2010. február 25. csütörtök

febr. 25
0:06
Nap idézete: bonyolult autók (Kitekintő)
Henry Waxman, az Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottság elnöke
febr. 25
1:18
Újabb Szcientológia Egyház Kanadában (Kripto Akadémia)
Ezerötszáz Szcientológus és Kanadából valamint az Egyesült Államokból érkezett vendégeik lepték el a Saint-Joseph út 665. előtt az utcát Quebec város szívében, hogy részt vegyenek az új Quebec Szcientológia Egyház megnyitóján, amit eredetileg 35 évvel ezelőtt alapítottak.
febr. 25
5:48
Megnyílt az EMNT székelyföldi irodája (Kitekintő)
Tegnap Székelyudvarhelyen megnyitották az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székelyföldi központi irodáját.
febr. 25
6:42
Dzurinda nem lesz miniszterelnök-jelölt (Kitekintő)
Mikuláš Dzurinda nem lesz az SDKÚ-DS miniszterelnök-jelöltje abban az esetben, ha a legerősebb ellenzéki párt részt vesz majd a júniusi választások utáni kormányalakítási tárgyalásokon.
febr. 25
6:42
Elfogyhatnak az FDP támogatói (Kripto Akadémia)
Folytatja mélyrepülését a német liberális FDP. Ráadásul a párt elnökét, Guido Westerwellét a közvélemény alkalmatlannak tartja a külügyi tárca vezetésére - derült ki az RTL és a Stern által készített felmérésből.
febr. 25
6:44
Megbénult az élet Görögországban (Kripto Akadémia)
Szinte teljesen megbénult az élet Görögországban az általános sztrájk miatt, amelyet a szakszervezetek hirdettek meg a kormány megszorító intézkedései miatt. Az országban leállt a légi-, a vonatközlekedés, nem jártak a hajók sem.
febr. 25
6:57
Ausztrália is magyarázatot kér az izraeli nagykövettől (Infostart)
Magyarázatot kér Ausztrália az izraeli nagykövettől arra, miként használhattak ausztrál útleveleket a Dubajban meggyilkolt Hamász-vezető elleni merénylet gyanúsítottjai.
febr. 25
7:18
Nincs más út, csak a bánya? (Kitekintő)
A verespataki műemléképületeket nem lehet megmenteni másképp, csak ha elindul a verespataki bányában a kitermelés – nyilatkozta a Paprika Rádiónak Moscu Katalin építész.
febr. 25
7:18
Nőkből álló kokaincsempész-bandát irányít egy fehérneműmodell (Metropol)
Nemzetközi körözést adtak ki egy 30 éves volt szépségkirálynő és fehérneműmodell ellen, aki egy kizárólag nőkből álló kokaincsempész-banda vezére - adta hírül a Daily Mail brit bulvárlap.
febr. 25
7:33
Peking figyelmezeti Washingtont (Infostart)
Peking arra figyelmezteti Washingtont, hogy "legyen óvatos, amikor kijelentéseket tesz, vagy cselekszik" - annak érdekében, hogy megelőzze a kétoldalú kapcsolatok további romlását - jelentette ki a védelmi tárca szóvivője Pekingben csütörtökön azt követően, hogy sajtójelentések szerint az amerikai törvényhozás korszerű - F-16-os - harci gépek eladását fontolgatja Tajvannak.
febr. 25
7:36
Slota és Mečiar a leggazdagabb politikus? (Kitekintő)
A szlovák  lakosság 93,7 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy a parlament fogadja el a vagyoneredet vizsgálatáról rendelkező törvényt, amely elsősorban a közéleti személyiségekre, tehát a politikusokra, a bírókra, az ügyészekre és a rendőrökre vonatkozik.
febr. 25
8:12
Aggodalomra ad okot az ausztrál útlevelek használata (Kripto Akadémia)
Magyarázatot kér Ausztrália az izraeli nagykövettől arra, miként használhattak ausztrál útleveleket a Dubajban meggyilkolt Hamász-vezető elleni merénylet gyanúsítottjai.
febr. 25
8:30
Itt a szélsőjobb legújabb botránya! (Kitekintő)
A brit szélsőjobboldal is bekapcsolódik a választási kampányba. Honnan jöttek? Merre tartanak? Általános áttekintés és rövid esélylatolgatás.
febr. 25
8:32
Hatalmas könnyítés a kisvállalkozásoknak? (Kitekintő)
Mentességet kaphatnak a mikrovállalkozások az éves beszámolói kötelezettség alól. Ezzel mintegy 5,4 millió cég tudna több tőkét fordítani arra, hogy hatékonyságát növelje. Az intézkedés jelentős hatással lenne a gazdaság fellendítésére.
febr. 25
8:34
Szűcs Tamás: Nagyobb nyitottság, több program! (Kitekintő)
2010. január elseje óta új vezetője van az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének. Szűcs Tamás majdnem húsz éve foglalkozik uniós ügyekkel, és nagy tervekkel fogott neki új munkájának. Azt szeretné, ha a Képviselet nyitottabbá válna, és több lehetőséget biztosítana az állampolgárokkal való párbeszédre. Az EurActiv erről és az Unió előtt álló jelenlegi feladatokról kérdezte a…
febr. 25
8:45
Bejött a France Telecomnak a gyilkos spórolás (Napi)
febr. 25
8:45
Őrizetbe vettek Szlovákiában két magyart a nyelvtörvény elleni tüntetés előtt (Infostart)
A szlovák rendőrség őrizetbe vett és kihallgatott két fiatalembert a keddi révkormáromi nyelvtörvényellenes tüntetés előtt - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön.
febr. 25
8:48
A Bizottság felvenné Izlandot (Kitekintő)
Brüsszel zöld utat adott Izland csatlakozásának, a döntés a tagállamokat képviselő Tanács kezében van.
febr. 25
8:48
Totális sztrájk – "Az országnak egyszerűen nincs pénze" (168 Óra Online)
A pénzügyi válság okozta masszív sztrájkhullám a nap folyamán megbéníthatja az éltet Görögországban.
febr. 25
9:06
Az ENSZ közbenjárást kérik a Falkland-szigetek ügyében (Kripto Akadémia)
Az argentin külügyminiszter az ENSZ főtitkárának közbenjárását kérte annak érdekében, hogy Nagy-Britannia tartózkodjon a további "egyoldalú lépésektől" a Falkland-szigetek ügyében.
febr. 25
9:21
Végleg kiütötték a Hummert (Napi)
febr. 25
9:24
Nyelvtörvényellenes tüntetés - két fiatalt őrizetbe vettek (Kripto Akadémia)
A szlovák rendőrség őrizetbe vett és kihallgatott két fiatalembert a keddi révkormáromi nyelvtörvényellenes tüntetés előtt - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap csütörtökön.
febr. 25
9:39
Gyengébben muzsikált az OMV (Napi)
febr. 25
9:42
Drasztikusan csökken a kormánypárt népszerűsége (Kitekintő)
Fél év alatt felére csökkent a japán kormánypárt támogatottsága, köszönhetően a gazdaság helyzetének és a korrupciós ügyeknek.
febr. 25
9:42
Nem kéne bolygatni a törékeny békét (Kripto Akadémia)
Az amerikai kormány bírálta szerdán Izraelt amiatt, hogy egyoldalúan az izraeli nemzeti örökség részévé nyilvánított két, a zsidók és a muzulmánok által is szentként tisztelt ciszjordániai helyet.
febr. 25
9:57
Botrányt kavart a híres tévés: "elfelejtettem, hogy Obama fekete..." (Infostart)
Egy tévészemélyiség egyetlen, elismerőnek szánt megjegyzése - "...elfelejtettem, hogy (Obama) fekete" - vihart kavart az Egyesült Államokban. A vita felfedte: az a gondolat, hogy az első fekete elnök megválasztásával Amerika túllépett a faji kérdésen, nem mentes a belső ellentmondásoktól.
febr. 25
9:57
Nem úszta meg a mínuszt az RBS (Napi)
febr. 25
10:15
Kijevben letette a hivatali esküt az új ukrán államfő (Infostart)
Kijevben letette a hivatali esküt az új ukrán államfő, Viktor Janukovics.
febr. 25
10:17
A válság nagyobbat ütött, mint hitték (Infostart)
A pénzügyi válság nagyobb csapást mért a német gazdaságra, mint eddig hitték. A szövetségi statisztikai hivatal szerdán közzétett jelentése szerint tavaly a költségvetési hiány elérte a nemzeti össztermelés 3,3 százalékát - és ezáltal a berlini kormány négy év után ismét vétett a valutaegységbe tömörült államokra kötelező államháztartási előírások ellen.
febr. 25
10:18
Kitűzték az afgán zászlót Mardzsában (Kripto Akadémia)
Az afganisztáni Mardzsában kitűzték csütörtökön az afgán zászlót annak jeleként, hogy az afgán hadsereg és a NATO-erők győztek a várost és környékét uraló tálib lázadók ellen - jelentette egy fotóriporter a helyszínről.
febr. 25
10:33
A Dresdner nélkül megkönnyebbült az Allianz (Napi)
febr. 25
10:36
Sokk! Meghalt a beteg, amíg a mentőst büntették a zsaruk (168 Óra Online)
2008 májusában a zéró tolerancia bevezetésénél Magyarországon az egyház felemelte a hangját, mondván, hogy a több egyházközséget ellátó papjaik nem tudják megfelelően ellátni szolgálatukat, ha nem ihatnak misebort, miközben egyik településről a másikra vezetnek. Luxemburgban pontosan egy éve, szintén a KRESZ-t érintő, ám sokkal inkább világi eset került a hazai hírek élére.
febr. 25
10:54
Miért gondolta meg magát hirtelen a miniszterelnök? (Kitekintő)
Gőzerővel nyomul az orosz gázóriás a Balkánon. Szerbia után most Bulgáriában juthat fontos pozíciókhoz a Gazprom, és évekre bebetonozhatja magát a balkáni állam energiaszektorában, mely busás haszonnal is járhat.
febr. 25
10:54
Felújítja a béketárgyalásokat India és Pakisztán (Kripto Akadémia)
India és Pakisztán tárgyalásokat kezdett csütörtökön Újdelhiben, ez az első alkalom, hogy a két fél képviselői találkoznak a 2008-as mumbai terrortámadás óta.
febr. 25
10:56
Minden rekordot megdöntött az időjárás! (Kitekintő)
A moszkvai rendkívüli időjárás több rekordot is megdöntött a napokban: soha nem esett még ennyi csapadék Moszkvában februárban, és soha nem takarítottak még el ennyi havat. Ráadásul a hó kedden 67 cm magasságban állt - ehhez hasonlót (60 cm-t) csupán kétszer mértek korábban: 1902-ben és 1970-ben.
febr. 25
11:27
A boldog sertéseknek ízletesebb a húsa (Infostart)
Kényezteti utolsó napjukon disznait egy vágóhíd Kínában, hogy ízletesebb legyen a sertések húsa levágásuk után.
febr. 25
11:30
Van mit tanulnunk Indiától (Kitekintő)
A bimbózó középosztály és az egyre növekvő zöld iparágak vonzóvá teszik Indiát a terjeszkedő európai vállalkozások szemében. A siker, vagy a bukás csak azon múlik, hogy az adott vállalkozás irányítói megértik-e a helyi üzleti kultúrát és kiismerik-e magukat a jogrendszerben.
febr. 25
11:45
A vártnál jobb nyereségszám az Aegonnál (Napi)
febr. 25
11:48
A cél: legyen olcsóbb a gáz! (Kitekintő)
Egy északi, déli és keleti csúcsból álló gázellátási háromszög kialakítását javasolta tegnap Bajnai Gordon magyar miniszterelnök a V4+ miniszterelnöki szintű találkozón. A tanácskozás után kiadott nyilatkozatban az országok sürgették az Európai Uniót, hogy oldjon meg olyan régóta húzódó ügyeket, mint a biztonsági gáztartalékok szabályozása.
febr. 25
11:48
Meg kell téríteni a kórházi kezelés külföldi költségeit (Metropol)
Ellentétes a szolgáltatásnyújtás Európai Unióban garantált szabadságával, ha megtagadják a kórházi kezelések külföldön felmerült és nem tervezett költségeinek megtérítését - vélte csütörtökön Luxembourgban kiadott állásfoglalásában az Európai Bíróság javaslattevője, úgynevezett főtanácsnoka.
febr. 25
11:48
Megosztják a katonai Airbus többletköltségeit (Kripto Akadémia)
Az EADS európai repülőgépgyár elfogadta a hét megrendelő NATO-tagország ajánlatát arra, hogyan osszák meg a 180 Airbus 400M katonai szállítógép legyártásának többletköltségét - jelentette be a francia védelmi miniszter csütörtökön.
febr. 25
12:06
Uniós titkosszolgálat alakulhat (Kripto Akadémia)
Egységes európai uniós titkosszolgálat felállítását tervezi Catherine Ashton, az EU külpolitikai főképviselője. Az EU három jelentéktelennek tartott hírszerzési egységgel rendelkezik, ezeket forrasztanák egybe Ashton elképzelései szerint.
febr. 25
12:21
Saját magát palackozná a Coca-Cola (Napi)
febr. 25
12:23
Görögök miatt veszteséges a Deutsche Telekom (Napi)
febr. 25
12:24
A halálbüntetés és az alkotmány (Metropol)
A halálbüntetés nem ellentétes az alkotmánnyal - így döntött csütörtökön a dél-koreai alkotmánybíróság.
febr. 25
12:24
Letette a hivatali esküt az új ukrán államfő (Kripto Akadémia)
Letette hivatali esküjét csütörtökön Kijevben Viktor Janukovics újonnan megválasztott ukrán államfő, aki a negyedik elnök azóta, hogy az ország 1991-ben elnyerte függetlenségét.
febr. 25
12:42
Betiltatnák a Magyar Remény Mozgalmat (Kitekintő)
Be kell tiltani a Magyar Remény Mozgalmat, ha valóban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom áll mögötte - jelentette ki Ivica Dačić belügyminiszter.
febr. 25
12:44
Saját cégét vásárolja fel a Coca Cola (Kitekintő)
Stratégiája újragondolásába kezdett a Coca-Cola, amely a legfőbb riválisához, a PepsiCo.-hoz hasonlóan, a tőle függetlenül működő palackozó és terjesztéssel foglalkozó vállalat, a Coca-Cola Enterprises észak-amerikai részlegének felvásárlását hajthatja végre, legalábbis a 15 milliárd dollárorra becsült üzletről szóló tárgyalás a végéhez közeledik – írja a Financial Times.
febr. 25
13:00
Moszkva az iráni atomprogramról (Kripto Akadémia)
Felelősségteljes magatartásra szólította fel Iránt az atomprogram ügyében az orosz miniszterelnök.
febr. 25
13:18
Magyarország történelmi fordulat előtt (Kripto Akadémia)
Bajnai kétségkívül elejét vette a legrosszabbnak, de mindez a jelek szerint aligha segít a teljesen lejáratódott szocialistákon.

Keresés