órás őrizete, ezért a bíróságnak eddig döntenie kell arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e bármelyiküket, vagy távozhatnak a fogdából.
máj. 17
6:24
A megújulás nem pusztán szlogen (Alternatív Energia)
Két kongresszust tart a nyáron az MSZP: júniusban értékel, júliusban pedig új vezetőket választ - döntötte el szombaton a párt országos választmánya. Az ülésen, amelyen megerősítette lemondási szándékát az elnökség, a résztvevők július 10-11-ére soron kívüli tisztújító kongresszust hívtak össze.
máj. 17
6:26
Új alapokról nyilatkozna Orbán (Alternatív Energia)
Ma kezdődik az általános parlamenti vitája annak a politikai nyilatkozatnak, melyet Orbán Viktor a pénteki alakuló ülésen terjesztett be. A nemzeti együttműködés nyilatkozata szerint új politikai és gazdasági alapok megteremtésére vállalkoznának a képviselők. Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke nem tartja szerencsésnek egy olyan nyilatkozat aláírását, mely megtagadja az elmúlt évek erőfeszítéseit. A…
máj. 17
6:36
Miskolcon negyven utca van most víz alatt (168 Óra Online)
Egyelőre nem hirdettek veszélyhelyzetet Miskolcon és Borsod megyében. Az ügyvezető önkormányzati miniszter szerint a központi vis maior alapból bármilyen segítséget meg tudnak adni ugyanis a településeknek - Varga Zoltán ezt rendkívüli sajtótájékoztatóján mondta vasárnap Miskolcon, ahol Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Káli Sándor, Miskolc polgármestere is ott…
máj. 17
7:12
Kutyamajális (Alternatív Energia)
Első alkalommal rendeznek Kutyamajálist május 29-én a Budakeszi Vadasparkban. Az esemény célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a felelős állattartásra, illetve az aktuális kutyás problémákra.
máj. 17
7:24
Minden munkát a betegek végeznek a kastélyban + videó (ATV)
A vendégek pozitívan fogadták a kezdeményezést.
máj. 17
7:26
Botrány: újabb, Polanski által megrontott személy jelentkezett (ATV)
Eskü alatt vallana az esetről.
máj. 17
7:30
Több százan maradtak áram nélkül Borsodban (Alternatív Energia)
Áram nélkül maradt több száz ember vasárnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán és térségében, a hiba elhárítása tart - tájékoztatta Csordás Péter az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Zrt. sajtóügyeletese vasárnap este.
máj. 17
7:30
A kormány dönt az ellensúlyról is (Metropol)
A nyáron a köztársasági elnök, két alkotmánybíró, az ÁSZ elnöke és két helyettese, ősszel a legfőbb ügyész, majd később az ombudsmanok és a jegybankelnök személyéről dönthet a Fidesz, a jobboldal a következő négy esztendőben szinte valamennyi független intézmény élére a saját emberét állíthatja.
máj. 17
7:42
Elárasztott mezőn fogtak halat Pest megyében + videó (ATV)
Egy közeli tó öntött ki.
máj. 17
7:48
Jön a konszolidáció és a gumibot (168 Óra Online)
A rangadó – szolid cigányozás mellett – békében véget ért. Az ötödik helyezett játszott a nyolcadikkal. (Üllői út, Fradi–Újpest 0–1). A lelátón hétezren üldögéltek, a pálya körül ezerötszáz rendőr felügyelt. A lefújás után kezdődött a harmadik félidő. Három rendőr súlyosan megsérült, huszonnégy embert őrizetbe vettek. És ez jövőre is így lesz. BUJÁK ATTILA írása.
máj. 17
7:50
Hoppá: Csányi rácáfolt a Fidesz nagyra törő terveire! (168 Óra Online)
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója szerint nem lehet a lakossági devizahiteleket forinthitelekre váltani. A bankvezér a HírTV Kontraszt című műsorában azt mondta: ha most átváltanák forintra a devizahiteleket, akkor mintegy 20 százalékkal, 230 milliárd forinttal nőne meg a lakosság egy évi hiteltörlesztési terhe, mert a kamatkülönbözet miatt jelentősen emelkedne a törlesztési részlet.…
máj. 17
8:06
Folytatódik az érettségi - informatika, ének-zene és művészet (Alternatív Energia)
Ma reggel a középszintű informatika gyakorlati vizsgával, délután az ének-zene és más művészeti tárgyak közép- és emelt szintű írásbeli vizsgájával folytatódik az érettségi.
máj. 17
8:18
Sártenger nyelte el a traktort - képekkel (Infostart)
Munkagép süllyedt el a felázott, vizes talajon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben. A traktort egy órán át próbálták kimenteni a sártengerből.
máj. 17
8:24
Üzi minden barátomnak (Metropol)
Nagyon régen voltam kamasz, annyira régen, hogy minden éppen fordítva működött a világban. Volt nekünk például egy klubunk.
máj. 17
8:24
Fiaskóval kezd a Fidesz (Alternatív Energia)
Lamperth Mónika szerint a nemzeti együttműködés gondolatához méltatlan fiaskóval kezdi működését Orbán Viktor.
máj. 17
8:36
Pánikba estek a földspekulánsok - lapszemle (Infostart)
Kitört a kapuzárás előtti pánik a hazai földpiacban profitot látó spekulánsok között. A befektetők annak a módját keresik, hogy miképp tudnának a szokásosnál gyorsabban hozzájutni a magyar birtokok tulajdonjogához - írja a Magyar Nemzet.
máj. 17
8:36
Fidesz: nem igaz, hogy emelnék a miniszterek fizetését + videó (ATV)
Az MSZP szerint viszont többet keresnek az új kormány tagjai.
máj. 17
8:38
„Sarokban fogok állni, kitömve” A magyar zenész személyi kultusza elfogyott (ATV)
Gyerekei kikapcsolják a rádiót, ha apjuk szólal meg benne.
máj. 17
8:54
Útzár, elterelt buszok, leszakadt vezetékek: bedugult a főváros (ATV)
Országszerte nagy károkat okoz a hatalmas szél.
máj. 17
9:12
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 19. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
máj. 17
9:14
Lezárták Amsterdam és Rotterdam reptereit (ATV)
A Heathrow és a Gatwick is zárva van.
máj. 17
9:30
Teljes útzár az M7-esen (ATV)
A szél "megforgatott" két kamiont.
máj. 17
9:32
Ügyészség: kezdeményezik Hagyóék előzetes letartóztatását (ATV)
Fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.
máj. 17
9:36
Reggeli helyzetjelentés a viharról: aú (168 Óra Online)
Baranya megyében 24 településen került sor eddig a Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság beavatkozására. Három esetben kellett kitelepíteni, illetve kimenekíteni az embereket. Hetvehely községben megindult a löszfal, Pécsen pedig három családot kellett átmenetileg máshová helyezni, mert olyan magasan állt a víz az utcán. Öt utcat lezártak, mert járhatatlanná vált. A Baranya megyei Katasztrófavédelem…
máj. 17
9:36
Ezreket kellett kitelepíteni a vihar miatt (Metropol)
Hétfő délelőttig országszerte 2093 embert kellett kitelepíteni, vagy kimenekíteni lakóhelyéről, a tűzoltók és a katasztrófavédelmisek a vihar által leginkább sújtott északi területekre irányítják a szakembereiket. Több vasútvonalon is áll a közlekedés. Kidőlt fák nehezítik a közlekedést Budapesten. Kétségbeejtő a helyzet a szikszói kórházban.
máj. 17
9:48
Fashion Week: üdítő, kalandra csábító ruhák, vagy sokkoló, provokáló stílus? (ATV)
18 tervező mutatta be kreációit.
máj. 17
10:06
Három járatot töröltek a Ferihegyi repülőtéren (Infostart)
Reggel három járatot töröltek a Ferihegyi repülőtéren az újabb brit légtér zár miatt. Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban hangsúlyozta: a viharos szél és a nagy mennyiségű csapadék nem akadályozza a légiközlekedést.
máj. 17
10:06
Hengerelt és bajnok lett a Barcelona (ATV)
Messi beállította Ronaldo rekordját.
máj. 17
10:12
Kétségbeejtő helyzet a szikszói kórházban (Alternatív Energia)
Víz borítja Szikszón a II. Rákóczi Ferenc Kórház földszintjét, vízben állnak a műszaki berendezések, a betegek ellátása ugyanakkor zavartalan - mondta az MTI-nek hétfőn az intézmény igazgatója, aki kétségbeejtőnek nevezte a helyzet.
máj. 17
10:30
Desszertek juttattak börtönbe egy csurgói férfit (Metropol)
Nem sokkal szabadulása után ismét börtönbe kerül a 25 éves férfi, aki két napon belül - két sikeres lopást követően - harmadszor is visszatért ugyanabba az üzletbe, ám akkor már vártak rá.
máj. 17
10:42
Hagyóék előzetes letartóztatását kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség (Infostart)
A pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes, valamint korábbi sajtófőnöke, Horváth Éva és egykori kommunikációs igazgatója Lelovics Ottó előzetes letartóztatását kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség. A vádhatóság szóvivője közölte: a kényszerintézkedésre a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt van szükség.
máj. 17
10:42
Új irány 2010: kisebb parlament, kevesebb önkormányzati képviselő, három csapás (ATV)
A legtöbb esetben már tisztázottak a részletek is.
máj. 17
10:44
Halálos baleset a 31-es úton (ATV)
Egy autó és egy nyergesvontató karambolozott.
máj. 17
10:46
Adózók véleményére kíváncsi az APEH (ATV)
Ügyfél-elégedettségi felmérést indít május 17-től.
máj. 17
10:48
Az ügyészség Hagyóék előzetesét indítványozta (Alternatív Energia)
A Fővárosi Főügyészség a BKV-ügyben indítványozza Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatását hétfőn.
máj. 17
10:48
Súlyos betegségben meghalt a Jászai-díjas magyar színész (ATV)
Csaknem negyven évet töltött színpadon.
máj. 17
11:00
75. születésnapját ünnepli a világ „legszebb” metróhálózata + videó (ATV)
Legalább is ez a véleménye a moszkvai metró vezérigazgatójának
máj. 17
11:06
Itt az idő! Bár kicsit szeles... (168 Óra Online)
Nem sokat javult a helyzet Miskolc kiliáni, diósgyőri városrészében, továbbra is az utcán hömpölyög a megáradt Szinva-patak vize. Az éjszaka is több százan védekeztek homokzsákokkal Miskolcon. A tűzoltóság szerint az ár levonulásáig nincs hova szivattyúzni a vizet. Rendkívül magas a Bódva vízszintje, a Borsod megyei Szalonnán az éjszaka két családot kellett kiköltöztetni, Szendrőnél 80-100 házat…
máj. 17
11:06
Előzetesből vitték kórházba Hagyó szóvivőjét (Metropol)
Horváth Évát szívproblémákkal kórházba szállították, majd kivizsgálás után visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe - közölte a BKV-ügyben pénteken őrizetbe vett gyanúsított - Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes szóvivőjének - egyik ügyvédje.
máj. 17
11:18
Ferihegyen is töröltek járatokat (ATV)
Több európai repülőteret is lezártak.
máj. 17
11:36
Sikeres egyeztetés: Irán uránt cserél fűtőanyagért (ATV)
Törökországba szállítják a gyengén dúsított uránt.
máj. 17
11:54
Gyorshír! Vadai Ágnes lesz a nemzetbiztonsági bizottság elnöke (ATV)
A jelölés során Juhász Ferencet előzte meg.
máj. 17
12:12
Telenor: nevet változtat a Pannon (ATV)
Május 18-án állnak át.

Keresés