2010. június 11. péntek

jún. 11
7:06
Elfogadták a fellebezést - A magyar dobó két helyet csúszott (Behaviour)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé negyedik helyezettje.
jún. 11
7:08
Olimpiai bajnokokkal erősít az Eger (Behaviour)
A férfi vízilabda ob I legutóbbi ezüstérmeséhez, az Egerhez igazolt át a bajnok Vasasból az olimpiai aranyérmes Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert.
jún. 11
7:10
Elmaradt a megyei szövetségek elnökeinek találkozója (Behaviour)
Elmaradt a megyei labdarúgó-szövetségek elnökeinek csütörtökre tervezett találkozója, mert a sportvezetők egy része az árvíz miatt nem tudott eljönni lakóhelyéről, illetve többen voltak, akik nem értenek egyet Orell Zsolttal, a tanácskozást kezdeményező Bács-Kiskun-megyei szövetség irányítójával.
jún. 11
8:06
Mégsem kapja meg a pekingi ezüstöt Pars Krisztián (Blikk)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé negyedik helyezettje. Pars nem érti a döntést.
jún. 11
8:06
Brazília: Heurelho Gomes reméli, Júlio César lesz a kezdő (She)
Heurelho Gomes, a brazil labdarúgó-válogatott kapuvédője reméli, nem lesz szükség a játékára, mivel a Tottenham futballistája szerint a sérüléssel bajlódó Júlio César megérdemelné, hogy pályára lépjen a világbajnokságon.
jún. 11
8:08
Férfi kosárlabda: szlovák edző lett Déri utódja Salgótarjánban (She)
Megállapodott a Salgótarjáni KSE NB I-es férficsapatával Maros Kovácik, így a 32 éves szlovák szakember váltja a tarjáni együttes kispadján a Marosvásárhelyre távozó Déri Csabát.
jún. 11
8:42
MLSZ: kétmillió forinttal támogatják az árvízkárosultakat (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a MOB és a Nemzeti Sportszövetség kezdeményezéséhez csatlakozva kétmillió forinttal támogatja az árvízkárosultakat.
jún. 11
9:00
Újra szólhat a vuvuzela (Infostart)
Könnyen halláskárosodást okozhat a dél-afrikai futballmérkőzések elengedhetetlen kellékének számító levegőkürt, a vuvuzela. A műanyag dudát ennek ellenére nem tiltotta be a nemzetközi szövetség a világbajnokság mérkőzéseire.
jún. 11
10:12
Vb 2010: Dél-Afrika-Mexikó nyitó meccs, franciák a pályán - a mai program (She)
Péntek délután 16 órakor a Dél-Afrika–Mexikó összecsapással elkezdődik a 19. labdarúgó-világbajnokság. Az első napon a nyitó mérkőzés mellett pályára lép a négy évvel ezelőtti ezüstérmes Franciaország is, amelynek ellenfele Uruguay lesz.
jún. 11
10:24
MLSZ-közgyűlés: Csányi Sándor elnökjelöltsége a tét (Metropol)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfő 11 órától telki edzőközpontjában tartja alapszabály-módosító közgyűlését, melynek igazi tétje Csányi Sándor elnökjelöltsége: az OTP elnök-vezérigazgatója csak akkor vállalja a megméretést a július 6-i tisztújító közgyűlésen, ha a küldöttek most elfogadják az előterjesztett változtatásokat.
jún. 11
10:24
Előkerült a Föld körül vitorlázó tinédzser (Behaviour)
A repülőgépen keresésére indult mentőcsapat vezetője kapcsolatba tudott lépni a lánnyal. A 16 éves Abby Sunderland az Indiai-óceánon adott le vészjelzéseket és egy darabig nem tudtak róla.
jún. 11
11:06
Videoblog: A dél-afrikai szurkolók végig fogják kerepelni a meccseket - Verebes (She)
A korábbi szövetségi kapitány és sikeredző, Verebes József ezúttal a világbajnoksággal kapcsolatban alkotott őszinte és karakteres véleményt videoblogjában. A Mágus elmondta, az európai csapatokat segítheti, hogy az időeltolódás hiánya miatt nem kell napokat tölteni az akklimatizációval, illetve hogy milyen speciális hangulatot teremthetnek a dél-afrikai szurkolók.
jún. 11
12:00
Öttusa: nagyjából összeállt a válogatott névsora a hazai Eb-re (She)
Bár a szakmai bizottság és az elnökség csak a jövő héten egyeztet, illetve dönt a debreceni öttusa Európa-bajnokságon induló magyar válogatott összetételéről, nagy vonalakban már összeállt a névsor.
jún. 11
12:18
Újabb vizsgálatot szeretne a NOB a fehérorosz kalapácsvetők ügyében (Infostart)
Újabb doppingvizsgálatot szeretne elvégeztetni a fehérorosz kalapácsvetők ügyében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amely nem fogadja el a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtöki döntését. A CAS határozata szerint a pozitív mintát produkált atléták visszakapják a 2008-as pekingi olimpián szerzett ezüst- és bronzérmüket, s Pars Krisztián marad negyedik.
jún. 11
12:18
Vb 2010: utolsóként az Európa-bajnok is megérkezett Dél-Afrikába (She)
A harminckét résztvevő közül utolsóként az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott is megérkezett a ma kezdődő világbajnokság helyszínére, Dél-Afrikába.
jún. 11
12:20
NOB: új doppingvizsgálatra van szükség a fehéroroszok ügyében (She)
Újabb doppingvizsgálatot szeretne elvégeztetni a fehérorosz kalapácsvetők ügyében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amely nem fogadja el a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtöki döntését. A CAS határozata szerint a pozitív mintát produkáló két atléta visszakapja a 2008-as pekingi olimpián szerzett ezüst-, illetve bronzérmét, míg Pars Krisztián marad negyedik.
jún. 11
12:36
Újpest: kilenc nemzetközi felkészülési mérkőzés az eddigi programban (She)
A Soproni Ligában szereplő Újpest a klub hivatalos honlapján tudatta felkészülési menetrendjét.
jún. 11
12:38
ZTE: a Lech Poznan orvosi vizsgálatra hívta Rudnevset (She)
A Zalaegerszeg ügyvezetője, Dézsi Attila a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, eddig csak az együttes lett támadója, Artjoms Rudnevs ügyében érkezett konkrét megkeresés.
jún. 11
12:40
Tenisz: Babos Tímea már elődöntős a budapesti Antalis-kupán (She)
Babos Tímea egyesben két szettben győzött a 8. helyen kiemelt szlovák Lenka Wienerová ellen a budapesti Antalis-kupa negyeddöntőjében, s ezzel bejutott a legjobb négy közé.
jún. 11
12:48
Mandela mégsem vesz részt a megnyitón (Metropol)
Az eredeti tervvel ellentétben, dédunokája halála miatt mégsem lesz jelen a Dél-afrikai Köztársaság és Mexikó futballválogatottjának péntek délutáni világbajnoki nyitómérkőzésén, sem az azt megelőző ünnepségen Nelson Mandela.
jún. 11
12:48
Mandela mégsem vesz részt a megnyitón (Behaviour)
Az eredeti tervvel ellentétben, dédunokája halála miatt mégsem lesz jelen a Dél-afrikai Köztársaság és Mexikó futballválogatottjának péntek délutáni világbajnoki nyitómérkőzésén, sem az azt megelőző ünnepségen Nelson Mandela.
jún. 11
13:06
Orbán Viktor az argentinoknak drukkol (Metropol)
Miniszterelnöki teendői határozzák majd meg, hogy a közismerten focirajongó Orbán Viktor mely mérkőzéseket nézheti meg az idei labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 11
13:12
Ökölvívó Eb: Káté Gyula az orosz Szoljanyikovot megverve döntős (She)
A 64 kilogrammosok között induló Káté Gyula pénteken bejutott a moszkvai Európa-bajnokság fináléjába. A magyar válogatott csapatkapitánya taktikusan bokszolva remek pontozásos sikert aratott az orosz Alekszandr Szoljanyikov ellen.
jún. 11
13:24
Orbán Viktor az argentinoknak drukkol, ha tisztán játszanak (Behaviour)
Miniszterelnöki teendői határozzák majd meg, hogy a közismerten focirajongó Orbán Viktor mely mérkőzéseket nézheti meg az idei labdarúgó-világbajnokságon. A kormányfő örülne az argentinok sikerének, feltéve, ha szabályos és szép játékot mutatnak fel.
jún. 11
13:26
Elindult a tippjáték a Népszava Online-on! (Behaviour)
Ha szereti a labdarúgást és értékes ajándékokat is szeretne nyeri , akkor ne szalassza el a lehetőséget a Népszava Online VB oldalán.
jún. 11
13:28
Dárdai szerint a spanyolok nyernek (Behaviour)
Dárdai Pál, a magyar válogatott labdarúgó, a berlini Hertha kiválósága az MTI-nek adott pénteki nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy több favorit is van, de a sok jó válogatott közül mégis Spanyolországé a legjobb.
jún. 11
13:30
Vb 2010: Orbán Viktor az argentinoknak drukkol, ha tisztán játszanak (She)
Miniszterelnöki teendői határozzák majd meg, hogy a közismerten focirajongó Orbán Viktor mely mérkőzéseket nézheti meg az idei labdarúgó-világbajnokságon. A kormányfő örülne az argentinok sikerének, feltéve, hogy szabályos és szép játékot mutatnak fel.
jún. 11
13:48
Vb 2018: Abramovics is kampányolt az orosz rendezésért (She)
Roman Abramovics találkozott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetékeseivel, hogy lendítsen a 2018-as világbajnokságra beadott orosz kandidálás esélyein.
jún. 11
14:00
Káté aranyéremért bokszolhat Moszkvában (Metropol)
A 64 kg-is Káté Gyula bejutott a fináléba a Moszkvában zajló ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a pénteki elődöntőben legyőzte az orosz Alekszandr Szoljanyikovot.
jún. 11
14:02
Németh Miklós a jégkorong-szövetség új elnöke (Metropol)
Németh Miklós, a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója lett a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.
jún. 11
14:54
Új elnöke van a hokisoknak (Behaviour)
Németh Miklós, a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója lett a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. A pénteki közgyűlésen a szavazásra jogosult 71 tagból 68-an voksoltak Németh Miklós mellett.
jún. 11
15:00
Ökölvívó Eb: Darmos József bronzérmet szerzett Moszkvában (She)
A 91 kilogrammosok között Darmos Józsefnek nem sikerült a döntőbe jutás a moszkvai ökölvívó Eb-n. Bacskai Imre edző  kénytelen volt a második menet közepén bedobni a törülközőt, egy korábban beszedett ütés miatt.
jún. 11
15:30
Bacskai is döntős (Behaviour)
Káté Gyulát követve a 69 kg-os Bacskai Balázs is bejutott a fináléba a Moszkvában zajló ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a pénteki elődöntőben legyőzte az ukrán Tarasz Selestyukot. A magyar öklöző 4-2-re bizonyult jobbnak ellenfelénél.
jún. 11
15:32
Mindjárt startol a foci-vb! (Behaviour)
Magyar idő szerint délután négykor a Dél-Afrika - Mexikó mérkőzéssel megkezdődik a 2010-es futball világbajnokság. Kövesse élőben az eseményeket és tippeljen a Népszava Online-on!
jún. 11
16:06
Hivatalosan megnyitották a VB-t (Metropol)
Péntek délután, nem sokkal három óra után Johannesburgban hivatalosan is megnyitották a XIX. labdarúgó-világbajnokságot. Az eseményt nem tudták teltház előtt megtartani, mivel az ünnepség előtt óriási közlekedési dugók alakultak ki a dél-afrikai városban.
jún. 11
16:06
Egy hónapnyi labdarúgás. Mesés! (Behaviour)
Ma délután, a johannesburgi Soccer Cityben a Dél-Afrika-Mexikó találkozóval megkezdődik a XIX. futball-világbajnokság. Egy hónapnyi labdarúgás. Mesés! A sportág régen túlnőtt saját korlátain. Globális iparággá vált, amely városok, országok s - a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség reményei szerint - kontinensek életére van hatással.
jún. 11
16:08
Startolt a foci-vb! (Behaviour)
Péntek délután, nem sokkal három óra után Johannesburgban hivatalosan is megnyitották a XIX. labdarúgó-világbajnokságot.
jún. 11
16:24
Újabb magyar érem a boksz Eb-n (Behaviour)
Bronzérmet szerzett a 91 kg-os Darmos József a Moszkvában zajló ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a pénteki elődöntőben kikapott a bolgár Tervel Pulevtől.
jún. 11
16:42
Elődöntős Babos (Behaviour)
Babos Tímea egyesben bejutott az elődöntőbe a 25 ezer dollár összdíjazású salakpályás budapesti női tenisztornán.
jún. 11
17:06
Videoton II: nyolc játékostól köszönt el a Vidi második csapata (She)
A vidi.hu tájékoztatása szerint nyolc játékos is távozik a második csapattól a nyáron.
jún. 11
17:42
Tenisz: Mardy Fish lesz Feliciano López ellenfele a londoni elődöntőben (She)
Az amerikai Mardy Fish lesz a Rafael Nadalt búcsúztató Feliciano López ellenfele a londoni ATP-torna elődöntőjében, miután a negyeddöntőben 6:4, 6:4-re legyőzte a francia Michael Llodrát.
jún. 11
17:44
Lovassport: Dobrovitz nyerte meg a négyes fogatok díjhajtását Vecsésen (She)
A vecsési Dobrovitz Lovasfarmon zajló nemzetközi fogathajtó-versenyen, amely egyben az országos bajnokság második fordulója, Lázár Vilmos kettes fogatok közt aratott győzelmét követően a négyeseknél Dobrovitz József nyerte meg a díjhajtást, és a harmadik Lázár Zoltánnal, valamint a 12. Váczi Istvánnal kiegészülő magyar csapat is az élről várja a maratonhajtást.
jún. 11
18:12
Rekord már az első meccsen (Behaviour)
Már a Mexikó elleni, pénteki nyitómérkőzés kezdő sípszavának pillanatában volt mit ünnepelnie Carlos Alberto Parreirának, a házigazda dél-afrikaiak szövetségi kapitányának, aki immáron hatodik labdarúgó-világbajnokságán dirigál egy együttest, s ezzel egyedüli rekorderré lépett elő.
jún. 11
18:30
Döntetlen a nyitómérkőzésen (Metropol)
A házigazda dél-afrikai válogatott 1-1-es döntetlent játszott a mexikói csapattal a XIX. labdarúgó-világbajnokság pénteki nyitómérkőzésén Johannesburgban.
jún. 11
18:36
Belgium: a Genk kész eladni Tőzsér Dánielt a Fulhamnek (She)
Angol lapértesülés szerint a belga Genk labdarúgócsapata kész eladni Tőzsér Dánielt az angol Fulhamnek. A megkeresést kész tényként közlik, arról viszont továbbra sem számolnak be: az angolok hivatalosan is megtették már ajánlatukat vagy sem.
jún. 11
18:48
Button volt a leggyorsabb a szabadedzésen (Behaviour)
A címvédő brit Jenson Button (McLaren) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kanadai Nagydíj első szabadedzésén.
jún. 11
18:50
Döntetlen eredmény született a nyitómérkőzésen (Behaviour)
Tshabalala és Marquez góljaival igazságos döntetlen született a dél-afrikai világbajnokság nyitómérkőzésén.
jún. 11
19:12
Bundesliga: a Manchester Cityből erősített a Nürnberg (She)
Leigazolta az élvonalbeli tagságát osztályozón biztosító Nürnberg a Manchester Citytől a fiatal szlovák középpályást, Robert Makot.
jún. 11
19:14
Sportgazdaság: Czene Attila a támogatások rendezését ígéri (She)
A sport új közigazgatási vezetése első feladatának tekinti az egyesületek,  szövetségek, szakszövetségek támogatásainak rendezését, miután ezek folyósítása több hónapos késésben van – tájékoztatta a távirati irodát Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportügyekért felelős államtitkára, miután pénteken találkozott az országos sportági szövetségek főtitkáraival a Magyar Sport…
jún. 11
19:30
Vb 2010: a házigazdák kedvence elégedett az egy ponttal (She)
Döntetlent ért el a nyitó mérkőzésen a Bafana Bafana, és csapatkapitánya, Aaron Mokoena nem is elégedetlen az egy ponttal.

Keresés