2010. február 28. vasárnap

febr. 28
0:39
Földrengés Chilében: friss adatok, infografikák (HVG)
A Richter-skála szerinti 8,8-as földrengés következményeit a Mentők blog szerzője is folyamatosan figyelemmel kíséri.
febr. 28
1:33
Elérték Ausztráliát és Hawaiit a chilei földrengés hullámai (HVG)
A chilei földrengés keltette tengeri hullámok elérték Hawaii és Ausztrália partjait. Egyik helyen sem okozott nagyobb károkat a tengerrengés - jelentette a CNN.
febr. 28
6:03
Az ország történetének legnagyobb adócsalása – 12 milliárdos a kár! (168 Óra Online)
Szlovákiában őrizetbe vettek három gyanúsítottat, akik az ország történetének legnagyobb adócsalásának voltak részesei – közölte a SITA hírügynökség.
febr. 28
6:42
Beolvadtak a civilek közé a terroristák (Népszava)
Az amerikai tengerészgyalogosok és az afgán hadsereg katonái szombaton az utolsó ellenállási gócoktól is megtisztították Mardzsát, azt a dél-afganisztáni várost, amely eddig lényegében tálib ellenőrzés alatt állt.
febr. 28
7:15
Tűzpárbaj: külföldi áldozatok is vannak (Kitekintő)
Legalább 16 ember életét vesztette, köztük külföldiek is abban a merényletben, melyet tálib fegyveresek hajtottak végre Kabul szívében.
febr. 28
8:12
Nem tűri a neonácik masírozását Nyugat-Európa (Népszava)
A gyülekezési jogról zajló vitának egyik újabb eleme a Fővárosi Bíróság azon ítélete, miszerint törvényes a budapesti náci megemlékezés, amit végül mégsem tartanak meg Budapesten. A szólás szabadságával rokonítható jogot többen korlátozhatatlannak vélik, azonban a nyugat-európai példák azt mutatják, hogy nem minden esetben kell engedélyezni a felvonulásokat.
febr. 28
8:27
Megrázó képek: 300 halott, romba dőlt városok a chile-i földrengésben - A cunami riadókat lefújták (ma.hu)
Meghaladja már a háromszázat a chilei földrengés halálos áldozatainak a száma - közölték vasárnap a helyi hatóságok. Több mint negyven utórengése volt az első földmozgásnak. A cunami-riadókat azonban lefújták.
febr. 28
8:27
Széthullott az ellenzék! Esélytelen a kormányváltás? (Kitekintő)
Nincs többé ellenzéki koalíció Srí Lankán, ezáltal a kormányváltás esélye is minimálisra csökkent. Az elnök támogatói akár történelmi győzelmet arathatnak!
febr. 28
9:03
Haitit még az ég is húzza: földrengés után eső és áradás (ma.hu)
Heves esőzések okoztak kiterjedt áradásokat szombaton a földrengés sújtotta Haiti délnyugati részén, a helyi hatóságok szerint az árvízben nyolcan meghaltak, és ketten eltűntek.
febr. 28
9:21
Felszámolták a tálibok állásait Mardzsában (Inforádió)
Afganisztán déli részén felszámolták a tálibok utolsó állásait is a Mardzsa városa ellen két hete indított offenzívában az amerikai csapatok és a helyi kormányerők. Az amerikai tengerészgyalogság szóvivője azt mondta: az eddig tálib ellenőrzés alatt lévő város nyugati peremén lehetnek még fegyveresek, de az afgán hadsereg és a szövetségesek már a szomszédos Kandahár, a tálib mozgalom székhelye…
febr. 28
9:21
Cunamival fenyeget a chilei földrengés (HVG)
Több mint negyven utórengése volt az első, a Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű földmozgásnak.
febr. 28
9:21
50 éve nem pusztított ilyen katasztrófa – drámai képek (168 Óra Online)
Már meghaladja a háromszázat a chilei földrengés halálos áldozatainak a száma. A Richter-skála szerinti 8,8-as fokozatú földrengésnek szombat hajnalban rázta meg az ország középső részét. Több mint negyven utórengése volt az első földmozgásnak. Edmundo Perez Yoma belügyminiszter úgy fogalmazott, hogy "történelmi méretű természeti csapás" sújtott le Chilére. Felhívta a figyelmet arra, hogy 1960…
febr. 28
9:23
Most áradás sújtja Haitit (Inforádió)
Heves esőzések okoztak kiterjedt áradásokat a földrengés sújtotta Haiti délnyugati részén; a helyi hatóságok szerint nyolcan meghaltak, és ketten eltűntek. A víz elárasztott egy börtönt is, ahonnan több mint 400 fegyencet kellett kimenekíteni.
febr. 28
9:25
Választás előtt: Tádzsikisztánban a helyzet (majdnem) változatlan (Inforádió)
Tádzsikisztánban parlamenti választásokat tartanak; elemzők szerint a voksolás eredménye megerősíti az országot 17 éve irányító államfő, Emomali Rahmonov hatalmát.
febr. 28
9:39
Szent háborút hirdettek Svájc ellen (Kitekintő)
Két évszázadnyi semlegesség után Svájc igen szokatlan helyzetbe került, miután Moammar Kadhafi csütörtökön szent háborút hirdetett a "mecseteket leromboló, hitetlen ország" nevezte.
febr. 28
9:57
Pornóbotrány az egyetemen! (Kitekintő)
Távozik a trencséni egyetem rektora, a már korábban is botrányokba keveredett Miroslav Mečár.
febr. 28
10:15
Letartóztattak három, milliárdos adócsalót (Kitekintő)
A szlovák rendőrség őrizetbe vett három személyt, akik tevékeny részt vállaltak a milliárdos adócsalási botrányban.
febr. 28
10:33
Megrázó képek: 300 halott, romba dőlt városok a chile-i földrengés után (ma.hu)
Meghaladja már a háromszázat a chilei földrengés halálos áldozatainak a száma - közölték vasárnap a helyi hatóságok.
febr. 28
10:33
A szomszédunkból védik meg Amerikát? (Kitekintő)
Vajon hova vezet az egyre feszültebb amerikai-orosz viszony? Európa már megélhette a nukleáris szembenállást és a megosztottságot a hidegháború négy évtizede alatt. Vajon milyen irányba hat a rakétavédelmi terv erre az érzékeny kapcsolatrendszerre?
febr. 28
10:35
A narancsosok első ötéves terve (Kitekintő)
Közeledik az új államfő beiktatásának napja és a jelenlegi államfő Viktor Juscsenko elbúcsúzik attól a tisztségtől, amelyet 2004-ben háromfordulós választással szerzett.
febr. 28
11:27
Elfogták az ETA katonai vezetőjét (Inforádió)
Franciaország északnyugati részén reggel elfogták a Baszk Haza és Szabadság szakadár szervezet katonai vezetőjét - közölte a spanyol belügyminisztérium.
febr. 28
11:27
Halálos áldozatai vannak a haiti esőzésnek (HVG)
Heves esőzések okoztak kiterjedt áradásokat szombaton a földrengés sújtotta Haiti délnyugati részén, a helyi hatóságok szerint az árvízben nyolcan meghaltak, és ketten eltűntek.
febr. 28
11:27
Hulladékból készítették az olimpiai érmeket (Kitekintő)
Az idei téli olimpián új módszerrel hívták fel a figyelmet a hulladék megfelelő kezelésére. Most azonban nem a hagyományos háztartási szemét került előtérbe, hanem az információs társadalom által termelt e-hulladék.
febr. 28
11:29
Már a háromszázat is meghaladja a chilei földrengés áldozatainak száma (Inforádió)
Meghaladja már a háromszázat a chilei földrengés halálos áldozatainak a száma - közölték vasárnap a helyi hatóságok.
febr. 28
11:45
Nyakon csípték az ETA spanyolországi katonai vezetőjét (ma.hu)
Franciaország északnyugati részében vasárnap reggel elfogták a Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szakadár szervezet katonai vezetőjét, Ibon Gogeascoechea Arronateguit - közölte a spanyol belügyminisztérium.
febr. 28
12:03
Magyar film minden mennyiségben (Kitekintő)
A magyar filmek nem nélkülözik sem a hazai, sem a határon túli, sem a nemzetközi közönség elismerését. Ha kíváncsi a részletekre, olvassa el kulturális összefoglalónkat!
febr. 28
12:21
Gyilkos vihar: halottak és áramkimaradások Franciaországban! (ma.hu)
Legkevesebb tíz ember halálát okozta és egymillió háztartást fosztott meg az áramtól Franciaország nyugati és középső részén a Xynthia szélvihar, az egyik leghevesebb vihar, amely 1999 óta érte az országot - közölték vasárnap délelőtt hivatalos források.
febr. 28
12:39
Eltűnt a brit konzervatívok előnye (HVG)
Szinte teljesen eltűnt az ellenzéki brit Konzervatív Párt még alig néhány hete is jelentős támogatottsági előnye, és a vasárnap közölt legfrissebb felmérés alapján a kormányzó Munkáspárt akár hatalmon is maradhat a tavasszal esedékes parlamenti választások után.
febr. 28
12:39
Depresszió-specifikus akupunktúra segíthet a terhesség alatti depresszióban (ma.hu)
Az Obstetrics and Gynecology című folyóiratban megjelent cikk szerint a depresszió-specifikus akupunktúra 20%-kal hatékonyabb a hagyományos akupunktúránál, illetve a masszázsnál. Eredményeink biztatóak - mondja Rachel Manber, a Stanford Egyetem professzora, hozzátéve, hogy az akupunktúrás protokollt külön erre a kísérletre tervezték.
febr. 28
12:39
Atombomba robbanhat a mozikban (Kitekintő)
Az Avatar rendezője megvette a hazugságon ért veterán vallomásait is.
febr. 28
12:41
Halálos áldozatokat szedett a franciaországi vihar (HVG)
Legkevesebb öt ember halálát okozta és egymillió háztartást fosztott meg az áramtól Franciaország nyugati és középső részén a Xynthia szélvihar, az egyik leghevesebb vihar, amely 1999 óta érte az országot - közölték vasárnap délelőtt hivatalos források.
febr. 28
12:57
A szomáliai kalózok elengedtek egy Panamában bejegyzett teherhajót (HVG)
A szomáliai kalózok elengedtek egy Panamában bejegyzett, két hónappal ezelőtt elrabolt teherhajót - közölték tengerészeti tisztviselők vasárnap.
febr. 28
13:15
Pálfordulat Baszkföldön (Kitekintő)
A baszkok az ír minta szerint szeretnének új stratégiát választani céljaik eléréséhez.
febr. 28
13:33
Halálos áldozatai is vannak a franciaországi szélviharnak (Inforádió)
Franciaországban az eddigi jelentések szerint öten meghaltak az Atlanti óceán felől érkező szélviharban. Az ország nyugati és északi részén egymillió háztartásban nincs áram. A szél helyenként elérte az óránkénti 130-150 kilométeres sebességet, az Air France légitársaság hetven járatát törölte.
febr. 28
13:35
Elengedtek egy teherhajót a kalózok (Inforádió)
Elengedtek egy Panamában bejegyzett teherhajót a szomáliai kalózok.
febr. 28
13:51
Érvényes a tádzsik parlamenti választás (HVG)
Tádzsikisztánban a parlamenti választásokon a részvételi arány meghaladta az érvényességhez szükséges 50 százalékot - közölte vasárnap a központi választási bizottság.
febr. 28
13:51
Gyengültek a brit konzervatívok (Inforádió)
Nagy-Britanniában egy felmérés szerint minimálisra csökkent az ellenzéki brit Konzervatív Párt és a kormányzó Munkáspárt közötti különbség. A Sunday Times konzervatív lap megbízásából elvégzett országos közvélemény-kutatás szerint a torykra most a választók 37 százaléka voksolna, a Labour tábora pedig 35 százalékos.
febr. 28
13:51
Nők százait menthetik meg! (Kitekintő)
Eva Perón nevét szinte mindenki ismeri - azokét azonban már jóval kevesebben, akik a nyomdokába lépve tovább harcoltak mindazért, ami fontos a XXI. századi nők számára.
febr. 28
13:51
Lemorzsolódott a brit konzervatívok előnye (Népszava)
Szinte teljesen eltűnt az ellenzéki brit Konzervatív Párt még alig néhány hete is jelentős támogatottsági előnye, és a legfrissebb felmérés alapján a kormányzó Munkáspárt akár hatalmon is maradhat a tavasszal esedékes parlamenti választások után.
febr. 28
14:27
Újabb erős utórengés Chilében (Inforádió)
Újabb, a Richter-skála szerint 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg Chilét.
febr. 28
14:27
Megdöbbentő felvételek a chilei földrengésről (Videóval) (Kitekintő)
Meghaladja már a háromszázat a chilei földrengés halálos áldozatainak a száma – közölték vasárnap a helyi hatóságok.
febr. 28
14:45
Hét milliárd euróval nőtt az államadósság (Kitekintő)
Hét milliárd euróval nőtt tavaly a román államadósság, amely a román hazai össztermék (GDP) 29 százalékát tette ki 2009 végén.
febr. 28
15:03
Újabb erős utórengés és fosztogatók Chilében (HVG)
Újabb, a Richter-skála szerint 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg Chilét, a földlökés epicentruma Talca közelében, a chilei fővárostól, Santiagótól csaknem 180 kilométerre volt az amerikai geofizikai intézet (USGS) vasárnapi előzetes bejelentése szerint.
febr. 28
15:21
Féltve őrzött titkok Moszkva alatt (Kitekintő)
Időről időre újabb tények válnak ismeretessé azokról a Moszkva alatt épült létesítményekről, amelyeket még Sztalin életében kezdtek építeni.
febr. 28
15:23
Döbbenet! Száz elhagyatott tankot találtak (Kitekintő)
Majdnem száz elhagyatott, T-80-as típusú tank került elő egy Jekatyerinburgtól száz kilométerre fekvő erdőből. Senkinek sem hiányoztak, viszonylag jó állapotban vannak. Vajon mire kellhettek?
febr. 28
15:39
Utórengések és egyre több áldozat Chilében (orientpress)
Chile szerint több milliárd dollárra tehető a szombati halálos földrengés okozta kár mértéke. A térségben továbbra is erős utórengések veszélyeztetik az ott lakókat, miközben az áldozatok száma már átlépte a háromszázat. A Csendes-óceán térségében közben lefújták a cunami-riadót.
febr. 28
15:39
Xynthia lecsapott Nyugat Európára: halottak, áramkimaradások (Népszava)
Nyugat-Európában legalább 51 ember halálát okozta a hétvégi szélvihar, amely egyedül Franciaországban 45 életet oltott ki, és egymillió háztartást fosztott meg az áramtól.
febr. 28
15:57
Elfogták az ETA fővezérét (HVG)
Franciaország északnyugati részében vasárnap reggel elfogták a Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szakadár szervezet katonai vezetőjét, egyben legfőbb parancsnokát, Ibon Gogeascoetxea Arronateguit - közölte a spanyol belügyminisztérium.
febr. 28
16:15
Beismerte felelősségét ganéjbogarak révén fertőzött sajt gyártója (HVG)
A fertőzött osztrák sajtot készítő cég vasárnap elismerte, hogy hibát követett el a termelés és a minőségellenőrzés során. Az eddig hét halálos áldozatot követelő élelmiszerfertőzést valószínűleg ganéjbogarak okozták.
febr. 28
16:15
Hét embert ölt meg a sajt - Beismerte felelősségét az osztrák cég (ma.hu)
A fertőzött osztrák sajtot készítő cég vasárnap elismerte, hogy hibát követett el a termelés és a minőség-ellenőrzés során. Az eddig hét halálos áldozatot követelő élelmiszer-fertőzést valószínűleg ganéjbogarak okozták.

Keresés