2010. február 8. hétfő

febr. 8
5:15
Vége a választásnak, most jön a káosz? (168 Óra Online)
Lezárult az ukrajnai elnökválasztás második fordulója, azonban még nem biztos, hogy a vesztes nem az utcán kívánja-e majd megváltoztatni az eredményt. A részvételi arány a várakozásokkal ellentétben viszonylag magas, 67,11 százalék volt, ami meghaladta az első fordulóban regisztrált 66,76 százalékos arányt. Bárki is lesz azonban az elnök, nem lesz könnyű dolga: meg kell fékeznie a gazdasági…
febr. 8
6:27
Egyre lejjebb - Sarkozy népszerűtlensége mélypontján (Kripto Akadémia)
Köztársasági elnökké választása után még soha nem volt olyan népszerűtlen Nicolas Sarkozy francia államfő, mint egy múlt héten közzétett felmérés szerint.
febr. 8
6:29
Rasmussen NATO-főtitkár szerint az orosz katonai doktrína máris elavult (Kripto Akadémia)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök vasárnap egy csapásra nyilvánvalóvá tette, hogy korábbi bejelentése, amely szerint országa kész külföldön dúsíttatni saját uránját, nem volt más, mint a szokásos időhúzás. Ezzel elenyészett annak reménye, hogy a müncheni nemzetközi biztonsági konferenciát követően előrehaladást lehessen a kérdésben.
febr. 8
7:03
Meghaltak, pedig segíteni akartak (Kitekintő)
A két floridai férfi segíteni indult a földrengés sújtotta Haitira, akciójuk azonban rövid idő után katasztrófába torkollott.
febr. 8
7:21
Erőmű robbant: "Mindenfelé testek hevernek" (168 Óra Online)
Akár ötven halálos áldozata is lehet annak a hatalmas gázrobbanásnak, amely vasárnap következett be az egyesült államokbeli Middletown (Connecticut szövetségi állam) városának újonnan épült erőművében - közölték kórházi és tűzoltósági források. Az egyik helyi kórház szóvivője a francia hírügynökség érdeklődésére mondta el, hogy akár ötvenet is elérheti a halálos áldozatok száma. Az AP amerikai…
febr. 8
7:21
Sokat csökkent Janukovics előnye, de magas a feldolgozottság (Kripto Akadémia)
Vktor Janukovics ellenzéki pártvezető előnye sokat csökkent Julija Timosenkóhoz képest a vasárnapi ukrán elnökválasztás szavazatai összeszámlálásának előrehaladtával, de a feldolgozottság már igen magas volt hétfő reggel.
febr. 8
7:36
Ukrajna: vezet az ellenzék (Infostart)
A részeredmények szerint az ellenzéki Viktor Janukovics 2,74 százalékponttal vezet Julija Timosenko miniszterelnök előtt az ukrán elnökválasztás második fordulójában. Az ellenfelek kölcsönösen csalással vádolják egymást és tömegtüntetésekkel fenyegetőznek. Timosenko kampánystábja szerint Kelet-Ukrajnában hamis szavazólapok tömegére bukkantak.
febr. 8
7:38
Ötszörösére nőtt a külföldiek száma Spanyolországban (Infostart)
Tíz év leforgása alatt az ötszörösére emelkedett a Spanyolországban élő külföldiek száma - derül ki a statisztikai hivatal adataiból.
febr. 8
8:15
Irán tájékozatni fogja a NAÜ-t urándúsításáról (Kripto Akadémia)
Irán hétfőn levélben tájékoztatja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget, hogy megkezdi uránkészletének 20 százalékosra történő dúsítását - jelentette be vasárnap este Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügynökség vezetője.
febr. 8
9:06
G-7: nem félnek a zsebükbe nyúlni (Napi)
febr. 8
9:09
Pofont kapott az EU (Kitekintő)
Kiderült, Barack Obama nem kíván részt venni a májusban tartandó EU–USA csúcstalálkozón Madridban
febr. 8
9:09
Női államfője lehet Costa Ricának (Metropol)
Laura Chinchilla győzedelmeskedett a vasárnapi Costa Rica-i elnökválasztás első fordulójában, a diadallal ő lehet a latin-amerikai ország első női államfője. Az 50 éves jelölt eredménye várható volt, hiszen az előzetes felmérések biztos győzelmét vetítették előre.
febr. 8
9:09
Aki csak tudta, elhagyta a földrengés epicentrumát Haitin (Kripto Akadémia)
Aki csak tudott, már elköltözött már Leogane-ból, a januári haiti földrengés epicentrumához legközelebb fekvő városból. Aki maradt, újabb katasztrófától retteg és az épen maradt házakba sem mer belépni.
febr. 8
9:27
Párhuzamok a szlovák-magyar művészeti gondolkodásban (Kitekintő)
Színház, születésnap, kitüntetés, magyar-török és magyar-szlovák művészeti együttműködés: eheti Kárpát-medencei kulturális körképünk fő témái.
febr. 8
9:27
Akkumlátorgyár, olajvezeték - vagy tiszta ivóvíz? (168 Óra Online)
MKP: a csallóközi ivóvízkészlet teljes körű védelmet igényel. Az MKP felületesnek és politikailag motiváltnak tartja a „Nem a Csallóközön keresztül vezető kőolajvezetékre” polgári társulás kezdeményezését.
febr. 8
9:45
Korrupt Gripen-gróf: a magyar kapcsolatai igen sokrétűek... (168 Óra Online)
Ausztriában egyelőre folytatódik a nyomozás a svéd Gripen és az európai Eurofighter eladásában egyaránt érdekelt brit BAE-Systems cég tanácsadója ellen. Az osztrák állampolgárságú - anyai ágon magyar, apja részéről francia származású –, ősei révén az angol királyi családdal is rokonságban lévő Alfons Mensdorff-Pouilly grófot azzal gyanúsítják, hogy csillagászati összegeket mosott tisztára, illetve…
febr. 8
10:21
Még a díszvacsorán is összevesztek (Kitekintő)
Kanadában zajlott a G7-országok pénzügyminisztereinek találkozója, amelyen nem sikerült megállapodásra jutni, az európaiak pedig még a felszolgált fókát sem kóstolták meg.
febr. 8
10:23
Új növekedési programot ajánlanak a munkaadók (Kitekintő)
Az EU csak akkor lesz képes gazdasági növekedésre és a foglalkoztatási helyzet javítására, ha a cégek fejlesztését állítja politikáinak középpontjába, friss vért fecskendez az egységes piacba és megerősíti globális helyzetét – hangsúlyozza a munkaadók és az ipar európai szócsöve által az Európai Unió számára a 2010 és 2014 közötti időszakra kidolgozott program.
febr. 8
10:39
Egy méter hó szakadt le - megbénult minden (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok keleti partján élők megpróbálják rendezni a sorokat a kétnapos hóvihar után. A rendkívüli időjárás közlekedési zavarokat, áram- és telefon-ellátási gondokat okozott.
febr. 8
10:54
Csökkenő profit, de jó kilátások az Xstratánál (Napi)
febr. 8
11:15
Elmarad a hatalmas fúzió (Kitekintő)
A japán Kirin Holdings, az ázsiai szigetország legnagyobb üdítőital-gyártója a mai napon arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy megszakadtak a tárgyalások a cég és a szintén japán Suntory Holdings között, miután a felek nem tudtak megállapodni a fúzió nyomán létrejövő óriásvállalat fölötti irányítás megosztásáról.
febr. 8
11:33
Véres vallásháború bontakozhat ki (Kitekintő)
Hét kopt keresztény hívőt lőttek le muszlim fegyveresek az egyiptomi Nag Hammadi városában, Qena tartomány déli részén, a kopt karácsonyesti istentisztelet után. A muszlim-kopt összecsapások állandó problémát jelentenek a kormány számára.
febr. 8
11:33
Tovább csökkent Janukovics előnye (Metropol)
Viktor Janukovics ukrán ellenzéki pártvezető előnye tovább csökkent Julija Timosenko kormányfő eredményéhez képest.
febr. 8
11:33
Kárpátalja Timosenkóra szavazott (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics ukrán ellenzéki pártvezető előnye tovább csökkent Julija Timosenko kormányfő eredményéhez képest.
febr. 8
11:35
Változások a kétnyelvű oktatásban Szlovéniában? (Kitekintő)
Göncz László, a szlovéniai magyarok országgyűlési képviselője és Igor Lukšič szlovén oktatási miniszter egy, a kétnyelvű oktatás színvonalának emeléséről szóló, programterv kidolgozásáról állapodtak meg.
febr. 8
11:35
Lecsapott a rendőrség a Muzulmán Testvériségre (Kripto Akadémia)
Az egyiptomi rendőrség hétfőn őrizetbe vette a Muzulmán Testvériség betiltott iszlamista szervezet több vezető személyiségét - közölték a csoporthoz közeli források, akik szerint a hatóságok így próbálják visszaszorítani az arab ország legnagyobb ellenzéki csoportosulását az idei választások előtt.
febr. 8
11:51
Páncélolvasztó gránáttal lőttek a magyarokra (168 Óra Online)
Stabil mind a két magyar sérült katona állapota, a gépjárművezető könnyebb sérülést szenvedett, tegnap megfigyelésre bent tartották a kórházban, a százados artériás sérülését megműtötték, az ő állapota is kielégítő - mondta Bocskai István, a honvédelmi minisztérium szóvivője a Klubrádióban. A négy autóból álló magyar konvoj Pol-e Khomritól dél-keletre végzett ellenőrzéseket, amikor a támadás érte…
febr. 8
12:09
Gyerektragédia: hó esett a sivatagi aknamezőre (168 Óra Online)
Különös baleset helyszíne volt a Golan fennsík, ez az Izrael és Szíria közt fekvő, évtizedek óta vitatott, és Izrael által megszállt terület.
febr. 8
12:09
A Nabuccóról is tárgyal Bajnai Egyiptomban (Kripto Akadémia)
Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel kezdte meg kairói tárgyalásait hétfőn Bajnai Gordon miniszterelnök.
febr. 8
12:27
Tovább terjeszkedne az óriásbank (Kitekintő)
Tőzsdei bevezetést tervez az Egyesült Királyságban és esetleg az Egyesült Államokban a spanyol Banco Santander – írja a Times, nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva.
febr. 8
12:29
Robbantásos merénylet készült Kijevben (Kitekintő)
Kijev főterén letartóztattak egy robbanóanyagokkal telepakolt férfit: a város központjában aznap hatalmas tömegek gyülekeztek Julija Timosenko és Viktor Janukovics támogatására.
febr. 8
12:45
Moszkvával egyezkedne a Hamász (Kripto Akadémia)
A palesztin Hamász mozgalom folytatni akarja a párbeszédet Moszkvával a palesztin megbékélés ügyében és izraeli-palesztin kérdésekben.
febr. 8
13:03
Lopott banki adatokat tartalmazó DVD került piacra (Metropol)
"Lopott banki adatokat tartalmazó DVD eladó" - ezzel a címmel tudósított a Berliner Zeitung hétfőn a német adócsalási botrány újabb fejleményeiről, a Financial Times Deutschland szerint pedig Németországban megnyílt az adóadat-bazár.
febr. 8
13:03
Ukrán választás: egyre többel vezet Janukovics (Kripto Akadémia)
A szavazatok majdnem teljes feldolgozottsága mellett továbbra is Viktor Janukovics ellenzéki vezető áll az élen az ukrán elnökválasztás második fordulójában - közölte a központi választási bizottság egyik tisztségviselője hétfőn, helyi idő szerint nem sokkal dél előtt.
febr. 8
13:15
Drágul idén a kávé (Napi)
febr. 8
13:17
Válságban is vidám a Hasbro (Napi)
febr. 8
13:21
Háborúra uszít a miniszter? (Kitekintő)
Izrael szókimondó külügyminisztere, Avigdor Lieberman csütörtökön figyelmeztette Bashar al-Asszád szír elnököt, hogy az Asszád-család elveszítené hatalmát egy Izrael ellen vívandó háborúban.
febr. 8
13:23
Gázbiztonság: alaposan felforgatták a tervezetet (Kitekintő)
Számos ponton lényegi változásokat javasol az uniós gázbiztonsági rendelethez benyújtott mintegy 500 módosító indítvány, melyeknek első, átfogó vitáját csütörtökön bonyolította le a téma európai parlamenti gazdájának tekintett ipari, kutatási és energiaügyi bizottság (ITRE).
febr. 8
13:36
Ukrajnában Janukovics előnye behozhatatlan (Infostart)
Viktor Janukovics, az ukrán ellenzék oroszbarátnak mondott vezetője nyerte meg az ukrajnai elnökválasztást.
febr. 8
13:39
Amerikát soha nem minősíthetik le (Kitekintő)
Timothy Geithner, az Egyesült Államok pénzügyminisztere szerint nincs reális esély arra, hogy az USA adóskockázati besorolása a jelenlegi legmagasabbnak számító ’AAA’ szintről lefelé mozduljon el.
febr. 8
13:39
Újabb újságírókat vettek őrizetbe Iránban (Kripto Akadémia)
Újabb kilenc (más forrás szerint tíz) újságírót vettek őrizetbe az utóbbi két nap folyamán Iránban - jelentette hétfőn az Etemad című ellenzéki napilap és több ellenzéki honlap. A Kaleme című honlap szerint így már 55 újságírót tartanak őrizetben az országban.
febr. 8
13:54
Haitin iskolákat épít újjá a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (Infostart)
Két iskola újjáépítését és felszerelését kezdi meg hamarosan Haitin a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a helyszíni felmérések alapján - közölte az egyházi karitatív szervezet.
febr. 8
13:57
A CIA-hoz is köze volt Rózsa Floresnek? (Kripto Akadémia)
Bolíviában az ügyészség bejelentette, hogy kapcsolatot talált a magyar szálakkal is bíró, állítólagos terroristaügy szereplői és az amerikai hírszerzés között - közölte a hétvégi bolíviai sajtó.
febr. 8
13:59
Újabb mecsetre került horogkereszt (Kripto Akadémia)
Horogkereszteket és muzulmánellenes feliratokat pingáltak ismeretlenek hétfő virradóra a dél-franciaországi Saint-Etienne átadás előtt álló nagymecsetjére.
febr. 8
14:17
Janukovics győzött az ukrajnai elnökválasztáson (Metropol)
Mint a központi választási bizottság hétfőn közölte, az 59 éves politikus előnyét már nem lehet behozni a még összesítésre váró szavazatokkal.
febr. 8
14:17
Megnyílt a német adóadat-bazár (Kripto Akadémia)
"Lopott banki adatokat tartalmazó DVD eladó" - ezzel a címmel tudósított a Berliner Zeitung hétfőn a német adócsalási botrány újabb fejleményeiről, a Financial Times Deutschland szerint pedig Németországban megnyílt az adóadat-bazár.
febr. 8
14:19
Tovább dúsít Irán (Kripto Akadémia)
Irán hétfőn tájékoztatta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ) arról, hogy keddtől megkezdi uránkészletének 20 százalékosra dúsítását - jelentette az iráni állami televízió.
febr. 8
14:27
Kínában a tiltás ellenére eladták a melaminos tejport (Infostart)
Több mint 170 tonna olyan szennyezett tejpor nyomára bukkantak a rendőrök, amit a 2008-as melaminbotrány után meg kellett volna semmisíteni - jelentette hétfőn a kínai média.
febr. 8
14:33
Tőkés: Módosítani kell a kisebbségi törvényt (Kitekintő)
Módosítani kellene a kisebbségi törvényen, mert jelenlegi formájában „megosztottságot okozna a magyarok körében" - véli Tőkés László.
febr. 8
14:33
Bolívia kapcsolatot talált Rózsa Flores és a CIA között (Metropol)
Bolíviában az ügyészség bejelentette, hogy kapcsolatot talált a magyar szálakkal is bíró, állítólagos terroristaügy szereplői és az amerikai hírszerzés között. Marcelo Sosa ügyész elmondása szerint elektronikus levélváltásra bukkantak a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú, tavaly áprilisban agyonlőtt Rózsa Flores Eduardo és egy Belobice vezetéknevű férfi között, aki egykor az amerikai Központi…

Keresés