2010. április 9. péntek

ápr. 9
5:12
Nem úsznak a konténerek (Napi)
ápr. 9
5:48
Megbénult a szexuális segélyvonal - "égtek a vonalak" (Kripto Akadémia)
Újabb, szexuális bűncselekményekről szóló hírek láttak napvilágot csütörtökön Németországban.
ápr. 9
6:06
Tőkés Szász Jenő "ámokfutásáról" (Kripto Akadémia)
Tőkés László EP-képviselő nyílt levélben szólítja fel a Magyar Polgári Párt tagjait, hogy közös felelősségük tudatában ne vállaljanak részt Szász Jenő további ámokfutásában.
ápr. 9
6:08
Gasparovic nem hiányolja a bocsánatkérést (Kripto Akadémia)
Szlovákiában komoly visszhangja volt Dmitrij Medvegyev pozsonyi látogatásának.
ápr. 9
6:24
Magyar versengés a szerb választásokon (Kitekintő)
Még nem tudni pontosan hány magyar  lista verseng a június 6-ai szerbiai nemzeti tanácsi választásokon. Ám hogy lesz versengés, az biztos, mivel három lista már van.
ápr. 9
6:42
Az izraeli kormányfő nem vesz részt az atomcsúcson (Infostart)
Az amerikai kormányzat tudomásul vette, hogy Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő nem vesz részt azon a jövő heti washingtoni csúcstalálkozón, amelyen több mint negyven ország vezetői nukleáris biztonsági kérdéseket vitatnak meg.
ápr. 9
7:18
Görögország: soha nem látott kamatok (Kitekintő)
A nemzetközi befektetők újabb egyértelmű jelét adták, hogy nem bíznak Athén gyors talpraállásában. Ez lehet az utolsó csepp a görög pohárban?
ápr. 9
7:18
Obama közel-keleti béketervet készít (Kripto Akadémia)
Washingtoni kormányforrások szerint Barack Obama elnök megelégelte a végtelen és eredménytelen izraeli-palesztin tárgyalásokat és egy saját kezdeményezéssel áll elő rövidesen.
ápr. 9
7:20
Rekord hőhullám New Yorkban (Kripto Akadémia)
A Brooklyn Bridge Park gyepén fekszenek napozók New York Brooklyn negyedében április 7-én, amikor rekordmagasságú, 32,2 Celsius-fok volt a levegő hőmérséklete az amerikai nagyvárosban.
ápr. 9
7:36
Megöltek egy francia katonát Afganisztánban (Metropol)
Harci bevetésben elesett egy francia katona csütörtökön Afganisztánban - jelentette be a francia köztársasági elnöki hivatal.
ápr. 9
7:38
Rasmussen: együtt kell működni Karazaival (Metropol)
A nyugati országoknak továbbra is együtt kell működniük Hamid Karzaival, még ha az afgán elnök az utóbbi időben éles bírálattal is illetett több külföldi országot - fejtette ki véleményét Anders Fogh Rasmussen csütörtök este Chicagóban.
ápr. 9
7:40
Netanjahu nem vesz részt a washingtoni atomcsúcson (Metropol)
Az amerikai kormányzat tudomásul vette, hogy Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő nem vesz részt azon a jövő heti washingtoni csúcstalálkozón, amelyen több mint negyven ország vezetői nukleáris biztonsági kérdéseket vitatnak meg.
ápr. 9
8:30
Aláírták! Megegyezett a két nagyhatalom (Kitekintő)
Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök csütörtökön Prágában aláírta a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló START-III szerződést, mely mérföldkő a nukleáris leszerelés útján.
ápr. 9
8:48
Magyarországi választások, erdélyi díszlövések (Kitekintő)
"Nekünk, erdélyi magyaroknak nemcsak egy parlamentünk és kormányunk van, hanem kettő. Legalább négyévente nemcsak egy politikai arénához idomulunk, hanem kettőhöz."
ápr. 9
8:50
Emberrablással fenyegetőzik a Hamász (Kitekintő)
Izraeliek elrablásával fenyegetőzik a Hamász, amennyiben nem tesz valamit a nemzetközi közösség az izraeli börtönökben raboskodó palesztin foglyok szenvedéseinek enyhítése érdekében.
ápr. 9
9:06
Indulhat az Apple-Google harc (Napi)
ápr. 9
9:06
Szomszédja lányát is megdöntötte Tiger Woods (Képpel!) (Kitekintő)
Tiger Woods a visszatérését tervezi a golfpályára, ám előtte muszáj lesz magyarázkodnia egy újabb botrány miatt, ugyanis szomszédjának 22 éves lánya bevallotta, hogy Woods szexuálisan kihasználta őt.
ápr. 9
9:06
Lezuhant egy NATO-helikopter (Metropol)
Lezuhant az afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) egyik helikoptere az ország délkeleti részén, három amerikai katona és egy civil meghalt - közölte a NATO pénteken.
ápr. 9
9:24
Felújítják Déva várát (Kitekintő)
Uniós pályázati pénzből újítják fel a dévai várat – a munkálatok kivitelezésére vonatkozó szerződést tegnap írta alá a helyi önkormányzat és a Hunyad megyei regionális fejlesztési ügynökség.
ápr. 9
9:42
Jó hírek a német és kínai autópiacról (Napi)
ápr. 9
9:42
Lazul a schengeni szabályozás (Kitekintő)
Az Európai Parlament március 9-i döntése alapján április 5. után a rövid távú schengeni vízumok tulajdonosai is szabadon utazhatnak az Európai Unió területén. A szabályok enyhítése az önkényuralmi kormányzattal rendelkező Belorusszia számára kecsegtet jelentős kedvezménnyel.
ápr. 9
10:00
Ötven évet kell ülnie a Polaroid volt tulajdonosának (Napi)
ápr. 9
10:00
Készül az új komáromi Duna-híd szerződéstervezete (Kitekintő)
A magyar Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban (KHEM) még dolgoznak a komáromi új Duna-híd nemzetközi szerződés tervezetén.
ápr. 9
10:18
Beismerték a mészárlást, a terrort, mindent (Kitekintő)
Korszakos jelentőségűnek lehet nevezni a szerdai találkozót Katyinban. Ekkor találkoztak ugyanis először együtt orosz és lengyel felsőszintű vezetők, hogy megemlékezzenek a Katyni mészárlás áldozatairól, és nyíltan beszéljenek a sztálinizmus bűneiről.
ápr. 9
10:36
Feljelentéssel folytatódik a medgyesi magyarverés (Kitekintő)
A nagyszebeni RMDSZ képviselői feljelentést tettek a medgyesi rendőrségen a hétfői „etnikai incidens” miatt mely során két magyar fiatal megsérült, és kórházba kellett őket szállítani.
ápr. 9
10:36
A kirgiz fővárosban normalizálódik a helyzet, magyar áldozat nincs (Kripto Akadémia)
A kirgiz fővárosban kitört zavargások halottai és sebesültjei között nincsenek magyar állampolgárok - közölte pénteken az MTI-vel Magyarország biskeki tiszteletbeli konzuljának munkatársa.
ápr. 9
10:54
Hogyan lesz valakiből sahidka? (Kripto Akadémia)
Marjam Saripova, aki öngyilkos merényletet követett el a moszkvai metróban március végén, állítólag kétszer is férjhez ment, de erről nem tudott senki, feltételezések szerint második férjéhez első férje halála után, mintegy "örökségként" került, talán éppen azért, hogy halálos misszióba küldjék, de más források szerint az első férjéért akart bosszút állni.
ápr. 9
11:12
Leleplező jelentést publikáltak az amerikai bankokról (Napi)
ápr. 9
11:12
Vissza Bácskához! (Kitekintő)
Ada, Zenta és Magyarkanizsa az észak-bácskai fejlesztési körzethez fog tartozni.
ápr. 9
11:12
A thai tüntetők behatoltak a bezárt tévéadó épületébe (Metropol)
A thaiföldi kormányellenes tüntetők egy csoportja behatolt pénteken az előző nap bezárt tévéadó épületegyüttesének területére, hogy kikényszerítse az adás újraindítását - jelentették tudósítók a helyszínről.
ápr. 9
11:12
A megbuktatott kirgiz elnök nem mond le, de kész tárgyalni (Kripto Akadémia)
Kurmanbek Bakijev megbuktatott kirgiz elnök pénteken közölte: nem mond le, de hajlandó tárgyalni az ellenzék által megalakított átmeneti kormánnyal.
ápr. 9
11:14
Bakijev kiürítette az államkincstárt (Metropol)
A megbuktatott kirgiz elnök, Kurmanbek Bakijev és rokonai menekülésük előtt kiürítették az államkincstárt, így pénz hiányában az átmeneti kormány a bankszámlák befagyasztására kényszerült - közölte Roza Otunbajeva ideiglenes kormányfő kabinetfőnöke.
ápr. 9
11:30
Magyar név távozik a Yahoo-menedzsmentből (Napi)
ápr. 9
11:30
A thaiföldi tüntetők behatoltak a bezárt tévéadó épületébe (Infostart)
A thaiföldi kormányellenes tüntetők egy csoportja behatolt pénteken az előző nap bezárt tévéadó épületegyüttesének területére, hogy kikényszerítse az adás újraindítását.
ápr. 9
11:30
FT Deutschland: Magyarországon "drámai" jobboldali fordulat rajzolódik ki (Kripto Akadémia)
A szélsőjobboldal megriasztja a magyar elitet címmel berlini, illetve budapesti keltezésű tudósításban foglalkozott a küszöbönálló parlamenti választásokkal pénteki számában a Financial Times Deutschland.
ápr. 9
11:32
Nem mond le a megbuktatott kirgiz elnök (Infostart)
Kirgizisztánban nem mond le posztjáról a megbuktatott elnök, de hajlandó tárgyalni az ellenzék által megalakított átmeneti kormánnyal.
ápr. 9
11:48
Újabb légióriások születhetnek (Napi)
ápr. 9
11:48
"Legyen fűtés és melegvíz az otthonokban" (Kitekintő)
Magyarország egyik legkevésbé ismert, de talán egyik legfontosabb cége a MOL százszázalékos tulajdonában álló Földgázszállító Zrt. (FGSZ), melynek fő feladata, annak biztosítása, hogy amikor Ön bekapcsolja otthon a fűtést, akkor valóban meleg legyen a szobában.
ápr. 9
11:48
Politikai földrengés jön? - brit lapok a magyar választásokról (Kripto Akadémia)
Több brit lap is foglalkozik pénteken a magyarországi választásokkal, kiemelten tárgyalva a Jobbik esélyeit.
ápr. 9
12:06
Putyin: A bankok csökkentsék a kamatokat! (Napi)
ápr. 9
12:06
Magyarország meghosszabbítaná a külföldiek földvásárlási moratóriumát (Kitekintő)
A külföldiek földvásárlási tilalmának 3 évvel történő meghosszabbítását kéri a magyar kormány az Európai Uniótól, egyúttal benyújtotta a földvásárlási tilalom meghosszabbításáról szóló szakértői anyagot Brüsszelnek - jelentette be tegnap (2010. április 8.) Szollár Domokos kormányszóvivő.
ápr. 9
12:24
Hihetetlen! 102 évesen visszaült az iskolapadba (Kitekintő)
Nehéz gyermekkora volt, emiatt az iskolára nem jutott ideje, mégsem adta fel azt az álmát egy 102 éves kínai asszony, ezért visszatért az iskolapadba.
ápr. 9
12:24
A fiatal nemzedék nem fogadja el az "új rendet" (Kripto Akadémia)
A magyarországi választások nyomán várható jobbratolódásról, a fiataloknak a kialakult politikai rendszerrel szembeni elégedetlenségéről, a szélsőséges megnyilvánulásokról közöl terjedelmes összeállítást pénteki számában a Kurier című független osztrák napilap.
ápr. 9
13:00
Négy kerékre pattant India (Napi)
ápr. 9
13:00
Könyvet írt Kim Ir Szen árubeszerzője (Kripto Akadémia)
Mind Kim Ir Szen, Észak-Korea korábbi sztálinista diktátora, mind pedig fia és utóda, Kim Dzsong Il rendületlenül ostorozta-ostorozza a Nyugat dekadenciáját és mohó, fogyasztás-centrikus mentalitását, népüknek egyfajta kommunista puritanizmust prédikálva.
ápr. 9
13:18
Brutális! Feldarabolták és megették a 16 éves lányt! (Kitekintő)
Egy szentpétervári bíróságon el kellett napolni két orosz fiatalember bírósági tárgyalását, akiket azzal vádoltak meg, hogy megölték, feldarabolták, majd megették barátnőjüket.
ápr. 9
13:20
Már dolgozik a jobboldal! Itt vannak az első reformtervek (Kitekintő)
A múltheti regionális választások után Berlusconi a reformokra koncentrál. Mindenkivel szövetkezik, aki azt akarja, amit ő.
ápr. 9
13:36
Szárnyal az iPad (Kitekintő)
Az Apple vezérigazgatója, Steve Jobs által tartott tegnapi sajtóbeszélgetésen kiderült, hogy a társaság az új iPad névre keresztelt termékéből, annak április 3-i indulása óta már 450 ezer darabot tudott eladni.
ápr. 9
13:36
Öngyilkos merénylő támadt katonákra (Metropol)
Öngyilkos merénylő támadt katonákra és rendőrökre pénteken egy ingusföldi településen - a testére erősített robbanószer a nőt megölte, egy rendőrt pedig megsebesített, s ő is meghalt kórházba szállítása után.
ápr. 9
13:36
Behatoltak a tüntetők a televízióba Thaiföldön (Kripto Akadémia)
A thaiföldi kormányellenes tüntetők egy csoportja behatolt pénteken az előző nap bezárt tévéadó épületegyüttesének területére, hogy kikényszerítse az adás újraindítását - jelentették tudósítók a helyszínről.

Keresés