2010. április 7. szerda

ápr. 7
5:12
Így fog visszatérni Gyurcsány! (168 Óra Online)
Tony Blair, és Gyurcsány Ferenc között első ránézésre rengeteg a hasonlóság: korábban mindketten a baloldal megújításának szándékával léptek fel, hatalmas népszerűségre tettek szert pártjuk szavazóbázisában, majd önként távoztak a politika forgószínpadáról. Viszonylag hirtelen tértek vissza a politika főáramába, ahol a baloldal érdemeinek hangsúlyozása mellett mindketten a konzervatív ellenzékre…
ápr. 7
5:51
Rekordot dönthet a nem szavazók aránya - mélyponton a választási kedv (Kripto Akadémia)
Rekordot dönthet a nem szavazók aránya az április végi osztrák elnökválasztáson. A keddi osztrák sajtóban idézett elemzők szerint akár 50 százalékra is csökkenhet a választási részvétel. A legutóbbi elnökválasztáson, 2004-ben a választópolgárok 71,6 százaléka ment el szavazni.
ápr. 7
5:53
Medvegyev szerződései Pozsonnyal (Kripto Akadémia)
Tegnap Szlovákiába érkezett Dmitrij Medvegyev orosz elnök. Némi feltűnést keltett, hogy az eredeti programmal szemben Medvegyevet nem kísérte el felesége, Szvetlana.
ápr. 7
6:06
Letartóztatások a Morales elleni összeesküvés kapcsán (Infostart)
A bolíviai hatóságok őrizetbe vettek három férfit annak a nyomozásnak a keretében, amely az Evo Morales elnök elleni állítólagos merényletkísérletre tavaly szőtt összeesküvés ügyében folyik - jelentették kedden a dél-amerikai ország ügyészi szervei.
ápr. 7
6:09
Bányatragédia Nyugat-Virginiában (Kripto Akadémia)
Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb bányaszerencsétlensége történt az Egyesült Államokban; az egyik nyugat-virginiai szénbányában bekövetkezett sújtólégrobbanásban 25 vájár vesztette életét, s négynek ismeretlen a sorsa.
ápr. 7
6:11
Tiltakozó akciók L'Aquilában (Kripto Akadémia)
Tegnap volt egy éve annak, hogy pusztító földrengés rázta meg L'Aquila városát. A vezető olasz politikusok, élükön Silvio Berlusconi kormányfővel a település teljes újjáépítését ígérték, ám alig történt előrelépés e tekintetben. Az utcákon továbbra is rengeteg a törmelék, a történelmi műemlékeket pedig továbbra sem renoválták.
ápr. 7
6:24
Nem járnak rosszul a távozó képviselők és miniszterek (Kitekintő)
Robert Fico kormányának leköszönő miniszterei nem távoznak üres kézzel a politikai színpadról.
ápr. 7
6:27
Kikelt Abdalláh Netanjahu ellen (Kripto Akadémia)
Benjamin Netanjahu miniszterelnök viszonya egyre feszültebb az Izraellel jó kapcsolatrokat ápoló arab államokkal is.
ápr. 7
7:18
Mindössze az utak 20%-a kátyúmentes (Kitekintő)
Másfél millió négyzetméternyi gödör tátong a romániai utakon, az úthálózat 79%-a kátyús.
ápr. 7
7:20
Románia tartozik a legtöbb pénzzel az IMF-nek (Kitekintő)
Április 1-én a hitelezett összegek volumenének tekintetében Románia a legjelentősebb adósa az IMF-nek, megelőzve Magyarországot és Ukrajnát.
ápr. 7
7:21
"Vert a producer" (Kripto Akadémia)
Nicollette Sheridan feljelentette producerét, akit azzal vádol, hogy a forgatások során fizikailag bántalmazta.
ápr. 7
7:39
Nagy erejű földrengés volt Szumátrán (Kripto Akadémia)
Indonéziában és Thaiföldön lefújták azt a cunamiriadót, amelyet a két országban azt követően rendeltek el, hogy nagy erejű, a Richter-skálán mérve 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg az Indonéziához tartózó Szumátra szigetét szerda reggel.
ápr. 7
7:54
Nagy erejű földrengés Szumátrán (Metropol)
Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában is lefújták a cunamiriadót, amelyet a térség országaiban rendeltek el, mert nagy erejű, a Richter-skálán mérve 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg az Indonéziához tartózó Szumátra szigetét szerda reggel.
ápr. 7
7:56
A zsír felpörgeti a szunnyadó kórokozókat (Metropol)
A zsír aktiválhatja a szunnyadó tuberkulózisfertőzést - derítették ki amerikai kutatók. Alapesetben az immunsejtek elkülönítik a bakteriális kórokozókat, de a vérben oldott zsírok meggyengíthetik e védelmi rendszert.
ápr. 7
7:58
A világ egyik legegészségtelenebb országa vagyunk (Metropol)
Keveset mozgunk, egészségtelenül élünk, túl sokat dohányozunk és iszunk, túl sok zsíros ételt eszünk. A WHO nemzetközi kampánya a "közösségi tereket nyitja meg az egészség előtt".
ápr. 7
8:30
Végre valóra vált a magyarok álma (Kitekintő)
Az új ukrán oktatási miniszter hamar belopta magát a magyarok szívébe, hiszen lehetővé tette, hogy már az idén anyanyelven érettségizzen minden diák Ukrajnában - ezzel pedig jócskán megnőtt a magyar diákok esélye, hogy bekerüljenek az ukrán felsőoktatási intézményekbe.
ápr. 7
8:32
Püspökök: Megpihenhetünk-e a hetedik napon? (Kitekintő)
Alig indult el a hivatalos konzultáció az európai polgári kezdeményezésről, máris felszínre kerültek az első ötletek. A Lisszaboni Szerződés egyik legdemokratikusabbnak tekintett eszközét a püspökök szeretnék a hívők hasznára fordítani, hogy a vasárnap munkamentessé váljon.
ápr. 7
8:48
Megerősített együttműködés kell energia-ügyben (Kitekintő)
Nem minden uniós tagállam készült fel rá, hogy csatlakozzon az EU közös energiapolitikájának kialakításához, de Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnöke úgy véli, az országok egy kisebb csoportja dönthet úgy, hogy késlekedés nélkül elindul ezen az úton.
ápr. 7
9:06
Politikai pártfogót talált a pénz (Napi)
ápr. 7
9:06
Csúcstalálkozóra készülnek a romák (Infostart)
Az európai roma közösségek megkülönböztetése és kirekesztése elleni konkrét lépésekre szólította fel az EU-t és az uniós tagállamokat szerdai állásfoglalásában az Amnesty International (AI). A szervezet az unió soros spanyol elnöksége által rendezett córdobai roma csúcs elé időzítette a felhívást.
ápr. 7
9:06
Nem kapott farmert, erre felakasztotta magát (Kitekintő)
A romániai Olt megyei Valea Mare közsgéből életveszélyes állapotban került kórházba egy 14 éves fiatal, miután felakasztotta magát a házuk tornácára.
ápr. 7
9:09
Észak-Koreában elítéltek egy amerikait, aki illegálisan lépte át a határt (Kripto Akadémia)
Nyolc évi kényszermunkára és súlyos pénzbüntetésre ítéltek Észak-Koreában egy amerikai férfit azzal a váddal, hogy illegálisan lépett az ország területére - közölték szerdán az észak-koreai hatóságok.
ápr. 7
9:24
Kongó: Mbandaka ostroma (Kitekintő)
Már a Kongói Demokratikus Köztársaság nyugati felében sem honol béke: múlt hétvégén enyele lázadók lerohanták az egyenlítői tartomány fővárosát, Mbandakát.
ápr. 7
9:42
Megint drágult a gáz (Kitekintő)
Április 1-től várhatóan 15-25 dollárral, azaz ezer köbméterenként 320-330 dollárra ment fel az Ukrajnába importált orosz  földgáz ára – közölte a Naftogaz sajtótitkára, Vitalij Zemljanszkij. A pontos összeget  még a hét végéig pontosítják.
ápr. 7
9:45
A thaiföldi "vörös ingesek" a parlamentet ostromolják (Kripto Akadémia)
A thaiföldi "vörös inges" tüntetők egy csoportja a rendőrkordont áttörve behatolt szerdán a bangkoki a parlament területére, de az épületbe egyelőre jutottak be - jelentette a helyszínről egy tudósító.
ápr. 7
10:00
Meghibásodott a Discovery műholdantennája (Metropol)
A Nemzetközi Űrállomásra tartó Discovery személyzete szerdán ellenőrizte az amerikai űrrepülőgép állapotát, de a munkát bonyolítja, hogy elromlott a nagy tányérantenna.
ápr. 7
10:02
Helikopterrel menekültek a thaiföldi képviselők (Metropol)
A thaiföldi hadsereg kommandósai helikopterrel menekítettek ki parlamenti képviselőket a bangkoki törvényhozás épületéből, miután "vörös inges" tüntetők egy csoportja a rendőrkordont áttörve behatolt szerdán annak udvarára - közölte a kormány biztonsági szolgálata.
ápr. 7
10:18
Létrejött a törpeautó-szövetség (Napi)
ápr. 7
10:18
Olaj és fegyverek: mit tervez a miniszterelnök? (Kitekintő)
Oroszország több mint 5 milliárd dollárral támogatja Venezuela energetikai- és hadiiparát. Moszkva együttműködésének köszönhetően a világ egyik legnagyobb kőolajtermelő országa az űriparba is bekapcsolódik.
ápr. 7
10:36
Mindenre felkészült a válófélben lévő sztár! (Kitekintő)
Sandra Bullock mielőtt férjhez ment volna, aláírt egy házassági szerződést Jesse Jamesszel, ami szerint, ha a férfi megcsalja őt, nem kap semennyi pénzt válás esetén.
ápr. 7
10:54
Nagy erejű földrengés Szumátrán: nincsenek halálos áldozatok (Infostart)
Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában is lefújták a cunamiriadót, amelyet a térség országaiban rendeltek el, mert nagy erejű, a Richter-skálán mérve 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg az Indonéziához tartózó Szumátra szigetét szerda reggel.
ápr. 7
10:54
Elsimitították a vesztegetési ügyet (Kitekintő)
A Financial Times információi szerint az egyik amerikai bíróság engedélyezte a német Daimler-nek, hogy az 185 millió dolláros büntetés megfizetése mellett peren kívül rendezhesse az ellene folyamatban lévő vesztegetési ügyet.
ápr. 7
10:57
A rendőrség Biskekben tüzet nyitott a tüntetőkre, többen meghaltak (Kripto Akadémia)
A rendőrség tüzet nyitott a kirgiz fővárosban, Biskekben tüntető ellenzékiekre szerdán, öten meghaltak - jelentették újságírók a helyszínről.
ápr. 7
11:12
Nem először lopott a benzinkútról a fiatal nő (Kitekintő)
Fizetés nélkül tankolt egy kassai benzinkúton egy 21 éves helyi nő - nem először.
ápr. 7
11:12
Kiskorút rontott meg a volt norvég püspök (Metropol)
Beismerte egy kiskorúval szembeni egykori szexuális visszaéléseit egy német származású norvég püspök, aki tavaly lemondott e rangjáról, és azóta nem végez semmilyen lelkipásztori tevékenységet - közölte szerdán a norvég katolikus egyház.
ápr. 7
11:30
Kanadai információk után is kémkedik Kína (Kitekintő)
Kanadai vízumigényléssel kapcsolatos bizalmas információk is illetéktelenek számítógépeire jutottak több más ország hasonlóan fontos dokumentumaival együtt. A vizsgálatok szerint kínai hackerek állhatnak a háttérben.
ápr. 7
11:33
Stabil szavazóbázisa van a Hídnak és az MKP-nak (Kripto Akadémia)
Három párt, köztük a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd szavazóbázisa a legstabilabb Szlovákiában.
ápr. 7
11:48
Egyre óvatosabb a Facebook (Kitekintő)
A Financial Times információi szerint a világ egyik legkedveltebb közösségi portálját működtető Facebook egy olyan új szabályzatot léptetett életbe, amely bizonyos időszakokon kívül megtiltotta a munkavállalói részére, hogy azok értékesítsék a másodlagos piacon a Facebook részvényeiket.
ápr. 7
11:48
A thaiföldi tüntetők elfoglalták a parlamentet (Metropol)
A thaiföldi "vörös inges" tüntetők egy csoportja megrohamozta szerdán a bangkoki parlament épületét, majd nem sokkal később ellenzéki törvényhozók kérésére elhagyta azt, miközben a thaiföldi hadsereg kommandósai helikopterrel menekítettek ki onnan politikusokat.
ápr. 7
12:24
Sokan gyászolják Emberölőt, a cherokee indiánok első női törzsfőnökét (Infostart)
Súlyos betegség után 64 esztendős korában elhunyt Wilma Mankiller, aki az amerikai cherokee indiánok első női törzsfőnöke volt, és a legismertebb indián vezetők közé tartozott az Egyesült Államokban.
ápr. 7
12:24
Rendkívüli állapotot hirdettek ki Biskekben (Metropol)
Rendkívüli állapotot hirdetett ki a kirgiz főváros polgármesteri hivatala szerdán, miután a rohamrendőrség összecsapott a Kurmanbek Bakijev elnök távozását követelő tüntetőkkel a kormány épülete előtt - jelentette az Interfax hírügynökség.
ápr. 7
12:42
Vérfürdőt rendezett a rendőrség a fővárosban (Kitekintő)
Többen is lövéseket hallottak, amikor Biskekben, Kirgizisztán fővárosában a karhatalom feloszlatta a kormányellenes tüntetők demonstrációját. A Reuters értesülései szerint öt halottja van a rendőrségi sortűznek.
ápr. 7
13:00
Rendkívüli állapotot hirdettek ki egész Kirgizisztánban - véres összecsapások (Infostart)
Rendkívüli állapotot hirdetett ki szerdán egész Kirgizisztánban Danijar Uszenov kormányfő, miután véres összecsapások törtek ki a fővárosban az elnök távozását követelő tüntetők és a rohamrendőrség között.
ápr. 7
13:00
Ez alaposan felforgatja majd az autópiacot (Kitekintő)
A Bloomberg ma reggeli értesülése szerint megállapodás született a Daimler AG és a Renault-Nissan között a globális partnerségről, amelynek keretében ”kisautóik” fejlesztését hozhatják közös irányítás alá.
ápr. 7
13:02
Öt év után szakított a sztár! (Kitekintő)
Jim Carrey és barátnője, Jenny McCarthy 5 év után szakítottak, melyet a Twitteren keresztül közöltek a nyilvánossággal.
ápr. 7
13:03
Áttörték a kaput a vörös ingesek, rendkívüli állapot Thaiföldön (Kripto Akadémia)
A thaiföldi "vörös inges" tüntetők egy csoportja megrohamozta szerdán a bangkoki parlament épületét, majd nem sokkal később ellenzéki törvényhozók kérésére elhagyta azt, miközben a thaiföldi hadsereg kommandósai helikopterrel menekítettek ki onnan politikusokat.
ápr. 7
13:18
Egyszer csak kigyulladt az autójuk! (Kitekintő)
Három sérültje van annak a balestnek,a mely keddre virradó éjszaka történt a bártfai (Bardejov) járásbeli Rokitó (Rokytov) község közelében Szlovákiában.
ápr. 7
13:20
Karzai nem hátrál meg (Kitekintő)
Hamid Karzai elnök továbbra is kitart a nyugati szövetségesei ellen elhangzott vádak mellett.
ápr. 7
13:21
Május 6-án választ Nagy-Britannia (Kripto Akadémia)
Eldördült a startpisztoly Nagy-Britanniában. Gordon Brown kormányfő tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy május 6-án tartják a parlamenti választásokat. A munkáspárti kormányfőnek több alkalma is lett volna a szavazás előrehozására, ám végül a jóideje legvalószínűbbnek tartott időpontra hirdette meg a voksolást, amely véget vethet a Labour 13 éve tartó országlásának.
ápr. 7
13:23
Oroszország egy Mistralt vesz Franciaországtól, és néhányat egyedül épít (Kripto Akadémia)
Oroszország egy Mistral osztályú helikopterhordozó hadihajót vásárol Franciaországtól, és néhányat maga épít francia technológia alapján - közölte szerdán Vlagyimir Popovkin orosz védelmi miniszterhelyettes.

Keresés