2010. április 14. szerda

ápr. 14
0:12
A húsvéti ételek újrahasznosítása (NLC)
A húsvéti asztal állandó, jellegzetes eledele a sonka, a tojás és a kalács. A népi hiedelem szerint ezeknek az ételeknek a maradékait vétek volt veszendõbe hagyni, felhasználásuknak különbözõ mágikus erõt tulajdonítottak.
ápr. 14
8:57
Sztárok őszintén: mit üzennek 16 éves önmaguknak? (NLC)
Ha lehetőséged lenne egy levelet küldeni 16 éves önmagadnak, mit írnál benne? Lenne olyan, amit másképp csinálnál? Megtiltanál magadnak néhány dolgot? Megkérdeztünk hat közéleti embert, ők mit mondanának, ha találkoznának kamaszkori önmagukkal.
ápr. 14
8:59
5+1 szuper tematikus élménypark Európában (NLC)
Mi az, ami szórakoztatóbb egy hagyományos vidámparknál, mégis könnyed kikapcsolódást kínál? Ismerkedjünk meg a tematikus élményparkokkal – hiszen Magyarországon is megnyílt az első!
ápr. 14
9:33
Barabás Éva: A párommal megvívtuk a magunk harcait! (NLC)
Az RTL Klub műsorvezetője egy eseményen tetoválással a karján volt látható. Gondolták volna, hogy a testfestékkel készült díszítés motívumai között az SOS-Gyermekfalu emblémája is ott szerepelt? A falu minden kis lakóját élete fontos szereplőjének tekinti, saját gyermeke nincsen. De, mint mondja: ha megtörténik a csoda, akkor áll elébe…
ápr. 14
9:35
Utazás a mágiák és varázslatok földjére (NLC)
Azon kevesek közé tartozom, akik évekkel ezelőtt részt vehettek egy vudu szertartáson, és láthatták, hogy a sámán asszony hogyan idézi meg a szellemeket.
ápr. 14
9:51
Celebkemping nyílik az EFOTT-on (NLC)
Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén július 13. és 18. között rendezik Pécs–Orfűn.
ápr. 14
11:39
A karfiol ezer arca (NLC)
A karfiol megosztó zöldség. Hívei esküsznek rá, de vannak, akiknek „nem lehet lenyomni a torkán”. Sajnos, sokszor éppen a gyerekek idegenkednek tőle, pedig nagyon is egészséges növényről van szó.
ápr. 14
11:41
Finom, vendégváró falatok Kovács Lázártól (NLC)
Az ország egyik legjobb szakácsa, Kovács Lázár családi ebédre és vendégvárásra alkalmas falatokat egyaránt készített nekünk. Az ételei igazi csapatmunkában készültek, hiszen a finomságokat felesége, Melinda fotózta. Receptjeikkel rendszeresen találkozhatnak a Nők Lapja Konyha hasábjain.
ápr. 14
14:39
Pucold meg a Gellért-hegyet! (NLC)
2010. április 18-án, vasárnap, a Föld napján reggeltől rendezi meg az Új Akropolisz Egyesület tavaszi nagytakarítási akcióját a Gellért-hegyi vízesésnél.
ápr. 14
16:09
Az autó néha halacskát is eszik (NLC)
Újságíróink, Szigeti Hajni és Dobray Sarolta, illetve szerkesztőnk, Szekeres P. Mónika kisbabáikat nevelik otthon, s kéthetente megosztják olvasóinkkal tapasztalataikat. Ezen a héten terítéken az asztali illem.
ápr. 14
16:11
Peller: A Reggeli szabadított fel! (NLC)
Fél négykor találkozunk, akkor kelt. A Reggeli utolsó forgatási hetében még a szokott menetrend szerint mennek a dolgok. Mariann fáradt, de szélesen mosolyog. Nagy váltás előtt áll, de nem ez az első váltás az életében.
ápr. 14
17:21
Mi vár Claudiára? A gyász 3 stádiuma (NLC)
A gyász pszichológiájával foglalkozó szakemberek a legveszélyesebb időszaknak éppen a temetés utáni napokat tartják. A kívülállók élete lassan visszatér a rendes kerékvágásba, és sokszor ezt várják a közvetlen hozzátartozóktól is, de a gyász tovább tarthat, mint gondolnánk, és a közeli szeretteiknek nincs többé „normális kerékvágás”.
ápr. 14
17:23
Futurisztikus szépség - 6 izgalmas újdonság (NLC)
Kétségtelenül a jövő nagykövetei, bár némelyiket még jóízűen a nevén sem lehet nevezni, hiszen hogy hangzik a „nem tusfürdő tusfürdő”?
ápr. 14
18:33
Nem csuklik, hanem kotlik az állatkerti tigrispiton! (NLC)
A Fővárosi Állat- és Növénykertben látható termetes tigrispitonok egyike „furcsa” viselkedésével hívja fel magára a látogatók figyelmét.
ápr. 14
20:21
Öt jel, amely elárulja, hogy nem alszol eleget (NLC)
Sokan annyira hozzászoktak az alváshiányhoz, hogy már fel sem tűnik nekik, hogy lemerültek az elemeik. A test azonban megbízható jelzőberendezés: íme öt mód, ahogyan megnyomja a vészcsengőt.

Keresés