2011. január 2. vasárnap

jan. 2
7:48
Vadászgépeket riadóztattak egy utasszállító miatt Washingtonban (Infostart)
Washingtonban rövid időre ki kellett üríteni a kongresszust, mert egy utasszállító engedély nélkül berepült az amerikai főváros feletti tiltott légtérbe.
jan. 2
8:42
Kellemetlen helyzetbe került a köztársasági elnök (Kitekintő)
Az év második felére igencsak felgyorsultak az események Franciaországban. Küzdelem bel- és külföldön, tiltakozások, népszerűségvesztés és kormányátalakítás.
jan. 2
8:42
Hatalmas apparátus kutat a családirtás tettesei után (168 Óra Online)
Eulau kelet-németországi település, Halle közelében. A tömeges mészárlás áldozataira egy kavicsbánya megművelésénél bukkantak. Négy sír került elő, azokba 13 halottat temettek: nőket, férfiakat, gyerekeket, Valamennyi tetemen súlyos testi sérülések, főleg baltacsapások nyomai. Kik lehetettek a tettesek?
jan. 2
9:18
Lemondatták a köztársasági elnököt (Kitekintő)
Váratlanul jól sült el a Pravda szilveszteri tréfája - a napilapnál viccből megírták, hogy Ivan Gašparovič államfő a távozását fontolgatja, a cseh hírügynökség viszont komolyan vette a hírt, melyet aztán több hírportál is átvett.
jan. 2
9:36
Izraeli légitámadások indultak Gázában, két sebesült (HVG)
Izrael a Gázai övezetre mért légicsapásokkal torolta meg rakéták indítását, vasárnapra virradóra két célpontot is támadott, s az akció következtében két ember megsebesült - jelentették be a palesztin mentőszolgálat illetékesei.
jan. 2
9:36
Svédországban újra gyilkolt a H1N1 (MaHu)
Svédországban is újra megjelent a H1N1 influenzavírus, s a fertőzöttek közül meghalt egy hétéves gyermek - közölték szombaton a svéd egészségügyi hatóságok. A hivatalos statisztika szerint a gyermek volt a H1N1 vírus első halálos áldozata ezen a télen.
jan. 2
9:54
Kiürítették a washingtoni kongresszust egy engedély nélküli berepülés miatt (MaHu)
Ki kellett üríteni a washingtoni kongresszust szombaton rövid időre, mert egy utasszállító engedély nélküli berepült az amerikai főváros feletti tiltott légtérbe.
jan. 2
10:12
Egészségesebb igazságszolgáltatásra lenne szükség (Kitekintő)
Politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek az igazságszolgáltatás egészségessebbé tételére kellene törekednie Ivan Gašparovič szerint. Az államfő ezt újévi beszédében hangsúlyozta.
jan. 2
10:12
Világbékét - összehívta a világ vallási vezetőit a pápa (168 Óra Online)
Hagyományos újévi istentiszteletén, szombaton XVI. Benedek pápa a világ vallási vezetőinek találkozóját kezdeményezte.
jan. 2
10:12
Már halottja is van az ausztrál áradásoknak (Népszava)
Bejelentették, hogy már halottja is van az ausztrál áradásoknak - közölték vasárnap helyi illetékesek. Egy eltűntként nyilvántartott asszony holttestét ugyanis megtalálták a mentőalakulatok.
jan. 2
10:48
Lelőttek egy férfit az izraeli katonák Ciszjordániában (HVG)
Izraeli katonák lelőttek egy ciszjordániai határátkelőnél egy palesztin férfit, aki meg akarta támadni őket - közölték vasárnap palesztin biztonsági források.
jan. 2
10:48
Változott a GYES is (Kitekintő)
Szlovákiában januártól a szülők nagy részének havi 190,1 euró gyermekgondozási segély (gyes) jár.
jan. 2
11:06
Brazília harcot kezd a ritka állatokért és növényekért (HVG)
Brazília szigorú hadjáratba kezd idén az olyan vállalatok ellen, amelyek a helyi ritka állat-, és növényfajokból készített termékeikkel tesznek szert jelentős haszonra, ám ezért semmilyen, vagy csak kis mértékű kárpótlásban részesítik a dél-amerikai országot, illetve az őslakos közösségeket
jan. 2
11:06
Brazília könyörtelenül leszámol a biokalózkodással (MaHu)
Brazília szigorú hadjáratba kezd idén az olyan vállalatok ellen, amelyek a helyi ritka állat-, és növényfajokból készített termékeikkel tesznek szert jelentős haszonra, ám ezért semmilyen, vagy csak kis mértékű kárpótlásban részesítik a dél-amerikai országot, illetve az őslakos közösségeket.
jan. 2
11:06
Hatodszorra is házasodna a 110 éves malajziai férfi (Népszava)
Készen áll egy újabb házasságra egy 110 éves, malajziai férfi, miután egy 82 éves asszony jelentkezett az aggastyán felhívására és jelezte: hozzámenne az öregemberhez - számolt be a helyi sajtó vasárnap.
jan. 2
11:24
Izraeli katonák lelőttek egy palesztin férfit Ciszjordániában (MaHu)
Izraeli katonák lelőttek egy ciszjordániai határátkelőnél egy palesztin férfit, aki meg akarta támadni őket - közölték vasárnap palesztin biztonsági források.
jan. 2
11:24
Tragédia az év első napján: 21-en haltak meg (Kitekintő)
Öngyilkos merénylő állhat az újévi alexandriai templomrobbantás mögött, amelyben 21-en vesztették életüket.
jan. 2
11:24
Vizsgálat indul a brit börtönlázadás miatt (Népszava)
Magas szintű vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy miért tört ki zavargás még újév napján a dél-angliai Ford fegyházban - közölték vasárnap helyi illetékesek.
jan. 2
11:42
Fóris György: nagyon fontos év kezdődik Európa szempontjából (Infostart)
Az elmúlt évek globális válsága a jelek szerint eldöntötte a kérdést: szükség van az Európai Unióra, ám annak jövője csak az európai kormányzás megvalósulása esetén lehet biztosított - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fóris György. A Bruxinfo Európai Elemző Központ vezetője szerint Németország továbbra is érdekelt az integráció erősítésében. Az európai integráció fejlődése szempontjából…
jan. 2
11:42
Ne dohányozzon Spanyolországban! (Népszava)
Életbe lépett Spanyolországban Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye - számolt be a spanyol média vasárnap. A törvény értelmében ezentúl egyetlen bárban és étteremben sem lehet dohányozni, kórházak, iskolai játszóterek közelében is tilos füstölni, sőt a televízióban sem lehet cigarettázókat mutatni.
jan. 2
12:00
Elnyelt az ár egy nőt az autójával együtt (Infostart)
Halálos áldozata is van már a mindeddig példátlan áradásoknak Ausztrália északkeleti részén: a rendőrség egy 41 éves nő holttestét emelte ki vasárnap a vízből, aki az éjjel megfulladt, miután autóját elsodorta az ár.
jan. 2
12:18
Autójában fulladt meg egy nő az áradásokban Ausztráliában (HVG)
Halálos áldozata is van már a mindeddig példátlan áradásoknak Ausztrália északkeleti részén: a rendőrség egy 41 éves nő holttestét emelte ki vasárnap a vízből, aki az éjjel megfulladt, miután autóját elsodorta az ár.
jan. 2
12:18
Hollandiában megszólalt az ex-kormányfő (Kitekintő)
Bő fél évvel a választási kudarc után először nyilatkozott négy kormánya munkájáról a volt holland miniszterelnök.
jan. 2
12:18
Schiff András: megkérdőjeleződött Magyarország EU-szerepe (Népszava)
Megkérdőjeleződött Magyarország EU-szerepe - ezzel a címmel közölte vasárnap hajnalban Schiff András olvasói levelét a The Washington Post amerikai napilap.
jan. 2
12:54
Adakozás pénzfelvétellel (HVG)
A brit kormány elképzelése szerint a szigetország lakói a jövőben akár bankautomatáknál is adakozhatnának jótékony célokra, amikor pénzt vesznek fel.
jan. 2
13:12
Dél-Afrika: élet a világbajnokság után (Kitekintő)
Jöjjön el velünk Dél-Afrikába, amely viharos történelmével még mindig a fekete kontinens egyik legnyugodtabb országának számít.
jan. 2
13:30
Már halálos áldozata is van a példátlan áradásoknak Ausztráliában (MaHu)
Halálos áldozata is van már a mindeddig példátlan áradásoknak Ausztrália északkeleti részén: a rendőrség egy 41 éves nő holttestét emelte ki vasárnap a vízből, aki az éjjel megfulladt, miután autóját elsodorta az ár.
jan. 2
13:30
Slota: Radicová szerelmes lett Orbán Viktorba (Kitekintő)
Az SNS vezetőjének nem tetszenek a kormány intézkedései.
jan. 2
13:48
Fotó: a főpályaudvaron siklott ki egy vonat Svédországban (HVG)
A svédországi Malmö központi pályaudvarán eddig ismeretlen okokból kisiklott egy vonat 2011. január elsején. A baleset során egy személy sérült meg.
jan. 2
13:48
Senki se kételkedjen az euró túlélésében (Kitekintő)
Ivan Gašparovič nem ért egyet az eurónak mint szlovákiai fiizetőeszköznek a létjogosultságát kétségbe vonó nézetekkel.
jan. 2
14:06
Foglalkoztatási csúcs Ausztriában (Infostart)
Foglalkoztatási rekordot hozott Ausztriában a december a szociális ügyekkel foglalkozó tárca vasárnapi közlése szerint.
jan. 2
14:24
Már nem kell sokat várni a következő háborúra (Kitekintő)
A Kitekintő sorra veszi az év legjelentősebb afrikai eseményeit, majd mérleget von belőlük.
jan. 2
14:42
Hírességek az iráni német foglyok szabadon bocsátásáért (HVG)
Száz német híresség és közéleti személyiség - köztük miniszterek, vezető üzletemberek és kiemelkedő sportolók - követelték vasárnap az Iránban bebörtönzött két német újságíró szabadon engedését.
jan. 2
14:42
Annyira kimerítette a betörés, hogy elaludt (MaHu)
Annyira kimerített a "munkája" egy betörőt Németországban, hogy elaludt bűntette helyén.
jan. 2
14:42
Fico Radičová helyében nem is fogadta volna Orbán Viktort (Népszava)
Robert Fico szerint a szlovák politikai osztály bizonyos mértékben alábecsülte a szlovákiai magyarok Szlovákia iránti lojalitását. A legerősebb szlovák ellenzéki párt, a Smer-SD elnöke azt mondta: nem tart attól, hogy a magyar honosítási törvényt tömegesen ki szeretnék használni a szlovákiai magyarok.
jan. 2
15:00
A svájci sajtó is a magyar EU-elnökséggel foglalkozik (HVG)
Magyarország uniós elnökségéről közölt írást a Le Matin című svájci lap internetes oldalán.
jan. 2
15:00
Erős kritikát mondott a Times (is) Orbánról (168 Óra Online)
A patinás konzervatív brit napilap, a Times két veterán tudósítója, Adam LeBor és Rory Watson által jegyzett elemzés szerint az elnöki tisztség átvétele körüli vita „igen kínos”" az EU-nak, mivel az az érzet keletkezett, hogy az egykori kommunista ország eltért a modern európai demokratikus elvektől és a véleménynyilvánítás szabadságától.
jan. 2
15:18
A pápa "alávaló tettnek" nevezte az 21 emberéletet követelő szilveszteri merényletet (HVG)
XVI. Benedek pápa elítélte, "alávaló tettnek" nevezte az egyiptomi Alexandriában szombatra virradó éjjel elkövetett merényletet, amely egy kopt keresztény templom ellen irányult, legkevesebb 21 ember halálát és mintegy hetvennek a sebesülését okozva.
jan. 2
15:18
Az MKP elöke kérni fogja a magyar állampolgárságot (Kitekintő)
"Kettős identitásom van, s ezt most papíron is megerősíteném"
jan. 2
15:54
Lehet, hogy nem kövezik meg a házasságtörőt - "csak" felakasztják (Infostart)
Elkerülheti a halálra kövezést Szakine Mohammadi-Astiani, akit házasságtörésért ítélt halálra egy iráni bíróság - jelentette ki vasárnap egy iráni igazságügyi tisztségviselő.
jan. 2
15:56
Betilthatják a Valentin-napot (Infostart)
Vigyáznia kell Cupidónak Iránban, ahol bejelentették, nem tűrik meg a közelgő Valentin-nap jelképeit. A szerelmesek ünnepeként ismert Bálint-nap - február 14-e - az utóbbi években egyre népszerűbb lett Iránban és a Közel-Kelet más országaiban.
jan. 2
16:30
WikiLeaks: Izrael átfogó háborúra készül (HVG)
Gabi Askenázi izraeli vezérkari főnök 2009 végén azt mondta az amerikai kongresszus egy küldöttségének, hogy "átfogó háborúra" készülnek a Közel-Keleten - írta az Aftenposten című norvég napilap vasárnapi számában a Wikileaks honlaptól kapott diplomáciai táviratokra hivatkozva.
jan. 2
16:30
Súlyos károkat okozott Kárpátalján az árvíz (Kitekintő)
Előzetes becslések szerint összegük megközelíti a 80 millió hrivnyát
jan. 2
16:48
Bennégett házában a híres svéd színész és felesége (HVG)
Feltehetőleg meghalt Per Oscarsson színész és felesége, amikor leégett a házuk - közölte a svéd rendőrség. A házaspár házának romjai között talált, a felismerhetetlenségig megégett holtesteket egyelőre nem tudták azonosítani.
jan. 2
16:48
Megnyitották az orosz-kínai olajcsapot (Napi)
jan. 2
16:48
Újabb Wikileaks kiszivárogtatás: Izrael átfogó háborúra készült (Infostart)
Gabi Askenázi izraeli vezérkari főnök 2009 végén azt mondta az amerikai kongresszus egy küldöttségének, hogy "átfogó háborúra" készülnek a Közel-Keleten - írta az Aftenposten című norvég napilap vasárnapi számában a Wikileaks honlaptól kapott diplomáciai táviratokra hivatkozva.
jan. 2
16:48
Újraindítanák a nagymuzsalyi aranybányát (Kitekintő)
Kárpátaljai Megyei Tanács felhívásában a kormány segítségét kéri a nagymuzsalyi aranybánya helyzetének rendezéséhez, s egyben a kitermelés újraindítását szorgalmazza.
jan. 2
17:24
Irán lelőtt két amerikai kémrepülőgépet (HVG)
Az iráni Forradalmi Gárda lelőtt két nyugati, kémkedésre használt távvezérlésű repülőgépet, azaz drónt a Perzsa-öböl térségében - közölte vasárnap a Farsz iráni hírügynökség, a Forradalmi Gárda egyik parancsnokát idézve.
jan. 2
17:24
Irán nem tűri meg a Valentin-napot (MaHu)
Vigyáznia kell Cupidónak Iránban, ahol bejelentették, nem tűrik meg a közelgő Valentin-nap jelképeit.
jan. 2
17:24
Ha ezt mind megteszi, biztosan gazdag lesz (Kitekintő)
Újévi összeállításunkba a Kárpát-medence régi, sok esetben ma is élő népszokásait gyűjöttük össze. Ha kíváncsi a különböző praktikákra, mindenképp olvasson bele!

Keresés