2010. június 15. kedd

jún. 15
0:00
Videó: íme, az olasz válogatott döntetlenje Paraguay ellen (She)
Mint arról beszámoltunk, a címvédő Olaszország a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának nyitó mérkőzésén 1–1-re végzett a paraguayi válogatottal. Tekintse meg a találkozó összefoglalóját!
jún. 15
0:36
Vb 2010: Buffon reméli, hogy két nap alatt felépül sérüléséből (She)
A Paraguay elleni csoportmérkőzésen hátsérülés miatt lecserélt Gianluigi Buffon reméli, hogy két nap alatt felépül sérüléséből, és pályára léphet a címvédő Olaszország Új-Zéland elleni találkozóján.
jún. 15
3:36
Szexis focicsata (Blikk)
PORT ELIZABETH – Rangadóval indul a halálcsoportnak is nevezett G jelű négyesben a csata a dél-afrikai labdarúgóvébén. A fekete kontinens egyik legerősebb együttese, Elefántcsontpart „Európa braziljaival", Portugáliával találkozik – a találkozó a továbbjutásról is dönthet a kvartettben.
jún. 15
6:51
Vicces közgyűlés, jöhet Csányi (Behaviour)
Kifejezetten szórakoztató volt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alapszabálymódosító közgyűlése, melyen a változtatások elfogadása után nincs akadálya annak, hogy a következő, július 6-i rendkívüli tisztújító közgyűlésen Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját válasszák meg az MLSZ elnökének.
jún. 15
6:53
"A gól épp olyan, mint a ketchup" (Behaviour)
Ma bemutatkozik a vb-cím legfőbb várományosainak egyike, a trófeát eleddig ötször elhódító brazilok az ismeretlen észak-koreaiakkal meccselnek (ez a találkozó számunkra is különleges lesz, Kassai Viktor játékvezető szereplése révén). A játékoskerete alapján sokra hivatott portugálok az elefántcsontpartiakkal találkoznak, s lesz még egy rangadónak jóindulattal se nagyon nevezhető összecsapás az…
jún. 15
7:27
Világbajnokhoz ez méltatlan volt (Behaviour)
A F csoport mindjárt rangadóval indult, ugyanis a kvartett papíron két legerősebb együttese találkozott. A mérkőzésen mindez nem látszott, ugyanis nem túl magas színvonalon fociztak a csapatok. A döntetlennel mindkét válogatott elégedett lehet, de ennél többre lesz szükség a folytatásban.
jún. 15
8:42
NB II, Pécs: sajtótájékoztatón írja alá hároméves szerződését Kiss László (She)
Amint arról a Nemzeti Sport korábban már beszámolt, és amit azt követően hivatalosan is megerősítettek: Kiss László veszi át a másodosztályú Pécs labdarúgócsapatának irányítását. Az edző szakmai igazgatóként dolgozik majd, és egy sajtótájékoztatón írja alá a három évre szóló szerződését.
jún. 15
8:44
Vb 2010: egy flamand csatorna régi mikrofonokkal harcol a vuvuzela ellen (She)
Úgy tűnik, egy flamand televíziós csatorna munkatársai megtalálták a megoldást a vuvuzela bosszantó, leginkább méhzümmögésre hasonlító hangjának enyhítésére: régi mikrofonok használatával próbálják felvenni a harcot az afrikai trombita ellen.
jún. 15
9:15
Gyors válasz: vuvuzela-szűrőt fejlesztettek ki! (Behaviour)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon használt vuvuzelák hangját megszűrő programot fejlesztett ki egy német hobbizenész.
jún. 15
9:18
Vb 2010: Ledley King három hétre kidőlt, gyakorlatilag vége a vb-jének (She)
A BBC értesülései szerint ágyéksérülése miatt három hétig nem játszhat Ledley King, az angol labdarúgó-válogatott védője, aki a „háromoroszlánosok” Egyesült Államok elleni bemutatkozó mérkőzésén sérült meg a világbajnokságon.
jún. 15
9:33
A legfontosabb dél-afrikai fejlesztés (Metropol)
A dél-afrikai vb legnagyobb sikere a Gautrain, a gyorsvasút, amely a repteret, és a jövőben Johannesburg központját és Pretoriát is öszeköti majd.
jún. 15
9:36
Vb 2010: Kim Jong Hun szerint olyan ország nincs, hogy Észak-Korea (She)
„Olyan ország nincs, hogy Észak-Korea" – válaszolta Kim Jong Hun, a Koreai NDK labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya egy dél-koreai újságírónak a brazilok elleni világbajnoki mérkőzés előtti sajtóértekezleten, majd jelezte: várja a következő kérdést.
jún. 15
9:51
Új fejezet nyílt (Metropol)
A kontinensen kulturális és gazdasági szempontból is kivételes helyzetben levő Dél-Afrika nagyszerű szervezéssel és atmoszférával várta a tornát.
jún. 15
10:09
Usain Bolt Argentínának szurkol (Metropol)
Vannak sportolók, akiknek minden sikerül – és van Usain Bolt. Szabadidejében szívesen táncol. Minden sportot kedvel. Jóban van Cristiano Ronaldóval.
jún. 15
10:09
Afrikáig kerekezett egy angol szurkoló (Behaviour)
Kerékpáron érkezett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra egy angol szurkoló.
jún. 15
10:45
Összeállt a magyar keret az atlétikai csapat Eb-re (Metropol)
Összeállt a magyar válogatott kerete a hétvégén Budapesten sorra kerülő I. osztályú atlétikai csapat Európa-bajnokságra.
jún. 15
11:03
Meccsnézés miatt tartóztattak le fiatalokat Szomáliában (Behaviour)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot tévén néző fiatalokat tartóztatott le a Hizbul Islam nevű iszlamista lázadó csoport Szomáliában.
jún. 15
11:24
Vb 2010: órákon át tartottak fogva 36 holland szurkolót a FIFA irodájában (She)
Órákon át tartottak fogva harminchat holland szurkolót a FIFA irodájában, mert hazájuk egyik sörgyárának pólójában buzdították labdarúgó-válogatottjukat a Dánia elleni világbajnoki mérkőzésen Dél-Afrikában. Az ügyben vizsgálatot indítottak.
jún. 15
12:00
MLSZ: nemzetközi szaktekintélyek Csányi csapatában (Infostart)
A futballvilágban szokatlan módon más területek sokat bizonyított vezetőit szeretné megnyerni Csányi Sándor az MLSZ megújuló elnökségébe. A bankvezető úgy véli, hogy a más területeken szerzett szaktudás a hazai foci megújulását is segítheti majd. Az új csapat javasolt összetételéről az inforadio.hu készített exkluzív interjút.
jún. 15
12:18
Marseille: 4500 euróra büntették a jogosítvány nélkül hajtó futballistát (She)
Négyezer-ötszáz eurós pénzbírság kifizetésére kötelezte a városi bíróság Souleymane Diawarát, az Olympique Marseille védőjét, mert jogosítvány nélkül vezette az autóját.
jún. 15
12:20
Vb 2010: Drogba megkapta az engedélyt, játszhat Portugália ellen (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kedd délelőtt engedélyt adott Didier Drogbának arra, hogy mérkőzés közben viselje a törött karját védő műanyag rögzítőt, így az elefántcsontparti csatár pályára léphet a Portugália elleni ma délutáni világbajnoki csoportmeccsen.
jún. 15
12:51
Hogyan éljük túl a foci Vb-t? (Behaviour)
Útmutatók segítik az olasz nőket, miként élhetik túl a labdarúgó-világbajnokságot.
jún. 15
12:54
Jobb szereplést várnak az úszóktól, mint négy éve (Infostart)
A 2006-os két aranyat és hét érmet hozó úszó Európa-bajnokságot felülmúló szereplést jósolt az augusztus 4. és 15. közötti margitszigeti kontinensbajnokságra Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya.
jún. 15
12:54
Vb 2010: Skrtel vállalta a játékot, Brown nem - Új-Zéland-Szlovákia, a kezdők (She)
Csapatot hirdetett Ricki Herbert, az új-zélandi, és Vladimír Weiss, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 13.30-kor kezdődő világbajnoki csoportmérkőzésre.
jún. 15
12:56
Videó: De Rossi csúnyán feldobta magát a Paraguay elleni meccsen (She)
Az olaszok Paraguay elleni vb-bemutatkozásán (1–1) nemcsak az eredmény lehet fájó a címvédő szurkolóinak, hanem Daniele De Rossi sportszerűtlen viselkedése is. Az AS Roma középpályása feldobta magát egy ártalmatlan szituációnál, hogy ellenfelének valamiféle büntetést csikarjon ki, ám a játékvezető nem ette meg a műesést.
jún. 15
13:09
Ledley Kingtől is elbúcsúzhatnak az angolok (Behaviour)
A szombat esti Egyesült Államok elleni összecsapáson megsérült Ledley King legalább három hetes pihenőre kényszerül. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy újra pályára léphet még Dél-Afrikában. Ezzel Fabio Capellónak egy másik kiváló védőjétől kell elbúcsúznia.
jún. 15
13:12
Videó: Desailly táncolt örömében a tévéstúdióban Ghána gólja után (She)
Marcel Desailly, az 1998-as világbajnok és 2000-es Európa-bajnok francia válogatott játékosa egy tévéstúdióban szakértőként követte a Szerbia–Ghána világbajnoki mérkőzést (0–1). Mint az alábbi videón is látható, a korábbi francia klasszis látványosan örült Asamoah Gyan tizenegyesgólja után.
jún. 15
13:14
Vb 2010: Irányítót kerestünk, Özilben megtaláltuk - Klose (She)
Mesut Özil, a Werder Bremen 21 éves játékosa kulcsszerepet játszott a német labdarúgó-válogatott Ausztrália felett aratott négygólos győzelmében. Joachim Löw szövetségi kapitány szerint minden adva van ahhoz, hogy Özilből világklasszis játékos legyen, de ehhez még évekre és megfelelő fejlődésre van szükség.
jún. 15
13:27
Kiss jobb szereplést vár az úszó Eb-n, mint négy éve (Metropol)
A 2006-os két aranyat és hét érmet hozó úszó Európa-bajnokságot felülmúló szereplést jósolt az augusztus 4. és 15. között sorra kerülő margitszigeti kontinensbajnokságra Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya az esemény előtt 50 nappal tartott sajtótájékoztatón.
jún. 15
13:29
Drogba engedélyt kapott a játékra (Metropol)
Speciális karvédőben játszhat Didier Drogba az elefántcsontpartiak első világbajnoki mérkőzésén, kedden délután Portugália ellen.
jún. 15
13:48
FTC: Megyeri Balázs aláírt az Olympiakoszhoz (She)
Megyeri Balázs, a Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa a görög Olympiakosz Pireusz színeiben folytatja pályafutását. Az FTC kapusa hároméves szerződést kötött új klubjával.
jún. 15
14:03
Csányi megnevezte jelöltjeit az MLSZ elnökségébe (Metropol)
Megnevezte hat jelöltjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségébe Csányi Sándor, akit várhatóan egyedüli jelöltként választanak meg a szervezet élére a július 6-i rendkívüli, tisztújító közgyűlésen.
jún. 15
14:03
Figyelem! Vb-s botrányhírrel küldik a vírust! (Behaviour)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos botrányhírekkel próbálkoznak a számítógépes bűnözők, akik hatalmas tömegekben indítottak félrevezető, többnyire veszélyes mellékletet tartalmazó kéretlen leveleket.
jún. 15
14:21
Mi a közös Ronaldóban és Kassai Viktorban? Kattintson! (Behaviour)
Mi a közös Cristiano Ronaldóban, Kakában és Kassai Viktorban? Az, hogy mindhárman a mai nap mutatkoznak be a 2010-es világbajnokságon. Délután Portugália, este pedig Brazília gyűjtheti be a három pontot. Magyar játékvezető utoljára 1998-ban vezethetett vb mérkőzést.
jún. 15
14:42
MotoGP: Sebestyén Péter is rajthoz áll a Katalán Nagydíjon (She)
A Moto2 kategóriában érdekelt Talmácsi Gábor mellett Sebestyén Péter is rajthoz állhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság július 4-én sorra kerülő Katalán Nagydíján, Barcelonában.
jún. 15
15:18
Tenisz: három magyar játszik a wimbledoni selejtezőben (She)
A wimbledoni teniszbajnokság női selejtezőjében három magyarért is szoríthatunk: Kapros Anikó, Marosi Katalin és Arn Gréta egyaránt ütőt ragad.
jún. 15
15:33
Megnevezte jelöltjeit Csányi (Behaviour)
Megnevezte hat jelöltjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségébe Csányi Sándor, akit várhatóan egyedüli jelöltként választanak meg a szervezet élére a július 6-i rendkívüli, tisztújító közgyűlésen.
jún. 15
15:36
Póker: szépségkirálynőnk, Polgár Krisztina a döntőben is bizonyított (She)
Polgár Krisztina a negyedik helyen végzett a magyar győzelemmel záruló első People's Poker Tour Budapest nevű viadalon.
jún. 15
15:51
Gosztonyi a Videotonhoz szerződött (Metropol)
A Videoton FC labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Gosztonyi András, az elmúlt szezonban az olasz AS Bariban légióskodó U20-as világbajnoki bronzérmes szélső.
jún. 15
15:53
Szlovákia és Új-Zéland is először szerzett pontot (Metropol)
A szlovák és az új-zélandi labdarúgó-válogatott is először szerzett pontot a világbajnokságok történetében: a két gárda kedden 1-1-es döntetlent játszott egymással a dél-afrikai torna F csoportjában. A szlovákok történelmi gólját Robert Vittek szerezte az 50. percben, míg az új-zélandiak a 93. percben egyenlítettek Winston Reid fejesével.
jún. 15
15:54
Gosztonyi a Videotonhoz igazolt (Infostart)
A Videoton labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Gosztonyi András, az elmúlt szezonban az olasz AS Bariban légióskodó U20-as világbajnoki bronzérmes szélső.
jún. 15
16:09
Új-Zéland a 93. percben egyenlített (Behaviour)
Az F csoport második mérkőzésén a Royal Bafokeng Stadionban fellépő két válogatott egyaránt első vb sikerére hajtott. Ráadásul Szlovákiának ez volt az első világbajnoki szereplése. Az összecsapást végül egyik csapat sem tudta megnyerni, ki kellett egyezniük a döntetlennel.
jún. 15
16:27
Kapros korai búcsúja Wimbledonban (Metropol)
Kapros Anikó számára az első forduló jelentette a végállomást a wimbledoni tenisztorna selejtezőjében.
jún. 15
17:21
Benítez hat trófeát szeretne nyerni az Interrel (Metropol)
Első szezonjában máris hat trófeát szeretne gyűjteni új klubjával, az Internazionaléval Rafael Benítez, a milánói labdarúgócsapat új vezetőedzője.
jún. 15
17:23
Nem az eladatlan jegyek miatt vannak üres székek a vb-meccseken (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerint nem az eladatlan jegyek miatt vannak üres székek a stadionokban a dél-afrikai világbajnokságon.
jún. 15
17:57
Komolynak tűnik Buffon sérülése (Metropol)
Komoly a sérülése Gianluigi Buffonnak, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusának, akit a Paraguay elleni, hétfői világbajnoki mérkőzés szünetében le kellett cserélni.
jún. 15
18:15
Portugália nem bírt az Elefántokkal (Metropol)
A portugál válogatott gólnélküli döntetlent játszott az elefántcsontparti csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának keddi nyitómérkőzésén.
jún. 15
18:18
Vb 2010: osztályozza az Elefántcsontpart-Portugália mérkőzés résztvevőit! (She)
Ön szerint hogyan játszottak az egyes futballisták a labdarúgó-világbajnokság G-csoportjának első mérkőzésén, az Elefántcsontpart-Portugália találkozón? Osztályozza a játékosok teljesítményét!
jún. 15
18:18
Újabb gól nélküli döntetlen a vébén (Blikk)
A portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott az elefántcsontparti csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának keddi nyitómérkőzésén.
jún. 15
18:33
Portugália - Elefáncsontpart 0-0 (Behaviour)
Ha a nap rangadóját vártuk, akkor csalódnunk kellett. Leszámítva a két félidő első 10 percét siralmas teljesítményt nyújtott mindkét válogatott. Ronaldo hatalmas kapufáját leszámítva nem kellett különösebben izgulni a gólhelyzetek miatt.

Keresés