2010. február 8. hétfő

febr. 8
5:15
Vége a választásnak, most jön a káosz? (168 Óra Online)
Lezárult az ukrajnai elnökválasztás második fordulója, azonban még nem biztos, hogy a vesztes nem az utcán kívánja-e majd megváltoztatni az eredményt. A részvételi arány a várakozásokkal ellentétben viszonylag magas, 67,11 százalék volt, ami meghaladta az első fordulóban regisztrált 66,76 százalékos arányt. Bárki is lesz azonban az elnök, nem lesz könnyű dolga: meg kell fékeznie a gazdasági…
febr. 8
6:27
Egyre lejjebb - Sarkozy népszerűtlensége mélypontján (Népszava)
Köztársasági elnökké választása után még soha nem volt olyan népszerűtlen Nicolas Sarkozy francia államfő, mint egy múlt héten közzétett felmérés szerint.
febr. 8
6:29
Rasmussen NATO-főtitkár szerint az orosz katonai doktrína máris elavult (Népszava)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök vasárnap egy csapásra nyilvánvalóvá tette, hogy korábbi bejelentése, amely szerint országa kész külföldön dúsíttatni saját uránját, nem volt más, mint a szokásos időhúzás. Ezzel elenyészett annak reménye, hogy a müncheni nemzetközi biztonsági konferenciát követően előrehaladást lehessen a kérdésben.
febr. 8
7:03
Meghaltak, pedig segíteni akartak (Kitekintő)
A két floridai férfi segíteni indult a földrengés sújtotta Haitira, akciójuk azonban rövid idő után katasztrófába torkollott.
febr. 8
7:21
Erőmű robbant: "Mindenfelé testek hevernek" (168 Óra Online)
Akár ötven halálos áldozata is lehet annak a hatalmas gázrobbanásnak, amely vasárnap következett be az egyesült államokbeli Middletown (Connecticut szövetségi állam) városának újonnan épült erőművében - közölték kórházi és tűzoltósági források. Az egyik helyi kórház szóvivője a francia hírügynökség érdeklődésére mondta el, hogy akár ötvenet is elérheti a halálos áldozatok száma. Az AP amerikai…
febr. 8
7:21
Sokat csökkent Janukovics előnye, de magas a feldolgozottság (Népszava)
Vktor Janukovics ellenzéki pártvezető előnye sokat csökkent Julija Timosenkóhoz képest a vasárnapi ukrán elnökválasztás szavazatai összeszámlálásának előrehaladtával, de a feldolgozottság már igen magas volt hétfő reggel.
febr. 8
7:33
Királyi hatalmat követel a kormányzónak Bethlen (huszadikszazad.hu)
[1936. április] Királyi hatalmat követel a kormányzónak Bethlen...
febr. 8
7:36
Ukrajna: vezet az ellenzék (Infostart)
A részeredmények szerint az ellenzéki Viktor Janukovics 2,74 százalékponttal vezet Julija Timosenko miniszterelnök előtt az ukrán elnökválasztás második fordulójában. Az ellenfelek kölcsönösen csalással vádolják egymást és tömegtüntetésekkel fenyegetőznek. Timosenko kampánystábja szerint Kelet-Ukrajnában hamis szavazólapok tömegére bukkantak.
febr. 8
7:36
XVI. Benedek: senki sem birtokosa a saját életének (ma.hu)
XVI. Benedek pápa ismét elítélte az abortuszt és az eutanáziát, kijelentve, hogy senki sem birtokosa a saját életének.
febr. 8
7:38
Ötszörösére nőtt a külföldiek száma Spanyolországban (Infostart)
Tíz év leforgása alatt az ötszörösére emelkedett a Spanyolországban élő külföldiek száma - derül ki a statisztikai hivatal adataiból.
febr. 8
8:15
Irán tájékozatni fogja a NAÜ-t urándúsításáról (Népszava)
Irán hétfőn levélben tájékoztatja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget, hogy megkezdi uránkészletének 20 százalékosra történő dúsítását - jelentette be vasárnap este Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügynökség vezetője.
febr. 8
8:27
Eden Hitlerhez utazik (huszadikszazad.hu)
[1936. április] Eden Hitlerhez utazik...
febr. 8
8:30
Tiszta high-tech: íme, az ósdi gumibot utóda az orosz rendőröknek (ma.hu)
A régi gumibot a múlté: hamarosan távolból is sokkolni képes, fényforrásnak is alkalmas új eszközökkel szerelik fel az orosz rendőröket.
febr. 8
8:42
Irán sikerrel tesztelt egy lopakodó gépet (HVG)
Irán sikerrel próbált ki egy olyan harci gépet, amely láthatatlan a radarberendezések számára - jelentette be vasárnap egy katonai parancsnok.
febr. 8
9:06
G-7: nem félnek a zsebükbe nyúlni (Napi)
febr. 8
9:09
Pofont kapott az EU (Kitekintő)
Kiderült, Barack Obama nem kíván részt venni a májusban tartandó EU–USA csúcstalálkozón Madridban
febr. 8
9:09
Aki csak tudta, elhagyta a földrengés epicentrumát Haitin (Népszava)
Aki csak tudott, már elköltözött már Leogane-ból, a januári haiti földrengés epicentrumához legközelebb fekvő városból. Aki maradt, újabb katasztrófától retteg és az épen maradt házakba sem mer belépni.
febr. 8
9:21
Világszenzáció Afrikában (huszadikszazad.hu)
[1936. április] Világszenzáció Afrikában...
febr. 8
9:24
Aggódik a piac a portugál és a spanyol államháztartás miatt (orientpress)
Görögország mellett egyre nagyobb aggodalom övezi a portugál és a spanyol államháztartás helyzetét, mint arról a Reuters beszámolt, a befektetői pánikot pénteken már sokkal inkább a portugál költségvetés kiigazításának elakadása, semmint a görög közfinanszírozás generálta.
febr. 8
9:27
Párhuzamok a szlovák-magyar művészeti gondolkodásban (Kitekintő)
Színház, születésnap, kitüntetés, magyar-török és magyar-szlovák művészeti együttműködés: eheti Kárpát-medencei kulturális körképünk fő témái.
febr. 8
9:27
Akkumlátorgyár, olajvezeték - vagy tiszta ivóvíz? (168 Óra Online)
MKP: a csallóközi ivóvízkészlet teljes körű védelmet igényel. Az MKP felületesnek és politikailag motiváltnak tartja a „Nem a Csallóközön keresztül vezető kőolajvezetékre” polgári társulás kezdeményezését.
febr. 8
9:36
Hackerképző bázisra csaptak le a kínai rendőrök (HVG)
Kína legnagyobb hackerképző weblapjának gazdáira csapott le a rendőrség az ország középső részén, három embert őrizetbe vettek - jelentette hétfőn a helyi média.
febr. 8
9:42
"Lopakodó" repülőgépet próbált ki sikerrel Irán (ma.hu)
Irán sikerrel próbált ki egy olyan harci gépet, amely láthatatlan a radarberendezések számára - jelentette be vasárnap egy katonai parancsnok.
febr. 8
9:44
Börtönt kölcsönöz Hollandia (ma.hu)
A felesleges szoba vagy lakás kiadása bevett gyakorlatnak számít, Hollandia azonban továbblépett e téren, amikor Európában először egy teljes börtönt adott bérleménybe Belgiumnak.
febr. 8
9:45
Korrupt Gripen-gróf: a magyar kapcsolatai igen sokrétűek... (168 Óra Online)
Ausztriában egyelőre folytatódik a nyomozás a svéd Gripen és az európai Eurofighter eladásában egyaránt érdekelt brit BAE-Systems cég tanácsadója ellen. Az osztrák állampolgárságú - anyai ágon magyar, apja részéről francia származású –, ősei révén az angol királyi családdal is rokonságban lévő Alfons Mensdorff-Pouilly grófot azzal gyanúsítják, hogy csillagászati összegeket mosott tisztára, illetve…
febr. 8
9:54
Tíz új urándúsító üzemet építenek Iránban (HVG)
Irán hétfőn levélben tájékoztatja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget, hogy megkezdi uránkészletének 20 százalékosra történő dúsítását - jelentette be vasárnap este Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügynökség vezetője. Azt is bejelentették, hogy az ország 10 új urándúsító üzemet épít az iráni időszámítás szerint március 21-én kezdődő új évben.
febr. 8
10:00
Connecticuti erőműrobbanás - akár 50 halott is lehet (ma.hu)
A middletowni polgármester közlése szerint legkevesebb öt munkás vesztette az életét, 12 pedig megsebesült a Connecticut szövetségi állambeli város újonnan épült erőművében vasárnap bekövetkezett robbanásban. Ez volt az első hivatalos bejelentés az áldozatok számáról.
febr. 8
10:02
Tüntetők az élelmiszersegélyek eltulajdonításával vádolnak egy polgármestert Haitin (ma.hu)
Több száz ember tüntetett vasárnap Port-au-Prince egyik elővárosában, Petionville-ben azt állítva, hogy a helyi polgármester titokban elraktározza az élelmiszersegélyeket.
febr. 8
10:12
Őrizetbe vették a Muzulmán Testvériség több vezetőjét (HVG)
Az egyiptomi rendőrség hétfőn őrizetbe vette a Muzulmán Testvériség betiltott iszlamista szervezet több vezető személyiségét - közölték a csoporthoz közeli források, akik szerint a hatóságok így próbálják visszaszorítani az arab ország legnagyobb ellenzéki csoportosulását az idei választások előtt.
febr. 8
10:14
EP-szavazás: holnap már Barroso is megkönnyebbülhet (HVG)
Kedden szavaz az Európai Parlament képviselő-testülete az Európai Bizottság új összetételéről, pontot téve ezzel az alkotmányos szerződés öt évvel ezelőtti leszavazása miatt kezdődött intézményes hercehurca végére.
febr. 8
10:21
Még a díszvacsorán is összevesztek (Kitekintő)
Kanadában zajlott a G7-országok pénzügyminisztereinek találkozója, amelyen nem sikerült megállapodásra jutni, az európaiak pedig még a felszolgált fókát sem kóstolták meg.
febr. 8
10:23
Új növekedési programot ajánlanak a munkaadók (Kitekintő)
Az EU csak akkor lesz képes gazdasági növekedésre és a foglalkoztatási helyzet javítására, ha a cégek fejlesztését állítja politikáinak középpontjába, friss vért fecskendez az egységes piacba és megerősíti globális helyzetét – hangsúlyozza a munkaadók és az ipar európai szócsöve által az Európai Unió számára a 2010 és 2014 közötti időszakra kidolgozott program.
febr. 8
10:30
Tizennyolc pengét gyűrt le a rekorder kardnyelő - fotó (HVG)
Saját világrekordját döntötte meg hétfőn Chayne Hultgren ausztrál kardnyelő, aki 18 pengét gyűrt le torkán Sydneyben.
febr. 8
10:33
Franciaország népe a békére szavazott vasárnap (huszadikszazad.hu)
[1936. április] Franciaország népe a békére szavazott vasárnap...
febr. 8
10:36
Amerikai erőműrobbanás: öt halott, tizenkét sérült (orientpress)
Hivatalos jelentés szerint öten haltak meg abban a vasárnapi robbanásban, mely az Egyesült Államok-beli Connecticut állam, egy épp próbaüzemét tartó erőművében történt.
febr. 8
10:39
Egy méter hó szakadt le - megbénult minden (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok keleti partján élők megpróbálják rendezni a sorokat a kétnapos hóvihar után. A rendkívüli időjárás közlekedési zavarokat, áram- és telefon-ellátási gondokat okozott.
febr. 8
10:48
Iránban megsértődtek Nagy Kürosz agyaghengere miatt (HVG)
"Nagy meglepetését" fejezte ki a londoni British Museum, miután Irán bejelentette: műtárgyvita miatt megszakítja a kapcsolatot a rangos intézménnyel.
febr. 8
10:54
Csökkenő profit, de jó kilátások az Xstratánál (Napi)
febr. 8
11:06
Elindult az Endeavour - fotó (HVG)
A legutóbbi tervnek megfelelően közép-európai idő szerint hétfő délelőtt 10 óra 14 perckor elindult az Endeavour amerikai űrrepülőgép a floridai Kennedy-űrközpontból.
febr. 8
11:15
Elmarad a hatalmas fúzió (Kitekintő)
A japán Kirin Holdings, az ázsiai szigetország legnagyobb üdítőital-gyártója a mai napon arról tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy megszakadtak a tárgyalások a cég és a szintén japán Suntory Holdings között, miután a felek nem tudtak megállapodni a fúzió nyomán létrejövő óriásvállalat fölötti irányítás megosztásáról.
febr. 8
11:27
Ave Nep (huszadikszazad.hu)
[1936. április] Ave Nep...
febr. 8
11:30
Ukrajnai elnökválasztás - tovább csökkent Janukovics előnye (ma.hu)
Viktor Janukovics ukrán ellenzéki pártvezető előnye tovább csökkent Julija Timosenko kormányfő eredményéhez képest. Az előny valamivel több mint 2 százalékpont, a voksok feldolgozottsága 95 százalékos - közölte a központi választási bizottság hétfőn délelőtt a vasárnapi ukrán elnökválasztás második fordulójának újabb részeredményét ismertetve.
febr. 8
11:33
Véres vallásháború bontakozhat ki (Kitekintő)
Hét kopt keresztény hívőt lőttek le muszlim fegyveresek az egyiptomi Nag Hammadi városában, Qena tartomány déli részén, a kopt karácsonyesti istentisztelet után. A muszlim-kopt összecsapások állandó problémát jelentenek a kormány számára.
febr. 8
11:33
Kárpátalja Timosenkóra szavazott (Népszava)
Viktor Janukovics ukrán ellenzéki pártvezető előnye tovább csökkent Julija Timosenko kormányfő eredményéhez képest.
febr. 8
11:35
Változások a kétnyelvű oktatásban Szlovéniában? (Kitekintő)
Göncz László, a szlovéniai magyarok országgyűlési képviselője és Igor Lukšič szlovén oktatási miniszter egy, a kétnyelvű oktatás színvonalának emeléséről szóló, programterv kidolgozásáról állapodtak meg.
febr. 8
11:35
Lecsapott a rendőrség a Muzulmán Testvériségre (Népszava)
Az egyiptomi rendőrség hétfőn őrizetbe vette a Muzulmán Testvériség betiltott iszlamista szervezet több vezető személyiségét - közölték a csoporthoz közeli források, akik szerint a hatóságok így próbálják visszaszorítani az arab ország legnagyobb ellenzéki csoportosulását az idei választások előtt.
febr. 8
11:42
Lepipálhatja az orosz Sz-300-ast Irán új légvédelmi rendszere (HVG)
Irán hamarosan bemutatja hazai gyártású légvédelmi rendszerét, amelynek legalább olyan jó paraméterei vannak, mint az orosz Sz-300-as rendszernek - jelentette be hétfőn az iráni légvédelem egyik parancsnoka.
febr. 8
11:44
Janukovics-Timosenko: csak 2 százalék a vokskülönbség (HVG)
Viktor Janukovics ukrán ellenzéki pártvezető előnye tovább csökkent Julija Timosenko kormányfő eredményéhez képest az ukrán elnökválasztás vasárnapi második fordulójába után. Az előny valamivel több mint 2 százalékpont, a voksok feldolgozottsága 95 százalékos - közölte a központi választási bizottság hétfőn délelőtt a vasárnapi voksolás újabb részeredményét ismertetve.
febr. 8
11:45
Janukovics a befutó Ukrajnában? (orientpress)
A szavazatok csaknem teljes feldolgozottságánál úgy tűnik, Viktor Janukovics nyerte az ukrán elnökválasztást. A szavazatok több mint 95 százalékos feldolgozottságánál, előnye 2 százalékpontnál valamivel több Julija Timosenko előtt.
febr. 8
11:51
Páncélolvasztó gránáttal lőttek a magyarokra (168 Óra Online)
Stabil mind a két magyar sérült katona állapota, a gépjárművezető könnyebb sérülést szenvedett, tegnap megfigyelésre bent tartották a kórházban, a százados artériás sérülését megműtötték, az ő állapota is kielégítő - mondta Bocskai István, a honvédelmi minisztérium szóvivője a Klubrádióban. A négy autóból álló magyar konvoj Pol-e Khomritól dél-keletre végzett ellenőrzéseket, amikor a támadás érte…

Keresés