2010. május 23. vasárnap

máj. 23
5:18
Végre, itt a tavasz! (168 Óra Online)
Felmelegedést hoz a pünkösd: Többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Élénk, főként nyugaton erős lesz az északi szél. Zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20, 25 fok között alakul.
máj. 23
5:18
Újabb tragédia érte a magyar sztárt (ATV)
Az énekesnő korábban börtönben ült, aztán rákról beszélt, jöttek az adóügyek, most pedig a fél arca lebénult.
máj. 23
5:36
Magyar Apostoli Köztársaságot épít Semjén és Kövér (ATV)
Istenre apellál a két jobboldali politikus, és nem határolódik el Hitlertől, Horthytól.
máj. 23
7:24
Sztársportoló és popzenész teríti a drogot a celebvilágban (ATV)
Csoportosan szívják a partykon a drága dél-amerikai anyagot a vécédeszkáról.
máj. 23
7:42
Orbán: nem igazam van, feladatom + videó (ATV)
A kijelölt miniszterelnök benyújtotta programját, de a pénzügyi konkrétumok csak később jöbnnek.
máj. 23
7:44
Völgybe zuhant és kettétört a repülő a dzsungelben + videó (ATV)
138 felnőtt és 20 gyerek életét követelte a világ egyik legveszélyesebb reptere.
máj. 23
8:18
A Jobbik tapsolt az LMP-nek (168 Óra Online)
Egy platformon a Fidesz, az LMP és a Jobbik. „2006 őszén elbukott a jogállam” – így fogalmazott a négy évvel ezelőtti őszi tüntetéseken történt atrocitások kapcsán Balog Zoltán fideszes képviselő.
máj. 23
8:20
– Ugyan már! Én sosem hazudok! (168 Óra Online)
„Szélhámos dzsigolót fogott a rendőrség” – szóltak a hírek februárban, amikor kiderült: egy ötvenes férfi legalább húsz nőt csábított el azért, hogy aztán pénzükkel, ékszereikkel meglépjen. A megélhetési Casanova azonban állítja, majd száz nővel volt viszonya, s a biznisz havi kétmillió fixet hozott. A rácsok mögött KRUG EMÍLIA találkozott vele.
máj. 23
8:36
A győztesnek nem igaza, hanem feladata van (Alternatív Energia)
Orbán Viktor benyújtotta a Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő kormányprogramot az Országgyűlésnek. A dokumentumot a parlament épületében Szijjártó Péter adta át.
máj. 23
9:00
Orbán Viktor tíz év alatt egymillió új, adózó munkahely megteremtését ígéri (Infostart)
A kijelölt miniszterelnök szerint az áprilisi országgyűlési választásokon létrejött új társadalmi szerződés alapján a törvényhozás legfontosabb feladata az, hogy a következő négy évben megalkossa az ország új alkotmányát. Orbán Viktor a tegnap az országgyűlésnek benyújtott kormányprogramban 10 év alatt 1 millió új, adózó munkahely megteremtését ígéri.
máj. 23
9:12
Orbánék "nagyobb ívű programot alkottak" - Rend lesz! (168 Óra Online)
Nemzeti Együttműködés: „Mintha a Széchenyi-program új energiát kapna”. Politológusok az Orbán Viktor által benyújtott kormányprogramról.
máj. 23
9:48
Pünkösd napját ünneplik a keresztény egyházak (Metropol)
Ma ünneplik pünkösd napját a keresztény egyházak a húsvéti időszak lezárásaként. A keresztények pünkösdkor a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek.
máj. 23
9:48
Kormányprogram: téeszek és magyar selyemút (ATV)
A Fidesz-dokumentum védjegyet vezetne be, részidőben foglalkoztatna, de szót sem ejt az euróról.
máj. 23
9:50
Tovább nőtt az autóval rendelkező háztartások száma (Metropol)
Az autóval rendelkező háztartások száma a válság ellenére tovább nőtt az elmúlt 2 évben — közölte a Robert Bosch Kft. a Medián országos kutatási tanulmánya alapján.
máj. 23
9:52
Jótékonysági gálaest a Pető Intézet javára (Metropol)
Jótékonysági Gálaestet rendeznek a Pető Intézet javára május 29-én a Budapesti Szépművészeti Múzeumban Budapesten.
máj. 23
10:06
"Az a rossz érzésem, hogy megkezdődött az Orbán-féle el- és leszámolás" (168 Óra Online)
Két nappal országgyűlési képviselősége és mentelmi joga megszűnése után gyanúsítotti idézést kapott Szabó Zoltán szocialista politikus – tudta meg ügyészséghez közeli forrásokból a Népszabadság. Szabót a Hunvald-ügyben tettestársként elkövetett csalással gyanúsítják meg önkormányzati ingyentelefonja miatt. Az érintett áll a vizsgálat elé.
máj. 23
10:06
Az Inter ült fel a futball trónjára (ATV)
Milito két góljával verték a Bayernt.
máj. 23
10:24
Árvíz: vasárnapra stabilizálódot a helyzet (Alternatív Energia)
Stabilizálódik az árvízi helyzet, de továbbra is a Borsod megyei települések állapota a legkritikusabb. A megyében 35 település, 2020 épület és 3400 ember veszélyeztetett, országosan 505 ember kényszerült elhagyni otthonát.
máj. 23
10:24
BL: Milito-duplával ült fel Európa trónjára az Inter (ATV)
Az Internazionale együttese nyerte a Bajnokok Ligája 2009/2010-es kiírását, miután Diego Milito duplájával 2-0-ra verte a Bayern München csapatát.
máj. 23
10:42
Kiálltak a nemzetisek Stohl mellett, Buci újra bulizott (ATV)
A színészt fél évig próbálták leszoktatni a drogról.
máj. 23
11:00
Fekvőrendőr helyett irányítás kellene ennek az országnak (168 Óra Online)
A korábbi rendszer miatt lejáratódott a terv fogalma Magyarországon, de az ország nem működhet megfelelően hosszú távú stratégia nélkül - mondta el a Pulay Gyula az ÁSZKUT főigazgatója. A "Közpolitikai kihívások az új évtizedben" című konferencián résztvevők egyetértettek abban, hogy össze kell hangolni az uniós pénzek elosztását, az állami stratégiai programokkal és a területi tervekkel. Nyugaton…
máj. 23
11:18
Az árvíz után most a belvíz dózerolhatja le az országot + videó (ATV)
160 ezer hektár fekszik víz alatt.
máj. 23
11:54
A hétvégére fellélegezhettek az árvízi védekezők (Metropol)
A Sajó, a Bódva és a Hernád is apad, vízszintjük a legkritikusabb helyeken, így a folyók torkolatánál és Edelényben is csökkent - közölte Kóthay László, az ügyvezető kormány vízügyi szakállamtitkára.
máj. 23
11:54
Az agysérültek megsegítéséért tekernek Móron (Alternatív Energia)
Móri karika elnevezéssel jótékonysági kerékpártúrát rendeznek jövő szombaton. A rendezvény bevételét közművelődési és agysérülteket segítő alapítványok kapják.
máj. 23
12:12
Gigantikus Szent Korona a mohácsi emlékhelyen (168 Óra Online)
Tizenöt méter magas, a Szent Korona formáját idéző fogadóépülettel gazdagodik a Mohácsi Történelmi Emlékhely: az építkezés június közepén kezdődik Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész tervei alapján.
máj. 23
12:12
Kormányprogram? Majd meglátjuk. (ATV)
Újra érdemes nézni a parlamenti vitákat: az új szereplők érdekesebbé és egyben kiszámíthatatlanabbá tették a törvényhozást, ráadásul egyelőre szokatlanul komolyan is veszik feladatukat - írja Török Gábor blogjában. Az elemző szerint az MSZP megroppant, Orbán kormányprogramja viszont határozatlan.
máj. 23
12:14
Főutakat zár le a Sajó és a Hernád áradása (ATV)
A Sajó és a Hernád egyidejű áradása és összefolyása miatt továbbra is megközelíthetetlen Kesznyéten Tiszaújváros felől, de Girincsre is csak kerülő úton lehet eljutni; a torkolatban, amely most a legkritikusabb körzetnek számít, lakóházak már nincsenek veszélyben.
máj. 23
12:16
A turisták nem mernek Görögországba utazni (ATV)
Május eleje óta eddig 27 ezer éjszakára szóló szobafoglalást kellett törölniük az athéni szállodáknak. Ez hatalmas veszteséget jelent Görögországnak, mivel a gazdaság összbevételének egyötöde a turizmusból származik és minden ötödik ember ebben az ágazatban dolgozik.
máj. 23
12:30
Ismeretlen betegség rágja a magyar műsorvezetőt? Drasztikus súlycsökkenés (ATV)
Aggodalomra semmi ok, állítja.
máj. 23
12:48
A szocialisták keresik a gyest és a gyedet (ATV)
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerint csalódtak, akik azt várták, hogy a Fidesz kormányprogramjából megtudják, "amit eddig titkoltak előlük", hogy mire is készül a Fidesz. A szocialista politikus szerint a kormányprogram "nagyra fújt luftballon, ami kívül színes, belül üres", sok benne a jelszó, kevés a tartalom, több a kérdés mint a válasz, "konkrétum pedig szinte semmi".
máj. 23
13:06
Ócsanálost körülöleli a víz, Szendrőt fertőtlenítik (ATV)
Ócsanálos hét utcájában "már csak" félméteres víz hömpölyög, így a falu lakosainak egy része továbbra is csak traktorokon, terepjárókon tudja elhagyni otthonát; nemcsak az ár, de az ott élők és a vízművek dolgozói is kitartóak az egy hete tartó küzdelemben.
máj. 23
13:08
Több tízezer embert tett hajléktalanná a kormányzat + videó (ATV)
Az ok egy rossz jogszabály, ám a hivatalok nem reagálnak a civil szervezetek megoldási javaslatára.
máj. 23
13:12
Bölcskei Gusztáv: Pünkösdkor lendületbe jön Isten országa (Infostart)
Véget ért a gyász évszázada - mondta pünkösdi beszédében Bölcskei Gusztáv református püspök. A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Debrecenben tartott ünnepi istentiszteleten a határon túli magyarok állampolgárságával és a trianoni évforduló emléknappá nyilvánításával kapcsolatos parlamenti kezdeményezésre utalva úgy fogalmazott: Pünkösdkor lendületbe jön Isten országa, és…
máj. 23
13:14
Folytatódik a munka az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (Infostart)
Az új kormány megalakulása után folytatódik a munka az Országos Érdekegyeztető Tanácsban - mondta a munkaadói oldal soros elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. Dávid Ferenc az első feladatok között a Munka Törvénykönyvének átfogó módosítását, a sztrájkszabályozásra valamint a korkedvezményes nyugdíjra vonatkozó szabályozás átgondolását említette. Hozzátette, hogy…
máj. 23
13:24
Elszakadt a cérna: alaptalan Szabó gyanúsítása? (168 Óra Online)
Nem tartja véletlennek az MSZP elnöke, hogy Szabó Zoltán szocialista képviselő három nappal mandátuma lejárta után kapott értesítést a meggyanúsításáról az ügyészségtől. Lendvai Ildikó az hangsúlyozta: kiállnak párttársuk mellett. A politikus Wieszt János korrupciógyanúba keveredett szocialista képviselő ügyéről szólva azt mondta: ha a politikusról készült videófelvételen elhangzottaknak csak a…
máj. 23
13:24
Leugrott egy férfi a Szabadság hídról (Metropol)
Meghalt az a férfi, aki felmászott a Szabadság hídra, felgyújtotta magát, és a kövezetre ugrott szombat este.
máj. 23
13:24
Öngyilkos a Szabadság hídon - sokkoló kép! (Alternatív Energia)
Felmászott egy férfi késő este a Szabadság híd tetejére, felgyújtotta magát és leugrott, de nem a vízbe, hanem a járdára.
máj. 23
13:24
Folyamatos járőrözés a Molotov-koktélos támadás után (ATV)
Folyamatos járőrözést és ellenőrzést tart a hatvani rendőrség a ház környékén.
máj. 23
13:42
Vegyszerrel támadtak egy családra (Metropol)
Halálos ütés érte azt a 39 éves ercsi férfit, aki egy ismeretlen összetételű vegyi anyaggal, vasárnap kora hajnalban lefújta egy ercsi család több tagját; a vegyszeres támadás ellen bottal védekező és a támadóra többször lesújtó 34 éves asszonyt előállították.
máj. 23
13:42
Botrány, hogy nem lehet munkával megkeresni a létminimumot! (Alternatív Energia)
Nem tudják a szakszervezetek, hogy mire számítsanak a következő években, de remélik, nem csak látszattárgyalások lesznek majd. Pataky Péter MSZOSZ elnök a Népszava Online-nak adott interjújában beszélt a csodavárás veszélyeiről, az érdekegyeztetés szerepéről kétharmados hatalom idején, valamint arról, hogy az emberek már nagyon sokszor hallották, hogy "most egy kicsit rossz lesz, de később majd…
máj. 23
13:44
Meghalt a gázálarcos támadó (Alternatív Energia)
Különös bűncselekmény történt vasárnapra virradóra Ercsiben: egy vegyvédelmi felszerelést viselő férfi a település egyik portáján vegyszerrel lefújta az ott élő család több tagját, majd a kialakult dulakodásban életét vesztette.
máj. 23
14:00
Megérkezett a feljelentés Vona ellen (ATV)
Az igazságügyi és rendészeti miniszter feljelentést tett Vona Gábor ellen, amiért a Jobbik pártelnöke a betiltott Magyar Gárda mellényében jelent meg a Parlament alakuló ülésén. A feljelentés már megérkezett a rendőrségre, a BRFK pedig megindítja az eljárás a pártelnök ellen.
máj. 23
14:02
Nem tetszik a Nobel-díjas írónő álláspontja a leszármazottaknak (ATV)
Dominik és Ladislaus E. Batthyány nézete szerint káros hatású leegyszerűsítés, hogy Jelinek Rechnitz - Az öldöklő angyal című darabjában felmenőjüket, Batthyány Margit grófnőt is egy mészárlás tettesei között ábrázolja.
máj. 23
14:18
Semjéni törvény: "hiszünk abban, hogy Isten a történelem ura" (168 Óra Online)
Kicsit megszeppent Dávid, amikor a filiszteus hadak elözönlötték a Refáim-völgyet, és félrevonult, hogy meghányja-vesse a problémát a Seregek Urával. Isten meg is nyugtatta, hogy győzelemre vezeti, már ha nem rohan fejjel a filiszteus falnak és okosan a hátuk mögé kerül a szederfák rejtekén. „Majd ha lépések neszét hallod a szederfák teteje felől, akkor törj rájuk, mert akkor előtted megy az Úr” –…
máj. 23
14:18
Rák és cukorbetegség tizedeli az elhízott magyarokat + videó (ATV)
Pedig a testsúly 5-10 százalékának leadása harmadával csökkentheti a kockázatokat
máj. 23
14:20
Sátánizmus: szórakoztató üzletág vagy véres valóság? (ATV)
A szervezők szerint legfeljebb a résztvevők fantáziájára hatnak a magukat sátánistának tartó zenekarok dalai.
máj. 23
14:24
Újabb győzelmével bajnok a Veszprém kézilabdacsapata (Infostart)
Megvédte bajnoki címét az MKB Veszprém, miután a férfi kézilabda NB I döntőjében harmadszor, Pünkösd vasárnap 40-28-ra legyőzte a Pick Szeged csapatát.
máj. 23
14:36
Húszmillió forint értékben loptak karórákat (ATV)
Letétbe helyezett karórákat loptak el egy kecskeméti ügyvédi irodából - közölte vasárnap a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense az MTI-vel.
máj. 23
14:54
Bölcskei: a lendület összeforrasztja azt, ami összetartozik (Alternatív Energia)
A határon túli magyarságról és Trianonról beszélt pünkösdi miséjén Bölcskei Gusztáv református püspök.
máj. 23
14:54
Agyonverték a permetezővel támadó férfit (ATV)
Halálos ütés érte azt a 39 éves ercsi férfit, aki egy ismeretlen összetételű vegyi anyaggal, vasárnap kora hajnalban lefújta egy ercsi család több tagját.

Keresés