2010. február 28. vasárnap

febr. 28
7:12
Kiterjedtebb adóellenőrzések várhatók idén (FigyelőNet)
Az idén várhatóan az eddigieknél is szélesebb körűek lesznek az adóhatósági ellenőrzések - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC).
febr. 28
7:21
A legnépszerűbb magyar városok: itt a lista (Pénzcentrum)
A KSH előzetes adatai szerint 2009-ben - a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján - a legnépszerűbb magyarországi város pozícióját Budapest mind a külföldi, mind a magyar turisták körében megőrizte....
febr. 28
8:03
Véget érhet a tejágazat válsága (FigyelőNet)
Idén akár 20-22 forint támogatást kaphatnak a termelők tejkilogrammonként, és ha az év során tovább emelkednek a tej felvásárlási árak, az ágazat kikerülhet a mély válságból - mondta Máhr András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára.
febr. 28
8:18
Német bankok feltételekkel vennének görög adósságot (ProfitLine)
A német kormány pénzügyi garanciavállalásával vennének görög államadósságot a legnagyobb német bankok - írta szombaton a Financial Times a Görögországnak nyújtandó, "szerkezetében már körvonalazódó" esetleges euróövezeti mentőcsomag terveiről. (MTI)
febr. 28
8:33
Európa kullog a britek után (Portfolio)
A kontinentális Európa ingatlanpiaca nagyjából egy évvel van lemaradva az Egyesült Királysághoz képest a piaci fellendülést tekintve - mondta el a Reuters-nek adott interjújában a brit Segro...
febr. 28
8:51
Olcsó irodát keres? Irodahotel a megoldás! (ProfitLine)
Nemrégiben megnyílt a Dél-Dunántúl első irodahotelje; a beruházók szerint a szolgáltatás akár 40-50 százalékkal csökkentheti a vállalkozások irodaköltségeit.
febr. 28
8:51
Felháborító? - Tovább dőzsölnek a nemtörődöm vezetők (Portfolio)
A Berkshire Hathaway éves eredményszámainak ismertetésével együtt megérkezett a társaság részvényeseinek szánt levél, melyben Warren Bufffett, a világ egyik legelismertebb befektetési guruja a...
febr. 28
8:53
Sikeres hulladékgazdálkodási nagyprojekt (ProfitLine)
Az Európai Unió zöld utat adott a „Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program – hulladéklerakók rekultivációja” témájú magyar nagyprojektnek. A projekt összköltsége 8,6 milliárd forint, ebből 5,8 milliárdot az Unió finanszíroz - számolt be az NFÜ.
febr. 28
9:03
Árháború tört ki a pelenkapiacon (Napi)
febr. 28
9:03
Hatályba lépnek a lakossági hitelezést korlátozó szabályok (ma.hu)
Hatályba lépnek hétfőn "a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról" szóló (köznyelven: devizahiteleket korlátozó) kormányrendelet azon passzusai, amelyek maximálják a hitel/fedezet arányt. A hitelezhetőségi limiteket csak június 11-től kell alkalmazni.
febr. 28
9:21
Holnaptól hatályos a devizahiteleket korlátozó kormányrendelet egyik része (Inforádió)
Holnap lép hatályba devizahiteleket korlátozó kormányrendeletnek az a része, amely maximálja a hitel/fedezet arányt. A hitelezhetőségi limiteket csak június 11-től kell alkalmazni. Az új szabályok szerint a forintkölcsönöknél a kihelyezett hitel nem haladhatja meg a fedezetként felajánlott ingatlan értékének 75, euróhitel esetében 60, más devizahitel esetében pedig 45 százalékát.
febr. 28
9:21
Malév-ügy: az oroszok a spájzban maradtak (Privátbankár)
Nem kezdődött jól a Malév rendszerváltás utáni története, hiszen az "új" társaság nem kapott elegendő tőkét 1992-ben. A társaság aztán olasz kézbe került, hogy titkos kormányzati szerződések után újra a magyar állam kezében landoljon. Az ezredfordulón a társaság tulajdonképpen eladott mindent, ami értékesíthető volt, hogy életben maradjon. Aztán jöttek az oroszok.
febr. 28
9:23
Akár 20-22 forint támogatást kaphatnak az idén a tejtermelők tejkvótakilogrammonként (Inforádió)
Akár 20-22 forint támogatást kaphatnak az idén a tejtermelők tejkvótakilogrammonként. Az agrártárca szakállamtitkára szerint ha év közben tovább emelkedik a tej felvásárlási ára, az ágazat kikerülhet a mély válságból.
febr. 28
9:24
Holnaptól nehezebb hitelhez jutni (Népszava)
Az új szabályok szerint forint esetében a kihelyezett hitel nem haladhatja meg a fedezetként felajánlott ingatlan értékének 75, eurónál 60, más devizahitel igénylésekor pedig a 45 százalékát.
febr. 28
9:24
A hitelpiac halála? Hétfőtől tovább szorul a hurok (ProfitLine)
Hatályba lépnek hétfőn "a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról" szóló (köznyelven: devizahiteleket korlátozó) kormányrendelet azon passzusai, amelyek maximálják a hitel/fedezet arányt. A hitelezhetőségi limiteket csak június 11-től kell alkalmazni.
febr. 28
9:57
25 százalékos garanciadíj-emelés hétfőtől (ProfitLine)
Átlagosan 25 százalékos díjemelést hajt végre a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. hétfőn, a cég megítélése szerint a vállalkozói hitelpiacon megindult folyamatok lehetővé teszik az elhalasztott díjemelés egy részének pótlását. (MTI)
febr. 28
10:00
"Utoljára a Hungaroring volt hasonló léptékű fejlesztés" - Viharfellegek a Balatonring felett (Népszava)
Hozza nyilvánosságra a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjával kapcsolatos hatástanulmányt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. - erre kérte Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken a bankot és a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert.
febr. 28
10:21
Meglepő fordulat: ázsiai festő a dobogón! (Pénzcentrum)
Qi Baishi (1863—1957) nevét nem sokan ismerik, még a művészetek iránt rajongók közül sem, holott a világ harmadik legkapósabb festőjének számít, a mostani aukciós eredmények szerint....
febr. 28
10:33
Márciustól megszűnik a jegy nélküli utazás (Napi)
febr. 28
11:15
Holnaptól kezdve csak a plafon alatt lehet hitelhez jutni (Pénzcentrum)
Március 1-jétől lép életbe a kormány hitelplafon-rendelete, amely szabályozza az ingatlan-jelzáloghitelek mértékét, illetve a gépjármű-hitelezést....
febr. 28
11:27
Az eddiginél is szélesebb körű adóellenőrzések jönnek (ma.hu)
Az idén várhatóan az eddigieknél is szélesebb körűek lesznek az adóhatósági ellenőrzések - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers.
febr. 28
11:45
Megállt a két hete tartó tőzsdei emelkedés (HVG)
Az elmúlt héten a hétfői erősödés után péntekig folyamatosan veszített értékéből a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, majd a hét utolsó kereskedési napján ismét erősödni tudott. A BUX végül 77,08 ponttal, 0,36 százalékkal csökkent, ezzel 21267,81 ponton zárt pénteken. Az index a 2009. december végi 21227,01 pontos értékénél jelenleg 40,8 ponttal, 0,19 százalékkal magasabban áll.
febr. 28
12:03
Ezekre ugrik az APEH 2010-ben (Napi)
febr. 28
12:39
Hétfőtől új szabályok a lakossági hitelezésben (Napi)
febr. 28
13:21
Ráugrottak a szeszekre (Portfolio)
Erős növekedést tudott felmutatni a február 6-án zárult négy hétben az amerikai szeszesitalok értékesítési volumene, derül ki az AC Nielsen statisztikájából. A 3.8%-os iparági volumenbővüléshez...
febr. 28
13:48
Kína szélesíti a Renminbi szerepét a külkereskedelmi fizetésekben (ProfitLine)
Peking, 2010. február 28., vasárnap (MTI/Reuters) - Kína bővíti annak a kísérleti programnak a keretét, amelyben egyes kijelölt vállalatoknak lehetővé tette a külkereskedelmi üzletek elszámolását és kiegyenlítését Renminbi-ben - jelentette egy hivatalos közlönynek tekinthető tartományi napilap vasárnap.
febr. 28
13:51
Kinyúl egy megmentő kéz a tejágazatért? (ma.hu)
Idén akár 20-22 forint támogatást kaphatnak a termelők tejkilogrammonként, és ha az év során tovább emelkednek a tej felvásárlási árak, az ágazat kikerülhet a mély válságból - mondta Máhr András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára az MTI-nek.
febr. 28
14:16
Megdöbbentő gyorsszerviz: krumplival tömítette a csövet a szerelő + kép (Pénzcentrum)
Szokatlan megoldást választott a British Gas gyorsszerviz szolgáltatással foglalkozó részlegének szerelője. A férfi már két órája szenvedett egy szivárgás megszüntetésével, amikor kért egy nagy krumplit, amit a tulajdonos legnagyobb megdöbbenésére ráhúzott a csőre és azt ígérte, hogy egy óra múlva visszatér. A történet másnap folytatódott, egy még kínosabb szituációval....
febr. 28
14:21
2050-ben már hazánkban is megteremhet a narancs (ProfitLine)
Magyarországon és Lengyelországban 2050-re annyi lesz a 30 Celsius foknál melegebb napok száma, mint jelenleg Spanyolországban és Szicíliában - tartalmazza a Világbank egyik tanulmánya.
febr. 28
14:27
A magyarokat kikészíti a munkahelyi bizonytalanság (Privátbankár)
A munkahelyi bizonytalanság negatív hatással van a munkavállalók egészségére - Magyarország a legrosszabb helyzetben lévő országok között végzett
febr. 28
14:54
A klímaváltozás miatt nem lesz elég kávé (ProfitLine)
A világ kávétermelői egyre több problémával kénytelenek szembesülni a globális felmelegedés miatt. A nemzetközi kávé szervezet, az OIC adatai szerint világszerte csökken a kávétermés, a kereslet viszont emelkedik. "Már vannak bizonyítékok a klímaváltozás következményeire" - közölte a szervezet elnöke Néstor Osorio a guatemalavárosi nemzetközi kávé konferencián.
febr. 28
15:03
A jüan szerepének bővítésével kísérletezik Kína (Napi)
febr. 28
15:09
Szigor? Holnaptól nem hiteles tulajdoni lapra is folyósít hitelt az Erste Bank (Pénzcentrum)
Holnaptól változik a TakarNetes rendszerből lehívott tulajdoni lapok lekérdezésének díja az Erste Banknál. Márciustól "nem hiteles" tulajdoni lap is elég lesz a hitelek folyósításához....
febr. 28
15:21
New York-i tőzsde - makrogazdasági adatok a figyelem középpontjában (Népszava)
Elemzők szerint elsősorban a makrogazdasági adatok befolyásolják majd a New York-i értéktőzsde jövő heti trendjét.
febr. 28
15:45
Ilyen csodára csak Harry Potter volt képes (168 Óra Online)
Az Avatar hazai nézőszáma a hét végén elérte az egymilliót. Az InterCom közleménye szerint James Cameron minden rekordot megdöntő filmje újabb mérföldkövet lépett át Magyarországon: szombaton megvásárolták rá az egymilliomodik mozijegyet. Az utóbbi kilenc évben nem volt film, amelyre egymilliónál több néző lett volna kíváncsi a magyar mozikban: utoljára a 2001-ben bemutatott Harry Potter sorozat…
febr. 28
16:00
Ledolgozta hátrányát a brit Munkáspárt - de mit szól a piac? (ProfitLine)
Szinte teljesen ledolgozta még alig néhány hete is jelentős támogatottsági hátrányát az 1997 óta kormányzó brit Munkáspárt, amely a vasárnap közölt legfrissebb közvélemény-kutatás alapján - igaz, abszolút többség nélkül - akár hatalmon is maradhat a tavasszal esedékes parlamenti választások után. (MTI)
febr. 28
16:15
Elismerte felelősségét a mérgezett sajtot gyártott cég (Népszava)
A fertőzött osztrák sajtot készítő cég elismerte, hogy hibát követett el a termelés és a minőségellenőrzés során.
febr. 28
16:21
Két banktól végleg elbúcsúzhatunk (Portfolio)
Két bank eheti csődjével 22-re nőtt a válság idei pénzintézeti áldozatainak száma az USA-ban. A szövetségi betétbiztosító épp ezen a héten jelezte, hogy a kereskedelmi ingatlanhiteleken fennálló...
febr. 28
16:33
India brutális GDP növekedésre számít (ProfitLine)
India gazdasága több mint 7 százalékkal növekedhet a 2009/2010-es pénzügyi évben és két éven belül 9 százalékos növekedési ütemre állhat rá - mondta Manmohan Singh indiai miniszterelnök egy szaúd-arábiai üzleti konferencián.
febr. 28
16:48
Még nem látják az alagút végét a médiapiacon (Napi)
febr. 28
17:06
Megpaskolták a BUX-ot a héten! Mi történt? (ProfitLine)
Az elmúlt héten a hétfői erősödés után péntekig folyamatosan veszített értékéből a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, majd a hét utolsó kereskedési napján ismét erősödni tudott. A BUX végül 77,08 ponttal, 0,36 százalékkal csökkent, ezzel 21.267,81 ponton zárt pénteken.
febr. 28
17:33
Kiárusít az AIG (Portfolio)
Többmilliárd dolláros tranzakcióra készül az amerikai biztosítóóriás, az AIG. Lapértesülések szerint ugyanis a társaság értékesítené ázsiai életbiztosítási üzletágát, amelynek értéke 35 milliárd...
febr. 28
17:42
Emelkedhet a réz világpiaci ára a chilei földrengés miatt (Napi)
febr. 28
18:09
Még ma Athénba utazik az uniós biztos (Portfolio)
Az Európai Unió mentőcsomagot készít Görögország számára - írja a Bloomberg. Olli Rehn, az Európai Unió monetáris ügyekért felelős biztosa még ma este Athénba utazik, hogy elkezdhessen egyeztetni a...
febr. 28
18:18
Oszkó a Malév-ügyletről blogolt (Napi)
febr. 28
18:45
Az APEH idén még keményebben ellenőriz! Kiknél kopogtatnak várhatóan? (ProfitLine)
Az idén várhatóan az eddigieknél is szélesebb körűek lesznek az adóhatósági ellenőrzések - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC) - számolt be az MTI.
febr. 28
19:12
Oszkó: A Malév túlélése miatt is szükség volt az állam tulajdonszerzésére (ma.hu)
Oszkó Péter szerint a magyar állam tulajdonszerzésére a Malévban nemcsak a társaság túlélése, hanem annak radikális átalakítása miatt is szükséges volt. A pénzügyminiszter internetes naplója utolsó bejegyzésében a szombat hajnalra megszületett megállapodásról írt.
febr. 28
19:18
Mire számíthatunk a tőzsdéken a jövő héten? (ProfitLine)
Elsősorban a makrogazdasági adatok befolyásolják majd a New York-i értéktőzsde jövő heti trendjét. A tőzsdemutatók alakulása szempontjából a pénteken zárult hónap a legsikeresebb volt november óta. Februárban a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 2,6 százalékkal, a Standard and Poor's 500-as indexe 2,9 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 4,2 százalékkal nőtt.
febr. 28
19:20
Chilei földrengés - Emelkedhet a réz világpiaci ára hétfőn (ProfitLine)
A réz világpiaci árának hétfői emelkedésére számítanak a szakértők a szombat hajnali chilei földrengés miatt. (MTI)
febr. 28
19:22
Az MSZP egyetlen politikusa sem érintett az őszödi beszéd kiszivárogtatásában (ProfitLine)
Nyakó István szerint okafogyott az őszödi beszéd kiszivárogtatásának vizsgálata; az MSZP egyetlen politikusa sem érintett a kiszivárogtatásban. (MTI)

Keresés