2010. június 28. hétfő

jún. 28
6:51
Tevez két gólja a negyeddöntőbe repítette Argentínát (Behaviour)
Argentína jutott be negyedikként a világbajnokság negyeddöntőjébe, miután 3-1-re legyőzte Mexikót Johannesburgban. Tevez két góljára, a mexikói Hernandez egy fantasztikus góllal válaszolt. Ezen a mérkőzésen is született egy súlyos bírói tévedés, ami úgy néz ki hozzá tartozott a mai nyolcaddöntőkhöz. Argentína ellenfele Németország lesz a negyeddöntőben.
jún. 28
6:53
A FIFA vizsgálja majd a Jabulanit (Behaviour)
"Ami a labdára vonatkozó megjegyzéseket illeti, nem vagyunk süketek."
jún. 28
6:55
Világbajnok horvát pólós a Vasasban (Behaviour)
A Vasas férfi vízilabdabajnok és Magyar Kupa-győztes együtteséhez igazolt Miho Boskovic, a Jug Dubrovnik és a horvát válogatott világbajnok csapatkapitánya - adta hírül szombaton az angyalföldi klub honlapja.
jún. 28
6:57
Nagy skalpra vágynak a chileiek és a szlovákok is (Behaviour)
A vb-k történetének 78. újonca, a szlovák válogatott jókora felfordulást produkált az F csoportban, s ezen jó szokását megtartaná a folytatásra is: a címvédő olaszok kiejtése után ma a vb-trófea megszerzésére is esélyesnek vélt hollandokat búcsúztatnák!
jún. 28
7:30
Vb 2010: nagy sláger a 100 billiós bankjegy a turisták között (She)
A zimbabwei 100 billiós bankjegy lett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra érkezett turisták egyik legkeresettebb emléktárgya.
jún. 28
7:32
NB II: védőt és szélsőt tesztel a Szigetszentmiklós (She)
Az NB II Nyugati csoportjában szereplő SZTK-Erima labdarúgócsapatánál kezdi meg a felkészülést Vincze Zoltán és Zsömlye György.
jún. 28
7:48
Férfi kézilabda: Lele és Pordán Tatabányán folytatja? (She)
Nem hosszabbított szerződést az irányítóposztra Lékai Mátét (PLER) igazoló Pick-Szegeddel Lele Ákos, a PLER-ből pedig a beállós Pordán Bálint távozik.
jún. 28
8:42
Atlétika: az amerikai Lowe két órán belül egy aranyat és egy ezüstöt nyert (She)
Nagyszerű teljesítményt nyújtott az amerikai atlétikai bajnokságon Chaunte Howard-Lowe.
jún. 28
8:57
Veszélyes ez a játék (Metropol)
A felelőtlen turisták néhány méterre állnak a haláltól. A helyi lapok megpróbálják figyelmeztetni őket a veszélyekre.
jún. 28
9:18
Videó: az egyik bent volt, a másik nem - mindkettőből botrány lett (She)
Nem csillapodnak az indulatok a vasárnapi Németország–Anglia összecsapással kapcsolatban. Frank Lampard szabályos gólját nem adták meg, és ezzel sokak szerint a németek visszakapták azt, amit elvettek tőlük az 1966-os világbajnoki finálén. Akkor Geoff Hurst gólvonalra le pattanó lövését helytelenül gólnak ítélte a játékvezető, elősegítve ezzel az angolok világbajnoki címét. Nézze meg mindkét…
jún. 28
9:51
A FIFA nem kommentálja a bírói tévedéseket (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleményben jelezte: nem kommentálja a dél-afrikai világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőinek bírói tévedéseit.
jún. 28
9:51
A FIFA nem kommentálja a bírói tévedéseket (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleményben jelezte: nem kommentálja a dél-afrikai világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőinek bírói tévedéseit.
jún. 28
10:12
FTC: küzdő, de „játékos” csapatot ígér Prukner László (She)
A Soproni Ligában szereplő FTC szakmai igazgatója, Prukner László az ftc.hu-n beszélt a kinevezése óta eltelt időszakról és jövőbeli terveiről: a szakember ütőképes csapatot ígér.
jún. 28
10:30
Röplabda: Bécsben kisorsolták a férfi és a női BL csoportjait (She)
Bécsben kisorsolták a röplabda Bajnokok Ligája következő szezonjának csoportjait.
jún. 28
10:48
Vb 2010: K. Boateng megerősítette, hogy érdeklődik iránta a Lazio (She)
A Portsmouth és a ghánai válogatott középpályása, Kevin-Prince Boateng megerősítette, hogy érdeklődik iránta az olasz bajnokságban szereplő Lazio.
jún. 28
11:24
Kecskemét: bosnyák balhátvéd érkezett próbajátékra (She)
A bosnyák Emilko Jankovics személyében hétfőn reggel újabb labdarúgó érkezett próbajátékra a Soproni Ligában szereplő KTE-Ereco együtteséhez – olvasható a klub hivatalos honlapján.
jún. 28
11:39
Szlovákia elgáncsolná Hollandiát is (Metropol)
Az eleinte egy kézlegyintéssel elintézett, majd a világbajnoki címvédő Olaszország legyőzése és kiejtése után a renoméján nagyot javító Szlovákia arra készül, hogy a nyolcaddöntős csatában legyűrje Hollandiát is a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hétfő délutáni mérkőzésén. Este latin est várható brazil-chilei duettel.
jún. 28
11:39
Nadalnak ismét öt szett kellett a sikerhez (Behaviour)
A világelső Rafael Nadal öt szettes mérkőzésen tudott nyerni a 33. kiemelt német Petzschner ellen a wimbledoni tenisztora 3. fordulójában. A férfiaknál és a nőknél is mindenki sikerrel vette az akadályt, így érdekes párosítás alaklult ki a női mezőnyben. A korábbi két világelső belga teniszező Justine Henin Kim Clijstersszel találkozik a nyolcaddöntőben.
jún. 28
12:18
Európa-liga: Nyitrán ciprusi, Tiranában északír bíró dirigál (She)
Az UEFA kijelölte a játékvezetőket a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének mérkőzéseire.
jún. 28
12:20
Inter: az autójából lövöldöző Balotelli miatt rendőrt hívtak (She)
Bajba került tegnap Mario Balotelli, az Inter támadója, aki autójában ülve a levegőbe lőtt több alkalommal egy játékpisztollyal Milánó utcáin.
jún. 28
12:36
Spanyolország: a Deportivo érdeklődik a japán Macui iránt (She)
Japán sajtóértesülések szerint a spanyol Deportivo La Coruna érdeklődik a japán válogatott Macui Daiszuke iránt.
jún. 28
13:45
Eurochallenge: két magyar csapat indul (Behaviour)
Az újabb szabadkártyának köszönhetően az MJUS-Fortress Körmend mellett a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata is elindulhat ősszel az Eurochallenge nevű sorozatban.
jún. 28
14:03
Történelmi európai kudarc (Behaviour)
Hat európai (Anglia, Németország, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Szlovákia), öt dél-amerikai (Argentína, Brazília, Chile, Paraguay és Uruguay), két ázsiai (Dél-Korea, Japán), valamint egy-egy észak- (Egyesült Államok) és közép-amerikai (Mexikó), illetőleg afrikai nemzet válogatottja jutott a torna szombat óta zajló egyenes kieséses szakaszába. A csoportkör konklúziója: az öreg s a rendező…
jún. 28
14:05
Egyelőre biztos nem lesz videóbíró (Behaviour)
Legközelebb 2011 márciusában ül össze a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB, amely dönthet a dél-afrikai világbajnokság bírói tévedései miatt egyre inkább követelt módosításokról.
jún. 28
14:21
Észak-koreai játékos Svájcban (Metropol)
A világbajnokságtól búcsúzott észak-koreai labdarúgó-válogatott hátvédje, Csa Dzong Hjok a svájci másodosztályban szereplő FC Wilhez igazol.
jún. 28
14:24
Videó: Josef Král óriási balesete Valenciában a GP2-ben (She)
A hétvégi GP2-es autóverseny-sorozat valenciai állomásán Josef Král óriásit repült, miután összeütközött a venezuelai Rodolfo Gonzálezzel. Az eset után a cseh pilóta kar- és hátfájásra panaszkodott. A vizsgálatok szerint Králnak nem lett komolyabb baja.
jún. 28
14:57
A FIFA szerint a visszajátszás volt hiba (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetői szerint nagy hiba volt visszajátszani a johannesburgi Futballváros stadion kivetítőjén Carlos Tévez lesgólját a vasárnap esti Argentína-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő alatt.
jún. 28
15:18
Vb 2010: Robben a kezdőben, Van der Vaart a kispadon (She)
Kijelölte kezdőcsapatát a két szövetségi kapitány a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ma délutáni, Hollandia–Szlovákia nyolcaddöntőjére. A hollandoknál visszatért a kezdőbe Arjen Robben, míg Rafael van der Vaart kiszorult onnan. A szlovák szövetségi kapitány, Vladimír Weiss csapatában a támadósorban újra helyet kapott Erik Jendrisek, a védelemben Radoslav Zabavník, a szűrő pedig ismét…
jún. 28
16:45
Két héten belül döntenek Capelló sorsáról (Metropol)
Az Angol Labdarúgó Szövetség hétfőn közölte Fabio Capellóval: két héten belül dönt arról, hogy a posztján maradhat-e a válogatott dél-afrikai világbajnokságon nyújtott csalódást keltő szereplése után.
jún. 28
16:48
BL-selejtező: két hét múlva kedden játszik a DVSC Tallinnban (She)
Véglegessé vált a DVSC-TEVA Levadia Tallinn elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjének időpontja.
jún. 28
16:50
Vb 2010: mezeket, pénzt és alsóneműt loptak az angol válogatott szállásáról (She)
A dél-afrikai rendőrség tájékoztatása szerint több szállodai dolgozó is meglopta az angol labdarúgó-válogatottat, mezeket, egy FIFA által adományozott emlékérmet, pénzt és alsóneműt tulajdonítottak el a küldöttség tagjaitól.
jún. 28
17:06
NB II: Davidov és Struhar menne, Pákolicz és Andorka maradna - Szpari (She)
Több futballista jövője is kérdéses az NB I-től az előző szezonban búcsúzó Nyíregyháza Spartacusnál, Banka Zsolt klubigazgató hétfőn több játékossal is tárgyalt, de végleges döntés még egyik focista ügyében sem született.
jún. 28
17:21
Lemondott a francia szövetség elnöke (Metropol)
Lemondott posztjáról Jean-Pierre Escalettes, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke a válogatott dél-afrikai világbajnokságon nyújtott csalódást keltő teljesítménye után.
jún. 28
17:39
Pick-matrica kerül a F1-es McLarenekre (Behaviour)
A Pick élelmiszeripari vállalat emblémája is látható lesz a McLaren autóin az augusztus 1-jén sorra kerülő Forma-1-es Magyar Nagydíjon.
jún. 28
17:42
Wimbledon: az első helyen kiemelt Serena Williams legyőzte Sarapovát (She)
Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams két szoros játszmában, 7:6, 6:4-re legyőzte a tizenhatodik helyen rangsorolt orosz Marija Sarapovát.
jún. 28
18:15
Robben és Sneijder vezetésével győzött Hollandia (Metropol)
A holland válogatott Arjen Robben és Wesley Sneijder góljával 2-1-re nyert a szlovák csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hétfői első nyolcaddöntőjében.
jún. 28
18:18
Görögország: a Sporting szélsőjét szerződtette az Olympiakosz (She)
A görög élvonalbeli Olympiakosz labdarúgócsapata egyéves kölcsönszerződést kötött Simon Vukcseviccsel, a portugál Sporting CP balszélsőjével.
jún. 28
18:18
Robben és Sneijder vezetésével nyolc között Hollandia (Blikk)
A holland válogatott Arjen Robben és Wesley Sneijder góljával 2-1-re nyert a szlovák csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hétfői első nyolcaddöntőjében.
jún. 28
18:33
Szávay negyeddöntős párosban (Metropol)
Szávay Ágnes és a német Julia Görges duója bejutott hétfőn a negyeddöntőbe a wimbledoni teniszbajnokság párosversenyében, miután két szettben legyőzött egy üzbég, német kettőst.
jún. 28
18:51
Korábbi Manchester United-profival erősített a Videoton (Infostart)
Két új játékost is igazolt Svédországból a Videoton - számolt be róla a fehérvári klub honlapja. A 28 éves Bojan Djordic pályafutása elején a Manchester United játékosa volt, megkapta a vörös Ördögöknél az év legjobb ifjúsági játékosának járó díjat is. Martin Mutumba ugandai származású, már svédországi születésű. 2009 őszén mindketten dupláztak a solnai AIK csapatával a svéd élvonalban.
jún. 28
19:12
Wimbledon: Fucsovics Márton győzelemmel kezdett (She)
Szoros meccsen aratott sikerrel mutatkozott be a tizenharmadik helyen kiemelt Fucsovics Márton a juniorok között Wimbledonban. A 18 éves magyar játékos úgy győzte le a juniorrangsorban 70. Junior A. Orét, hogy az első szettben az amerikai 5:3-as vezetéséről fordított. Fucsovics az olasz Alessandro Colellával találkozik majd a második fordulóban.
jún. 28
19:30
Videoton: megerősítették Kayongo-Mutumba és Djordjics érkezését (She)
A Videoton labdarúgócsapatának hivatalos honlapja megerősítette a Nemzeti Sport információit: Martin Kayongo-Mutumba és Bojan Djordjics a svéd bajnok AIK-tól Székesfehérvárra szerződött.
jún. 28
19:32
NSO Tv: két Dragóner, Attila és Filip is aláírt a Ferencvároshoz (She)
Mint arról már korábban beszámoltunk, Dragóner Attilával hároméves szerződést, míg fiával, Filippel egyéves tanulmányi szerződést kötött a Ferencváros. A zöld-fehérek védőjét még egy évig biztosan játékosként foglalkoztatja a klub, a továbbiakban pedig vagy edzőként, vagy a menedzsmentben kap szerepet.
jún. 28
20:06
Alpesi sí: elhunyt a sportág legendás magyar alakja (She)
Életének 61. évében, tragikus körülmények között életét vesztette Palkovics Tibor.
jún. 28
20:21
A Videoton a Manchester United korábbi tehetségével erősített (Metropol)
Egy korábbi Manchester United-játékossal, a svéd Bojan Djordjiccsal erősített a magyar bajnokságban ezüstérmes Videoton FC labdarúgócsapata.
jún. 28
20:39
Sporttörténelmi pillanatok a vb-n (Behaviour)
A japán és a paraguayi labdarúgó-válogatott még soha sem játszott világbajnoki negyeddöntőt, így bármelyik is jut tovább a keddi nyolcaddöntős összecsapásból, sporttörténelmet ír.
jún. 28
20:42
Blog: Juhász Roland számára pozitív volt a szlovákok játéka (She)
Juhász Roland, az Anderlecht magyar válogatott védője ezúttal a Hollandia–Szlovákia (2–1) mérkőzésről, valamint a világbajnokságon tapasztalt játékvezetői hibákról fejti ki a véleményét.
jún. 28
21:18
Újpest FC: a klub érdekei a legfontosabbak - Kovács Zoltán (She)
A labdarúgó Soproni Ligában a legutóbbi szezonban negyedik helyén végző Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán a klub hivatalos honlapjának, az ujpestfc.hu-nak elmondta, hogy a csapat anyagi helyzete erősen befolyásolja a nyári igazolásokat, ennek ellenére még várhatók változások a keretben.
jún. 28
21:33
25 millióért igazolt a Real Madrid (Infostart)
A Real Madrid labdarúgó-csapatához igazolt Ángel di María argentin támadó.
jún. 28
22:27
Könnyed játékkal nyolc között a brazilok (Metropol)
Az ötszörös világbajnok Brazília bejutott a legjobb nyolc közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután hétfőn a nyolcaddöntőben 3-0-ra győzött Chile ellen.

Keresés