2010. május 25. kedd

máj. 25
5:00
Időjárás: 3 centis jég hullhat! (168 Óra Online)
A fülledt meleg idő mellett zivatarok várhatók.
máj. 25
5:18
„Remélem, nevetve halok meg” 70 éves a híres magyar színésznő (ATV)
Annak idején mindenki szerelemes volt belé.
máj. 25
5:20
Bárdos András: Nem vagyok én olyan fontos, hogy lehallgassanak (ATV)
Ítélet – ez a címe Bárdos András napokban megjelent első könyvének. A televíziós újságíró politikai krimijében a távoli jövőben egy vírus támadja meg Magyarországot, és a drámaian gyorsan terjedő kór nyomán kiderül: mi magyarok össze tudunk-e fogni katasztrófa esetén. Interjú.
máj. 25
6:12
Ha kevesebb a bűncselekmény, miért érezzük magunkat rosszabbul? (Alternatív Energia)
Közel tíz százalékkal csökkent a bűncselekmények száma az elmúlt évtizedben, mégis jelentősen romlott az emberek biztonságérzete. Az Orbán-kormány két hét alatt ígéri a rendet, azonban a létszám és a bűnesetek száma változatlan. A rendőrség belső kimutatásai azt mutatják, hogy a rendszer elérte a maximumát, ugyanilyen feltételekkel nem lehet növelni a felderítések számát.
máj. 25
6:14
Újoncok a parlamentben - Kire fogunk emlékezni? (Alternatív Energia)
A szocialista frakció tagjainak több mint a fele még sohasem ült ellenzékben, így nekik mindenképpen új helyzetet teremt a választásokon elért eredmény. Közéjük tartozik Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Hiller István, Horváth Csaba, Ficsor Ádám és Steiner Pál is. A következő négy évben tehát az is kiderül, hogyan viselkednek ellenzéki szerepben az MSZP meghatározó alakjai. Fordítva ugyan, de…
máj. 25
6:16
Trezorban maradnak a titkos vagyonnyilatkozatok (Alternatív Energia)
A jövőben az állami vezetők többségének nem kell majd nyilvános vagyonnyilatkozatot tennie a Fidesz elképzelései szerint, holott az első Orbán-kabinet idején még a közigazgatásban dolgozók szigorúbb ellenőrzését szorgalmazták. Most azonban a kormányzásra készülő párt azt állítja: külön szeretnék választani az állami vezetőket politikai és szakmai táborra, "ezzel teremtve meg a minőségi szakmai…
máj. 25
6:30
Átvészelte a válságot a szelektív ipar (Alternatív Energia)
Noha újra van kereslet a papír, a fém és a műanyag iránt, áruk egyelőre meg sem közelíti a válság kirobbanása előtti szintet. A szakértők azonban bizakodók, hiszen az egyre drágábbá váló olaj, és a hulladék lerakásának emelkedő költségei az újrahasznosító ipar fellendülésének kedvez. Ehhez azonban a lakosság aktívabb szerepvállalására is szükség lenne. Egy felmérés szerint minden második magyar…
máj. 25
6:32
Falragasz-takarítás csak ímmel-ámmal (Alternatív Energia)
Ma jár le az országgyűlési választásokon induló pártok ideje arra, hogy a kampány alatt kihelyezett plakátjaikat eltávolítsák a közterekről. Ha ezt nem teszik meg, helyettük megteszik később az önkormányzatok, amelyek a takarításért utólag "benyújtják a számlát" a pártoknak. A választási szakértő úgy látta: ideje lenne szankciókat is bevezetni a pártokkal szemben.
máj. 25
6:34
Fellélegezhetnek az árvízi védekezők (Alternatív Energia)
Igaz lassan, de folyamatosan apadnak az észak-magyarországi folyók. A következő napokban elsősorban a Felső-Tisza és a Bodrog vízgyűjtő területén kell jelentősebb esőre számítani, ám a vízügyi szakemberek szerint ezek már csak kisebb árhullámokat hozhatnak. Azokról a területekről, ahonnan már visszavonult a víz, zajlik a fertőtlenítés.
máj. 25
6:36
A "jaj a legyőzötteknek" elvet követi a Fidesz (Alternatív Energia)
A minden hatalmat a győztesnek és a jaj a legyőzöttnek elvet véli felfedezi a Fidesz politikájában Lakos Imre, aki az előző Országgyűlésben az SZDSZ-frakciót erősítette, de már nem tagja az új parlamentnek. Mint lapunknak elmondta, ezt nem is bánja nagyon, mert egyre színvonaltalanabbá, méltatlanabbá válik a Házban a vita. Szerinte a tavaszi választás csak az első félidő volt, ideje lenne…
máj. 25
6:38
Lex Turul-lal próbálkozik Pokorni Zoltán (Alternatív Energia)
"Lex Turul" -nak is nevezhető az a törvénymódosítás, amelyet Pokorni Zoltán, a főváros XII. kerületének fideszes polgármestere nyújtott be képviselőként a parlamentben.
máj. 25
6:40
Aligha lesz hatékony az átalakítás (Alternatív Energia)
Az iskolakerülő gyerek gondozásba kerül, a családi pótlékkal pedig egy gondnok gazdálkodik - ez az Fidesz-KDNP parlament előtt lévő egyik törvénymódosításának lényege. Azért kezdeményezték a változtatást, hogy pénzelvonással ösztönözzék a szülőket arra, járassák a gyereküket iskolába. Csakhogy ez a módszer az előző Fidesz-kormány idején sem vált be, a gondnoknak kinevezhető családgondozók már most…
máj. 25
7:06
Így kezdi az elszámoltatást a Fidesz (168 Óra Online)
Megkezdődik az elszámoltatás Újbudán - mondta Kupper András, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, ahol megjelent az a vállalkozó is, aki Wieszt János helyi szocialista képviselőről felvételt készített, amint a politikus - vélhetően - éppen kenőpénzt fogad el. A sajtótájékoztatón Kupper András arra kérte a helyi vállalkozókat és önkormányzati tisztviselőket, hogy ha…
máj. 25
7:06
Zoknicsúcsot döntöttek (Alternatív Energia)
Egy világcsúcskísérlet résztvevője zoknikat akaszt ki egy ruháskötélre a baden-würtenbergi Cleebronn közelében működő Tripsdrill vidámparkban 2010. május 23-án.
máj. 25
7:12
Lakásbiztosítás: jó lecke a vihar - lapszemle (Infostart)
Az elmúlt napok viharai újra ráirányították a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy otthonunkat, ingó és ingatlan értékeinket biztosítsuk - írja a Népszabadság.
máj. 25
7:24
Megkezdődik a kormányprogram vitája (Metropol)
A Nemzeti Együttműködés Programja című dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt ismerteti a Ház előtt. A határozati javaslatot összesen tízórás időkeretben vitathatják meg a képviselők, ma Orbán Viktor után a frakciók vezérszónokai fejthetik ki véleményüket összesen két és fél órán keresztül.
máj. 25
7:24
„Néha úgy érzem, megőrülök” Családja kikészíti a Tv2 műsorvezetőjét (ATV)
Mégsem bírja sokáig gyerekei nélkül.
máj. 25
7:26
Az ár után a fertőzés fenyeget az elöntött területeken + videó (ATV)
A tisztiorvosi szolgálat védőoltást ajánl.
máj. 25
7:42
Ma kezdődik a kormányprogram vitája (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a kormányprogram vitája az Országgyűlésben; a Nemzeti Együttműködés Programja című dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt ismerteti a Ház előtt.
máj. 25
8:00
A kórházak jövője (Alternatív Energia)
A kórházakat köztulajdonú közkereseti társasággá alakíttatnák át az intézménytulajdonosokkal - írja a Népszabadság.
máj. 25
8:00
Minden második magyart szív- és érrendszeri betegség visz el + videó (ATV)
Pedig a probléma sokszor megelőzhető.
máj. 25
8:06
Bölcskei Gusztáv: "Bizonyos határokat nem lehet büntetlenül átlépni" (Infostart)
A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke nem hisz a fenntartható fejlődésben. A világgazdasági válságról szólva Bölcskei Gusztáv azt mondta: az emberiségnek meg kell tanulnia, hogy vannak bizonyos határok, amelyeket nem lehet büntetlenül átlépni.
máj. 25
8:18
Újraszabályozott parkolás (Metropol)
Nem lesz ingyenes a parkolás az országban, ha az Országgyűlés június végéig elfogadja a fideszes Rogán Antal és Kósa Lajos előterjesztését. Az önkormányzati és a közúti közlekedésről szóló törvény módosítására azért van szükség, mert korábban az Alkotmánybíróság szerint az Országgyűlés hiányosan szabályozta az önkormányzatok jogait, így azok korlátozás nélkül állapíthatták meg a parkolás árát és a…
máj. 25
8:18
Ehhez képest a Terror Háza... (168 Óra Online)
Az elmúlt évtizedekben a becslések szerint egyharmadára esett vissza a múzeumlátogatók száma Magyarországon. A múlt század nyolcvanas éveiben a szentendrei Kovács Margit Múzeumot egymillió látogató kereste fel, miközben tavaly a látogatók száma alapján az éllovas Szépművészeti Múzeum 487 ezer vendéget fogadott.
máj. 25
8:18
Jégeső, viharos erejű szél jön! (ATV)
Szerdán is több helyen is várhatóak intenzív zivatarok.
máj. 25
8:24
Jégeső, viharos szél jön - narancssárga riasztás várható (Infostart)
Heves zivatarokra, jégesőre, viharos erejű szélre lehet számítani kedden késő délutántól több helyen az országban - közölte Kolláth Kornél, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Ezért várható a narancssárga riasztás.
máj. 25
8:36
Az áradat nem politizál (Metropol)
Napok ótak megrendítő, félelmetes hírek-képek sokkoltak. Vészesen áradtak északi térségeinkben máskor békés kis folyók, elöntve utakat, falvakat.
máj. 25
8:36
Tragédia! Holtan találták a híres zenészt! (ATV)
Des Moines egyik elővárosában fedezte fel a hotel egyik munkatársa.
máj. 25
8:38
Élményszerű Római Birodalom Óbudán (Metropol)
Világörökségi jelölés listájára került az Európán áthúzódó római erődrendszer, a limes magyarországi szakasza.
máj. 25
8:40
Debrecenbe kéne repülni (Metropol)
Egy Li–2-essel repültünk. Tizenkét ilyen géppel indult újra a belföldi légi közlekedés hatvan éve.
máj. 25
8:54
Heves zivatar, jégeső várható több helyen (Metropol)
Heves zivatarokra, jégesőre, viharos erejű szélre lehet számítani kedden késő délutántól több helyen az országban - közölte Kolláth Kornél, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa.
máj. 25
9:30
Jogerős: bűnösnek találták a Jobbik-elnököt (168 Óra Online)
A Heves Megyei Bíróság jogerősen kimondta, hogy Bognár Ignác elkövette a becsületsértés vétségét. A másodfokú bíróság ezért helybenhagyta az elsőfokú határozatot, amelyben a Jobbik egri elnökét egy év próbára bocsájtották.
máj. 25
9:36
Még tíz milliónál többen vagyunk (Infostart)
Magyarország népessége az első negyedévben csak kisebb arányban csökkent az elmúlt év azonos időszakához képest, így még tízmillió felett van a lakosok száma - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából.
máj. 25
9:48
Hende Csaba felszámolja a morális válságot (Alternatív Energia)
A magyar honvédség több tekintetben utat tévesztett, sok feladatra, amelyeket a törvény meghatároz a számára, csak korlátozott mértékben képes - mondta a leendő honvédelmi miniszter kinevezése előtti meghallgatásán.
máj. 25
9:48
Nyíltan gárdázik, burkoltan cigányozik a kormányprogram (ATV)
A rendről szóló passzus szerint eddig jó volt Magyarországon bűnözőnek lenni.
máj. 25
9:54
Tornádót észleltek Magyarországon (Infostart)
Hétfő este tornádót filmeztek le Tatabánya környékén. Idén ez az első tornádó Magyarországon, amelyről sikerült videofelvételt készíteni. A magyar határhoz közeli Nagyfalván és Zomboron az elmúlt hetekben készültek felvételek tornádóról.
máj. 25
10:06
"Nagyon megrogytak az emberek" (168 Óra Online)
Az anyagi károkon kívül súlyos lelki sérülések is érik az árvíz miatt bajba került embereket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós.
máj. 25
10:06
Debrecenben segítenek az ország legkisebb babájának (Metropol)
Egy egész rehabilitációs csapat dolgozik az ország legkisebb babájának a fejlesztésén: a lassan egyéves komádi kislány Debrecenben, 24 hétre született, 30 dekával és 24 centivel - írta hétfői számában a Hajdú-bihari Napló.
máj. 25
10:06
Tizennyolc milliomos van az új brit kormányban (ATV)
Nem szűkölködnek David Cameron brit kormányfő kabinetjének tagjai: a konzervatív-liberális koalícióban helyet foglaló 23 politikusból 18 rendelkezik milliós vagyonnal.
máj. 25
10:08
Még tízmillió felett van a népességszám (Metropol)
Magyarország népessége az első negyedévben csak kisebb arányban csökkent az elmúlt év azonos időszakához képest, így még tízmillió felett van a lakosok száma - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából.
máj. 25
10:12
Mit és mennyit vihetünk magunkkal nyaralásra? (Infostart)
Közeleg a nyár, a szezonban a legtöbb magyar Horvátországban üdül. A Vám- és Pénzügyőrség felhívja a figyelmet, hogy korlátozott mennyiségű sajt és húsárú lehet a turistáknál, ha belépnek Horvátország területére. Szigorú szabályok vonatkoznak azokra is, akik gyógyszert, vagy háziállatot visznek magukkal a külföldi útra.
máj. 25
10:24
Sírva rohant ki? Kiakadt a TV2 sztárja! "Ülnek a sörük mellett" (ATV)
Válaszolt az őt árt vádakra.
máj. 25
10:42
150 ezren adakoztak emelt díjas hívással (168 Óra Online)
Egy hét alatt közel százötvenezren nyújtottak pénzadományt az árvízkárosultaknak a 1752-es Nemzeti Segélyvonalon.
máj. 25
10:42
Beszakadt a híd, biciklis ütközések: egyre rosszabb a balatoni kerékpárút + videó (ATV)
Nincs pénz a felújításra.
máj. 25
11:18
Pécs szeme (168 Óra Online)
A Pécsett élő, negyvenhárom éves alkotó – eredetileg bölcsész – autodidaktaként kezdett fotózni. Aztán elnyerte az ifjú fotósok egyik legkomolyabb elismerését, a Pécsi József-ösztöndíjat. Ma már húsz könyvet, illetve fotóalbumot jegyez. Tanzániától Amerikáig körbefényképezte a világot. Tizenöt éve dokumentálja fotóin az ormánsági romák életét és Pécs városát. Képeit kiállították az Európai…
máj. 25
11:18
Ellopták egy zsilipet Baranyában (Metropol)
Csaknem fél méter magas víz öntött el egy utat Baranyában a hétvégén, miután ismeretlenek a Fekete-víz patakról ellopták a zsilipet - írta keddi számában az Új Dunántúli Napló.
máj. 25
11:18
Marad a fokozott rendőri jelenlét Ercsiben (ATV)
A nemrégiben szakközépiskolát végzett rendőrök közül kilencen kerültek Ercsibe, de a polgárőrök is részt vesznek a rendfenntartásban.
máj. 25
11:20
Megérkezett a BRFK-ra a Vona Gábor elleni feljelentés (ATV)
A Jobbik elnöke ellen Bajnai Gordon kérésére az igazságügyi miniszter a kormány nevében tett feljelentést.
máj. 25
11:36
Betörtek az épülő kapitányságra Dorogon (Metropol)
Kábelt akart lopni két fiatal az épülő új rendőrkapitányságról Dorogon, de világítást biztosító vezetéket is elvágták, így az őrök felfigyeltek rájuk.
máj. 25
11:36
Bodnárt külföldre hívják, Feczesin helyzete bizonytalan (ATV)
Herczeg szerint nagy változások nem várhatók a Loki keretében.

Keresés