2010. május 18. kedd

máj. 18
4:24
A Fideszre gyanakszik a jobbikos képviselő (168 Óra Online)
Az utóbbi napokban az egész ország megismerte Samu Tamás Gergő, Békés megyei országgyűlési képviselő nevét. Az eskütétel előtt néhány nappal ugyanis kiderült, bírósági ügy van folyamatban a jobbikos politikus ellen - írja a .
máj. 18
5:18
Itt már védik a gyalogosokat a biciklisektől! (168 Óra Online)
Május 15-étől csak tolni szabad a kerékpárokat Gyula nemrég felújított belvárosában, a sétálóutcán, a biciklire felülni tilos - írja a .
máj. 18
5:18
Kiengedik a pszichiátriáról a TV2 egykori sztárját, visszavenné a fiát (ATV)
Már kezdi összeszedni magát.
máj. 18
5:20
Nem tudni, hová vitték Hagyót + videó (ATV)
A többórás tárgyalást követően egy piros autóval szállították el a korábbi főpolgármester-helyetteset.
máj. 18
6:27
Giró-Szász: Fölösleges a Fidesznek erőből átnyomni az elképzeléseit (Infostart)
A Fidesz azért tárgyal a parlamenti képviselők számának csökkentéséről a többi parlamenti párttal, mert az ellenzéknek is meg kell adni a lehetőséget, hogy érdemben nyilvánuljon meg a kérdésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Alapítvány igazgatója. Giró-Szász András szerint a kisebb parlamenttel egy szimbolikus üzenetet tud a társadalom felé közvetíteni a politikai elit.
máj. 18
6:30
El ne feledje, vagy súlyos bírságot kaphat az APEH-tól! (168 Óra Online)
Közeleg a személyi jövedelemadó bevallásának határideje, a maival együtt már csak két nap maradt május 20-ig - írja a .
máj. 18
6:30
Pénz helyett természetben adnák a támogatást (Alternatív Energia)
Újra iskolába járáshoz kötné a családi pótlék kifizetését a Fidesz. A törvénymódosítási javaslatot tegnap nyújtották be a parlamentnek, és a jövő tanévtől lépne életbe. Már 10 igazolatlan óra után figyelmeztetnék a szülőt, 50 hiányzás miatt pedig védelembe vennék a gyereket, a juttatást pedig természetben fizetnék ki. A szocialisták nem támogatják a javaslatot és szakértők is ellenzik a…
máj. 18
6:32
A tét akár 60 midibusz is lehet (Alternatív Energia)
Nagy valószínűséggel eredménytelennek nyilváníthatja a BKV a tavaly júliusban kis városi autóbuszok üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást - értesült lapunk. Ennek jele, hogy bár már február végén eredményt akart hirdetni a közlekedési cég a több vonalat érintő, első körben 40 midibusz alvállalkozói üzemeltetőjét kereső pályázaton, ám a tender lezárása azóta is húzódik, érdemi elmozdulás nem…
máj. 18
6:34
Hagyó rács mögött, otthon a többiek (Alternatív Energia)
Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest 30 napra előzetes letartóztatásba, míg két korábbi munkatársát - Horváth Évát és Lelovics Ottót - ugyanennyi időre házi őrizetbe helyezte a bíróság. Mindhármuk ellen bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés a gyanú a BKV-ügyekkel összefüggésben. A rendőrség cáfolta, hogy titokban megfigyelték volna a volt MSZP-s politikust, akinek lehallgatásáról…
máj. 18
6:48
Behajtani csak csónakkal vagy traktorral! Pusztít a víz, percről percre + videó (ATV)
Megbontotta a töltést az éjjel a Bódva óriási árhulláma Edelénynél.
máj. 18
6:50
Csak szemfényvesztés az iráni atomalku? + videó (ATV)
A nemzetközi közösség szkeptikus.
máj. 18
7:03
Négymilliárdot vitt el a víz (Infostart)
A hétvégi rendkívüli időjárás miatt fél nap alatt több mint 3500 kárbejelentést kaptak a hazai biztosítótársaságok. A szám a következő napokban többszörösére nőhet, mert a természeti csapást elszenvedők jelentős része egyelőre a további károkat igyekszik elkerülni és egyszerűen nem volt ideje belekezdeni a kárrendezésbe. A biztosítók előzetes becslései szerint a heves esőzés, az áradások és a…
máj. 18
7:21
Mit tegyünk, hogy ne sötétüljön el a tévéképernyő? - lapszemle (Infostart)
A válság miatt emelkedett a zálogházak forgalma - Újabb botrány a H1N1 elleni oltás miatt - Ülnek a BKV-dolgozók a téves béren - címek a mai lapokból.
máj. 18
7:23
Több mint hét évig küzdött a puzzle összerakásával - egy darabka hiányzik (Infostart)
Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.
máj. 18
7:24
Augusztus 20-tól már itt is a kettős állampolgárság? (168 Óra Online)
Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen léptetné hatályba, de csak 2011. január 1-jétől alkalmazná a Fidesz-KDNP a kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslatát, amelyet Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László és Németh Zsolt terjesztett az Országgyűlés elé hétfőn - írja az MTI.
máj. 18
7:24
Fizika és rajz írásbelikkel folytatódik az érettségi (Alternatív Energia)
Ma reggel 8 órától a fizika, 14 órától a rajz és vizuális kultúra közép- és emeltszintű írásbelikkel folytatódnak a tavaszi érettségik.
máj. 18
7:24
Nem sikerült az érettségije, beperli Stohl Andrást (ATV)
Súlyosan megsérült a Fót felé vezető úton.
máj. 18
7:42
Homokot kérnek az edelényiek (Metropol)
A Sajó áradása miatt továbbra is nagy erőkkel védekeznek Miskolc határában, a 3-as számú főközlekedési út bevezető szakaszán. Edelényben átszakadt a töltés. Csaknem ötven közút járhatatlan Észak-Magyarországon. Másfél ezer ember védekezik a Sajón, a Bódván és a Hernádon.
máj. 18
7:42
„A kormány állja a védekezés teljes költségét” + videó (ATV)
624 kilométeren van árvízvédelmi készültség.
máj. 18
8:00
A demokratikus rendszer gyümölcsei (Alternatív Energia)
Világnézeti, vallási és politikai meggyőződéstől függetlenül minden csatlakozni szándékozóra vonatkozik a Nemzeti Együttműködés - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn, az erről szóló politikai nyilatkozattervezet általános vitájában.
máj. 18
8:36
Minden elemében szélsőséges időjárás van Magyarországon (Metropol)
Az utóbbi hetekben tapasztalható rendhagyó időjárásról és annak okairól Németh Lajos meteorológussal beszélgettünk.
máj. 18
8:36
Csányi szembement Matolcsyval: 230 milliárddal nőne a lakosság terhe (ATV)
Részletek egyelőre nem ismertek a Matolcsy György által felvázolt, a devizahitelek forintosításáról szóló tervről, egy tavalyi szakértői anyag szerint azonban a váltás jelentős többletköltséget róna az államkasszára. A bankok többsége egyelőre hallgat, de Csányi Sándor és néhány közgazdász már kifejtette véleményét az elképzelésről.
máj. 18
8:54
Lezárták a 4-es főutat (Metropol)
Két kisbusz ütközött Üllőn kedd reggel, a 4-es főutat teljes szélességében lezárták.
máj. 18
8:54
Kettős állampolgárság: kiküszöbölendő "baleset" vagy lojalitás? (Alternatív Energia)
Bár az államok szabadon határozzák meg az állampolgárság megszerzésének feltételeit, a nemzetközi jogi gyakorlatban az állampolgárság nem pusztán formális, hanem a személy és az állam közötti tényleges kapcsolatot feltételező kötelék - mondta Kende Tamás nemzetközi jogász az MTI érdeklődésére annak kapcsán, hogy a formálódó Orbán-kormány egyik első törvényjavaslata várhatóan módosítja a magyar…
máj. 18
8:54
Diplomázott a 94 éves dédnagymama (ATV)
A kaliforniai hölgy bebizonyította, hogy a tanulás élethosszig tartó tevékenység.
máj. 18
9:06
Felfelé indult a BUX (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,87 pontos emelkedéssel, 23.242,92 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,62 százalékos erősödést jelent. A várakozásokat jóval meghaladó erős növekedéssel nyitottak kedden a vezető nyugat-európai tőzsdék.
máj. 18
9:24
A méztermést is tönkreteszi a májusi ítéletidő (Infostart)
Idén 10-15 százalékkal kisebb lesz a magyar zöldség- és gyümölcstermés - mondta az InfoRádiónak a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. A méhészek is panaszkodnak: az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerint az akácméz-termést teljesen tönkretette az esős időjárás.
máj. 18
9:30
Rekord árhullám árasztotta el Magyarországot (Alternatív Energia)
Több mint másfél ezer ember vesz részt a védekezésben. A Sajó, a Bódva és a Hernád rekordokat dönt; eddig 700 ezer homokzsákkal erősítették meg a folyók töltéseit, illetve vették körbe a veszélyeztetett épületeket. Eddig több, mint ezer embernek kellett elhagyni otthonát.
máj. 18
9:30
Baleset a 4-es főúton: egy halott és hét sérült (ATV)
Többen életveszélyes állapotban vannak.
máj. 18
9:48
Lamperth: a Fidesz célja a hatalomkoncentráció + videó (ATV)
Az MSZP nem ért egyet az új kormány javaslataival.
máj. 18
10:06
Végleg elhagyta társát a világsztár! Bíróság elé viszi viselt dolgait (ATV)
Többek között súlyosan bántalmazta férje a válni készülő asszonyt.
máj. 18
10:08
Adócsalás miatt kényszerült lemondásra a görög turisztikai miniszterhelyettes (ATV)
Néhány napja hasonló bűnök miatt szégyenített meg 57 orvost.
máj. 18
10:10
Napi 50 millió Miskolc védelmi költsége + videó (ATV)
A károk egymilliárd forintra is rúghatnak.
máj. 18
10:24
Így csaphat le otthonában az Apeh! Elég egy baráti kártyaparti.... (168 Óra Online)
A „showdown” a pókerjátszma végét jelenti. Amikor mindenki kiteríti a lapjait. Az angol kifejezés leszámolást is jelent. S úgy tűnik, nálunk ez újabban nemcsak a politikai játszmákra érvényes, hanem a pókeresek bizonyos törvényi tiltására is. A májustól életbe lépett jogszabály royal flushsel „ütheti ki” a pókerközösségeket. Például: aki saját otthonában tétben játszik, akár csak egy korsó sörben…
máj. 18
10:24
A vallásra is rákérdeznének a 2011-ben (Metropol)
A vallásra, a termékenységre és a nemzetiségre vonatkozó kérdéssel is kezdeményezi kiegészíteni a 2011. évi népszámlálásról szóló törvényt az Országgyűléshez kedden benyújtott módosító indítványában három Fidesz-KDNP-s képviselő. Indoklásuk rögzíti: a javaslat lehetőséget biztosít arra, hogy a 2011-ben esedékes népszámlálás adatai összehasonlíthatóak legyenek a tíz évvel korábbi népszámlálás során…
máj. 18
10:24
A peteérésre is rákérdezne a Fidesz? (Alternatív Energia)
A vallásra, a termékenységre és a nemzetiségre vonatkozó kérdéssel is kezdeményezi kiegészíteni a 2011. évi népszámlálásról szóló törvényt az Országgyűléshez kedden benyújtott módosító indítványában három Fidesz-KDNP-s képviselő.
máj. 18
10:42
Emelkedéssel kezdett a BUX (ATV)
A vezető részvények is erősödéssel indultak.
máj. 18
11:00
Eldőlt: végleg megszűnik a TV2 egyik legsikeresebb műsora (ATV)
A műsorvezető nem tűnik el a képernyőről.
máj. 18
11:18
Parázs vita az alkotmánymódosításról (Alternatív Energia)
Élesen támadta a leendő kormánypártot az ellenzék mind a Fidesz által beterjesztett alkotmánymódosítás, mind az Orbán Viktor által jegyzett Nemzeti Együttműködésről szóló nyilatkozat kapcsán. Az MSZP, a Jobbik és az LMP is kritizálta a kisebb parlamentre vonatkozó elképzeléseket, és azt, hogy a Fidesz ebben az ügyben nagyon siet. A kétharmados többséget szerző párt mindettől függetlenül…
máj. 18
11:18
14 év börtönt és 20 milliárd forintnyi bírságot kapott az egykori leggazdagabb kínai (ATV)
További 7 milliárd forintnyi értéket pedig lefoglaltak nála.
máj. 18
11:20
Hallgat elképzeléseiről Semjén (Alternatív Energia)
Egyelőre hallgat nemzetpolitikai terveiről a területért felelős kereszténydemokrata politikus, akit a Népszava hiába próbált elérni az ügyben. Semjén Zsolt, aki miniszterelnök-helyettesként felügyeli majd ezt a területet, korábban a határon túli és az itthoni magyarság szellemi egyesítését jelölte meg legfontosabb feladataként. Arról azonban jelenleg csak találgatni lehet, hogy pontosan mit is…
máj. 18
11:30
Ősszel már kisebb önkormányzatokat választhatunk (Infostart)
Ősztől már karcsúbb önkormányzati képviselő-testületek alakulhatnának a Fidesz tervei szerint. A párt hétfőn nyújtotta be a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslatát.
máj. 18
11:36
Feloldották a teljes útzárat a 4-es főúton (Metropol)
Feloldotta a rendőrség az útzárat a 4-es főúton Üllőnél, ahol kedd reggel két kisbusz összeütközött; a balesetben egy ember életét vesztette.
máj. 18
11:36
A sztrájk miatt elbocsátott kézbesítők visszavételét követelik a Posta székházánál (ATV)
Több bíróság is nekik adott igazat.
máj. 18
12:30
Politikai komisszárokkal tolja tele a közigazgatást a Fidesz (Alternatív Energia)
Szanyi Tibor szerint a Fidesz határozott szándéka az, hogy "politikai komisszárokkal tolja tele" a közigazgatást.
máj. 18
12:30
Hol van Orbán? Hol van Horthy? Hol van a nyúl? Vitát gerjesztett a NER (ATV)
Az MSZP az LMP és a Jobbik nem akarja az össznemzeti összeborulást.
máj. 18
12:32
Tiszta vizet a pohárba! (Alternatív Energia)
Civil szervezetek - a Transparency International, a Freedom House és az Eötvös Károly Intézet - javaslatai alapján alakítaná át a választási kampány szabályozását az LMP - mondta keddi, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.
máj. 18
12:32
Ma érkezik Budapestre a Frida kultuszfilm előadóművésze (ATV)
Este áll színpadra.
máj. 18
13:00
Csak szólni kell, és négy órán belül meleget csinál a Főtáv (Infostart)
Nincs technikai akadálya annak, hogy a lakótelepi lakásokban meleg legyen a radiátor, csupán meg kellene rendelnie a fűtést az adott lakóközösségnek a Főtávtól - mondta az InfoRádiónak a vállalat szóvivője.
máj. 18
13:06
Ha nem jelent, legközelebb belehalhat! (168 Óra Online)
A kórházi felvételek egyötöde gyógyszer-mellékhatások miatt következik be. Az Európai Unióban az ötödik leggyakoribb halálok a gyógyszer-mellékhatás, évente kb. 197 ezer haláleset valószínű oka. Tudatos fogyasztói szokásaink közt még nem vált rutinná a gyógyszerek szokatlan mellékhatásának jelentése. Pontosan tudjuk, hogy a rossz árut hol lehet kicseréltetni, de azt nem, mikor mit, és legfőképpen…

Keresés