2010. június 16. szerda

jún. 16
3:18
Ronaldo csak szenvedett (Blikk)
PORT ELIZABETH — Cristiano Ronaldo (25) sem segített a portugál labdarúgó-válogatotton. A világbajnokság „halálcsoportjában" nem tudták megnyerni első mérkőzésüket a luzitánok, 0-0-t játszottak Elefántcsontparttal. A világ legdrágább futballistája – a spanyol Real Madrid tavaly nyáron 26,2 milliárd forintnak megfelelő eurót fizetett az angol Manchester Unitednak – a nemzeti csapatban vészes…
jún. 16
3:22
Megyeri Balázs az Olympiakoszé (Blikk)
ATHÉN — Hároméves szerződést kötött a görög Olympiakosz Pireusz futballcsapatával Megyeri Balázs (21). Az FTC volt kapusa menedzsere, Hrutka János (35) társaságában tegnap Athénban egyeztetett a megállapodás részleteiről.
jún. 16
6:51
Machion törte át az észak-koreai vasfüggönyt (Behaviour)
Az G csoport második mérkőzésén a fantasztikusan védekező észak-koreai válogatott ellen nagyon nehezen találta meg az ellenszert a brazil csapat. A végig fölényben játszó dél-amerikaiak csak a második félidőben tudták megszerezni a vezetést. Machion káprázatos góljával jutottak előnyhöz Kakáék, majd Elano is betalált. A másik oldalon Dzsi Jun Nam még tudott szépíteni, de az egyenlítés már…
jún. 16
6:53
Sam Michael elégedett a Williams pilótáival (Behaviour)
Noha a Kanadai Nagydíjon sem Rubens Barrichello, sem pedig Nico Hülkenberg nem tudott pontot szerezni, a csapat vezetése mégsem elégedetlen a két pilóta és az autó teljesítményével.
jún. 16
6:55
A tévé a torna alatt a férfié! (Behaviour)
Azt mondják, a vuvuzelánál idegőrlőbb hangot hallató "műszert" még nem talált ki az emberiség. Ehhez képest az internetről már letölthető az afrikai műanyag trombitás csengőhang...
jún. 16
8:39
Dunga a második félidővel elégedett (Metropol)
A második félidőben már jól játszott a brazil válogatott - jelentette ki a szövetségi kapitány Dunga az észak-koreaiak felett kedd este, Johannesburgban aratott 2-1-es világbajnoki győzelmet követően.
jún. 16
8:42
Eredivisie: a bajnok Twente szerződtetheti a 2009-es bronzcipőst (She)
A holland bajnok Twente labdarúgócsapata közel áll Marc Janko szerződtetéséhez. A 2008–2009-es európai bronzcipősre a Twentén kívül még a Schalke 04 és a Hoffenheim is hajt.
jún. 16
8:57
Nehezített, vuvuzelás edzést tartott Svájc (Behaviour)
Vuvuzelákkal "nehezített" edzést tartott együttesének kedden Ottmar Hitzfeld, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon részt vevő svájci válogatott szövetségi kapitánya.
jún. 16
9:18
Vb 2010: Kell-e Fabregas a kezdőbe? Válogasson Del Bosque helyett! (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon bemutatkozik az utolsó nagy esélyes is: az egy éve veretlen, az utóbbi 49 mérkőzéséből mindössze egyet elveszítő Európa-bajnok spanyol válogatott. Vicente del Bosque félelmetes erősségű keretből válogathat – képzelje magát a rutinos mester helyébe! A Spanyolország–Svájc találkozó 16 órakor kezdődik, a H-csoport másik meccse, a Honduras–Chile mérkőzés…
jún. 16
9:54
Strandröplabda: a szövetség nem rendez felnőtt és utánpótlás ob-t sem (She)
A Magyar Röplabdaszövetség ügyvivő testülete legutóbbi két ülésén vizsgálta a strandröplabda országos bajnokság elmaradt első fordulójával kapcsolatos körülményeket. A bajnokságok szervezésével és lebonyolításával megbízott céggel folytatott megbeszélések, valamint a jogi lehetőségek megismerése után az ügyvivő testület a céggel megkötött szerződés azonnali hatályú felmondása mellett döntött.
jún. 16
9:56
Blog: a Mágus szerint az egyik afrikai csapat elődöntős lehet a vb-n (She)
Verebes József blogjában ezúttal a „házigazda” afrikai csapatok esélyeiről beszélt A Mágus szerint nem elképzelhetetlen, hogy a legjobb tizenhat között akár három afrikai együttes is jelen lesz. Sőt, szakértőnk szerint egyikük akár az elődöntőig is menetelhet!
jún. 16
10:48
NB II: Várhidi Péter szóban megegyezett a SZTK vezetőivel (She)
A Szigetszentmiklósi TK vezetői szóban megegyeztek Várhidi Péterrel, így ismét a korábbi szövetségi kapitány irányíthatja az NB II Nyugati csoportjában szereplő együttest – olvasható az SZTK honlapján.
jún. 16
10:50
Vb 2010: a Szlovákia ellen pontot mentő Reid hős lett Új-Zélandon (She)
Hősként ünneplik Új-Zélandon a Szlovákia elleni vb-csoportmérkőzésen a 93. percben egyenlítő maori Winston Reidet. A fiatal labdarúgó – aki 11 éves korától Dániában él, és dán utánpótlás-válogatott volt – dicséretétől hangos az új-zélandi sajtó.
jún. 16
10:52
Atlétika: Tyson Gay vagy megmutatja, vagy fogja be a száját - Tyson Gay (She)
Tyson Gay, a világ második leggyorsabb embere le akarja győzni Usain Boltot, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartóját, ám ezzel kapcsolatban többé nem tervez hangzatos kijelentéseket tenni.
jún. 16
11:24
Vb 2010: szegény farmereknek szánt tiszteletjegyek kerültek a feketepiacra (She)
Az egyik dél-afrikai tartományi hivatal vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként kerülhettek a feketepiacra olyan tiszteletjegyek, amelyeket helybéli szegény farmereknek biztosítottak.
jún. 16
11:39
Tiszteletjegyek kerültek a feketepiacra (Behaviour)
Az egyik dél-afrikai tartományi hivatal vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként kerülhettek a feketepiacra olyan tiszteletjegyek, melyeket helybéli szegény farmereknek biztosítottak.
jún. 16
12:18
Haladás: Molnár Balázs hosszabbított a szombathelyiekkel (She)
Molnár Balázs két évvel meghosszabbította szerződését a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatával – tudatta a klub hivatalos honlapja.
jún. 16
12:20
Vb 2010: a Bafana Bafana ünnepnapon játszhat Uruguay ellen (She)
Szerdán este a Dél-afrikai Köztársaság–Uruguay mérkőzéssel megkezdődik a második forduló a 2010-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörében. Érdekesség, hogy június 16. munkaszüneti nap Dél-Afrikában: 1976-ban ezen a napon fekete fiatalok Sowetóban összecsaptak az akkori dél-afrikai hatóságokkal. A történtek emlékét az Ifjúság napja őrzi.
jún. 16
12:36
Palermo: Maccarone a rózsaszín-feketéknél folytatja pályafutását (She)
Az olasz élvonalbeli Palermo labdarúgócsapata hároméves szerződést kötött a Siena csatárával, Massimo Maccaronéval.
jún. 16
12:38
Vb 2010: szégyenről és gyászról írnak a szlovák lapok (She)
Élesen bírálták a szerdai szlovák lapok a labdarúgó-válogatottat, amely kedden, története első világbajnoki mérkőzésén 1-1-es döntetlen ért el Új-Zéland ellen.
jún. 16
12:54
Vb 2010: sem a hondurasi, sem a chilei Suazo nincs ott a kezdőben (She)
Mindkét szövetségi kapitány közzétette kezdőcsapatát a fél kettőkor kezdődő Honduras–Chile csoportmérkőzésre. Érdekesség, hogy az ismertebb játékosok közül sem a chilei Humberto Suazo, sem a hondurasi David Suazo nincs ott a kezdőben.
jún. 16
13:48
AS Roma: Claudio Ranieri két évvel meghosszabbítja szerződését (She)
Az olasz bajnoki ezüstérmes AS Roma két évvel meghosszabbítja vezetőedzője, Claudio Ranieri szerződését. Erről a szakember és Rosella Sensi elnökasszony egyezett meg egymással.
jún. 16
15:36
Chile lefocizta Hondurast (Blikk)
jún. 16
15:51
Erőss Zsolt augusztusban indul a Himalájába (Metropol)
Erőss Zsolt újra nyolcezres csúcsokra tör: augusztus végén indul a Himalájába, hogy meghódítsa kilencedik 8 ezer méternél magasabb csúcsát, a Nepál és Tibet határán fekvő Cho Oyut - tájékoztatott a hegymászó.
jún. 16
15:53
48 év után nyert Chile (Metropol)
Chile 1-0-ra legyőzte Honduras csapatát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának nyitómérkőzésén, s ezzel 48 év után nyert ismét vb-meccset.
jún. 16
16:09
Két kapusuk maradt a franciáknak (Metropol)
Két kapusa maradt a francia válogatottnak, mivel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elutasította egy hálóőr utónevezését a dél-afrikai világbajnokságra.
jún. 16
16:09
Mégsem nemes a Nemes-kezdeményezés? (Behaviour)
Georgiu Grigorisz, a Baranya-megyei Labdarúgó Szövetség elnöke szerint Nemes Ferenc, a szövetség elnöki tisztségét ideiglenesen betöltő alelnöke hozta lehetetlen helyzetbe az amatőr futballt, és kényszerítette bele egy számukra rendkívül hátrányos alkuba a megyei futballszervezeteket.
jún. 16
16:48
DVTK: Somorjai Tamás közös megegyezéssel távozik a klubtól (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Diósgyőri VTK és Somorjai Tamás közös megegyezéssel szerződést bont egymással.
jún. 16
17:39
Szávay kikapott Bartolitól (Metropol)
Szávay Ágnes három szettben kikapott a francia Marion Bartolitól az angliai Eastbourne-ben zajló tenisztorna női versenyének szerdai nyolcaddöntőjében.
jún. 16
17:41
Wimbledon: Arn egy lépésre a főtáblától (Metropol)
Arn Gréta már csak egy lépésre van a főtáblától a wimbledoni tenisztornán, miután a selejtező második fordulójában szerdán legyőzte az amerikai Madison Brengle-t.
jún. 16
17:42
Vb 2010: Pantelics és Vidics összeverekedett a torna előtt? (She)
Nagyon furcsa hír látott napvilágot a Svet nevű bulvár folyóiratban: a lap azt állítja, hogy Nemanja Vidics, a Manchester United és Marko Pantelics, az Ajax labdarúgója a világbajnokság előtti felkészülés során, a Belgrád melletti Kovilovón megrendezett edzésen összeverekedett.
jún. 16
17:57
Ma véget ér az első kör, kövesse velünk együtt! (Behaviour)
Kedd este Dél-Afrika és Uruguay egymással mérkőzik az A csoport második fordulójából. Nincs mese, itt már tétre megy a játék. A nyertes szinte biztos, hogy továbbjut, aki veszít az valószínűleg elbúcsúzik.
jún. 16
18:00
Vb 2010: a hondurasi védő szerint Chile nem érdemelt győzelmet (She)
Sergio Mendoza, a hondurasi válogatott védője szerint Chile nem érdemelt győzelmet a dél-afrikai világbajnokság H-csoportjának első mérkőzésén. Mint ismert, Honduras 1–0-s vereséget szenvedett.
jún. 16
18:02
Tenisz: Marosi párosban továbbjutott a wimbledoni selejtezőben (She)
Marosi Katalin a német Kathrin Wörlével az oldalán sikerrel vette a wimbledoni Grand Slam torna selejtezőjének első fordulóját. A magyar-német kettős 3:6, 6:4, 6:3-ra győzte le a Szeszil Karatantcseva, Szvetlana Pironkova duót.
jún. 16
18:18
Svájci győzelem a spanyolok ellen (Blikk)
Hatalmas meglepetést okozva Svájc legyőzte szerdán az Európa-bajnok Spanyolországot a H csoportban a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésén.
jún. 16
18:33
Svájci meglepetés-győzelem a spanyolok ellen (Metropol)
Hatalmas meglepetést okozva Svájc legyőzte szerdán az Európa-bajnok Spanyolországot a H csoportban a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság első fordulójának utolsó mérkőzésén.
jún. 16
18:33
Élvezetes meccsen megérdemelten nyert Chile (Behaviour)
Megkezdődtek a H csoportban is az összecsapások. Kimondottan tetszetős játékot hozott a Honduras-Chile összecsapás, ahol megérdemelten nyert a többet támadó dél-amerikai együttes.
jún. 16
18:36
Vb 2010: Nem ért véget a vébénk, még van két csoportmeccsünk - Del Bosque (She)
Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a Svájc ellen 1–0-ra elveszített mérkőzés lefújását követően elmondta, még nem ért véget a vb a selección számára.
jún. 16
18:38
Tenisz: a második és a harmadik kiemelt is kikapott Hollandiában (She)
A hollandiai s'Hertogenboschban zajló, 220 ezer dollár összdíjazású füves pályás tenisztornán kikapott a második helyen kiemelt ciprusi Marcosz Bagdatisz és a harmadik helyen rangsorolt spanyol Tommy Robredo is. Továbbjutott viszont a hetedik kiemelt Janko Tipszarevics.
jún. 16
18:40
Vb 2010: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés - Hierro (She)
Fernando Hierro, a Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatója a selección Svájc ellen 1–0-ra elveszített meccse után elmondta, tudták, hogy nehéz lesz Ottmar Hitzfeld csapata ellen.
jún. 16
18:51
Toni szerződést bontott a Bayernnel (Metropol)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Bayern Münchennel Luca Toni, az együttes világbajnok olasz labdarúgója.
jún. 16
19:12
Vb 2010: Igazságtalan eredmény született Svájc ellen - Xavi (She)
Xavi Hernández, a spanyol válogatott középpályása igazságtalannak tartja, hogy 1–0-ra kikaptak Svájctól, miközben sokkal több helyzetet alakítottak ki, mint az ellenfél.
jún. 16
19:27
Port Elizabeth, a nyugodt kisváros (Metropol)
Nem izgalmasabb az élet, mint egy francia meccs... PE-ben senki sem siet – a taxis is lassan írja a számlát, mialatt én majdnem lekésem a meccs kezdetét.
jún. 16
19:48
DVTK: az ügyvezető szerint a klub kifizeti tartozását Tornyinak (She)
A dvtk.eu tájékoztatása szerint a klub kifizeti tartozását egykori vezetőedzőjének, Tornyi Barnabásnak. A szakember korábban beperelte a Diósgyőrt, az MLSZ pedig  Tornyi a javára döntött.
jún. 16
20:21
Ítéletidő tombol Fokvárosban (Metropol)
Özönvízszerű esőzés vette kezdetét és jelentősen lehűlt a levegő hőmérséklete Fokvárosban, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínén.
jún. 16
20:24
Debrecen: elköszöntek a hétfőn érkezett szlovák próbajátékostól (She)
A Debreceni VSC labdarúgócsapata elköszönt a hétfőtől az együttessel készülő szlovák csatártól, Patrik Husaníktól, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jún. 16
20:39
A svájciak megtréfálták a spanyolokat (Behaviour)
A 2010-es világbajnokság első igazán nagy meglepetése született az első forduló utolsó mérkőzésén. Az összecsapáson végig támadó Spanyolország egy óriási védelmi kavarodás után kapott gólt és szenvedett vereséget. Del Bosque csapata nehéz helyzetbe hozta önmagát.
jún. 16
21:36
Videoblog: fejfájás ellen a Casa Azzurrit ajánlják vb-tudósítóink (She)
A Nemzeti Sport labdarúgó-világbajnokságról tudósító két újságírója, Csillag Péter és Lipcsei Árpád ezúttal a Casa Azzurriban látogatta meg az olaszokat, egy olyan helyen, ahol elmondásuk szerint kisimulnak az ember ráncai. A nap csúcspontja mégis az volt, hogy sikerült úrrá lenniük internetproblémáikon.
jún. 16
21:38
Vb 2010: a portugál szövetség fellebbez C. Ronaldo sárgája ellen (She)
A Portugál Labdarúgó-szövetség fellebbez Cristiano Ronaldo sárga lapja miatt, amelyet a portugál futballista az Elefántcsontpart elleni mérkőzés 20. percében kapott, mert Guy Demellel kakaskodott.
jún. 16
22:12
Vb 2010: Greentől bakija miatt lehet, hogy elköszön a West Ham (She)
Robert Green, az angol labdarúgó-válogatott kapusa hatalmasat hibázott az Egyesült Államok elleni mérkőzésen, ami miatt lehet, hogy a West Ham Unitednél is veszélybe kerül a pozíciója. A csapathoz menedzserként érkező Avram Grant ugyanis inkább a nigériai Vincent Enyeamát szeretné csapatában látni.

Keresés