2010. február 25. csütörtök

febr. 25
0:48
Mi várható a magyar piacon csütörtökön? S&P500;, DAX, BUX1012, OTP, MOL, MTelekom, RICHTER (Elemzésközpont)
Mi várható a technikai elemzés szerint a magyar piacon? Olvassa el piaci áttekintésünket! A következő bejegyzésben a S&P500,  BUX1012, MOL, MTelekom, OTP,  RICHTER részvények technikai elemzését ismerheti meg.
febr. 25
3:33
Már a játékszenvedélyünk sem a régi? (Napi)
febr. 25
4:54
Majdnem megbukott az MSZP - övé a legrosszabb program (Portfolio)
Az MDF közepes (3), de még a Jobbik gyenge-közepes (2,5) programjánál is alacsonyabb színvonalú a Magyar Szocalista Párt szombaton megjelent programja. Az 1-5 fokozatú skálán csupán 2-es osztályzatot...
febr. 25
5:30
Emberére talált Beckham: rálicitált az orosz vodkamilliárdos! (Pénzcentrum)
Olasz lapértesülések szerint nyolc év után megválik a Comói-tó partján fekvő 30 szobás villájától George Clooney. A környék már egy tavalyi nyaralás során a Beckham-házaspár szívéhez nőtt, akik nagyon szívesen megvennék az ingatlant. A tárgyalásokat már megkezdték, amikor bejelentkezett a kastélyért egy orosz milliárdos, aki mesés ajánlatot tett!...
febr. 25
5:39
Szabadulóművészek a hitelpiacon (Napi)
febr. 25
5:48
A Tesco és a Spar csodafegyvere: ez kell a magyar vásárlónak (Pénzcentrum)
Decemberben tovább folytatódott a kiskereskedelmi forgalom volumenének csökkenése. Az előző hónaphoz képest 0,7 százalékos volt a visszaesés -derül ki a KSH legfrissebb adataiból. A saját márkás termékek ugyanakkor tovább tarolnak....
febr. 25
6:06
V4: létfontosságú az energiabiztonság (Népszava)
Bajnai Gordon szerint mérföldkő léptékű eredmény született a szerdai budapesti energia-csúcstalálkozón. A miniszterelnök elmondta, hogy a konferencia résztvevői aláírtak egy közös nyilatkozatot, amely rögzíti, hogy a biztonságos energiaellátás megteremtése minden aláíró számára kiemelt feladat.
febr. 25
6:09
Évi 20 százalékos hozam: trükkök nélkül is megy? (Privátbankár)
A befizetésekre és a lekötésre járó adókedvezmény, illetve a számlán lévő összeg kamata összességében kifejezetten magas hozamot eredményezhet egészségpénztári tagság esetén. Figyelembe kell persze venni, hogy a magánszemélynek legyen annyi befizetett adója, amennyit vissza szeretne kapni
febr. 25
6:09
Összeomlott a Hummer-üzlet, a GM leállítja a termelést (ProfitLine)
Az amerikai General Motors (GM) szerdán váratlanul bejelentette: nem jöhet létre a Hummer autógyár kínai eladása, és leállítják a terepjáró gyártását.
febr. 25
6:24
A mindennapi apróságokban rejlik Tunézia titka (Népszava)
Tunézia elsősorban végtelen, homokos tengerpartjai miatt kedvelt úticél a magyar turisták körében, ám érdemes elszakadni egy időre a kényelmes napágytól és megismerni az itt élők hétköznapjait, szokásait, hagyományait.
febr. 25
6:26
Ébredezik Csipkerózsika álmából a Balaton (Népszava)
Ismét landolhatnak a tervek szerint Sármelléken a turistákat szállító repülőgépek. Folytatódik az uniós támogatásokat is felhasználó szállodaépítési és a vitorláskikötő-fejlesztési program is. A második kompjárat pedig 2012-ben indulhat Badacsony és Fonyód között. Korszerűsítik a kikötőket, melyekkel több vitorláshajót lehet a magyar tengerre csábítani. Fejlesztik a kerékpárutakat, a termál- és…
febr. 25
6:27
Nem elég fogat mosni: így előzhetjük meg a bajt (Privátbankár)
Gyakorlatilag nincs olyan fogászati probléma, amit egy jó szakorvos ne tudna helyrehozni - ennek ellenére ne csak vészhelyzetben forduljunk fogorvoshoz
febr. 25
6:42
Merre megy ma a forint és a BUX? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
febr. 25
6:48
Egyéni vállalkozók: eljött a bevallás ideje (FigyelőNet)
Eljött a személyi jövedelemadó bevallásának és megfizetésének a határideje az egyéni vállalkozóknál.
febr. 25
6:50
Hiénák vadásznak az adósokra (FigyelőNet)
Bármennyire is kétségbeejtő egy rossz adós helyzete, nem szabad előkészületek nélkül elfogadni a hitelközvetítők hitelajánlatait. Vannak ugyan e műfajban is tisztességes cégek, de sajnos sok a szélhámos közvetítő, és bizony a törvényesen működő cégek között is vannak dögkeselyűk.
febr. 25
6:52
Az adózók fele nem küldi az egy százalékot (FigyelőNet)
Az adózók mindössze fele támogat személyi jövedelemadója egy-egy százalékával civilszervezeteket vagy egyházakat. Az egyéni vállalkozóknak csütörtökig kell beküldeniük szja-bevallásukat, ekkor célszerű rendelkezniük egy százalékaikról is. A bevallás nem halasztható, az adakozás igen: legkésőbb május 20-ig.
febr. 25
6:54
Lecsapott a felügyelet (FigyelőNet)
Számos hitelközvetítő pénzügyi vállalkozást megbüntetett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
febr. 25
7:03
Vége a Hummernek: Kínának sem kell a terepjáró (Privátbankár)
A General Motors bejelentette: nem jöhet létre a Hummer autógyár kínai eladása, és leállítják a terepjáró gyártását. A GM tavaly októberben írta alá az adásvételi szerződést arról, hogy a márka kínai ...
febr. 25
7:06
Nem darabolják szét az öblösüveggyárat (FigyelőNet)
A felszámoló immár ingatlanjaival együtt meghirdeti a salgótarjáni öblösüveggyár, az R-Glass Hungary Üvegipari Kft. vagyonát - mondta Kovács János, a felszámoló B&B Gazdasági Tanácsadó Kft. munkatársa a csütörtöki Napi Gazdaságnak.
febr. 25
7:21
Hathavi fizetéssel távozhatnak a honatyák (Privátbankár)
Az Országgyűlésből a tavaszi választások után távozó képviselők a szabályok szerint még hat hónapig kapnak juttatást
febr. 25
7:24
Nem védjük meg a jogainkat (FigyelőNet)
Amíg Nyugat-Európában a háztartások több mint fele rendelkezik jogvédelmi biztosítással, addig Magyarországon ez az arány mindössze 1,5 százalék - közölte az egyik biztosítótársaság.
febr. 25
7:36
Leállítja a GM a Hummer gyártását (Népszava)
Az amerikai General Motors (GM) szerdán váratlanul bejelentette: nem jöhet létre a Hummer autógyár kínai eladása, és leállítják a terepjáró gyártását.
febr. 25
7:39
40 alatt már lenyomja a Jobbik az MSZP-t (Privátbankár)
Növekvő szavazási hajlandóság, biztos Fidesz-előny, tovább erősödő Jobbik - derül ki a szokásosnál nagyobb mintán készített Medián-felmérésből
febr. 25
7:48
Hat havi juttatást kapnak a távozó képviselők (HR Portál)
Az Országgyűlésből a tavaszi választások után távozó képviselők a szabályok szerint hat hónapig kapnak juttatást; az újra meg nem választottak a korhatár előtt öt évvel nyugdíjba vonulhatnak.
febr. 25
7:48
Jelentett a Magyar Telekom - Nyomot hagyott a válság az eredményen (ProfitLine)
A Magyar Telekom Nyrt. az előző évinél 16,5 százalékkal kisebb, 77,6 milliárd forint nettó eredményt ért el 2009-ben - olvasható a BÉT honlapján közzétett adatokban. (MTI)
febr. 25
7:50
Sztrájkoló alkalmazottak Carrefour-áruházakat "zártak be" (HR Portál)
A francia Carrefour kereskedelmi hálózat több mint 30 szupermarketjét "zárták be" szerdán a sztrájkoló alkalmazottak.
febr. 25
7:51
A Magyar Telekom bevételei tavaly 4,3 százalékkal csökkentek (Inforádió)
Az előző évinél 16,5 százalékkal kisebb, 77,6 milliárd forint nettó eredményt ért el 2009-ben a Magyar Telekom Nyrt. - tette közzé a társaság tőzsdei gyorsjelentésében.
febr. 25
7:51
Yoda mesterrel erősít az Adidas (ma.hu)
Most, hogy gazdasági válság terhe nyomja a fogyasztók vállát, az Adidas sportszergyártó a Csillagok háborúját idéző kollekciót piacra dobásával akarja a maga oldalára állítani az "Erőt", hogy lepipálja riválisait.
febr. 25
7:52
Nyugdíjasok tüntettek Franciaországban (HR Portál)
Hét szakszervezet felhívására nyugdíjasok ezrei vonultak szerdán utcára Párizs mellett mintegy ötven francia városban, nyugdíjemelést és az egészségügyi ellátások biztosításának garantálását követelve.
febr. 25
7:57
Csődbe kergeti a magyar cégeket a Tesco? (FigyelőNet)
Szinte minden más terméket külföldről, főként Szlovákiából vásárolna jövőre a magyarországi Tesco a friss élelmiszereken kívül - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
febr. 25
7:57
Járai: a feladatokat még nem osztják (Privátbankár)
A volt jegybankelnök szerint az állami újraelosztást már középtávon 40 százalék alá kell szorítani, és komoly szerkezeti átalakítás kell végrehajtani az államháztartásban
febr. 25
7:57
Tőzsdekörkép külföld: Amerika, Ázsia… (Elemzésközpont)
A szerdai kereskedést emelkedéssel nyitották a vezető amerikai tőzsdeindexek. A tegnapi nap folyamán fontos makroadat látott napvilágot az USA-ban. Januárban 309 ezerre esett vissza az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban. A friss adat jóval alacsonyabb, mint amire az elemzők vártak. Az elemzők 354 ezer új lakás eladására számítottak.
febr. 25
8:12
A magyarok ritkán érvényesítik jogaikat (Népszava)
Amíg Nyugat-Európában a háztartások több mint fele rendelkezik jogvédelmi biztosítással, addig Magyarországon ez az arány mindössze 1,5 százalék - közölte az Uniqa Biztosító.
febr. 25
8:12
"Minek nevezzelek?" - Egyre olcsóbb a Magyar Telekom (Portfolio)
Nincs különösebb markáns üzenet a Magyar Telekom által ma hajnalban közzétett számokban, ha mindenképpen kategorizálnunk kellene a gyorsjelentést, akkor talán inkább enyhén negatívra szavaznánk. A...
febr. 25
8:15
Mesterházy szerint nem fognak bukni a szocialisták (Privátbankár)
Felelőssége van az MSZP-nek a Jobbik megerősödésében - mondta Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt a TV2-nek adott interjújában. A Jobbik megerősödésében játszott szocialista felelősség...
febr. 25
8:18
Gyurcsány nem fél Orbántól (Napi)
febr. 25
8:20
Húzós gázáremelés a láthatáron (Napi)
febr. 25
8:21
Borsik: Át kell alakulnia a foglalkoztatási szerkezetnek (HR Portál)
A válság után nemcsak a gazdasági, de a foglalkoztatási szerkezetnek is át kell alakulnia, a képzéseknek pedig az igényekhez kell igazodniuk - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke Salgótarjánban szerdán sajtótájékoztatón.
febr. 25
8:21
Járai - Nem vagyunk túl a válságon (ProfitLine)
Járai Zsigmond volt jegybankelnök, az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere szerint az állami újraelosztást már középtávon 40 százalék alá kell szorítani, és komoly szerkezeti átalakítás kell végrehajtani az államháztartásban. (MTI)
febr. 25
8:23
500 milliót átcsoportosítanak a Munkaerő-piaci Alapba (HR Portál)
A rendelkezésre állási támogatásban (rát) részesülők foglalkoztatására 500 millió forintot csoportosít át a Munkaerőpiaci Alapba a kormány a helyi önkormányzatok fejezetéből - a kabinet szerdai döntéséről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) tájékoztatta az MTI-t.
febr. 25
8:23
RFV - 730 millió forintos hitelkeret nyílt a Takarékbanknál (ProfitLine)
A RFV Nyrt. tájékoztatása szerint 730 millió forintos hitelkeretről döntött a Takarékbank Zrt. és az RFV Nyrt. vezetősége - olvasható a BÉT honlapján.
febr. 25
8:25
Túl vagyunk a válság nehezén? (HR Portál)
A gazdasági válság legnehezebbjén már valószínűleg túl vagyunk, és a második negyedévben akár javulhatnak is egyes gazdasági mutatók - jelentette ki Palócz Éva, a Kopint-TÁRKI Zrt. vezérigazgatója szerdán egy szombathelyi gazdasági fórumon.
febr. 25
8:25
Kulcs-Soft Nyrt - új szerződés a CAS Software AG-vel (ProfitLine)
A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. tájékoztatása szerint szerződést kötött és a német CAS Software AG vállalattal a SaaS CRM megoldásának (CAS PIA) forgalmazására - olvasható a BÉT honlapján.
febr. 25
8:27
Egyre kevesebbet dolgoznak az amerikai orvosok (HR Portál)
Az amerikai orvosok folyamatosan csökkentették munkaóráik számát az elmúlt évtizedben, ez tovább ronthatja az Egyesült Államok egészségügyének helyzetét - ismertették egy friss tanulmány eredményét szerdán.
febr. 25
8:27
A lengyelek 5 év múlva már euróval fizethetnek (ProfitLine)
Lengyelország várhatóan 2015-be csatlakozik az eurózónához - jelentette ki Ludwik Kotecki pénzügyminiszter-helyettes a TVN CNBC-nek nyilatkozva szerdán.
febr. 25
8:30
Visszaesés a Telekomnál - kevesebbet telefonálunk? (Népszava)
A Magyar Telekom Nyrt. az előző évinél 16,5 százalékkal kisebb, 77,6 milliárd forint nettó eredményt ért el 2009-ben - tette közzé a társaság csütörtökön tőzsdei gyorsjelentésében.
febr. 25
8:30
Borús a hangulat Ázsiában (Portfolio)
Az amerikai tőzsdéken tegnap 1% körüli emelkedés bontakozott ki, ma reggel azonban az ázsiai börzéken negatívra fordult a hangulat, miután a Moody’s és az S&P is Görögország újabb leminősítését...
febr. 25
8:30
16,5 százalékkal esett vissza a Magyar Telekom eredménye 2009-ben… (Elemzésközpont)
A Magyar Telekom Nyrt. az előző évinél 16,5 százalékkal kisebb, 77,6 milliárd forint nettó eredményt ért el 2009-ben - tette közzé a társaság csütörtökön tőzsdei gyorsjelentésében.
febr. 25
8:32
Német cég termékének forgalmazására kötött szerződést a Kulcs-Soft (Portfolio)
A Kulcs-Soft és a német CAS Software AG szerződést kötött a német cég SaaS CRM megoldásának (CAS PIA) forgalmazására - jelentette be tegnap a hazai társaság. A CAS PIA online alapú szoftverrendszer...
febr. 25
8:32
Csütörtök reggel gyengült a forint… (Elemzésközpont)
Minimálisan gyengült a forint csütörtökön reggel; 7 órakor egy euró 269,60 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon, ahol előző este 269,52 forinton jegyezték.

Keresés