2010. június 21. hétfő

jún. 21
3:36
Kamerun a vb első kiesője (Blikk)
JOHANNESBURG —  Hazai földrészen sorra leégnek az afrikai focicsapatok a labdarúgóvilágbajnokságon.
jún. 21
3:54
Ronaldo a FIFA-t bírálta (Blikk)
FOKVÁROS —  Nem kegyelmezett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a portugál szupersztárnak, visszautasították a Cristiano Ronaldo (25) sárga lapjának törlésére vonatkozó beadványt.
jún. 21
6:51
Brazília elintézte afrikai ellenfelét is, továbbjutott (Behaviour)
A brazil válogatott parádés teljesítménnyel, teljesen megérdemelen nyert 3-1-re az elefántcsontparti csapat ellen. Ezzel a győzelmével már biztos, hogy nyolcaddöntős a dél-amerikai együttes. A mérkőzés végén Kaká teljesen feleslegesen szedett össze két sárga lapot, így ő nem lehet ott a brazilok soron következő mérkőzésén.
jún. 21
6:53
Üzemanyag-zabáló VB-zászlók (Behaviour)
A dél-afrikai labdarugó világbajnokság kapcsán a gépkocsik fellobogózásának negatív hatásaira hívták fel a figyelmet a német közlekedési szakemberek.
jún. 21
6:55
Nem veszíthetnek több pontot a spanyolok (Behaviour)
Ki hitte volna, hogy a második meccs előtt azt kell a tudósítónak leírni, hogy a H csoportban Svájc és Chile várja három ponttal az egymás elleni csatát, hisz a helvétek bombameglepetésre legyőzték a spanyolokat, míg a dél-amerikaiak papírforma győzelmet arattak Honduras felett.
jún. 21
6:57
Megszelídített oroszlánok, továbbjutott tulipánok (Behaviour)
Aki látta az E csoport szombati nyitómeccsét, a Hollandia-Japán találkozót, az pontosan tudja, miért írjuk, bűnrossz meccs volt. A hollandok szinte csak másodpercekre adták át a labdát a mindent a védekezésre feltevő japánoknak, akik csak elvétve jutottak el ellenfelük kapujáig.
jún. 21
7:48
Úszás: kilencfős keret utazhat a helsinki ifjúsági Eb-re (She)
A vasárnap befejeződött ifjúsági országos bajnokság után Güttler Károly, az utánpótlás-válogatott vezetője és Kiss László, a felnőttek szövetségi kapitánya kijelölte azt a kilenc úszót, aki a július 14. és 18. között Helsinkiben megrendezendő ifjúsági Eb-re utazhat.
jún. 21
8:06
Vb 2010: Sokkal több rizikót kell vállalnunk támadásban - Queiroz (She)
A G-csoport második fordulójában Észak-Korea ellen játszik 13.30 órai kezdettel a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság a portugál válogatott. A torna egyik titkos esélyeseként beharangozott európai gárda első góljára és győzelmére hajt, miután az első fordulóban szerény 0–0-s döntetlent játszott Elefántcsontparttal.
jún. 21
8:39
Amerika: valami foci (Metropol)
Nem lehetne azt állítani, hogy lázba hozza az amerikaiakat a labdarúgó-világbajnokság.
jún. 21
8:42
Vb 2010: Maradona biztos szerelmes belém, annyit beszél rólam - Pelé (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságnak kellemes, vagy éppen kellemetlen – nézőpont kérdése – hátteret ad a két sportági világklasszis, a brazil Pelé és az argentin Diego Maradona sajtón keresztül történő hadjárata.
jún. 21
9:15
Mintha félnének a világbajnokságtól (Behaviour)
Fabio Capello szövetségi kapitány szerint nincs semmilyen különösebb baj Wayne Rooney-val, az angol válogatott sztárcsatárával, mentális okra vezethető vissza, hogy nem úgy játszik, ahogy mindenki várja tőle.
jún. 21
9:33
Az argentinok ellen is a védekezésre építenek a görögök (Behaviour)
Ragaszkodni fog a védekezésre épülő taktikához a görög labdarúgó-válogatott a dél-afrikai világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, az argentinok elleni mérkőzésen.
jún. 21
9:36
Vb 2010: a tegnap megsérült Elano a portugálok ellen játszhat (She)
A brazil válogatott Elefántcsontpart elleni, 3–1-re megnyert mérkőzésén gólt szerző, majd megsérülő Elano valószínűleg játszhat a G-csoport utolsó fordulójában Portugália ellen – legalábbis Luís Fabiano szerint.
jún. 21
10:09
Dungánál és Erikssonnál is téma volt a bíráskodás (Behaviour)
Elsősorban a játékvezető döntéseiről beszélt az elefántcsontpartiak felett aratott 3-1-es vasárnapi világbajnoki győzelmet követően Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de kollégája, a svéd Sven-Göran Eriksson is említést tett a bíró ténykedéséről a második dél-amerikai gól kapcsán.
jún. 21
10:12
Szávay javított (Infostart)
Szávay Ágnes az 52.-ről az 50. helyre lépett előre, míg Czink Melinda maradt a 70. a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján. A wimbledoni Grand Slam-tornán szintén főtáblás Arn Gréta változatlanul a 138. helyen áll.
jún. 21
10:12
Vb 2010: Kassai Viktor vezeti a Mexikó-Uruguay mérkőzést (She)
A Nemzeti Sport információi szerint újabb feladatot kapott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon Kassai Viktor: a magyar játékvezető fújja a sípot az A-csoport harmadik fordulójában, a Mexikó–Uruguay találkozón.
jún. 21
10:14
Vb 2010: A múltunkból nem tudunk megélni - Pepe Reina (She)
Az Európa-bajnoki címvédő, favoritok közé sorolt spanyol válogatott a Svájc elleni 1–0-s vereséggel kezdte meg szereplését a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Pepe Reina felhívta saját maguk figyelmét arra, hogy a múltjukból nem tudnak megélni.
jún. 21
11:03
Nyolcadik lett repülőbajnokunk (Behaviour)
A címvédő brit Paul Bonhomme nyerte a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnoki sorozat idei ötödik, New York-i versenyét. Besenyei Péter nyolcadikként zárt.
jún. 21
11:39
Kassai vezeti a Mexikó-Uruguay mérkőzést (Metropol)
Kassai Viktor újabb megbízatást kapott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon: a magyar bíró vezeti a Mexikó-Uruguay mérkőzést az A csoport harmadik fordulójában.
jún. 21
11:57
Kassai vezeti a Mexikó-Uruguay mérkőzést (Behaviour)
Kassai Viktor újabb megbízatást kapott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon: a magyar bíró vezeti a Mexikó-Uruguay mérkőzést az A csoport harmadik fordulójában.
jún. 21
11:59
Magyarország kijutott a világbajnokságra (Behaviour)
A magyar válogatott hihetetlen izgalmas mérkőzésen 28-25-re legyőzte a szlovén csapatot, így kijutott a jövő évi világbajnokságra. A második félidőre összesítésben már hét gólos hátrányban is volt Mocsai Lajos csapata, ám Fazekas parádés védéseinek köszönhetően végül hazai siker született.
jún. 21
12:18
Schmitt Pál nyitja meg az úszó Európa-bajnokságot (Infostart)
Schmitt Pál, az Országgyűlés és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitja meg a budapesti és balatonfüredi úszó Európa-bajnokságot augusztus 4-én, a Széchy Tamás Uszodában.
jún. 21
12:18
Bajnokok Ligája: a Levadia Tallinn lesz a DVSC ellenfele (She)
Az észt Levadia Tallinn lesz a magyar bajnok DVSC-TEVA ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának 2. selejtezőkörében.
jún. 21
12:33
Anelkát hazazavarták a világbajnokságról (Behaviour)
Noha még a csoportkör második fordulója sem fejeződött be a dél-afrikai világbajnokságon, máris több válogatottnál áll a bál. A franciáknál a szövetségi kapitány szóban porba alázó Nicolas Anelkát hazazavarták, míg a csapatukkal elégedetlen angol szurkolóktól Wayne Rooneynak kellett közleményben kellett bocsánatot kérnie.
jún. 21
12:36
Ismét a Tallinn került a Loki útjába (Infostart)
Az észt Levadia Tallinn együttesével találkozik a Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében - derült ki a hétfői, nyoni sorsoláson.
jún. 21
12:36
Vb 2010: Tiago, Miguel és Hugo Almeida is a portugál kezdőben (She)
Kihirdette kezdőjét a két szövetségi kapitány a kora délutáni Portugália–Észak-Korea találkozóra, amely a G-csoport második fordulójában zajlik. A portugáloknál bekerült a kezdőbe a jobbhátvéd Miguel, mégpedig Paulo Ferreira helyére, a középpályás Tiago és a támadó Hugo Almeida pedig a Danny, Liédson kettőst váltja. Az ázsiaiak meglepő módon nem változtattak korábban kiadott kezdő…
jún. 21
12:38
BL: a tavaly kiejtett Levadia a Loki ellenfele - a győztes gólok videón (She)
A magyar bajnok DVSC-TEVA ismét összefutott az észt Levadia Tallinn-nal a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, ezúttal már a második kvalifikációs körben találkozik a két együttes.
jún. 21
12:51
Ismét a Levadia Tallinnt kapta a Loki (Metropol)
Az észt Levadia Tallinn együttesével találkozik a Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében - derült ki a hétfői, nyoni sorsoláson. Albán és szlovák ellenfél vár a ZTE-re és a Győrre az Európa Liga selejtezőjében.
jún. 21
12:54
Kosárlabda: foghíjas válogatottak készülnek az Eb-selejtezőkre (She)
A lemondások miatt foghíjas kerettel kezdi meg a felkészülést az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre a férfi és a női kosárlabda-válogatott.
jún. 21
12:56
Nyereményjáték: játsszon foci-vb-s kvízünkkel, és nyerjen mindennap! (She)
Kövesse a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, és válaszoljon helyesen a Nemzeti Sport Online kvízjátékán feltett kérdésekre. Mindennap új próba és új nyeremény vár Önre, így a vb alatt 31 alkalommal van lehetősége megnyerni az NSO értékes nyereményeit! Vasárnapi nyertesünk: Bányász-Tóth Szilvia. Gratulálunk!
jún. 21
13:09
Észt ellenfelet kapott a Debrecen (Behaviour)
Hétfő délben Nyonban sorsolták a 2010-2011-es Bajnokok Ligája selejtezőinek párosítását. A magyar bajnok Debrecen ellenfele az FC Levadia Tallinn lesz. Az első összecsapást július 13-14-én rendezik, majd egy héttel később a visszavágót. A Debrecen tavaly bejutott a csoportkörbe, így kiemeltként volt jelen a sorsoláson.
jún. 21
13:12
Mocsai a bravúr után az ellenfelet is dicsérte (Infostart)
Kijutott a svédországi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely kétgólos idegenbeli veresége után Veszprémben 28-25-re nyert Szlovénia ellen. Mocsai Lajos az InfoRádiónak elmondta, az ellenfél összeszokott és erős csapat volt, de a cserékkel az utolsó tizenöt percben sikerült megfordítani a mérkőzés állását.
jún. 21
13:45
Vb-2010: sorsolás dönthet a továbbjutókról (Metropol)
Húsz év után először dönthet ismét sorsolás egy-egy csoportban a továbbjutóról a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon: jelenleg a nyolc közül hat négyesben elképzelhető még olyan helyzet, hogy ez a megoldás legyen a végső eszköz.
jún. 21
13:48
Anderlecht: Fülöp Mártonékat nem érdekli a belgák megkeresése (She)
Több klub is érdeklődik a magyar válogatott labdarúgója, Fülöp Márton iránt, köztük a belga bajnokcsapat, az Anderlecht. A brüsszeli együttes híreiből naprakész internetes oldal, az anderlecht-online.be kiemelt hírei között hozza a magyar légiós esetleges szerződtetését.
jún. 21
14:21
Schmitt Pál nyitja meg az úszó Eb-t (Behaviour)
Schmitt Pál, az Országgyűlés és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitja meg a budapesti és balatonfüredi úszó Európa-bajnokságot augusztus 4-én, a Széchy Tamás Uszodában.
jún. 21
14:42
Férfi kézilabda: a szlovén lapok Mocsai Lajos taktikáját méltatják (She)
Nem jutottak ki a férfi kézilabda-világbajnokságra a pótselejtezőben elbukó szlovénok: két évvel ezelőtt a szlovákok, most pedig a magyarok állították meg őket. Ljubljanában egyértelműen Mocsai Lajos jobb taktikájának tulajdonítják a magyar válogatott sikerét.
jún. 21
14:57
Green Day-koncerttel hangolt Serena Williams (Metropol)
A világelső amerikai játékos "felkészülése részeként" szombaton ment el az amerikai rockegyüttes Wembley Stadionban tartott fellépésére.
jún. 21
14:57
Edzés helyett koncerten ugrált Serena Williams (Behaviour)
A címvédő Serena Williams Green Day-koncerttel készült a hétfőn megkezdődött wimbledoni teniszbajnokságra.
jún. 21
15:00
Szlovén ellenfél vár a Videotonra (Infostart)
Az Európa Liga első selejtezőkörében érdekelt Zalaegerszeg az albán Tiranával, a Győr a szlovák Nitrával mérkőzik, míg a küzdelembe a második fordulóban bekapcsolódó Videoton FC a szlovén NK Mariborral csap össze - derült ki hétfőn a nyoni sorsoláson.
jún. 21
15:51
Kiütéssel győztek a portugálok (Metropol)
A portugál válogatott 7-0-ás győzelmet aratott az észak-koreai csapat felett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának hétfői mérkőzésén, s ezzel nagyon közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.
jún. 21
16:12
Vb 2010: kövesse a Chile-Svájc mérkőzést élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött a Chile–Svájc mérkőzés a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Tekintse meg élő, online közvetítésünket a találkozóról!
jún. 21
16:14
Vb 2010: Queiroz kapitány reméli, hogy a 7–0-val vége a góliszonynak (She)
Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya teljes mértékben elégedett játékosaival, és reméli, hogy az Észak-Korea elleni ma délutáni világbajnoki csoportmérkőzésen aratott 7–0-s diadallal végleg maguk mögött hagyták a góliszony időszakát.
jún. 21
16:16
Európai kupák: megvannak a magyar csapatok ellenfelei - összefoglaló (She)
Lezárult a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mai sorsolása, amelyen négy magyar csapat volt érintett. Bár honlapunkon korábban minden információt közöltünk már, ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.
jún. 21
16:48
Videoton: a MOL a nemzetközi sikerek reményében támogatja a csapatot (She)
Gyémánt fokozatú támogatói együttműködést alakított ki a MOL a Videoton FC-vel, így főszponzora lesz a székesfehérvári csapatnak a 2010–2011-es bajnoki évadban. Erről a fehérvári klub hivatalos honlapja számolt be.
jún. 21
17:03
Megvan a magyar csapatok BL-sorsolása (Metropol)
A sorsolás részletei és vezetőedzői nyilatkozatok a cikkben.
jún. 21
17:06
Sífutás: befejezi pályafutását a kétszeres olimpiai bajnok (She)
Bejelentette visszavonulását hétfőn Claudia Nystad, a németek kétszeres olimpiai bajnok sífutója.
jún. 21
18:15
Portugália kivégezte Észak-Koreát (Behaviour)
A portugál válogatott 7-0-ás győzelmet aratott az észak-koreai csapat felett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának hétfői mérkőzésén, s ezzel nagyon közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.
jún. 21
18:18
Videó: nézze meg Mark González győztes fejesgólját Svájc ellen! (She)
A portugálok gólözönje után a Chile–Svájc összecsapáson mindössze egyetlen gólt láthattunk. Mark González fejese éppen hogy utat talált a kapuba.
jún. 21
18:20
KTE: a következő szezonban is az Ereco lesz a névadó szponzor (She)
A következő szezonban is az Ereco Zrt. lesz a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Kecskeméti TE névadó szponzora – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jún. 21
18:33
559 perc után kaptak gólt a svájciak (Metropol)
A chilei válogatott 1-0-ra legyőzte a svájci csapatot a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának hétfői, 2. fordulójában. A svájci válogatott új rekordot állított fel a tornák történetében, mivel összesen 559 percen át nem rezdült meg a hálója.

Keresés