2010. június 4. péntek

jún. 4
5:00
Nahát! Trianonnál fontosabb volt Brüsszel a külügyminiszternek (168 Óra Online)
Fájdalmas szó a Trianon – fogalmazott a Magyar Tudományos Akadémián a Budapesti Francia Intézet igazgatója, a francia nagykövetség tanácsosa, aki szerint kilencven év után is nehéz a határokat átrajzoló trianoni békeszerződést elemezni, de fontos a párbeszéd.
jún. 4
5:18
„Napokig fogok fertőtleníteni a vér miatt” Kirabolták a magyar énekesnőt (ATV)
Nem tudja, hogy indul a versenyen.
jún. 4
5:36
Trianon-kultusz: már régóta nem szalonképes (168 Óra Online)
A történészprofesszor, az MTA kutatója Az elveszíthető múlt című legújabb könyvében arra keresi a választ: kik hogyan képviselik a múlt történeti igazságát. Most arról is beszél: a politika a történelmet elsősorban a diktatúrákban igyekszik „kizsákmányolni”. Megkérdeztük az újjáéledő Trianon-kultuszról is. HERSKOVITS ESZTER interjúja.
jún. 4
5:36
Sajtóperekkel nyit a közigazgatási államtitkár (ATV)
Gál András Levente off-shore-cikkek miatt perel. A sajtó azt is szemére hányja, hogy Navracsics Tibor testvérért lobbizott.
jún. 4
6:12
Navracsics: ez a nemzet legsúlyosabb problémája! (168 Óra Online)
Az új kormány tudatában van a korrupciónak, és elkötelezett az ellene irányuló harcban - jelentette ki Navracsics Tibor egy budapesti konferencián csütörtökön. A miniszterelnök-helyettes szerint ehhez nincs feltétlenül szükség új intézményekre illetve jogszabályokra, helyette inkább a jelenlegi erőforrásokat kellene jobban felhasználni. A korrupció-ellenes harcnak megvannak az eszközei. Mindössze…
jún. 4
6:12
Rejtélyes Kósa üzenet: veszélyben a jóléti ígéret? (Alternatív Energia)
Kósa Lajos szerint sor kerülhet bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére, de hogy ez alatt pontosan mit értett, mindenki csak találgatja. A tőzsde viszont erős zuhanással reagált, sokan ugyanis az alkotmány gazdaságot védő pontjait látták veszélyeztetve. A politológus szerint a Fidesz ezzel jelentheti be, hogy életszínvonal-növekedésre senki se számítson.
jún. 4
6:14
Esztergomi cégeknél nyomoz a rendőrség (Alternatív Energia)
Különféle gazdasági bűncselekmények gyanújával folytat nyomozást a rendőrség két önkormányzati tulajdonú cégnél, az Esztergomi Városi Televízió Kft.-nél (ETV) és az Esztergomi Hirdető Kft.-nél (EHIR) - erősítette meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jún. 4
6:18
Kerpen Gábor: Rövidesen megvalósulhatnak a pedagógusok javaslatai (Infostart)
Tizenkét pontos kéréssel fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete még márciusban a majdan felálló kormányhoz. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ezeknek egy része már mostanában megvalósul, akadnak azonban olyanok, amelyeknek bevezetéséhez több pénz kell.
jún. 4
6:30
Jónak tartja a katolikus egyház, ha Istenre utalnak (Alternatív Energia)
Az egyház jónak tartja, ha Isten nevére utalnak egy törvényben, de arra is figyelemmel kell lenni, hogy mindez milyen körülmények között történik - mondta lapunknak Mohos András.
jún. 4
6:32
UD-s vezető kerülhet a KBH-ba? (Alternatív Energia)
Horváth József, az UD Zrt. egykori vezetője, lehet a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) főigazgató-helyettese - értesült a Népszava.
jún. 4
6:34
Népszavazást sürget a volt miniszterelnök (Alternatív Energia)
Népszavazásnak kell dönteni az új alkotmányról - írta tegnapi blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő szerint a Fidesz hazudott ebben az ügyben, amikor eltitkolta szándékát, a párt választási programjában ugyanis nincs szó alkotmányozásról.
jún. 4
6:36
A trianoni békeszerződésre emlékeznek (Alternatív Energia)
Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja miután a parlament hétfőn elfogadta az erre vonatkozó indítványt. A Trianoni békediktátum 90. évfordulója alkalmából délután emlékülést tartanak az Országgyűlésben, ezt követően pedig szentmisét a Szent István-bazilikában. A szocialista képviselők azonban nem vesznek részt az ülésen, ők külön megemlékezést tartanak az Ady-szobornál.
jún. 4
6:38
Tragikusan pontos jóslat (Alternatív Energia)
A Pest megyei Szob körzetében 1994-ben a Fidesz színeiben 13,11 százalékos eredményével negyedik lett az országgyűlési képviselők választásán dr. Bedros Róbert, akit Hende Csaba honvédelmi miniszter most pályázat nélkül kíván kinevezni az - egyébként a legmagasabb közjogi méltóságok, és külföldi politikusok kezelésére is kijelölt - Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) élére - tudta meg a Népszava.
jún. 4
7:06
Edelénynél helikopterek is részt vesznek a víz elleni harcban. Árvízhelyzet percről-percre (ATV)
Két katonai helikopter érkezett pénteken kora reggel a borsodi Edelénybe az árvízi védekezéshez. A helyzet súlyos, ráadásul Észak-Magyarországon jelentős eső várható.
jún. 4
7:12
Edelényt elárasztotta a Bódva, lezárják a fővárosban az alsó rakpartokat (Infostart)
Péntek reggeltől helikopterek segítenek az árvízi védekezésben Edelénynél, ahol éjszaka lesodorta a töltésmagasítást a Bódva folyó. A Borsod megyei település polgármestere az InfoRádiónak elmondta: eddig 180 családot kellett kitelepíteni. Árad a Duna is: Budapesten pénteken mindkét alsó rakpartot és a 90 kilométernyi fővédvonal összes kapuját le kell zárni a magas vízállás miatt. Elsőfokú…
jún. 4
7:24
4-es metró: 30 milliárd röppent ki a semmibe? (168 Óra Online)
Ha a francia Alstom cég nem szerzi be július végéig a 2-es és a 4-es metróvonalra megrendelt új metrókocsik engedélyeit, akkor a főváros felbontja a 65 milliárd forintos szerződést - döntött egyhangúlag a Fővárosi Közgyűlés. Ez azt jelenti, hogy ez esetben új közbeszerzési pályázatot kellene kiírni, és várhatóan még évekig nem járhatnak majd új szerelvények a 2-es metró vonalán sem. Így a jelenleg…
jún. 4
7:24
Cáfol a magyar sorozat két sztárja: „barátságon kívül semmi nem volt” (ATV)
Sokan azt hitték, a valóságban is egy párt alkotnak.
jún. 4
7:26
"Csakis megszorításokkal tud kezdeni a Fidesz" (ATV)
Interjú Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszterrel.
jún. 4
7:42
Helikoptereket hívtak segítségül Edelényben (Alternatív Energia)
Reggel hat órától helikopterek segítenek Edelényben az árvízi védekezésben.
jún. 4
7:48
Vége a Gyurcsány-korszaknak a jegybankban is? - lapszemle (Infostart)
Hamarosan véget érhet a "zavartalan" munka a MNB-ben, ahol az alapkamatról döntő monetáris tanácsban és a vezetőségben még kizárólag Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök választottjai ülnek - írja a Magyar Nemzet.
jún. 4
8:00
Változatlan a helyzet a vasútvonalakon: késések, akadályok (Alternatív Energia)
Az áradások és vízátfolyások miatt van, ahol szünetel a forgalom és autóbuszok közlekednek, máshol pedig csökkenteni kell a szerelvények sebességét, ami miatt késnek a vonatok - közölte a MÁV.
jún. 4
8:18
Jobbik: a választók nem erre adtak felhatalmazást! (168 Óra Online)
Hegedűs Tamása Jobbik frakcióvezető-helyettese közleményt adott ki, amiben azt írja: Kósa Lajos Fidesz-alelnök csütörtöki bejelentése a fenyegető államcsődről - a görög események árnyékában - pénzpiaci pánikot váltott ki. A Jobbiknak nincs kétsége afelől, hogy nyolc év szocialista-liberális kormányzása romhalmazt hagyott maga után, ennek ellenére felelőtlenségnek tartják, hogy a vezető…
jún. 4
8:18
90 éves a trianoni békeszerződés (Metropol)
Pesti Napló, 1920. június 4.: „Ma tehát elszakították tőlünk a ragyogó magyar városokat: a kincses Kolozsvárt, a Rákócziak Kassáját, a koronázó Pozsonyt, iparkodó Temesvárt, vértanúk városát, Aradot és a többit mind... Ma hazátlanná tettek véreink közül sok millió hű és becsületes embert...”
jún. 4
8:18
Árad a Duna is: megkezdődtek a kitelepítések + videó (ATV)
Keddre várják a folyó tetőzését a fővárosban.
jún. 4
8:20
Korlátlan szólásszabadság: az elmúlt két év veszendőbe ment (168 Óra Online)
Nem lesz a londoni Hyde Parkhoz hasonló Szónokok hordója elnevezésű civil fórum tér a budapesti Városligetben - így döntött a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén, ezzel megváltoztatta a két évvel korábbi, akkor még támogató határozatát. A 67 fős testületből 45 képviselő szavazott most úgy, hogy mégsem kell a magyar Hyde Park. Az előterjesztő, Bojár Iván András városarculati tanácsnok azért…
jún. 4
8:20
Hétezer ember indul a Hernád mentére segíteni (Metropol)
Óriási erővel öntötte el a borsodi Edelényt a Bódva; a városban a Bódva és az Újtemplom utcáknál csónakokkal menekítik a lakókat. Újabb négy megye területére rendeltek el vészhelyzetet. Rendkívüli kormányülést hívtak össze az árvíz miatt. Árvízhelyzet.
jún. 4
8:20
Baleset Kőbányán: egy ember meghalt (ATV)
Két autó ütközött össze.
jún. 4
8:22
Romsics: a múlt nem újrajátszható (Metropol)
A trianoni évforduló kapcsány Romsics Ignác történészprofeszort, az Akadémia rendes tagját, a 20. századi magyar történelem neves kutatóját kérdeztük.
jún. 4
8:36
Tizenkétezren védik a borsodi településeket (Alternatív Energia)
Mintegy másfél ezer embernek kellett elhagynia otthonát az ár- és a belvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol több településre nem lehet bemenni személyautóval, és tucatnyinál is több út járhatatlan.
jún. 4
8:36
Balogh András lehet az MSZP államfőjelöltje (ATV)
Felmerült Glatz Ferenc neve is.
jún. 4
8:38
Kan Naotó Japán új miniszterelnöke (ATV)
Négy év alatt ő az ötödik kormányfő.
jún. 4
8:40
Facebook: George Bush is bejelentkezett (ATV)
Néhány órán belül 2000 rajongója lett.
jún. 4
9:12
Vb 2010: lebukott Észak-Korea (ATV)
Egy csatárt akartak magukkal vinni kapusként.
jún. 4
9:14
Útnak indítottak egy szaúdi műholdat (ATV)
Bajkonurból lőtték fel.
jún. 4
9:30
Trianon-emléknap - Emlékülés a parlamentben (Alternatív Energia)
Emlékülést tart ma az Országgyűlés a 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának 90. évfordulóján; a megemlékezésen beszédet mond Sólyom László köztársasági elnök. Az emlékülésen az MSZP-frakció nem vesz részt.
jún. 4
9:30
Flotilla-akció: rég nem látott egységet mutatnak az amerikai zsidók (ATV)
A török-nyugati kapcsolatok teljes átalakulását jelzik a történtek.
jún. 4
9:32
Pintér ma leváltja a rendőri vezetőket? (ATV)
Az állománygyűlésen várható a bejelentés.
jún. 4
9:34
33 ezer forintért eladta újszülött gyermekét (ATV)
Letartóztatott egy 30 éves nőt a bolíviai rendőrség.
jún. 4
9:48
A hét végén tetőzhetnek az észak-magyarországi folyók (Alternatív Energia)
Továbbra is áradnak a folyók Észak-Magyarországon, mind a Bódva, mind a Hernád, mind pedig a Sajó soha nem látott vizet hoz magával, a tetőzéseket péntekre, szombatra, illetve vasárnapra várják a szakemberek, akik elhúzódó védekezésre rendezkedtek be.
jún. 4
9:48
KSH: majdnem 10 százalékkal nőtt az ipari termelés (ATV)
A KSH áprilisi adatokat tett közzé.
jún. 4
9:50
17 évesen meghalt "A világ legrondább kutyája" + fotó (ATV)
Fényes karriert tudhat maga mögött.
jún. 4
9:52
Elfogták a brüsszeli lövöldözőt (ATV)
Egy bírónőt és munkatársát lőtte agyon.
jún. 4
10:06
Szocialista Platform: az MSZP bukását az utolsó négy év okozta (Alternatív Energia)
A Baja Ferenc vezette Szocialista Platform szerint az MSZP 2010-es bukását nem az utolsó nyolc, hanem mindenekelőtt az utolsó négy év politikája okozta. A platform által készített "A hitelesség elvesztése és visszaszerzésének lehetséges útjai" című dokumentum egyebek mellett azt javasolja, kerüljön nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárgásáról készült titkosszolgálati jelentés.
jún. 4
10:24
Ki kell üríteni az alsó rakpartokat (Metropol)
Éjfélre lezárja a Duna fővárosi szakaszát védő 90 kilométernyi fővédvonal összes kapuját a Fővárosi Csatornázási Művek.A rendőrség arra kérte pénteken az autósokat, hogy vigyék el parkoló járműveiket a budapesti alsó rakpartokról, mert a Duna áradása miatt lezárják a területet, amire még napközben sor kerülhet.
jún. 4
10:24
MSZP: úgy kell emlékezni Trianonról, hogy a sebeket gyógyítsa + videó (ATV)
Külön tart trianoni megemlékezést pénteken az MSZP.
jún. 4
10:42
Wieszt tagadott és az MSZP ellen voksolt (Alternatív Energia)
Egyhangúan utasította el a fővárosi közgyűlés a Margit híd rekonstrukcióját végző konzorcium igényét, vagyis se több időt, se több pénzt nem szavaztak meg számukra.
jún. 4
11:00
A jobbosok nemzetről vallott elképzelései tizenkilencedik századi „maradványok” (168 Óra Online)
A negyvenhat éves író-költő az irodalomtudományok kandidátusa is. Szépirodalmi művei 1988-tól jelennek meg, számos díjat kapott már. A Testhez című új verseskötetét az ünnepi könyvhéten mutatják be. Közéleti írásokat is publikál. Nemrég egyik cikkében a honi humán értelmiséget „ideológiagyártó kisiparosnak” titulálta. Mint mondja, provokálni akart. SÁNDOR ZSUZSANNA interjújában Borbély Szilárd…
jún. 4
11:00
Helikopteres mentés, újraélesztés, lezárt határok: árvíz percről percre (ATV)
Továbbra is esik az eső az áradások legkritikusabb helyein.
jún. 4
11:02
Egymásnak esett az RTL új műsorának két sztárja (ATV)
Még el sem indult a forgatás.
jún. 4
11:18
Megkezdődtek a Mars-utazás előkészületei (ATV)
Oroszországban 520 napos, Mars-utazást imitáló nemzetközi kísérlet kezdődik.

Keresés