2010. április 18. vasárnap

ápr. 18
5:18
Zárt légtérben szállítják a lengyel elnöki pár koporsóit (168 Óra Online)
Katonai repülőgéppel szállítják át az egy hete repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt lengyel elnöki pár koporsóit vasárnap Krakkóba, a temetés helyszínére, annak ellenére, hogy Lengyelország légterét lezárták az Európa felett terjedő hamufelhő miatt - közölte szombaton a lengyel kabinet egyik illetékese.
ápr. 18
7:06
Íme, a magyarok 11 pontja (Kitekintő)
Pénteken  tárgyaltak a kolozsvári tanács RMDSZ-frakciójának a képviselői Sorin Apostu polgármesterrel arról a 11 pontról, amelyet a város magyar lakossága nevében, múlt novemberben nyújtottak be a városházán a szövetségiek.
ápr. 18
7:24
Izlandi vulkán: még nincs vége! (168 Óra Online)
Körülbelül még egy évig működhet az izlandi vulkán, ezért többször lehet a mostanihoz hasonló légtérzárra számítani Európában - hangzott el a szombati RTL Híradóban. Maga a vulkáni hamu nem veszélyes az emberre, mert felhője hatezer méter magasságban maradt.
ápr. 18
7:42
Morgolódnak a tagországok (Kitekintő)
Nem minden euróövezetbeli tagországnak lenne ínyére Olli Rehn biztosnak az az elképzelése, amelynek értelmében a költségvetési terveknek előbb az eurózóna szűrőjén kellene átmenniük, mielőtt a nemzeti parlamentek elé kerülnének.
ápr. 18
8:36
Mi a baj a Jobbikkal? (Kitekintő)
Ha egy mondatban kéne összefoglalni, az egyre népszerűbb Jobbik legnagyobb gondja a realitás-érzékének a hiánya. Magyarországi választások, felvidéki szemmel.
ápr. 18
8:36
Tesztrepülések a hamufelhőben (Kripto Akadémia)
Német és holland légitársaságok tesztrepüléseket végeztek szombaton az Európát beborító hamufelhőben, és közlésük szerint az első vizsgálatok alapján a hamu nem okozott kárt gépeikben.
ápr. 18
8:54
Egymillió aláírás kell az európai állampolgári kezdeményezéshez (168 Óra Online)
A Lisszaboni Szerződés által létrehozott európai állampolgári kezdeményezésről rendezett konferenciát a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének képviselőcsoportja az Európai Parlamentben. Az eseményen felszólalt dr. Gurmai Zita EP-képviselő is, aki szerint az állampolgári kezdeményezéssel az európai polgárok egy olyan eszközt kaptak a kezükbe, amellyel Európát közvetlenül az általuk…
ápr. 18
9:00
A repülőgépjáratok több mint háromnegyedét törölték (Infostart)
Az európai légijáratok több mint háromnegyedét törölték szombaton az Izlandról érkezett hamufelhő miatt - közölte az Eurocontrol.
ápr. 18
9:02
Máltán járt a pápa (Infostart)
Kétnapos látogatásra Máltára utazott a katolikus egyházfő. XVI. Benedek ma szabadtéri misét mutat be, és a tervek szerint találkozik a papi pedofília helyi áldozataival. XVI. Benedek azt mondta: az egyházon sebet ejtettek a saját bűnei. Hozzátette, hogy Málta, amely 95 százalékban katolikus, ennek ellenére szereti az egyházat.
ápr. 18
9:04
Litván gyanúsítottja is van a moszkvai metrórobbantásnak (Infostart)
Oroszországban őrizetbe vettek egy 20 éves litván lányt a márciusi moszkvai metrórobbantás ügyében; a titkosszolgálatok bűnrészességgel gyanúsítják.
ápr. 18
9:12
Új hatalmak születtek, felosztanák a világot (Kitekintő)
A négy legbefolyásosabb fejlődő ország alkotta BRIC csoport gazdasági erejének rohamos növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb beleszólást követel a nemzetközi szervezetek döntéseibe, kihívást intézve az fejlett országok felé.
ápr. 18
9:18
A hollandok és a németek tesztelték a gépeiket a hamufelhőben (Infostart)
Német és holland légitársaságok tesztrepüléseket végeztek szombaton az Európát beborító hamufelhőben, és közlésük szerint az első vizsgálatok alapján a hamu nem okozott kárt gépeikben. A KLM holland társaság bejelentette: ha a további vizsgálatok is jó eredményeket hoznak, akkor visszahozná Németországból Amszterdamba a légtérzárlat miatt ott rekedt hét gépét, és legalább részlegesen újraindítaná…
ápr. 18
9:20
Nacionalisták bombamerénylete Moszkvában (Infostart)
Moszkva észak-nyugati részén pokolgépet dobtak egy földszintes házba, amelyben a kommunális szolgáltatók által alkalmazott vendégmunkások laktak.
ápr. 18
9:48
Tovább javulhatnak az ukrán–magyar kapcsolatok (Kitekintő)
Javulni fognak a két ország közötti kapcsolatok, állapította meg Olekszandr Ledida, a kárpátaljai állami közigazgatás elnöke a Sziklavári Vilmossal, Magyarország ungvári főkonzuljával folytatott eszmecserén.
ápr. 18
10:24
Durva! Az életükkel játszanak a tizenéves lányaok (Kitekintő)
A fiatalok egy része többet iszik, főleg a lányok italozása lett intenzívebb, s ők a tömény alkoholt kedvelik - áll az egészségügyi tárca jelentésében. A minisztérium felvilágosítással próbál gátat vetni a fiatalok italozásának.
ápr. 18
10:42
Több országban meghosszabbították a légtér lezárását (Kripto Akadémia)
Az izlandi tűzhányó kitörése okozta vulkáni hamu terjedése miatt vasárnap estig zárva marad a német légtér - jelentette be kora reggel a német repülésbiztonsági hivatal szóvivője.
ápr. 18
11:00
Megállítható-e a mutyizás? Korrupció a legfelsőbb szinten (Kitekintő)
Az Unió korrupcióellenes hivatalának igazgatói posztja január óta üres, a szervezet pedig rengeteg bírálatot kapott eddigi tevékenységéért. Rövidesen viszont egy Európai Főügyész segítheti a munkáját.
ápr. 18
11:06
Barack Obama és Angela Merkel sem tudott Krakkóba utazni (Infostart)
Megérkezett Krakkóba a katonai repülőgép a légi szerencsétlenség áldozatául esett lengyel elnöki pár, Lech Kaczynski és felesége, Maria koporsójával. Az európai légi közlekedést megbénító vulkáni hamu miatt a gép kis magasságban haladt úti célja felé. Ugyanezen okból számos állam és kormányfő, köztük Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár lemondta részvételét a temetésen.
ápr. 18
11:08
Öngyilkos merénylet Pakisztánban, negyvennél több halott (Infostart)
A tálibok elleni pakisztáni katonai offenzíva elől elmenekültek csoportjára támadt két, burkába öltözött öngyilkos robbantó, s a detonáció 41 embert megölt, 64-et pedig megsebesített az ételért és más segélycikkekért sorban állók között szombaton az északnyugati Kohat körzetében.
ápr. 18
11:18
Meghosszabbították a romániai légtérzárat (Kitekintő)
Az alsóbb légrétegek szennyezettsége, illetve a vulkáni hamu folyamatos utánpótlása miatt továbbra is tilos repülni, csaknem egész Európában.
ápr. 18
11:24
A német kancellár kerülőúton tart haza az Egyesült Államokból (Infostart)
Vasárnap hajnalra immár bizonyossá vált, hogy az izlandi tűzhányó kitörése okozta légi közlekedési korlátozások miatt külföldön rekedt Angela Merkel német kancellár nem utazik el az egy hete légi szerencsétlenség áldozatául esett lengyel köztársasági elnök és felesége temetésére. A berlini kormány szóvivőjének bejelentése szerint a kancellár erről személyesen tájékoztatta Radoslaw Sikorski lengyel…
ápr. 18
11:54
Élénkülő kulturális együttműködések a Kárpát-medencében (Kitekintő)
Mécs László születésének 115. évfordulója, Bánsági Magyar Napok három helyszínen, Vasarely Szabadkán - olvassa el heti Kárpát-medencei Kultúrkörképünket.
ápr. 18
12:12
Döbbenet! Disznótrágyából csináltak utat (Kitekintő)
Disznótrágyaaszfaltos út készült el a világon elsőként az Egyesült Államokban. Az útburkolóanyagba természetesen nem csupán újra feldolgozott disznóürülék került, de mennyisége számottevő.
ápr. 18
12:30
Negyvennél több halott Pakisztánban (Metropol)
A tálibok elleni pakisztáni katonai offenzíva elől elmenekültek csoportjára támadt két, burkába öltözött öngyilkos robbantó, s a detonációk 41 embert megöltek, 64-et pedig megsebesítettek az ételért és más segélycikkekért sorban állók között szombaton az északnyugati Kohat körzetében.
ápr. 18
12:32
Tovább nőtt a lengyel elnök temetésétől távol maradók száma (Metropol)
Az európai légi közlekedést sújtó problémák miatt mintegy 30 állam vezetői, valamint az Európai Bizottság elnöke jelezte, hogy - korábbi ígéretük dacára - nem tudnak részt venni az egy hete elhunyt lengyel államfő temetésén.
ápr. 18
12:48
Az ügyvezető lengyel államfő köszönetet mondott a világnak (168 Óra Online)
Lengyelország hálás a világnak és Oroszországnak azért a támogatásért, amelyet a Lech Kaczynski elnök és 95 további lengyel ember halálát követelő repülőgép-szerencsétlenség után nyújtottak neki - mondta Bronislaw Komorowski ügyvezető lengyel államfő a varsói Pilsudski téren rendezett állami gyászünnepségen.
ápr. 18
13:06
Krakkóba érkezett a lengyel elnöki pár koporsója (Metropol)
Megérkezett Krakkóba vasárnap a katonai repülőgép a légi szerencsétlenség áldozatául esett lengyel elnöki pár, Lech Kaczynski és felesége, Maria koporsójával.
ápr. 18
13:12
Nagyobb lesz a légitársaságok kára, mint 2001. szeptember 11. után (Infostart)
Az izlandi vulkánkitörés nyomán Európára boruló hamufelhő miatt vasárnap sem indulnak a repülőgépek Európa nagy részén. A világ légi forgalmában keletkező kár értéke nagyobb lesz annál is, mint amelyet az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások okoztak - véli a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO).
ápr. 18
13:24
28 milliárdos vagyon! Ő a leggazdagabb zsidó (Kitekintő)
Michael Bloomberg New York-i polgármester, Sheldon Adelson amerikai befektető, Roman Abramovich orosz olajmágnás és Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója - többek között ők szerepelnek a leggazdagabb zsidók között a TheMarker által összeállított listán.
ápr. 18
13:24
Légtérzár: külföldön rekedt magyarok kálváriája (Metropol)
Az eddigi jelentések szerint Pekingben és Londonban rekedt nagyobb létszámú magyar csoport. Utóbbiak ma végre elindulhattak haza, a Kínában rekedteknek azonban a szálláson, költőpénzen kívül hamarosan vízumuk és biztosításuk sem lesz. Kollégáink Stockholmban ragadtak a repülőtéren, és végül vonattal, bérautóval, majd baráti segítséggel jutottak haza.
ápr. 18
13:48
Krakkóban eltemették Lech Kaczynskit és feleségét (Infostart)
Krakkóban számos lengyel és külföldi állami, politikai vezető és több tízezer gyászoló részvétele mellett ünnepélyes állami temetéssel helyezték örök nyugalomra vasárnap délután a repülőgép-szerencsétlenség áldozatául esett Lech Kaczynski elnököt és hitvesét, Mariát.
ápr. 18
14:18
Hosszú távú gondokat okozhat az izlandi hamufelhő (Kitekintő)
Az izlandi vulkán által létrejött hamu- és füstfelhő hosszú távon is komoly következményekkel járhat.
ápr. 18
14:18
Lengyel tragédia: Vitázott-e Kaczynski a pilótával? (168 Óra Online)
„A katyni bűntény után hetven évvel megint elpusztult a nemzet színe-virága.” Ezzel a megrendítő fejlécszöveggel jelent meg Lengyelország legnagyobb napilapjának, a liberális Gazeta Wyborczának a különkiadása. Kétségkívül elborzasztó a párhuzam. Hét évtizeddel ezelőtt Sztálin hóhérai több mint négyezer, általában erős értelmiségi hátterű lengyel katonatisztet mészároltak le a Szmolenszk melletti…
ápr. 18
14:18
Medvegyev lengyel vezetőkkel tárgyal (Kripto Akadémia)
"Medvegyev elnök találkozója a miniszterelnökkel és az ügyvezető elnökkel délben megkezdődött" - mondta Piotr Paszkowski külügyi szóvivő anélkül, hogy további részletekbe bocsátkozott volna. Medvegyev késő délelőtt repülőgépen érkezett Krakkóba.
ápr. 18
14:54
A kolozsvári reptér teljesíti a schengeni feltételeket (Kitekintő)
Vasile Blaga román belügyminiszter szombaton kijelentette, hogy a Kolozsvári és a Nagyszebeni Nemzetközi Repülőtér teljesíti a schengeni övezethez való csatlakozás feltételeit, és azt javasolta a hatóságoknak, hogy kérvényezzenek engedélyt a schengeni övezeten kívüli szállításra is.
ápr. 18
15:00
Légifolyosó Észak-Svédország fölött: leszállt egy amerikai gép (Infostart)
Az Egyesült Államokból érkező repülőgép szállt le vasárnap az észak-svédországi Kiruna repülőterén, miután a hatóságok megnyitottak egy légi folyosót Norvégia és Svédország északi része fölött - közölte a svéd repülésügyi hatóság (LFV) szóvivője.
ápr. 18
15:12
Pofátlanság! Bocsánatot kért Sandra Bullocktól férje agyonvarrt szeretője (Képpel!) (Kitekintő)
Michelle McGee, Sandra Bullock férjének egykori szeretője bocsánatot kért Sandra Bullocktól.
ápr. 18
15:12
Nyitott légifolyosók Svédországban és Norvégiában (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államokból érkező repülőgép szállt le vasárnap az észak-svédországi Kiruna repülőterén, miután a hatóságok megnyitottak egy légi folyosót Norvégia és Svédország északi része fölött - közölte a svéd repülésügyi hatóság (LFV) szóvivője.
ápr. 18
15:30
Terroristákhoz hasonlította Slota az újságírókat (Kitekintő)
Ján Slota, az SNS elnöke panaszkodik a Szlovák Televízióra, mert nem hívják meg őt vitaműsoraikba. A SME újságíróit is kiosztotta.
ápr. 18
15:30
Szexbotrányok: kritizálják a pápát (168 Óra Online)
Nincs jó véleménnyel az amerikai közvélekedés arról, ahogyan XVI. Benedek pápa a katolikus egyház egyre burjánzó szex-botrányait kezeli.
ápr. 18
15:36
Kétperces csenddel kezdődött a lengyel elnöki párért mondott gyászmise (Infostart)
Kétperces csenddel kezdődött, majd Mozart Requiemjével folytatódott a krakkói Mária-templomban vasárnap délután a lengyel elnöki párért mondott gyászmise.
ápr. 18
16:24
A választás eredményén múlik az ország egyesítése (Kitekintő)
A török ciprióták ma az urnákhoz járulnak, hogy megválasszák a csak Törökország által elismert Észak Ciprusi Török Köztársaság új elnökét. Az elnökválasztás kimenetele döntő jelentőséggel bír a ciprusi újraegyesítési folyamatra.
ápr. 18
16:24
Csinghaj: 1700 felett van a halottak száma (Metropol)
Az északnyugat-kínai Csinghajban történt pusztító erejű földrengés helyszínén már 1700 felett van a halottak száma, a mentés folyamatos, érkeznek a segélyek; vasárnap a helyszínre utazott Hu Csin-tao államelnök és megkezdte a mentés ellenőrzését.
ápr. 18
16:24
A földrengés helyszínére repült a kínai elnök (Kripto Akadémia)
Az északnyugat-kínai Csinghajban (Qinghai) történt pusztító erejű földrengés helyszínén már 1700 felett van a halottak száma, a mentés folyamatos, érkeznek a segélyek; vasárnap a helyszínre utazott Hu Csin-tao (Hu Jintao) államelnök és megkezdte a mentés ellenőrzését.
ápr. 18
16:26
Ellopták a tárcáját, pénzt vettek le a számlájáról (Kitekintő)
Ismeretlen tettes vette el nő pénztárcáját szombaton az egyik kassai, Poprád utcai áruházban. Az 55 éves nőt 334 euró kár érte.
ápr. 18
16:42
Az ENSZ áldását adta Karzai döntésére (Kitekintő)
Hamid Karzai a hétvégén kinevezte a Független Választási Bizottság új vezetőjét, az ENSZ megnyugvással fogadta a változtatást.
ápr. 18
17:06
Befejeződött Kaczynski és felesége gyászmiséje, megindult a menet a Wawelbe (Infostart)
A krakkói Mária-templomban vasárnap délután befejeződött a lengyel elnöki pár gyászmiséje, és megindult a gyászmenet az egykori királyok útján a Wawel dombjára, a királyi várhoz, amelynek székesegyházában Lech Kaczynskit és hitvesét, Mariát végső nyugalomra helyezik.
ápr. 18
17:36
Bíróság előtt a nemzetbiztonsági hivatalt megtámadó hackerek (Kitekintő)
Pozsony | Kedden folytatódik annak a két állítólagos hackernek a pere, akik 2006-ban a vád szerint közösen támadták meg a Nmezetbiztonsági Hivatal (NBÚ) internetes hálózatát.
ápr. 18
17:36
Obama levelet kapott az iráni elnöktől (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök levelet kapott Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnöktől - erősítette meg a hét végén a washingtoni Fehér Ház.
ápr. 18
18:12
Pánik! Lehet, hogy el kell távolítani az énekesnő műmelleit! (Képpel!) (Kitekintő)
Amy Winehouse arra a diagnózisra vár, amely megmondja azt, hogy el kell-e távolítani mellimplantátumait.

Keresés