2010. április 1. csütörtök

ápr. 1
4:09
A drága forinthitelek miatt vizsgálja a bankokat a PSZÁF (Napi)
ápr. 1
4:36
Több fogkrém és toalettpapír fogy: visszük, mint a cukrot! (Pénzcentrum)
A mosószertől az arckrémig meghaladja az évi 300 milliárd forintot a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok piaca. Kiskereskedelmi forgalmuk az idei első két hónapban többet emelkedett, mint a legutóbbi tizenkét hónap során összesen. Fogkrémből, tusfürdőből, vécépapírból nőtt meg leginkább a forgalom - állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat Kiskereskedelmi Indexe....
ápr. 1
4:45
Íme, az ársorrend - alulmaradt a Tesco (Napi)
ápr. 1
5:12
Így adózhatsz a választások után! (Portfolio)
Egymástól eltérő adóreform elképzelésekkel állnak rajthoz a pártok az áprilisban megrendezésre kerülő országgyűlési választáson. A legtöbb párt a munkára rakódó közterheket csökkentené, egyesek a...
ápr. 1
5:30
Minket agyonnyom a sok hitel: a szlovákok meg dőzsölnek! (Pénzcentrum)
A gazdasági válság az egész világon súlyosan érintette a pénzügyi szektort. A válság sújtotta háztartások óvatosabbá váltak vásárlási szokásaikban. Számos tervüket inkább későbbre halasztották, így a fogyasztási hitelek piaca - mely meghatározásánál fogva szorosan kötődik a háztartások fogyasztásához -, megszenvedte ezt az elővigyázatosságot....
ápr. 1
5:39
Félmilliárddal tartozik az Alfa Busz (Napi)
ápr. 1
6:36
Már visszaigényelhetők a díjak (Népszava)
A mai naptól igényelhetik vissza átlagosan 20 ezer forintjaikat az autó- és motortulajdonosok, akiknek 2006-nál régebben Magyarországon újként vásárolt gépjárműveik a műszaki vizsgába épített eredetiségvizsgálaton is átestek 2010. január 1-je és február 18-a között.
ápr. 1
6:38
Hogyan olvassuk a prospektusokat? (Népszava)
Az egyik legnehezebb kérdéshez érkeztünk, hisz döntés előtt állunk. Látszólag minden kérdésünkre választ találunk a szebbnél szebb és csalogatóbbnál csalogatóbb katalógusok közt, ám a figyelmes és a korrekt utánanézésre nem lusta olvasó bizony érdekes dolgokat is találhat bennük.
ápr. 1
6:42
Merre megy ma a BUX és a forint? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
ápr. 1
7:00
Banki etikai kódex? A forinthiteleknél nem működik... (ProfitLine)
Harminc bank ellen indított vizsgálatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert elképzelhető, hogy nem csökkentették annyira a forinthitelek kamatait, amennyire azt megtehették volna - értesült az RTL Klub.
ápr. 1
7:03
Az ügyvédeket is sújtja a válság (FigyelőNet)
A válság az ügyvédeket sem kímélte, a folyamatosan tevékenykedő mintegy 11 ezer jogtudor nagyjából harmada napi gondokkal küszködik - mondta a Világgazdaságnak Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.
ápr. 1
7:05
Elnök lett Beck György a Vodafone-nál (FigyelőNet)
2010 áprilisától elnök-vezérigazgatóként vezeti tovább a Vodafone magyarországi leányvállalatát dr. Beck György, akit a Vodafone Group kért fel a Vodafone Magyarország Zrt. Igazgatóságának elnöki pozíciójának betöltésére.
ápr. 1
7:18
Milliárdos kommunikációs tendert hirdetett a főváros (FigyelőNet)
Budapest önkormányzata több mint egymilliárdos közbeszerzési eljárást írt ki az európai uniós támogatással megvalósított projektjei tájékoztatási feladatainak ellátására - írja a Napi Gazdaság.
ápr. 1
7:20
Nem csökkentik eléggé a kamatokat a bankok (FigyelőNet)
Harminc bank ellen indított vizsgálatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert elképzelhető, hogy nem csökkentették annyira a forinthitelek kamatait, amennyire azt megtehették volna - értesült az RTL Klub.
ápr. 1
7:22
Már lehet pályázni rádióelnöknek (FigyelőNet)
Megjelent a Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázat, amelyet a kiíró, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben tett közzé csütörtökön.
ápr. 1
7:24
Üres irodákat bérel az állam (FigyelőNet)
Ugyan már tavaly december 1-jén meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI), az erre a célra kibérelt 2807 négyzetméternyi iroda egyelőre üresen áll - írja a Magyar Nemzet.
ápr. 1
7:26
Távozik az RTL kommunikációs igazgatója (FigyelőNet)
Közös megegyezéssel távozik hároméves munkaviszony után április 1-től Rényi Ádám az RTL Klub kommunikációs vezetője. A kommunikációs igazgatóság is megszűnik.
ápr. 1
7:33
Most rugalmasan tudunk irodát bérelni (ProfitLine)
Rugalmassá váltak a bérbeadók az A-kategóriás irodák piacán: díjcsökkentésre is hajlandók a bérlőik megtartása érdekében, vagy pedig nagyobb területet adnak ugyanazért a díjért - állítja elemzésében az RSM DTM Hungary Zrt., amelyet eljuttatott az MTI-nek is.
ápr. 1
7:35
Szellemirodák havi 18 millióért - Miért? (ProfitLine)
Ugyan már tavaly december 1-jén meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI), az erre a célra kibérelt 2.807 négyzetméternyi iroda egyelőre üresen áll - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában. (MTI)
ápr. 1
7:36
Mától helyenként újra 5 napos a munkahét a Rába partnerénél (Portfolio)
A mai naptól újra 5 napos munkahéttel dolgozik Svédországban a Rába egyik legnagyobb európai partnere, a Scania. A kezdetben egy hónapos időtartamra ígért változást cég az erős brazil kereslettel,...
ápr. 1
7:45
Tízmilliókat fizet az NFGM üres irodák bérlésére (Napi)
ápr. 1
7:48
A válság az ügyvédeket sem kímélte (Népszava)
A válság az ügyvédeket sem kímélte, a folyamatosan tevékenykedő mintegy 11 ezer jogtudor nagyjából harmada napi gondokkal küszködik - mondta a Világgazdaságnak Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.
ápr. 1
7:54
Kampánnyal erősít a tv2.hu (FigyelőNet)
Multimédiás reklámkampányt indít április 1-jén a TV2. A kisfilmek az interneten és a csatornán lesznek láthatók.
ápr. 1
7:54
Az OTP is beszáll a szociáliskártya-bizniszbe (HVG)
Az OTP is beszáll a szociáliskártya-bizniszbe – tudta meg a HVG. Az üzlet busás haszonnal kecsegtet, mivel a választási győzelemre esélyes Fidesz berkeiben a természetben, azaz kártyára is adható segélyek körének bővítését tervezik.
ápr. 1
7:54
"Jégtörőre vár a piac" (Portfolio)
A piac jégtörőre vár, de a jó hírek már érkeznek folyamatosan, így hamarosan megszaporodhatnak a tőzsdei bevezetések - állítja Michael Buhl, a Bécsi Tőzsde és a CEESEG társ-vezérigazgatója. ...
ápr. 1
7:56
Április 26-án Fotex közgyűlés (Portfolio)
Közzétette közgyűlési meghívóját a Fotex. Az éves rendes közgyűlésre 2010. április 26-án 11:00-kor kerül sor Luxemburgban, Capellen 75 Park of Activities alatt. Határozatképtelenség esetén a...
ápr. 1
8:03
Bajnai: maradtak még nagyon nehéz feladatok (Napi)
ápr. 1
8:03
Tízmilliók a semmire: Üres irodákat bérel a magyar állam! (MaHu)
Ugyan már tavaly december 1-jén meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI), az erre a célra kibérelt 2.807 négyzetméternyi iroda egyelőre üresen áll - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
ápr. 1
8:05
Mégse csökkentettek? 30 bankot vizsgál a PSZÁF (MaHu)
Harminc bank ellen indított vizsgálatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert elképzelhető, hogy nem csökkentették annyira a forinthitelek kamatait, amennyire azt megtehették volna - értesült az RTL Klub.
ápr. 1
8:06
OTP - elég volt a zakóból, indulhatunk fölfelé, de... (ProfitLine)
Közepesen erős forgalom mellett veszített értékéből a BUX szerdán. A vezető részvények közül elsősorban a Magyar Telekom teljesített jól, míg a legnagyobb mértékben az OTP esett.
ápr. 1
8:12
RFV közgyűlés április végén (Portfolio)
2010. április 30-án 10:00-kor tartja éves rendes közgyűlését az RFV a Budapest Tas vezér utca 3-7 között a Danubius Hotel Flamencoban. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlésre 2010. 05....
ápr. 1
8:12
Fejlesztések helyett - Az üzemeltetés menti meg az ingatlanosokat? (Pénzcentrum)
A Portfolio.hu által megszervezésre kerülő Portfolio.hu Facility Management Reggeli (facility, property és asset menedzsment) az ingatlanszektor elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős változásaira kíván reagálni. Az elmúlt hónapok során egyre inkább előtérbe kerültek az üzemeltetési, illetve vagyonkezelési szolgáltatások, üzletágak. A fejlesztési lehetőségek beszűkülésével több piaci szereplőnek…
ápr. 1
8:21
Milliárdokat költ a főváros kommunikációra (MaHu)
Budapest önkormányzata közbeszerzési eljárást írt ki az európai uniós támogatással megvalósított projektjei integrált tájékoztatási feladatainak ellátására: a Margit híd felújítása mellett várhatóan tíz közlekedési és négy városrehabilitációs, 12 közszolgáltatás-fejlesztési és két kommunális projekt megvalósításának kommunikációját kell megszervezni és lebonyolítani, összesen 1,147 milliárd forint…
ápr. 1
8:24
Ma kezdődik a húsvéti készülődés (Privátbankár)
A húsvéti ünnepek sorában nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat következik, majd húsvét vasárnapja jön
ápr. 1
8:26
Ezernél is több ajánlat az Állásbörzén (Privátbankár)
Több mint 1400 állásajánlat és csaknem ezer szakmai gyakorlati hely közül válogathatnak az érdeklődők a Műegyetemi Állásbörzén
ápr. 1
8:28
Adóbevallás, csomag nélkül: mi a teendő? (Privátbankár)
Hogyan szerezhetik be a szükséges nyomtatványt azok, akik nem kapták meg adócsomagjukat?
ápr. 1
8:30
Bajnai: nehéz lenne az új kormánynak irányt váltani (Privátbankár)
Bajnai Gordon miniszterelnök nem hiszi, hogy a nemzetközi szervezetekkel el lehet fogadtatni a 4 százalék körüli idei költségvetési hiánynál jelentősen nagyobb deficitet
ápr. 1
8:30
Stabilizálódott a forint: 265 körül az euró (HVG)
Stabilizálódott a forint csütörtökön reggel. A nemzetközi bankközi devizapiacon nyolc óra előtt 265,40 forinton jegyezték az eurót, a szerda késő esti 265,36 forint után.
ápr. 1
8:30
Gyatra görög, jó magyar teljesítmény az EU-támogatások lekötésében (Portfolio)
A jelenlegi pénzügyi időszak félidejéhez érve a 2007 és 2013 között rendelkezésükre álló uniós felzárkóztatási támogatások 27 százalékát kötötték le eddig a tagállamok - állapítja meg a kohéziós...
ápr. 1
8:30
A bankok körmére néz a PSZÁF! Sokan elfelejtettek kamatot csökkenteni (Pénzcentrum)
30 pénzintézet ellen indít vizsgálatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mivel elképzelhető, hogy nem csökkentették annyival a forinthitelek kamatait, mint amennyivel a jegybanki alapkamat csökkentése indokolta volna....
ápr. 1
8:32
12 éve nem volt ilyen jó negyedéve az S&P-nek (Portfolio)
A negyedév utolsó kereskedési napját csökkenéssel zárták az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a Dow és a Nasdaq 0.5, az S&P pedig 0.3%-kal került lejjebb. Az enyhén negatív hangulat...
ápr. 1
8:34
Bajnai-Obama találkozó lesz jövő héten (Portfolio)
Csupán néhány nappal a választások előtt Prágában találkozik Bajnai Gordon kormányfő és Barack Obama amerikai elnök - tudta meg a Népszabadság. A magyar kormányszóvivő sem megerősíteni, sem cáfolni...
ápr. 1
8:36
Sztrájkra készülnek a Malév pilóták (Portfolio)
Felmondta a Malév Zrt. vezetése a kollektív szerződést szerdán délután, ezzel egyidejűleg felhatalmazta a menedzsmentet az új kollektív szerződés megkötésére vonatkozó tárgyalások megkezdésére; a...
ápr. 1
8:39
A Humet leányvállalata gyógyszertárakat vett (ProfitLine)
A Humet Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Humet North America Inc. adásvételi szerződést írt alá egy éves szinten 400 millió forintot meghaladó árbevételű, folyamatosan nyereségesen gazdálkodó, két budapesti gyógyszertárat működtető kft. 51 százalékos részesedésének megszerzéséről - közölte a Humet a tőzsde honlapján csütörtökön.
ápr. 1
8:41
MOL részvény: bizonytalanságra utal a doji gyertya (ProfitLine)
A hazai tőzsde részvényindexe, a BUX 71,02 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 24.245,55 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 95 forinttal, 0,47 százalékkal 20.100 forintra csökkent, 4,3 milliárd forintos forgalomban. Vizsgáljuk meg, mire számíthatunk a folytatásban.
ápr. 1
8:42
2012-ben áll talpra az irodapiac (Privátbankár)
A válságból a régióban legelőbb a lengyel irodapiac tér magához, a magyar piac talpra állása csak 2012-ben várható
ápr. 1
8:42
2012-ben térhet magához a magyar irodapiac (Népszava)
A válságból a régióban legelőbb a lengyel irodapiac tér magához, a magyar piac talpra állása csak 2012-ben várható, mivel az elmaradt fejlesztések miatt akkorra várhatók új átadások - áll az Ablon csoport elemzésében.
ápr. 1
8:44
Alig akad mecénás vállalat - nem támogatják a kultúrát (Privátbankár)
Már a gazdasági válság első évében, 2008-ban negyedével csökkent, tavaly pedig tovább zsugorodott a kulturális támogatások összege - derült ki egy kutatásból
ápr. 1
8:46
Mától él az új kötelező-törvény (Privátbankár)
A biztosítónak kötelező műszaki vizsgára kell küldenie a sérült járművet, ha az üzembentartó nem ad nyilatkozatot a 8 napon belül történő helyreállításról
ápr. 1
8:48
"Elfelejtettek" kamatot csökkenteni a bankok (Privátbankár)
Harminc bank ellen indított vizsgálatot a PSZÁF mert elképzelhető, hogy nem csökkentették annyira a forinthitelek kamatait, amennyire azt megtehették volna

Keresés