2010. április 7. szerda

ápr. 7
7:36
6 dolog, amit a pasid soha nem mondana el... (NLC)
Vannak dolgok, amelyeket a pasik hét lakat alatt őriznek: nem a távirányítóról van szó, hanem egyes gondolataikról. S hogy miért: talán mert nem akarják, hogy rosszat gondolj róluk. Most azonban beleláthatsz egy kicsit a titkaikba...
ápr. 7
9:24
A cigányzene királyai és királynői a MüPában (NLC)
A cigány népzene legkiválóbb hazai és külföldi képviselőit látja vendégül április 9-én a Művészetek Palotája. Az Olah Gipsy Allstars nevű formáció a még kevésbé ismert oláh cigányzenét mutatja meg, az őket követő The Gypsy Queens and Kings pedig a műfaj nemzetközi sztárjait vonultatja fel.
ápr. 7
10:00
Kul-túra Lipcsében: 5 kötelező látnivaló (NLC)
Vajon hová járt Goethe az egyetemi cimboráival? Mi köze van a gyapotnak a kultúrához, és ki az a festő, akiért újabban Brad Pitt is rajong? Tarts velünk Lipcsébe, és mindenre fény derül!
ápr. 7
11:30
D. Tóth Kriszta: A tizenhetedik te magad légy! (NLC)
Dobozok között ülök a földön, ölemben a laptop. Két nagy, cipőkkel, ruhákkal teli szemeteszsáknak támasztom a hátam. Amikor megszomjazom, csapásokat keresek a holmi között, hogy eljussak a konyhába. A pohár vízzel aztán átbucskázom egy félig teli kartondobozon. Költözünk. Már megint.
ápr. 7
12:06
Újabb csata a szoliháborúban - létezik egészséges szolárium? (NLC)
Egy sajtótájékoztató kapcsán ismét izzik a levegő! A Melanomamobil vezető bőrgyógyásza élesen reagált a Magyar Szolárium Üzemeltetők Egyesületének állításaira. Hol az igazság?
ápr. 7
13:36
Visszatér Amerikába a sokgenerációs családmodell (NLC)
Visszatérőben van az Egyesült Államokban a többgenerációs családmodell, amit a recesszió, a bevándorlás és a házasság intézményének elhalasztása magyaráz.
ápr. 7
14:48
Tartósabb a házasság mint az együttélés? (NLC)
A brit Office for National Statistics kutatása szerint az együtt élő párok könnyebben hajlanak a szakításra, mint a házasságban élő társaik. A vizsgálat eredménye szerint a házasok közül ötből négy család tíz évvel a házasságkötés után még mindig együtt volt, míg a papír nélkül együtt élők közül tíz év alatt ötből két pár útjai különváltak. Az öt együtt élő párból további kettő házassággal…
ápr. 7
15:42
Mit kezdjünk a tonhallal? (NLC)
Tamás ezúttal olyan recepteket kínál, amelyek megvalósítása kevés időt igényel, mégis különlegesek. Mindegyik lényege a mindenhol kapható és ízletes tonhalkonzerv.
ápr. 7
16:54
Détár Enikő: Jobb, ha szembenézek a problémáimmal (NLC)
Korábban érkezem, de ő már ott ül a sarokasztalnál, néz kedvesen, merengőn. Előtte az asztalon kapucsínó, víz, aprósütemények, amikor meglát, halvány mosollyal integet.
ápr. 7
19:36
Jim Carrey és Jenny McCarthy szakítottak (NLC)
A sztárvilágban megszokott nagy felhajtás helyett Twitter-oldalukon búcsúztak egymástól.
ápr. 7
20:12
Korlátozható-e a fegyverviselés? (NLC)
A Pew Research Center kutatása szerint az amerikaiak megosztottan vélekednek arról, hogy az állam és a helyi önkormányzatok számára engedélyezhető-e, hogy a kézifegyverek birtoklását és vásárlását korlátozó jogszabályokat hozzanak. A Legfelsőbb Bíróságnak néhány hónapon belül döntenie kell egy 28 éves chicagói törvény alkotmányosságáról, amely tiltja a kézifegyverek tulajdonlását a városban.

Keresés