2010. május 3. hétfő

máj. 3
10:27
Vacsoratippek: 3 ínycsiklandozó túrós édesség (NLC)
Mi, magyarok a legbizarrabb ötleteket vagyunk képesek kifundálni, ha túróval van dolgunk: gondolj csak az Európa-szerte híres rudira. Íme 3 egyszerű, mégis fincsi túrós recept.

2010. május 5. szerda

máj. 5
15:36
Halban az egészség: Fogas gyömbéres zöldségekkel (NLC)
Mondtuk már sokszor, de nem elégszer: sokkal, de sokkal több halat kellene ennünk az egészségünk érdekében! Gondoljunk csak a halevő mediterrán népekre! Aztán, ha már gondoltunk rájuk, vegyünk is példát róluk.

2010. május 17. hétfő

máj. 17
7:39
Francia konyha egyszerűen - 3 tavaszi variáció quiche-re (NLC)
Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is – mindkettőre van tuti receptünk.

2010. május 20. csütörtök

máj. 20
16:54
India ízei: Tikka masala a sztárséftől (NLC)
Indiai étterem mindenütt van a világon, és nem véletlenül. Bár sokan túl csípősnek tartják, a keleti ételek elképesztően finomak. És nagyon mások. Próbáljuk ne csak a gyomrunkat, a lelkünket is megnyitni előttük!

2010. május 26. szerda

máj. 26
8:36
A rettegett szuflé: praktikák és 3 ínycsiklandozó recept (NLC)
Franciául soufflé, mifelénk csak felfújt, és igen, kell egy kis bátorság, hogy ezzel merjünk előrukkolni a vacsoravendégeknek. Kísérletezni viszont lehet, mert habár kissé tényleg macerás, cserébe egy sokféleképpen variálható csemegét kapunk.
máj. 26
17:18
Klasszikus eperfagylalt házilag - Bereznay Tamás receptje (NLC)
Az eper nemcsak a nyári gyümölcsök sorát nyitja meg, de egyben a végtelennek tűnő befőzési szezont is. Ha tehetjük, zárjuk üvegbe, és tegyük el télre a kora nyár ízét.

Keresés