2010. június 4. péntek

jún. 4
1:03
Shrekkel és barátaival fotópályázat (Pályázatfigyelő)
Bizonyára tudja, Shrek és barátai nagyon szeretnek utazni. Mindig készek az újabb és újabb kalandokra - és velük együtt Ön is. Mutassa meg, hogyan utazik Ön és nyerjen fantasztikus díjakat! Mindössze annyit kell tennie, hogy elküldi legjobb fotóit kedvenc Shrek ceruzabábjáról, ahogy éppen együtt fedeznek fel új tájakat.
jún. 4
5:00
Nahát! Trianonnál fontosabb volt Brüsszel a külügyminiszternek (168 Óra Online)
Fájdalmas szó a Trianon – fogalmazott a Magyar Tudományos Akadémián a Budapesti Francia Intézet igazgatója, a francia nagykövetség tanácsosa, aki szerint kilencven év után is nehéz a határokat átrajzoló trianoni békeszerződést elemezni, de fontos a párbeszéd.
jún. 4
5:18
„Napokig fogok fertőtleníteni a vér miatt” Kirabolták a magyar énekesnőt (ATV)
Nem tudja, hogy indul a versenyen.
jún. 4
5:36
Trianon-kultusz: már régóta nem szalonképes (168 Óra Online)
A történészprofesszor, az MTA kutatója Az elveszíthető múlt című legújabb könyvében arra keresi a választ: kik hogyan képviselik a múlt történeti igazságát. Most arról is beszél: a politika a történelmet elsősorban a diktatúrákban igyekszik „kizsákmányolni”. Megkérdeztük az újjáéledő Trianon-kultuszról is. HERSKOVITS ESZTER interjúja.
jún. 4
5:36
Sajtóperekkel nyit a közigazgatási államtitkár (ATV)
Gál András Levente off-shore-cikkek miatt perel. A sajtó azt is szemére hányja, hogy Navracsics Tibor testvérért lobbizott.
jún. 4
6:12
Navracsics: ez a nemzet legsúlyosabb problémája! (168 Óra Online)
Az új kormány tudatában van a korrupciónak, és elkötelezett az ellene irányuló harcban - jelentette ki Navracsics Tibor egy budapesti konferencián csütörtökön. A miniszterelnök-helyettes szerint ehhez nincs feltétlenül szükség új intézményekre illetve jogszabályokra, helyette inkább a jelenlegi erőforrásokat kellene jobban felhasználni. A korrupció-ellenes harcnak megvannak az eszközei. Mindössze…
jún. 4
6:12
Rejtélyes Kósa üzenet: veszélyben a jóléti ígéret? (Népszava)
Kósa Lajos szerint sor kerülhet bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére, de hogy ez alatt pontosan mit értett, mindenki csak találgatja. A tőzsde viszont erős zuhanással reagált, sokan ugyanis az alkotmány gazdaságot védő pontjait látták veszélyeztetve. A politológus szerint a Fidesz ezzel jelentheti be, hogy életszínvonal-növekedésre senki se számítson.
jún. 4
6:14
Esztergomi cégeknél nyomoz a rendőrség (Népszava)
Különféle gazdasági bűncselekmények gyanújával folytat nyomozást a rendőrség két önkormányzati tulajdonú cégnél, az Esztergomi Városi Televízió Kft.-nél (ETV) és az Esztergomi Hirdető Kft.-nél (EHIR) - erősítette meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jún. 4
6:18
Kerpen Gábor: Rövidesen megvalósulhatnak a pedagógusok javaslatai (Infostart)
Tizenkét pontos kéréssel fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete még márciusban a majdan felálló kormányhoz. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ezeknek egy része már mostanában megvalósul, akadnak azonban olyanok, amelyeknek bevezetéséhez több pénz kell.
jún. 4
6:30
Jónak tartja a katolikus egyház, ha Istenre utalnak (Népszava)
Az egyház jónak tartja, ha Isten nevére utalnak egy törvényben, de arra is figyelemmel kell lenni, hogy mindez milyen körülmények között történik - mondta lapunknak Mohos András.
jún. 4
6:32
UD-s vezető kerülhet a KBH-ba? (Népszava)
Horváth József, az UD Zrt. egykori vezetője, lehet a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) főigazgató-helyettese - értesült a Népszava.
jún. 4
6:34
Népszavazást sürget a volt miniszterelnök (Népszava)
Népszavazásnak kell dönteni az új alkotmányról - írta tegnapi blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő szerint a Fidesz hazudott ebben az ügyben, amikor eltitkolta szándékát, a párt választási programjában ugyanis nincs szó alkotmányozásról.
jún. 4
6:36
A trianoni békeszerződésre emlékeznek (Népszava)
Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja miután a parlament hétfőn elfogadta az erre vonatkozó indítványt. A Trianoni békediktátum 90. évfordulója alkalmából délután emlékülést tartanak az Országgyűlésben, ezt követően pedig szentmisét a Szent István-bazilikában. A szocialista képviselők azonban nem vesznek részt az ülésen, ők külön megemlékezést tartanak az Ady-szobornál.
jún. 4
6:38
Tragikusan pontos jóslat (Népszava)
A Pest megyei Szob körzetében 1994-ben a Fidesz színeiben 13,11 százalékos eredményével negyedik lett az országgyűlési képviselők választásán dr. Bedros Róbert, akit Hende Csaba honvédelmi miniszter most pályázat nélkül kíván kinevezni az - egyébként a legmagasabb közjogi méltóságok, és külföldi politikusok kezelésére is kijelölt - Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) élére - tudta meg a Népszava.
jún. 4
7:06
Edelénynél helikopterek is részt vesznek a víz elleni harcban. Árvízhelyzet percről-percre (ATV)
Két katonai helikopter érkezett pénteken kora reggel a borsodi Edelénybe az árvízi védekezéshez. A helyzet súlyos, ráadásul Észak-Magyarországon jelentős eső várható.
jún. 4
7:12
Edelényt elárasztotta a Bódva, lezárják a fővárosban az alsó rakpartokat (Infostart)
Péntek reggeltől helikopterek segítenek az árvízi védekezésben Edelénynél, ahol éjszaka lesodorta a töltésmagasítást a Bódva folyó. A Borsod megyei település polgármestere az InfoRádiónak elmondta: eddig 180 családot kellett kitelepíteni. Árad a Duna is: Budapesten pénteken mindkét alsó rakpartot és a 90 kilométernyi fővédvonal összes kapuját le kell zárni a magas vízállás miatt. Elsőfokú…
jún. 4
7:24
4-es metró: 30 milliárd röppent ki a semmibe? (168 Óra Online)
Ha a francia Alstom cég nem szerzi be július végéig a 2-es és a 4-es metróvonalra megrendelt új metrókocsik engedélyeit, akkor a főváros felbontja a 65 milliárd forintos szerződést - döntött egyhangúlag a Fővárosi Közgyűlés. Ez azt jelenti, hogy ez esetben új közbeszerzési pályázatot kellene kiírni, és várhatóan még évekig nem járhatnak majd új szerelvények a 2-es metró vonalán sem. Így a jelenleg…
jún. 4
7:24
Cáfol a magyar sorozat két sztárja: „barátságon kívül semmi nem volt” (ATV)
Sokan azt hitték, a valóságban is egy párt alkotnak.
jún. 4
7:26
"Csakis megszorításokkal tud kezdeni a Fidesz" (ATV)
Interjú Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszterrel.
jún. 4
7:42
Helikoptereket hívtak segítségül Edelényben (Népszava)
Reggel hat órától helikopterek segítenek Edelényben az árvízi védekezésben.
jún. 4
7:48
Elöntötte a víz Edelényt, helikopterekkel is védekeznek (HVG)
Katonai helikopterek segítik az árvízi védekezést a borsodi Edelényben, ahol a megáradt Bódva elsodorta a töltésmagasításokat és elöntötte a város nagy részét. Csónakkal menekítik a lakókat, a városban 180 családot, mintegy 550 embert kellett kiköltöztetni. A városba megérkezett Orbán Viktor és Pintér Sándor is.
jún. 4
7:48
Vége a Gyurcsány-korszaknak a jegybankban is? - lapszemle (Infostart)
Hamarosan véget érhet a "zavartalan" munka a MNB-ben, ahol az alapkamatról döntő monetáris tanácsban és a vezetőségben még kizárólag Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök választottjai ülnek - írja a Magyar Nemzet.
jún. 4
8:00
Változatlan a helyzet a vasútvonalakon: késések, akadályok (Népszava)
Az áradások és vízátfolyások miatt van, ahol szünetel a forgalom és autóbuszok közlekednek, máshol pedig csökkenteni kell a szerelvények sebességét, ami miatt késnek a vonatok - közölte a MÁV.
jún. 4
8:06
További 600 ezer támogatót szerzett a Fidesz (orientpress)
Március végén, április elején a szavazásra jogosultak 38 százaléka, nagyjából hárommillió ember támogatta a Fideszt, s közel ekkora tábort mozgósítani is tudott a választások napján (33,7 százalék, 2,7 millió voks). Április 11-ét követően ismét felfigyelhettünk a megszokott választói viselkedésre, sokan a győztes felé fordultak: a Fidesz ezúttal 8 százaléknyi többletre, 600 ezret meghaladó új…
jún. 4
8:18
Jobbik: a választók nem erre adtak felhatalmazást! (168 Óra Online)
Hegedűs Tamása Jobbik frakcióvezető-helyettese közleményt adott ki, amiben azt írja: Kósa Lajos Fidesz-alelnök csütörtöki bejelentése a fenyegető államcsődről - a görög események árnyékában - pénzpiaci pánikot váltott ki. A Jobbiknak nincs kétsége afelől, hogy nyolc év szocialista-liberális kormányzása romhalmazt hagyott maga után, ennek ellenére felelőtlenségnek tartják, hogy a vezető…
jún. 4
8:18
Árad a Duna is: megkezdődtek a kitelepítések + videó (ATV)
Keddre várják a folyó tetőzését a fővárosban.
jún. 4
8:20
Korlátlan szólásszabadság: az elmúlt két év veszendőbe ment (168 Óra Online)
Nem lesz a londoni Hyde Parkhoz hasonló Szónokok hordója elnevezésű civil fórum tér a budapesti Városligetben - így döntött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén, ezzel megváltoztatta a két évvel korábbi, akkor még támogató határozatát. A 67 fős testületből 45 képviselő szavazott most úgy, hogy mégsem kell a magyar Hyde Park. Az előterjesztő, Bojár Iván András városarculati tanácsnok azért…
jún. 4
8:20
Baleset Kőbányán: egy ember meghalt (ATV)
Két autó ütközött össze.
jún. 4
8:36
Tizenkétezren védik a borsodi településeket (Népszava)
Mintegy másfél ezer embernek kellett elhagynia otthonát az ár- és a belvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol több településre nem lehet bemenni személyautóval, és tucatnyinál is több út járhatatlan.
jún. 4
8:36
Balogh András lehet az MSZP államfőjelöltje (ATV)
Felmerült Glatz Ferenc neve is.
jún. 4
8:38
Kan Naotó Japán új miniszterelnöke (ATV)
Négy év alatt ő az ötödik kormányfő.
jún. 4
8:40
Facebook: George Bush is bejelentkezett (ATV)
Néhány órán belül 2000 rajongója lett.
jún. 4
8:42
Karambol Kőbányán, egy ember meghalt (HVG)
Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült péntek reggel Budapesten a X. kerületben, miután két személyautó - egyelőre tisztázatlan körülmények között - összeütközött.
jún. 4
8:42
Gyurcsány két évet pihen? (orientpress)
Lapértesülés szerint tanácsadók arra presszionálják Gyurcsány Ferencet, hogy két évig ne térjen vissza a nagypolitikába. Vannak azonban olyan hangok is, hogy ezzel Gyurcsány úgy járhat, mint egykor Németh Miklós utolsó MSZMP-s miniszterelnök vagy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje, nekik a hosszabb kihagyás után már nem sikerült a visszatérés.
jún. 4
9:00
Az MSZP "felelősen gyógyítana", pedig még "nem vagyunk túl rajta" (MaHu)
Sólyom László köztársasági elnök aláírta a június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánító törvényt, így az pénteken, a szerződés kilencvenedik évfordulóján hatályba léphet.
jún. 4
9:12
Vb 2010: lebukott Észak-Korea (ATV)
Egy csatárt akartak magukkal vinni kapusként.
jún. 4
9:14
Útnak indítottak egy szaúdi műholdat (ATV)
Bajkonurból lőtték fel.
jún. 4
9:18
Megvan a szocialista párt államfőjelöltje? (orientpress)
Ötszáz küldött részvételével értékelő kongresszust tart a hét végén az MSZP. A szocialisták kitárgyalják az elmúlt időszakot, meghatározzák az ellenzéki stratégiát és döntenek a köztársaságielnök-jelölésről is. A Népszabadság úgy tudja: a kritériumoknak Balogh András, jelenlegi thaiföldi nagykövet felel meg leginkább.
jún. 4
9:18
Gyászos képek: Edelényt elöntötte az ár (MaHu)
Eddig körülbelül másfélezer embernek kellett elhagynia otthonát az ár- és belvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; Edelénybe két katonai helikoptert vezényeltek, hogy be tudják zárni a töltésmagasításokat, amelyeket a Bódva áttört.
jún. 4
9:30
Trianon-emléknap - Emlékülés a parlamentben (Népszava)
Emlékülést tart ma az Országgyűlés a 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának 90. évfordulóján; a megemlékezésen beszédet mond Sólyom László köztársasági elnök. Az emlékülésen az MSZP-frakció nem vesz részt.
jún. 4
9:30
Flotilla-akció: rég nem látott egységet mutatnak az amerikai zsidók (ATV)
A török-nyugati kapcsolatok teljes átalakulását jelzik a történtek.
jún. 4
9:32
Pintér ma leváltja a rendőri vezetőket? (ATV)
Az állománygyűlésen várható a bejelentés.
jún. 4
9:34
33 ezer forintért eladta újszülött gyermekét (ATV)
Letartóztatott egy 30 éves nőt a bolíviai rendőrség.
jún. 4
9:36
Népszabadság: nagyarányú személycserék várhatók a külügyi tárcánál (HVG)
Minden jel arra utal, hogy a Külügyminisztériumban a vezetőcserék a szokásosnál jóval nagyobb arányúak lesznek, és főosztályvezetői szintig lényegében teljes körűnek mondhatók majd - írja pénteki számában a Népszabadság.
jún. 4
9:36
Borzalmas: 18 kilós gigadaganatot távolítottak el egy idős nő hasából (MaHu)
Ritka méretű, 18 kilogrammos daganatot távolítottak el egy 63 éves asszony hasából a miskolci városi kórház szülészeti osztályán.
jún. 4
9:36
Újabb öt települést ejtett fogságba a víz, lezárták a budai alsó rakpartot (frissítve) (orientpress)
Kitelepítik a borsodi Ocsalános teljes lakosságát az árvíz miatt. A Hernád áradása következtében 273 embert kellett evakuálni, a folyó öt települést tart fogságban. A miniszterelnök Edelénybe látogatott, amelyet péntekre virradóan öntött el a Bódva. Lezárták a budai alsó rakpartot is.
jún. 4
9:38
Kármán Irén 3 milliót követel az NNI-től (HVG)
Csak jövőre dönt arról a Fővárosi Bíróság, hogy jár-e kártérítés Kármán Irénnek amiatt, hogy a megverésének ügyében vizsgálódó Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint elrablása és bántalmazása nem történhetett meg úgy, ahogy azt állította. A dokumentumfilmes újságíró szerint ezzel azt mondták ki róla, hogy hazudott, ami nem igaz, és ezért elégtételt szeretne kapni.
jún. 4
9:38
Hullanak a fejek a külügyben (MaHu)
Nevük mellőzését kérő források szerint a minisztériumi átadás-átvétel rendezett körülmények között zajlott le. Az új kormány képviselőit elsősorban a tárca költségvetésének állapota érdekelte, ezen belül is a folyamatban levő ingatlaneladások és a nemzetközi szervezetekkel szembeni magyar tartozások ügye.
jún. 4
9:48
A hét végén tetőzhetnek az észak-magyarországi folyók (Népszava)
Továbbra is áradnak a folyók Észak-Magyarországon, mind a Bódva, mind a Hernád, mind pedig a Sajó soha nem látott vizet hoz magával, a tetőzéseket péntekre, szombatra, illetve vasárnapra várják a szakemberek, akik elhúzódó védekezésre rendezkedtek be.
jún. 4
9:48
KSH: majdnem 10 százalékkal nőtt az ipari termelés (ATV)
A KSH áprilisi adatokat tett közzé.

Keresés